X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wczoraj na Koperniku były na wizycie trojaczki...mama niosła dwójkę i chyba jej siostra bo dość podobna niosła trzecie. I zobaczcie taka od razu "dzieli" miłość na 3.

A tak a propo, kazde było ubrane tak samo i miało nawet pieluszki na fotelikach takie same. Ja tego nie ogarniam :/ co to za frajda ... Ja bym kupowała inne :) oj ale by tego było :)

Haha A wiesz że ja też zawsze mówię że bez sensu bliźniaki ubierać tak samo przecież to są 3 osobne życia i na pozór tacy sami ale zupełnie inni ludzie... A weź ogarnij 3 na raz o.O

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, dokładnie tak myślę, napisałam to tej mojej "przyjaciółce", dokładnie jej napisałam, jak ja to widzę i dlaczego mnie to zabolało. Damy radę, jasne.
    Chociaż teraz zaczęłam powątpiewać :P Bo przy wyciąganiu prania z pralki taki ból wlazł mi w pośladek, od pleców, że już teraz tylko siedzę. No masakra. Miałam odkurzać, piec, gotować, a tu ciężko parę kroków zrobić. A olać to, najwyżej poślę syna po jakieś ciasto, na obiad zamówię coś a teściowie nie przyjeżdżają przecież na inspekcję :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ale naskrobałyście, dwie godziny nadrabiałam :D

Co do sposobu chodu to ja chyba bardziej ślimaka przypominam. Muszę męża stopować cały czas, powłóczę nogami jakbym miała z 80lat. Jak mam kurtkę zapiętą to nie widać, że jestem w ciąży więc wyglądać muszę komicznie :)

Ja chyba jestem jakimś wyjątkiem, bo w ogóle nie mam takich myśli, że sobie nie poradzę itp. Tak bardzo marzyłam o dziecku, że teraz to jest dla mnie takie naturalne, nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Może też dlatego, że zajmowałam się siostry dziećmi i jakieś tam doświadczenie mam. Chyba, że takie myśli mnie jeszcze dopadną bliżej terminu porodu albo baby blues po. O zgrozo!
    Dswiadczenie z innymi dziećmi na pewno pomaga. Ja nigdy takiego dziecka na ręku nie miałam :) A co dopiero mówić o przewijanie, karmieniu, ubierania itd.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn to jakiś pobudzony jest stałe coś majstruje nie dziwię się że w poprzek leży przy tych akrobacjach o.O

Czy wy też macie wrażenie że wasze dzieci w ogóle.nie śpią tylko stałe przstawiają wam wnętrzności.??

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kasiulka, dokładnie tak myślę, napisałam to tej mojej "przyjaciółce", dokładnie jej napisałam, jak ja to widzę i dlaczego mnie to zabolało. Damy radę, jasne.
    Chociaż teraz zaczęłam powątpiewać :P Bo przy wyciąganiu prania z pralki taki ból wlazł mi w pośladek, od pleców, że już teraz tylko siedzę. No masakra. Miałam odkurzać, piec, gotować, a tu ciężko parę kroków zrobić. A olać to, najwyżej poślę syna po jakieś ciasto, na obiad zamówię coś a teściowie nie przyjeżdżają przecież na inspekcję :P
    Tego nawet nie trzeba komentować! :D Bo końcówka najlepsza :D Jesteś silną babką :) Jak każda z nas! Wszystkie sobie poradzimy w trudnych i bolących chwilach!

Kiwona lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawa teoria z tymi miesiącami. U K jest tak, że on i brat są z lutego, tata z marca a mama z października. U mnie ja i siostra z listopada, tata z kwietnia a mama z września. Czyli dzieciaki w obu rodzinach urodzone w tym samym miesiącu :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona

Jakie powatpiewac, jakie powatpiewac??? Kto da radę jak nie Ty !! Już nie raz udowodnilas że jesteś super silna babka A to nie może ci odebrać humoru i radości. Trzymam mocno za was kciuki wszystko się uda i będzie pięknie :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A..no właśnie! U mnie jest tak,że rodzice razem z sierpnia a my z bratem z kwietnia! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawie z tymi miesiącami, ja jestem z maja, moja siostra z kwietnia. Mąż i jego brat z października, drugi brat z czerwca a trzeci brat i siostra z lipca. My się zawsze śmieliśmy, że jakieś rocznice świętowali :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ciekawie z tymi miesiącami, ja jestem z maja, moja siostra z kwietnia. Mąż i jego brat z października, drugi brat z czerwca a trzeci brat i siostra z lipca. My się zawsze śmieliśmy, że jakieś rocznice świętowali :D
    Właśnie,trzeba zastanaowić się jakie imprezki były 9 m-cy wcześniej :D U mnie były po prostu wakacje :D

Anete lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja jestem z Osiemnastki mojego taty haha :)

stresant, Anete, mysla.nieskalana, AniaKJ, DorotaAnna, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie pokrywam się z rodzicami ale sama mam dwójkę dzieci z 16.09.tylko różnica dwóch lat. Więc może coś w tym Jest. Teraz wylamka w kwietniu moja mama jest z kwietnia. Chodź chwila! Ja zaraz po niej parę dni.. Maj!!
    Ale mój brat był z 6 lipca i ma dwójkę dzieci z 6 lipca a trzecie z 5 lipca..

mysla.nieskalana, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde coś w tym musi być!
    Moi teściowie są z listopada najstarsza córka z listopada druga że stycznia a mąż mój z sierpnia i nie pasuje do tej rodziny :):) haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant przypomnij mi ile mają Twoje dzieci? :)

ja akurat lubię moich ubierać podobnie/tak samo - mimo, że nie są bliźniakami :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny moja psinka miała wczoraj urodziny 4 latka. świętowaliśmy w niedzielę ;)
    Ale mam problem z nią bo nie ładnie jej z pysia zajeżdża. Wcieramy specjalna paste, zjada te szysciki byliśmy u lekarza no nic nie pomaga bo ona ciągle by wszystkich lizała...ja uważam że przez to zlizuje bakterie. Chodzimy do tego samego weterynarza co prezydent Duda ze swoim kotem ;) haha ale on nie chce jej jeszcze ściągać kamienia bo za mało go ma a trzeba ja usypiać przy tym.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to się nie sprawdziło. Ja jestem z kwietnia, siostra i mój mąż z października. W moim i naszej córki przypadku po prostu były wakacje 9 miesięcy temu, a u siostry i męża styczeń, więc chyba im po prostu zimno było to pod kołdrą siedzieli :)

mysla.nieskalana, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na rekord idziemy u mojej lekarki...juz ponad 3 godziny czekam... plecy i głód mnie już męczą :(

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka może kwestia karmy?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziś na rekord idziemy u mojej lekarki...juz ponad 3 godziny czekam... plecy i głód mnie już męczą :(

O masakra. Ja czasem czekam, 1,5h opóźnienia to max. Ale 3h to już przegięcie. Są jakieś wygodne krzesełka chociaż?

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga 3 godz!!!????
    Matko boska

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ