X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka90 cena tego termometru jest zachęcająca, ale właśnie jak ma pokazywać cuda to wolę kupić droższy. Chociaż ja jakoś mam mega obiekcje czy te termometry są wiarygodne i tak się miotam z tym zakupem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ciekawa jestem gdzie oni się zarażają tą świńska grypa. W sensie ta pierwsza osoba....

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Możemy jeść serek ricotta?

Wydaje mi się, że tak. Ja jadłam :)

http://mamy-mamom.pl/sery-mozesz-jesc-ciazy-sprawdz-zakazane/

atdcj48aq9519a2w.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu po :) teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
    dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po :)

Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super :) czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
    I teraz pytanie do WAS
    ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś totalny wrak!
    Jak kogoś to pocieszy

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W końcu po :) teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
    dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po :)

Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super :) czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
    I teraz pytanie do WAS
    ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...

Mój w 29+3 ważył 1440g, około 50 centyl

atdcj48aq9519a2w.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    moje juz stare konie 12 i 10 lat
    aaa już pamiętam :D
    to chyba mi się tylko tak nudzi w domu, że taka różnica wieku :P

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn wrócił ze szkoły i zagaduje, czy czekałam na niego z mufinkami... No to nie miałam serca mu powiedzieć, że nie mam siły piec ;) No i pomógł mi i już ostatnia tura w piekarniku dochodzi :) Ale moje plecy bolą już całe i tak mocno, że nie wiem, jak będę w stanie się podmalować i ubrać po ludzku. Ale obiad też przyszykowałam, rosół wyszedł pycha a na kolację zjemy frytki z piekarnika i schabowe wyczaiłam w zamrażalniku, więc mam prawie gotowca ;)

mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lolka90 cena tego termometru jest zachęcająca, ale właśnie jak ma pokazywać cuda to wolę kupić droższy. Chociaż ja jakoś mam mega obiekcje czy te termometry są wiarygodne i tak się miotam z tym zakupem.

Termometr mogę Ci odradzić ten z Lidla totalny szajs mój tesciu też się skusił bo co rusz one w promocji są i leży w szafie bo nie spełnia swojej funkcji i do niczego się nie nadaje.

Mogę wam polecić termometr Microlife nc100 bezdotykowy mam.go kilka lat i się sprawdza,cudów nie pokazuje bo nie raz jak byłam w szpitalu to co brałam.ze sobą i dokładnie pokazywał to samo co spzitlany także wiem że warto to kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi grypami to jest jakis horror. .. Ja antybiotyk tata dzwonił że leży ledwo żywy leki dostał.kuzynka to samo co ja.antybiotyk ma.a jej mąż i mama z gorączką do lekarza dreptali.... co za pogoda ! Wrrr..... oby oszczedzilo dzieciaki i męża bo chyba że strachu padne...

Ja oprócz wczoraj do lekarza nie wychodzę z domu dopóki nie wyzdrowieje. Męża po zakupy wysłałam nie mam zamiaru nosa wynurzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszly plakaty na płótnie z Ali :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ceba8c4dfcd.jpg
    Są cudowne za grosze!
    Link podsyłam
    PLN 7.20 | WXDUUZ dziecko księżyc zwierząt przedszkole plakaty i reprodukcje Wall Art Canvas malowidło dekoracyjne Nordic stylu dzieci dekoracji A135
    https://s.click.aliexpress.com/e/bEjbIE5T

Zamawiałam 4,01 przyszło 2.02 zapłaciłam za 3 sztuki format A3 co ponad 30 zl

mysla.nieskalana, Paula 90, MamaAga85, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019
    Ja się już pogubiłam. Ty masz jedno czy więcej dzieciaczków ? Bo nie raz piszesz w liczbie mnogiej a nie raz pojedynczej.

espoir, Syska2202 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

I teraz pytanie do WAS

Moja w 28+5, ważyła 1300, ginekolog mówiła, że w normie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Blue2019
    Ja się już pogubiłam. Ty masz jedno czy więcej dzieciaczków ? Bo nie raz piszesz w liczbie mnogiej a nie raz pojedynczej.

Ja mam.dwoje dzieci i jestem po.dwoch cieciach ale 1 dziecko.to bardzo długa i ciężka historia któregoś razu wam powiem :)

W każdym bądź.razie.mam.corke którą.chodzi do zerówki aktualnie i małego smyka który ma 3. Latka o będzie dopiero chodził do przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:31

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad tym termometrem z Lidla ale w końcu odpuściłam, stwierdziłam że dołożę a kupię już sprawdzone z opiniami pozytywnymi. I właśnie ten z Microlife mi się rzucił w oczy.

Ja już szfe złożyłam, za chwilę będę układać, przekładać i jestem mega podjarana. W ogóle mam dzisiaj dużo energii i dobry humor :D
    I zrobiłyscie mi wczoraj smaka tymi placuszkami, dzisiaj je będę robić na kolacje :)

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    aaa już pamiętam :D
    to chyba mi się tylko tak nudzi w domu, że taka różnica wieku :P

gdybym nie dostala pracy 8 lat temu to pewnie mialam bym zaraz 3 dziecko :)
    a ja zlozylam CV i myslalam ze pracy nie dostane :)

a jak juz zadzwonili to poszlam do roboty, potem czekalam 2 lata az mi daja umowe na stale zebym sie miala gdzie wrocic.....a oni mnie przeniesli na inne stanowisko na zastepstwo za macierzynski i dali umowe na 3 lata...wiec dalej czekalam :) no i tak zlecialo 8 lat az w koncu dostalam na stale.......

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Moja w 28+5, ważyła 1300, ginekolog mówiła, że w normie.

moj 28+4 mial 1350g i 87 centyl

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 to tak naprawdę Samari z majówek z których z KarmeLove uciekliśmy do was przez nią. I która dziewczyny wkoncu wywalily z forum bo tak mieszała ;-) blue niemmusisz się już ukrywać ;-) ważne że tu się nie wyklocasz jak tam ;-)

Karmelllka90, KarmeLoVe, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Ja mam.dwoje dzieci i jestem po.dwoch cieciach ale 1 dziecko.to bardzo długa i ciężka historia któregoś razu wam powiem :)

W każdym bądź.razie.mam.corke którą.chodzi do zerówki aktualnie i małego smyka który ma 3. Latka o będzie dopiero chodził do przedszkola
    Aha czyli masz fizycznie już 2 dzieci i teraz bedziesz miała 3. Nie no nie musisz nam opowiadac. Tylko już nie wiedziałam jak pisać bo raz pisałaś że masz synka a nie raz czy zabierasz dzieci i się pogubiłam. Ale chyba rozumiem to teraz w ten sposób ze mieszka z tobą tylko synek.
    Kurcze ty tak co 3 lata dzieciaczki masz. Ja bym chciała taka właśnie rozniece 2,5-3 lata. Czy taka różnica pozwala już na jakąś samodzielność dziecka? Bo boje się tego że jak będę w ciąży to nie będę w stanie nosić dziecka bo jak patrzę na dolegliwości jakie mam teraz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant

To moja kuzynka też tak czekała az dostanie umowe.na stale A teraz ma 31 lat i dopiero we wrześniu ma ślub A zanim dzieci urodzi to trochę czasu minie A dodam że z facetem jej są od 14 lat razem :) i w sumie umowa na stałe nie daje żadnej gwarancji dla naprawdę...rozwiązać mogą z 3.miesięcznym wypowiedzeniem

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ