X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tu piszecie :D ja dziś nie jestem na bieżąco, bo trochę ogarniam w mieszkaniu i smażę placuszki z jabłkami :) jeszcze będę robić roladki z szynki na kolację :)

mysla.nieskalana, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karmelka może kwestia karmy?
    Karmę ma light Brita lub bosha raz kupujemy ta raz ta.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u niej standardem są 2 godz.opóźnienia ale dziś to juz na maxa przegięcie...
    Krzesła jak krzesla...
    Marzę o tym żeby stąd wyjść...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racuchy miałam jeszcze dzisiaj na drugie śniadanie. Ciasto nam wyszło zakalec :/ chyba przez kakao które jest 100% i już drugi raz jak go używamy mamy zakalec.

A co jeszcze polecacie takiego dobrego jak racuchy :) szybkie smaczne prawie fit

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W sumie u niej standardem są 2 godz.opóźnienia ale dziś to juz na maxa przegięcie...
    Krzesła jak krzesla...
    Marzę o tym żeby stąd wyjść...
    Współczuję tyle czekać. Ale może dlatego że jest dużo dopisanych osób?
    Ciekawa jestem jak ja jutro na tym echu serca czy będę czekać czy wejdę od razu

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Racuchy miałam jeszcze dzisiaj na drugie śniadanie. Ciasto nam wyszło zakalec :/ chyba przez kakao które jest 100% i już drugi raz jak go używamy mamy zakalec.

A co jeszcze polecacie takiego dobrego jak racuchy :) szybkie smaczne prawie fit

Ja uwielbiam te placuszki:
    https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/placki_z_ricotty_z_bananami/przepis.html
    Fit to one za bardzo nie są, ale wychodzą takie puszyste, mięciutkie, mniam! Z borówkami też są mega :)

valetta94 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie bajaderke i mam wątpliwości czy mogę ją zjeść. Myślicie że w takich "sklepowych" jest alkohol czy tylko aromat?

A co do wątpliwości - ja się nie martwię tym co będzie potem. Mam doświadczenie przy dzieciach takich malutkich. Obawiam się porodu, że stracę nad sobą kontrolę, że coś się stanie... Mimo że wiem że wybrałam najlepszy szpital i będę w dobrych rękach. To przeraża mnie to wręcz. Ciekawe jest to że że wszystkich stworzeń na ziemi tylko my wątpimy w swoją umiejętność rodzenia ;-)

Skacze mi powieka na oku a biorę już 6 tabletek magneb6 forte. Niby nie powinno się więcej niż 400mg w ciąży, ale coś czuję że zacznę łykać 8 sztuk.

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    stresant przypomnij mi ile mają Twoje dzieci? :)

ja akurat lubię moich ubierać podobnie/tak samo - mimo, że nie są bliźniakami :)

moje juz stare konie 12 i 10 lat

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A ja kupiłam sobie bajaderke i mam wątpliwości czy mogę ją zjeść. Myślicie że w takich "sklepowych" jest alkohol czy tylko aromat?

A co do wątpliwości - ja się nie martwię tym co będzie potem. Mam doświadczenie przy dzieciach takich malutkich. Obawiam się porodu, że stracę nad sobą kontrolę, że coś się stanie... Mimo że wiem że wybrałam najlepszy szpital i będę w dobrych rękach. To przeraża mnie to wręcz. Ciekawe jest to że że wszystkich stworzeń na ziemi tylko my wątpimy w swoją umiejętność rodzenia ;-)

Skacze mi powieka na oku a biorę już 6 tabletek magneb6 forte. Niby nie powinno się więcej niż 400mg w ciąży, ale coś czuję że zacznę łykać 8 sztuk.
    Bajaderka to chyba to co u nas ziemniaczki? ;) Taka kulka,tak? To one są robione z resztek różnych ciast więc zależy co w tych ciastach było,ale myślę,że nawet jeśli to ilość będzie znikoma.

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karmę ma light Brita lub bosha raz kupujemy ta raz ta.

ja tez Brita, kupuje raz na jakis czas 15kg ale w opakowaniach po 3 kilo zeby sie nie zestarzalo i nie wyschlo, plus daje resztki z obiadu :) moj pies wszystko zerny nawet rzodkiewke wcina :)kanapki co dzieci w szkole nie zjedza :)

wiem ze sie nie powinno ale szkoda mi wyrzucac a pies z checia zje :) jedyne co nie daje to kurczak....to zawsze wywalam.....

pies nie narzeka zdrowy jak ryba :) wzielismy go ze schroniska jak mial 2 lata i przez nastepny rok bardzo chorowal na uszy....co miesiac bylo zapalenie i antybiotyki.....troche z tego powodu przygluchy jest ale teraz od 2 lat mamy spokoj, gole mu uszy w srodku zeby byla lepsza wentylacja...najpardopodobniej to byl jakis syf ze schroniska.....

Karmelllka90, Fasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy chyba lubicie gotowac, jak tam czytam to ciagle ktoras pichci cos dobrego :)

ja wczoraj jarzynowa udubalam i mam nadzieje ze mi na 3 dni starczy :)predzej do kuchni nie wchodze :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde dziewczyny moja psinka miała wczoraj urodziny 4 latka. świętowaliśmy w niedzielę ;)
    Ale mam problem z nią bo nie ładnie jej z pysia zajeżdża. Wcieramy specjalna paste, zjada te szysciki byliśmy u lekarza no nic nie pomaga bo ona ciągle by wszystkich lizała...ja uważam że przez to zlizuje bakterie. Chodzimy do tego samego weterynarza co prezydent Duda ze swoim kotem ;) haha ale on nie chce jej jeszcze ściągać kamienia bo za mało go ma a trzeba ja usypiać przy tym.
    chcialam pisac o kamieniu ale skoro malo ma to moze zmiana karmy pomoze?
    mojej suni tez walilo z pyska jak ziewala to kazdy sie odwracal bo gazowy atak sie zbliza. jako ze to shih tzu musi miec drobne granulki bo inaczej sie nimi krztusila.. zmienilismy na Brit care jagniecina i ryż i nie dosc ze zaczela ją ładnie jesc z apetytem to ziknal przykry zapach. teraz mozemy spac face to face :P z tych brit care są z łososiem znacznie wieksze kawalki i na pewno inne smaki tez beda duze... ja tylko kupuje z ozncazeniem small breed.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77

http://www.fitjestgit.pl/search?updated-max=2016-04-09T16:32:00%2B02:00&max-results=10&start=70&by-date=false&m=1

Fajny blog sporo przepisów na słodkie pyszności w wersji zdrowej a ty chyba lubisz piec

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja uwielbiam te placuszki:
    https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/placki_z_ricotty_z_bananami/przepis.html
    Fit to one za bardzo nie są, ale wychodzą takie puszyste, mięciutkie, mniam! Z borówkami też są mega :)
    Możemy jeść serek ricotta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:43

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona czytalas? świnska grypa w szpitalach w Bielsku-Bialej...3 osoby zmarly z powodu powiklan...nosa z domu nie wystawiac

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja was będę kusić do złego :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09376bc944d3.jpg

valetta94, martusiawp, Karollinax26, mysla.nieskalana, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi
    My już przechodziliśmy przed różne karmy nic nie pomaga a jej najbardziej spamuje Bosch i Brit light. Musi mieć light bo jest po sterylizacji nie chcemy jej utuczyć. Mnie się wydaje że to te bakterie bo ona ciągle chce wszystkich lizać tak okazuje miłość... Ale już nawet jej myje zęby szczoteczka strasznie się obraża o tym ale to działa na chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona czytalas? świnska grypa w szpitalach w Bielsku-Bialej...3 osoby zmarly z powodu powiklan...nosa z domu nie wystawiac
    Godzinę temu tata do mnie dzwonił i kazał mi siedzieć w domu. A ja jutro muszę znowu na Kopernika :/ dzisiaj poproszę męża o maskę żeby mi kupił na twarz. Myślicie że będą brać mnie za kretynkę? Ha! Albo będę straszyć więc nikt nie będzie podchodził :)

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    wy chyba lubicie gotowac, jak tam czytam to ciagle ktoras pichci cos dobrego :)

ja wczoraj jarzynowa udubalam i mam nadzieje ze mi na 3 dni starczy :)predzej do kuchni nie wchodze :)
    Ja nie lubię gotować. Staram się zeby chlopaki nie jedli ciągle fast food.
    Lubię piec ciasta, ale ze względu na moją masę nie robię tego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi
    My już przechodziliśmy przed różne karmy nic nie pomaga a jej najbardziej spamuje Bosch i Brit light. Musi mieć light bo jest po sterylizacji nie chcemy jej utuczyć. Mnie się wydaje że to te bakterie bo ona ciągle chce wszystkich lizać tak okazuje miłość... Ale już nawet jej myje zęby szczoteczka strasznie się obraża o tym ale to działa na chwilę.
    a czytalas sklady tych karm? w wielu przypadkach wersje light sa tylko chwytem marketingowym... niby dla psow po kstracji/sterylizacji a nie odbiegaja od normy od zwyklej karmy a cena jeszcze wyższa. Ja swoją sterylizować chce zanim urodzę ale panicznie się boję jak to przetrwamy czy bedzie ją bolało mocno.. czy ładnie ją zszyją.. ale karmy nie bede zmieniac.. poprostu odmierzona porcje 2 razy dziennie.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ