Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wczoraj na Koperniku były na wizycie trojaczki...mama niosła dwójkę i chyba jej siostra bo dość podobna niosła trzecie. I zobaczcie taka od razu "dzieli" miłość na 3.

A tak a propo, kazde było ubrane tak samo i miało nawet pieluszki na fotelikach takie same. Ja tego nie ogarniam :/ co to za frajda ... Ja bym kupowała inne :) oj ale by tego było :)

Haha A wiesz że ja też zawsze mówię że bez sensu bliźniaki ubierać tak samo przecież to są 3 osobne życia i na pozór tacy sami ale zupełnie inni ludzie... A weź ogarnij 3 na raz o.O

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, dokładnie tak myślę, napisałam to tej mojej "przyjaciółce", dokładnie jej napisałam, jak ja to widzę i dlaczego mnie to zabolało. Damy radę, jasne.
    Chociaż teraz zaczęłam powątpiewać :P Bo przy wyciąganiu prania z pralki taki ból wlazł mi w pośladek, od pleców, że już teraz tylko siedzę. No masakra. Miałam odkurzać, piec, gotować, a tu ciężko parę kroków zrobić. A olać to, najwyżej poślę syna po jakieś ciasto, na obiad zamówię coś a teściowie nie przyjeżdżają przecież na inspekcję :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ale naskrobałyście, dwie godziny nadrabiałam :D

Co do sposobu chodu to ja chyba bardziej ślimaka przypominam. Muszę męża stopować cały czas, powłóczę nogami jakbym miała z 80lat. Jak mam kurtkę zapiętą to nie widać, że jestem w ciąży więc wyglądać muszę komicznie :)

Ja chyba jestem jakimś wyjątkiem, bo w ogóle nie mam takich myśli, że sobie nie poradzę itp. Tak bardzo marzyłam o dziecku, że teraz to jest dla mnie takie naturalne, nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Może też dlatego, że zajmowałam się siostry dziećmi i jakieś tam doświadczenie mam. Chyba, że takie myśli mnie jeszcze dopadną bliżej terminu porodu albo baby blues po. O zgrozo!
    Dswiadczenie z innymi dziećmi na pewno pomaga. Ja nigdy takiego dziecka na ręku nie miałam :) A co dopiero mówić o przewijanie, karmieniu, ubierania itd.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn to jakiś pobudzony jest stałe coś majstruje nie dziwię się że w poprzek leży przy tych akrobacjach o.O

Czy wy też macie wrażenie że wasze dzieci w ogóle.nie śpią tylko stałe przstawiają wam wnętrzności.??

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kasiulka, dokładnie tak myślę, napisałam to tej mojej "przyjaciółce", dokładnie jej napisałam, jak ja to widzę i dlaczego mnie to zabolało. Damy radę, jasne.
    Chociaż teraz zaczęłam powątpiewać :P Bo przy wyciąganiu prania z pralki taki ból wlazł mi w pośladek, od pleców, że już teraz tylko siedzę. No masakra. Miałam odkurzać, piec, gotować, a tu ciężko parę kroków zrobić. A olać to, najwyżej poślę syna po jakieś ciasto, na obiad zamówię coś a teściowie nie przyjeżdżają przecież na inspekcję :P
    Tego nawet nie trzeba komentować! :D Bo końcówka najlepsza :D Jesteś silną babką :) Jak każda z nas! Wszystkie sobie poradzimy w trudnych i bolących chwilach!

Kiwona lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawa teoria z tymi miesiącami. U K jest tak, że on i brat są z lutego, tata z marca a mama z października. U mnie ja i siostra z listopada, tata z kwietnia a mama z września. Czyli dzieciaki w obu rodzinach urodzone w tym samym miesiącu :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona

Jakie powatpiewac, jakie powatpiewac??? Kto da radę jak nie Ty !! Już nie raz udowodnilas że jesteś super silna babka A to nie może ci odebrać humoru i radości. Trzymam mocno za was kciuki wszystko się uda i będzie pięknie :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A..no właśnie! U mnie jest tak,że rodzice razem z sierpnia a my z bratem z kwietnia! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawie z tymi miesiącami, ja jestem z maja, moja siostra z kwietnia. Mąż i jego brat z października, drugi brat z czerwca a trzeci brat i siostra z lipca. My się zawsze śmieliśmy, że jakieś rocznice świętowali :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ciekawie z tymi miesiącami, ja jestem z maja, moja siostra z kwietnia. Mąż i jego brat z października, drugi brat z czerwca a trzeci brat i siostra z lipca. My się zawsze śmieliśmy, że jakieś rocznice świętowali :D
    Właśnie,trzeba zastanaowić się jakie imprezki były 9 m-cy wcześniej :D U mnie były po prostu wakacje :D

Anete lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja jestem z Osiemnastki mojego taty haha :)

stresant, Anete, mysla.nieskalana, AniaKJ, DorotaAnna, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pokrywam się z rodzicami ale sama mam dwójkę dzieci z 16.09.tylko różnica dwóch lat. Więc może coś w tym Jest. Teraz wylamka w kwietniu moja mama jest z kwietnia. Chodź chwila! Ja zaraz po niej parę dni.. Maj!!
    Ale mój brat był z 6 lipca i ma dwójkę dzieci z 6 lipca a trzecie z 5 lipca..

mysla.nieskalana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde coś w tym musi być!
    Moi teściowie są z listopada najstarsza córka z listopada druga że stycznia a mąż mój z sierpnia i nie pasuje do tej rodziny :):) haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant przypomnij mi ile mają Twoje dzieci? :)

ja akurat lubię moich ubierać podobnie/tak samo - mimo, że nie są bliźniakami :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny moja psinka miała wczoraj urodziny 4 latka. świętowaliśmy w niedzielę ;)
    Ale mam problem z nią bo nie ładnie jej z pysia zajeżdża. Wcieramy specjalna paste, zjada te szysciki byliśmy u lekarza no nic nie pomaga bo ona ciągle by wszystkich lizała...ja uważam że przez to zlizuje bakterie. Chodzimy do tego samego weterynarza co prezydent Duda ze swoim kotem ;) haha ale on nie chce jej jeszcze ściągać kamienia bo za mało go ma a trzeba ja usypiać przy tym.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to się nie sprawdziło. Ja jestem z kwietnia, siostra i mój mąż z października. W moim i naszej córki przypadku po prostu były wakacje 9 miesięcy temu, a u siostry i męża styczeń, więc chyba im po prostu zimno było to pod kołdrą siedzieli :)

mysla.nieskalana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na rekord idziemy u mojej lekarki...juz ponad 3 godziny czekam... plecy i głód mnie już męczą :(

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka może kwestia karmy?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziś na rekord idziemy u mojej lekarki...juz ponad 3 godziny czekam... plecy i głód mnie już męczą :(

O masakra. Ja czasem czekam, 1,5h opóźnienia to max. Ale 3h to już przegięcie. Są jakieś wygodne krzesełka chociaż?

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga 3 godz!!!????
    Matko boska

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ