Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja zjadłam obiad właśnie zrobiłam dziś mielone ziemniaki i kapustą kiszoną
A co to za ciasta kurde felek i jeszcze takie zdjęcie o nie !!! Przepadne normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 13:58
Daffi, martusiawp, Karollinax26, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Godzinę temu tata do mnie dzwonił i kazał mi siedzieć w domu. A ja jutro muszę znowu na Kopernika
dzisiaj poproszę męża o maskę żeby mi kupił na twarz. Myślicie że będą brać mnie za kretynkę? Ha! Albo będę straszyć więc nikt nie będzie podchodził
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie Karmelka to co Daffi pisze. Te karmy light (tak samo jak sterilisied i specjalne dla różnych ras) to chwyty marketingowe żerujące na wrażliwych właścicielach. Poczytaj sobie o tym to się za głowę złapiesz. A te weterynaryjne to już w ogóle. Weterynarzom płacą żeby je polecali i to gruby hajs. A tam nie ma nic. Są bardzo złe jakościowo a mają tylko na przykład więcej soli (w przypadku karm dla pęcherzowców).
My mamy sukę wysterylizowana i je Alpha spirit, orimen i puszki animondy. I absolutnie nie jest gruba, nic jej nie śmierdzi. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:a czytalas sklady tych karm? w wielu przypadkach wersje light sa tylko chwytem marketingowym... niby dla psow po kstracji/sterylizacji a nie odbiegaja od normy od zwyklej karmy a cena jeszcze wyższa. Ja swoją sterylizować chce zanim urodzę ale panicznie się boję jak to przetrwamy czy bedzie ją bolało mocno.. czy ładnie ją zszyją.. ale karmy nie bede zmieniac.. poprostu odmierzona porcje 2 razy dziennie.
Nasza miała tylko pierwsza cieczke jakoś w listopadzie a w marcu ja sterylizowalismy. Najgorsze było to jak czekalismy aż zastrzyk z narkoza zadziałapotem jak ja odebrałam to była taka po operacji taka troszkę smutna , spaliśmy tydzien na materacu na podłodze zeby na łóżko nie skakała a śladu nie widać po operacji. Ale ja uważam że to dla jej dobra. Najgorsze są te ropomacicza które niestety są częste u suczek nie sterylizowanych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 14:13
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:A czemu masz siedzieć w domu? Coś się dzieje w Krakowie, bo ja nic nie wiem.
-
Karmelllka90 wrote:Piepszona epidemia grypy. Tata w wiadomościach wysłuchał w sumie w każdej przychodni gdzie byłam jest ostrzeżenie. W tv mówili że do końca marca spodziewają się że będzie takie nasilenie. Żeby unikać skupisk ludzi
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/72078a74cb95.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7e7f654edd3.png
Wiem że mam dużo ubranek ale z drugiej strony za taką cenę żal nie wziąć jednego kompletu w 68 rozm a drugiego 74 :p
I ciekawa jestem tego termometra 55 zł hmmm, generalnie chwalone są te rzeczy z Lidla . Jedna z was pisała że jak jest temperatura to i tak zanim poda dziecku lek to używa termometra do pupci...Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Kurcze, ja w piątek Kopernika onkologia- dziki tłum. A za tydzień internista, a tam to już pewno sami z grypą.
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Też sie tego boje. Moja ma 4 lata i chcieliśmy ja raz w zyciu dopuscic ale ona nie chce pozwolic sie zbliżyć wiec nie bede jej meczyc i chce sterylizowac bo mamy juz 2 ciążę urojone za sobą.
-
stresant wrote:Kiwona czytalas? świnska grypa w szpitalach w Bielsku-Bialej...3 osoby zmarly z powodu powiklan...nosa z domu nie wystawiac
Wczoraj byliśmy na SR w szpitalu
A specjalnie pisałam do kobiety, czy na pewno mamy zajęcia bo świńska grypa ale nie odwołali...
-
Blue2019 wrote:A ja zjadłam obiad właśnie zrobiłam dziś mielone ziemniaki i kapustą kiszoną
A co to za ciasta kurde felek i jeszcze takie zdjęcie o nie !!! Przepadne normalnie
Mam przez Ciebie ochotę na mielonego! Zrobię w czwartek ale do tego będą buraczki
Jutro robię tego brokuła z fetą, o którym ostatnio pisała Wiewiórka. Kiedyś często robiłam a teraz trochę się boję ze względu na ten sos czosnkowy i moją zgagę ale zrobię jakiś lekkimysla.nieskalana, Blue2019 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Sterylizacja jest na prawdę dobrą opcją. Wybierz dobra lecznice i dobrego weterynarza. Nasza była młodziutka bo miała rok jak ja sterylizowalismy ale nie zrobiliśmy tego z moim wcześniejszym psem i żałowaliśmy, na szczęście nie miała ropomacicza co się pan wet dziwił ale jej ciaze, potem nam uciekala na starość jak się suki ciekaly to jej się wydawało że jest facetem. I miala nie poskromiony popęd seksualny gwałciła nogi
Ale rodzice nie myśleli o sterylce nawet, to było lata temu...
-
Syska2202 wrote:Kiwona dziś był artykuł że świńska grypa dociera do nas w okolice Brzeszcz a mówili że w Bielsku jest masakra i 3 przypadki śmiertelne .
No nie zapiszę się do internisty teraz... Strach na badania iść
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Też miałam kiedyś 2 suki za bajtla, one gwałciły poduszki i siebie nawzajem czasem
Ale rodzice nie myśleli o sterylce nawet, to było lata temu...
-
nick nieaktualny
-
Paula na ulotce Magneb6 jest napisane żeby brac 6-8 tabletek wiec myślę, że spokojnie możesz brać 8 dopóki drgania nie miną.
Ja zrobiłam dziś na obiad łazanki z kiszoną kapustą. Kapusta od mamy z ogródka, przez nią ukiszona. O matko jakie dobre mi wyszły!
A zaraz się biorę za szybką tartę z jabłkami i płatkami migdałów bo mąż mnie poprosił. On od rana rzeźbi te pękniecie w całym domu, także należy mu się ciacho.
Karmelka ja kupiłam ten termometr i tak na szybko jak go testowałam to jakieś cuda pokazywał. Ale przyznam się że nie przestudiowałam dobrze instrukcji także może źle go użyłam. A ciuszki mega, trzeba jechać na zakupy 11.02.mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kiwona wrote:Kurde, słyszałam o zachorowaniach ale nie o śmierci
Wczoraj byliśmy na SR w szpitalu
A specjalnie pisałam do kobiety, czy na pewno mamy zajęcia bo świńska grypa ale nie odwołali...
Kiwona lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI