X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to może być nic poważnego oczywiście, ale lepiej pojechać 10 razy za szybko niż raz za późno.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    No wlasnie o to czy ten projekt juz wszedl czy nie. W internecie tylko straszą zwolnieniami a nie znalazlam informacji od kiedy zmia y mają wejsc w zycie.
    . Pracuję w firmie do 10 osob i chcialabym wiedziec czy moga mnie zwolnic jak pojde na L4 czy nie?

Zmiany żadne nie weszły. jak jesteś na l4 to pracodawca nie może Cie zwolnić.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak krwawisz a nie plamisz to marsz na pogotowie! Zaopiekuja sie Toba a lekarz rano i tak Cir wysle na sor.

Kasiulka witaj na fioletowej stronie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jedź na sor. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny plamie żywą krwią...brzuch pobolewa...rano o 7 do lekarza mam nadzieje ze dotrwam :(
    Wszytsko bedzie dobrze, ale weź partnera i jedz na pogotowie. Moze to krwiak tylko opuszcza macice czasem i tak sie zdarza ale weź ze sobą kartę ciazy lub wynik bety i jedz.

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 19:00 plama czerwonej krwi na bieliznie. Od tego czasu nic, czysto. Brzuch nie boli. Na sor nie moge, dzieci nie mam z kim zostawic. Gdyby sie lało ze mnie ciurkiem to bym pewnie kombinowala jakas sasiadke. Maz z nocki wroci to zaraz rano pojade.
    Trzymajcie kciuki.

kamylalyt, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą plecy na odcinku lędźwiowo krzyżowym niestety ja mam rotacje kręgosłupa i ten odcinek ma zwyrodnienia ale nie wiem jak sobie w ciazy mogę z tym radzić. Miała któraś z was tak w poprzedniej ciazy moze? Albo macie teraz i jakoś radzicie sobie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    O 19:00 plama czerwonej krwi na bieliznie. Od tego czasu nic, czysto. Brzuch nie boli. Na sor nie moge, dzieci nie mam z kim zostawic. Gdyby sie lało ze mnie ciurkiem to bym pewnie kombinowala jakas sasiadke. Maz z nocki wroci to zaraz rano pojade.
    Trzymajcie kciuki.
    A współzyliscie ? Moze luteinę aplikujesz aplikatorem albo paznokciem uszkodziłeś pochwę? Jakis czynili taki moze co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie ze cialo cieple? Moj mnie dotknal i mowi ze jak grzejnik
    Ja tego nie czuje. Ale jak sama sie dotknelam to w sumie jestem ciepla.

I tez jakis spiacy dzien. Chlopakom zachcialo sie kielbasy z patelni z cebula to tez na kolacje zjadlam. Czuje ze bedzie mi sie caly wieczor odbijac...

• stresant Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A współzyliscie ? Moze luteinę aplikujesz aplikatorem albo paznokciem uszkodziłeś pochwę? Jakis czynili taki moze co?

Nic z tych rzeczy :) maz ma zakaz zblizania sie od pozytywnego testu...a lekow zadnych nie biore.......nawet nic ciezkiego nie nosilam nie wiem dlaczego?
    Wczoraj sie bardzo zdenerwowalam w pracy wlasciwie caly dzien przezywalam i denerwowalam sie na maxa.....dzis byla powtorka.....i raczej to jest ten powod....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie masz teraz możliwości teraz jechać na SOR to postaraj sie położyć zrelaksować (wiem ze łatwo sie pisze teraz sama pewnie nie umiałabym ) ale moze jakas książka w łożku lub sen po prostu sen on jest najlepszy na wszytsko

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może weź sobie nospe, zrób ciepła herbatę i staraj się jak najwięcej leżeć. I jak najszybciej jednak, na sor. Mam nadzieję że to nic groźnego. Trzymam kciuki

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Dziewczyny plamie żywą krwią...brzuch pobolewa...rano o 7 do lekarza mam nadzieje ze dotrwam :(
    Ja bym jechała do szpitala.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalni mam jakiegoś doła czuję taki wewnętrzny niepokój a jutro wizyta. Te niepokój tak z nikąd się pojawił.

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Tez tak macie ze cialo cieple? Moj mnie dotknal i mowi ze jak grzejnik
    Ja tego nie czuje. Ale jak sama sie dotknelam to w sumie jestem ciepla.

I tez jakis spiacy dzien. Chlopakom zachcialo sie kielbasy z patelni z cebula to tez na kolacje zjadlam. Czuje ze bedzie mi sie caly wieczor odbijac...

Tak, wiecej krwi krąży, zmienia się nam nieco ciepłota ciała. Możesz mieć uderzenia gorąca nawet :)

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Dziewczyny normalni mam jakiegoś doła czuję taki wewnętrzny niepokój a jutro wizyta. Te niepokój tak z nikąd się pojawił.
    To normalne przed wizyta! U mnie jest tak samo. Uspokoję sie na pare dni pewnie znowu przed kolejna wizyta wróci ten niepokój i poruszy sie czarna wyobraźnia. Bedzie dobrze kochana!

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

Poryczalam się dzisiaj, stresuje mnie ta sprawa z umową. Muszę jeszcze tydzień wytrzymać ale dla mnie to jak wieczność. Ja jestem za bardzo praworzadna i prawdomowna, takie kręcenie nie jest dla mnie. Pomimo że wszyscy mi mówią że dobrze robię bo kasa na ulicy nie leży a krzywdy pracodawcy nie robię. Ech

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant trzymam kciuki aby to nic poważnego nie było. Daj znać koniecznie rano.

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To normalne przed wizyta! U mnie jest tak samo. Uspokoję sie na pare dni pewnie znowu przed kolejna wizyta wróci ten niepokój i poruszy sie czarna wyobraźnia. Bedzie dobrze kochana!
    Chyba nasza wyobraźnia się uspokoi jak się będzie czuło ruchy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant trzymam kciuki .Nie wiem w którym tygodniu jesteś ale na pogotowiu wcale takich wczesnych ciąż nie ratują.Ja z moją pierwszą ciążą trafiłam na sor w 6 tyg i lekarz powiedział,że takich ciąż się nie ratuje i co ma być to będzie.Z łaska zbadał i powiedzial,że na przyszłość to z takim czymś do ginekologa a nie na pogotowie.Wiec ja mam mega uraz ale mam nadzieję,że skoro u Ciebie to była jedna plama to pękło jakieś naczynko czy coś tam nie ważnego .

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ