X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam obiad właśnie zrobiłam dziś mielone ziemniaki i kapustą kiszoną :)

A co to za ciasta kurde felek i jeszcze takie zdjęcie o nie !!! Przepadne normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:58

Daffi, martusiawp, Karollinax26, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Godzinę temu tata do mnie dzwonił i kazał mi siedzieć w domu. A ja jutro muszę znowu na Kopernika :/ dzisiaj poproszę męża o maskę żeby mi kupił na twarz. Myślicie że będą brać mnie za kretynkę? Ha! Albo będę straszyć więc nikt nie będzie podchodził :)
    A czemu masz siedzieć w domu? Coś się dzieje w Krakowie, bo ja nic nie wiem.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Karmelka to co Daffi pisze. Te karmy light (tak samo jak sterilisied i specjalne dla różnych ras) to chwyty marketingowe żerujące na wrażliwych właścicielach. Poczytaj sobie o tym to się za głowę złapiesz. A te weterynaryjne to już w ogóle. Weterynarzom płacą żeby je polecali i to gruby hajs. A tam nie ma nic. Są bardzo złe jakościowo a mają tylko na przykład więcej soli (w przypadku karm dla pęcherzowców).
    My mamy sukę wysterylizowana i je Alpha spirit, orimen i puszki animondy. I absolutnie nie jest gruba, nic jej nie śmierdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a czytalas sklady tych karm? w wielu przypadkach wersje light sa tylko chwytem marketingowym... niby dla psow po kstracji/sterylizacji a nie odbiegaja od normy od zwyklej karmy a cena jeszcze wyższa. Ja swoją sterylizować chce zanim urodzę ale panicznie się boję jak to przetrwamy czy bedzie ją bolało mocno.. czy ładnie ją zszyją.. ale karmy nie bede zmieniac.. poprostu odmierzona porcje 2 razy dziennie.
    Weterynarz nam mówił zeby taka jadła i jej smakuje więc już nie kombinuje.
    Nasza miała tylko pierwsza cieczke jakoś w listopadzie a w marcu ja sterylizowalismy. Najgorsze było to jak czekalismy aż zastrzyk z narkoza zadziała :/ potem jak ja odebrałam to była taka po operacji taka troszkę smutna , spaliśmy tydzien na materacu na podłodze zeby na łóżko nie skakała a śladu nie widać po operacji. Ale ja uważam że to dla jej dobra. Najgorsze są te ropomacicza które niestety są częste u suczek nie sterylizowanych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A czemu masz siedzieć w domu? Coś się dzieje w Krakowie, bo ja nic nie wiem.
    Piepszona epidemia grypy. Tata w wiadomościach wysłuchał w sumie w każdej przychodni gdzie byłam jest ostrzeżenie. W tv mówili że do końca marca spodziewają się że będzie takie nasilenie. Żeby unikać skupisk ludzi

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie tego boje. Moja ma 4 lata i chcieliśmy ja raz w zyciu dopuscic ale ona nie chce pozwolic sie zbliżyć wiec nie bede jej meczyc i chce sterylizowac bo mamy juz 2 ciążę urojone za sobą.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Piepszona epidemia grypy. Tata w wiadomościach wysłuchał w sumie w każdej przychodni gdzie byłam jest ostrzeżenie. W tv mówili że do końca marca spodziewają się że będzie takie nasilenie. Żeby unikać skupisk ludzi
    Kurcze, ja w piątek Kopernika onkologia- dziki tłum. A za tydzień internista, a tam to już pewno sami z grypą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72078a74cb95.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7e7f654edd3.png

Wiem że mam dużo ubranek ale z drugiej strony za taką cenę żal nie wziąć jednego kompletu w 68 rozm a drugiego 74 :p

I ciekawa jestem tego termometra 55 zł hmmm, generalnie chwalone są te rzeczy z Lidla . Jedna z was pisała że jak jest temperatura to i tak zanim poda dziecku lek to używa termometra do pupci...

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kurcze, ja w piątek Kopernika onkologia- dziki tłum. A za tydzień internista, a tam to już pewno sami z grypą.
    Ja dzisiaj zadzwoniłam bo miałam właśnie internistę generalnie taka konsultacje tylko ale dostałam informację że są osoby z grypa zgłoszone więc decyzja należy do mnie ale jesli to nic pilnego nie zalecają więc zrezygnowałam. I tak muszę za tydzień jechać tam a wizytę do endokrynologa więc będę miała świeże wyniki badań może mnie przyjmie na chwilkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Też sie tego boje. Moja ma 4 lata i chcieliśmy ja raz w zyciu dopuscic ale ona nie chce pozwolic sie zbliżyć wiec nie bede jej meczyc i chce sterylizowac bo mamy juz 2 ciążę urojone za sobą.
    Sterylizacja jest na prawdę dobrą opcją. Wybierz dobra lecznice i dobrego weterynarza. Nasza była młodziutka bo miała rok jak ja sterylizowalismy ale nie zrobiliśmy tego z moim wcześniejszym psem i żałowaliśmy, na szczęście nie miała ropomacicza co się pan wet dziwił ale jej ciaze, potem nam uciekala na starość jak się suki ciekaly to jej się wydawało że jest facetem. I miala nie poskromiony popęd seksualny gwałciła nogi

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kiwona czytalas? świnska grypa w szpitalach w Bielsku-Bialej...3 osoby zmarly z powodu powiklan...nosa z domu nie wystawiac
    Kurde, słyszałam o zachorowaniach ale nie o śmierci :/ Wczoraj byliśmy na SR w szpitalu :/ A specjalnie pisałam do kobiety, czy na pewno mamy zajęcia bo świńska grypa ale nie odwołali...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ja zjadłam obiad właśnie zrobiłam dziś mielone ziemniaki i kapustą kiszoną :)

A co to za ciasta kurde felek i jeszcze takie zdjęcie o nie !!! Przepadne normalnie :)

Mam przez Ciebie ochotę na mielonego! Zrobię w czwartek ale do tego będą buraczki <3
    Jutro robię tego brokuła z fetą, o którym ostatnio pisała Wiewiórka. Kiedyś często robiłam a teraz trochę się boję ze względu na ten sos czosnkowy i moją zgagę ale zrobię jakiś lekki ;)

mysla.nieskalana, Blue2019 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona dziś był artykuł że świńska grypa dociera do nas w okolice Brzeszcz a mówili że w Bielsku jest masakra i 3 przypadki śmiertelne .

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Sterylizacja jest na prawdę dobrą opcją. Wybierz dobra lecznice i dobrego weterynarza. Nasza była młodziutka bo miała rok jak ja sterylizowalismy ale nie zrobiliśmy tego z moim wcześniejszym psem i żałowaliśmy, na szczęście nie miała ropomacicza co się pan wet dziwił ale jej ciaze, potem nam uciekala na starość jak się suki ciekaly to jej się wydawało że jest facetem. I miala nie poskromiony popęd seksualny gwałciła nogi
    Też miałam kiedyś 2 suki za bajtla, one gwałciły poduszki i siebie nawzajem czasem :/ Ale rodzice nie myśleli o sterylce nawet, to było lata temu...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kiwona dziś był artykuł że świńska grypa dociera do nas w okolice Brzeszcz a mówili że w Bielsku jest masakra i 3 przypadki śmiertelne .
    Boziuuu :/ No nie zapiszę się do internisty teraz... Strach na badania iść :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też odczuwacie taki spadek energii? Ja już byłam pewna, że mam anemie ale nie wyniki idelanie. A tak strasznie chce mi się spać.Brak energii totalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Też miałam kiedyś 2 suki za bajtla, one gwałciły poduszki i siebie nawzajem czasem :/ Ale rodzice nie myśleli o sterylce nawet, to było lata temu...
    Nasz królik też to robił ale tylko z nogami męża!! Mały gejek. Ale kastracja i po sprawie. A teraz w marcu pincher mojego taty do kastracji biedny będzie też miał operację bo jedno jajko na w brzuszku. Gwałci kota naszego królika i próbuje nasza psinkę ale ona mu ucieka

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek
    Ja dzisiaj leżę jeszcze w piżamce w łóżku. Tfu tfu nic mnie nie boli miałam kilka planow ale najchętniej bym poszła spać.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na ulotce Magneb6 jest napisane żeby brac 6-8 tabletek wiec myślę, że spokojnie możesz brać 8 dopóki drgania nie miną.

Ja zrobiłam dziś na obiad łazanki z kiszoną kapustą. Kapusta od mamy z ogródka, przez nią ukiszona. O matko jakie dobre mi wyszły!

A zaraz się biorę za szybką tartę z jabłkami i płatkami migdałów bo mąż mnie poprosił. On od rana rzeźbi te pękniecie w całym domu, także należy mu się ciacho ;).

Karmelka ja kupiłam ten termometr i tak na szybko jak go testowałam to jakieś cuda pokazywał. Ale przyznam się że nie przestudiowałam dobrze instrukcji także może źle go użyłam. A ciuszki mega, trzeba jechać na zakupy 11.02.

mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Kurde, słyszałam o zachorowaniach ale nie o śmierci :/ Wczoraj byliśmy na SR w szpitalu :/ A specjalnie pisałam do kobiety, czy na pewno mamy zajęcia bo świńska grypa ale nie odwołali...
    Też chodze na SR do szpitala gdzie jest kilku pacjentów ze świńska grypą i obowiązuje juz chyba ze 3 tyg. zakaz odwiedzin. Myślę, że oni są dobrze odizolowani.

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ