X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ogólnie mo to przeszło kiedyś przez myśl jak zobaczyłam że tam samari zniknęła :D ale no mówię, dopoki jest wszystko ok na moje może tu siedzieć każdy.

Tylko Blue2019 ja nie wiem czy dobrze rozumiem, nie chce oczywiście naciskać jeśli nie chcesz drążyć tematu. Urodziłaś córkę zaraz po maturze i się tego wstydzisz i dlatego mowisz ze masz tylko jedno dziecko? Wiesz ile dziewczyn urodziło dzieci w młodym wieku? Naprawdę nie ma się czego wstydzić 19 lat to nie jest aż tak mało :)

Poprostu czasami przeszło mi przez myśl że dziecko w młodym wieku zrujnuje mi życie bo w ciążę zaszłam stosując tabletki antykoncepcyjne. Ale teraz z czasem już mi przeszło chociaż wszędzie się głośno tym nie chwalę bo ludzie potrafią być nie mili i dziwnie reagować do tego jestem z rozbite rodziny i wszystko się nie raz nakumulowalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W końcu po :) teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
    dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po :)

Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super :) czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
    I teraz pytanie do WAS
    ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...
    Moja w 30tyg i 3 dniu 1480 i jest ok. Idelanie 50.centyl https://naforum.zapodaj.net/a0b0e2c13c6e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:08

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na majówki nigdy nie wchodziłam, bo tak jak pisałam nie chce się cofać.
    U nas jest miło i przyjemnie, a jak mamy nawet odmienne zdanie to je wyrażamy i najważniejsze że zawsze umiemy wszystko zakończyć jak dorosłe kobiety.
    Mi to tam nie ważne czy ktoś byl gdzieś indziej. Ale chamstwa nie zniese :) i zmyślania, to potępiam od dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mnie ogólnie spory na forum nie obchodzą - napisałam tylko, żeby nie bylo teraz, że to Dziewczyny nakręcają, bo akurat w tym przypadku też to zauważyłam...

chociaż się zdziwiłam, że tu dołączyła po tym co wcześniej o nas pisała... ale nieważne.
    Hahahaah ;) a to ciekawe ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, u mnie z całego talerza placków, zostało pół, moja mama uwielbia takie rzeczy :D

Aga! Ta waga jest naprawdę w porządku, tak jak pisze Karmelka. Moja ważyła mniej :) Gin mówiła, że w normie to ok, cieszę się :)

Matko dziewczyny, po tym staniu dziś w kuchni tak mnie w krzyżu boli, masakra!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój nie musisz się nikomu tłumaczyć kiedy i jak zaszłaś w ciąże to nie jest niczyja sprawa. Musiałaś trafiać na naprawdę dziwnych ludzi... ale nie powinnaś udawać ze jednego dziecka nie masz, myśle ze to może źle wpłynąć na Twoja córkę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Moja w 30tyg i 3 dniu 1480 i jest ok. Idelanie 50.centyl. url=https://naforum.zapodaj.net/6c26b19a16c5.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c26b19a16c5.jpg[/url
    Kurde coś tym zdjęciem nie bardzo kasiula dodasz jeszcze raz?

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mycha, u mnie z całego talerza placków, zostało pół, moja mama uwielbia takie rzeczy :D

Aga! Ta waga jest naprawdę w porządku, tak jak pisze Karmelka. Moja ważyła mniej :) Gin mówiła, że w normie to ok, cieszę się :)

Matko dziewczyny, po tym staniu dziś w kuchni tak mnie w krzyżu boli, masakra!
    Co robisz dobrego ?:-D Ja od 2 dniach zajadam się galaretkami :-D

DorotaAnna lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019
    DorotaAnna ma rację. To nie moja sprawa ale jeśli nie potrafisz obcym ludziom na forum powiedzieć że masz córke w wieku 6 lat to pewnie w życiu codziennym się to na niej odbija.
    To okropne, że opinia innych ludzi aż tak na ciebie wpływa ale uwierz mi że to że oni patrzą to raczej twoje wyobrażenia. A jeśli kiedys ktoś ci cos takiego powie to karz mu spier*lać, sorry za słowo ale uważam że jest najodpowiedniejsze do tego typu ludzi.

Lolka30, mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    W końcu po :) teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
    dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po :)

Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest super :) czekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
    I teraz pytanie do WAS
    ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...
    U mnie 28+3 waga 1470g i lekarz stwierdził, że dużo. O tydzień więcej, czyli zgodnie z 1 prenatalnym USG.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Co robisz dobrego ?:-D Ja od 2 dniach zajadam się galaretkami :-D

A no robiłam te racuszki z jabłkami i roladki z szynki z serkiem Almette, rzodkiewką i koperkiem, później trochę posprzątałam i tak leżę ledwo żywa ;)

Mi już galaretki zbrzydły :D

Matko! Nie wyobrażam sobie, żeby tu się jakaś niemiła atmosfera rozkręciła, ja bardzo lubię tu wchodzić, to moja codzienność.
    Jesteśmy tu od początku, jest fajnie, przyjemnie, niech tak zostanie. A na majówki szczerze mówiąc nigdy nie wchodziłam, nie interesowało mnie co się tam dzieje, w sumie na inne fora nie wchodzę :)

mysla.nieskalana, Kasiulka90, Lili90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/a0b0e2c13c6e.jpg.html może tak pójdzie odczytać. Dostałam ta tabletkę od kolezanki i naprawdę się sprawdza. Ja jestem między 48 a 51 centylem od samego początku i wszystko wg niej się zgadza

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie 28+3 waga 1470g i lekarz stwierdził, że dużo. O tydzień więcej, czyli zgodnie z 1 prenatalnym USG.
    Już po wizycie ? Ja wczoraj 30+3 coś ponad 1700g uuszalam waga prawidłowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/a0b0e2c13c6e.jpg.html może tak pójdzie odczytać. Dostałam ta tabletkę od kolezanki i naprawdę się sprawdza. Ja jestem między 48 a 51 centylem od samego początku i wszystko wg niej się zgadza
    Czyli moja wypada coś koło 60 centyla no to git z tego co doktorek powiedział wczoraj wypada jakby moja była 6 dni do przodu z waga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Blue2019
    DorotaAnna ma rację. To nie moja sprawa ale jeśli nie potrafisz obcym ludziom na forum powiedzieć że masz córke w wieku 6 lat to pewnie w życiu codziennym się to na niej odbija.
    To okropne, że opinia innych ludzi aż tak na ciebie wpływa ale uwierz mi że to że oni patrzą to raczej twoje wyobrażenia. A jeśli kiedys ktoś ci cos takiego powie to karz mu spier*lać, sorry za słowo ale uważam że jest najodpowiedniejsze do tego typu ludzi.

Być może że tak jest chociaż czasami ciężko sobie samemu coś przetłumaczyć . Może faktycznie zbyt dużo rzeczy odbierałam osobiście i stad się włączala reakcja obronną A potem milczenie. Sama nie wiem... jescze miałam mega ciężko ten poród i to już w ogóle mnie dobilo. No napewno dziecko niczemu winne nie jest ale trzeba nad tym pracować i napewno będzie lepiej

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejne usg mam 14.02 <3 ciekawe ile mój krasnalek będzie ważył. Czytałam też, że często lekarze kobiety z cukrzyca ciążową kierują tydzień przed terminem porodu już do szpitala na patologie ciąży- w związku z tym, że to łożysko się szybciej starzeje itp. Wam coś już mówili lekarze? I w ogóle czy ktoś wie jak się określa stopień „starości „ łożyska? Na jakiej podstawie?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    mnie ogólnie spory na forum nie obchodzą - napisałam tylko, żeby nie bylo teraz, że to Dziewczyny nakręcają, bo akurat w tym przypadku też to zauważyłam...

chociaż się zdziwiłam, że tu dołączyła po tym co wcześniej o nas pisała... ale nieważne.
    Właśnie o to Dziewczyny chodzi, ja nic nie mówię, bo nie ma żadnych burz. Chodzi tylko o to, że obsmarowane bylyscie równo, a teraz jesteście najlepsze,jak ktoś widział to co wcześniej my na wasz temat, na mój temat, to przykro się czyta teraz takie słodkości. Serio.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A no robiłam te racuszki z jabłkami i roladki z szynki z serkiem Almette, rzodkiewką i koperkiem, później trochę posprzątałam i tak leżę ledwo żywa ;)

Mi już galaretki zbrzydły :D

Matko! Nie wyobrażam sobie, żeby tu się jakaś niemiła atmosfera rozkręciła, ja bardzo lubię tu wchodzić, to moja codzienność.
    Jesteśmy tu od początku, jest fajnie, przyjemnie, niech tak zostanie. A na majówki szczerze mówiąc nigdy nie wchodziłam, nie interesowało mnie co się tam dzieje, w sumie na inne fora nie wchodzę :)

No pewnie że tak A czemu miało by tutaj się zrobić nie milo... każdy tutaj wchodzi żeby sobie pogadać odstresowac się

I nie będę komentować zachowania koleżanek które swoje wnioski snują ich sprawa,ewidentnie wyczuwam podburzanie na moja osobę, ale jak jakiś post mnie nie interesuje to go omijam i nie będę włączać się w jakieś prowokacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja kolejne usg mam 14.02 <3 ciekawe ile mój krasnalek będzie ważył. Czytałam też, że często lekarze kobiety z cukrzyca ciążową kierują tydzień przed terminem porodu już do szpitala na patologie ciąży- w związku z tym, że to łożysko się szybciej starzeje itp. Wam coś już mówili lekarze? I w ogóle czy ktoś wie jak się określa stopień „starości „ łożyska? Na jakiej podstawie?
    Tak dokładnie. Mi ginekolog już mowił, że jeśli nie urodze to idelanie w 39 tyg trafiam na patologie i wywołujemy. Drugi lekarz, który się mną opiekuje mówił to samo i diabetokog też. Ale to tylko ciężarne na insulinie.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Ty mi zawsze dopisujesz do nicku 90, a ja jak już to 88 jestem hihi ;).
    Ja żałuję że kupiłam ten termometr nie czytając opinii, najchętniej to bym wogole rtęciowy kupiła bo nie ufam żadnym elektronicznym. I chyba kupie jeszcze jakiś zwykly alkoholowy.

MamaAga mój w 28+4 miał 1250g także nie wiem o co chodzi twojej dr.

Mnie moi rodzice zmajstrowali jak juz dzis pisałam w 18stke taty, mama jeszcze nie miała 18 lat. Mama musiała ostatnia klasę Liceum zrobić wieczorowo bo chodzila do liceum sportowego gdzie było dużo treningow i nie mogla tam konczyc. Tato był w dość elitarnym liceum lotniczym, daleko od domu, nie mogl sie przyznać ze będzie miał dziecko bo by go wywalili ze szkoły. Oboje są z domow w których sie nie przelewało, tato miał 7 rodzeństwa, był najstarszy wiec jeszcze tam pomagal. Mimo wszystko oboje skończyli studia, najpierw tato, potem mama bo nie stać ich było żeby studiować w tym samym czasie. Zrobili kariery zawodowe i naprawdę bardzo dobrze im sie powodzi. Bardzo dużo Nam pomogli. W tym roku oboje kończą 50 lat, w styczniu mieli 30 rocznice ślubu. Jestem z nich bardzo dumna. Ciąża w młodym wieku to nie koniec świata ani powód do wstydu :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:27

DorotaAnna, mysla.nieskalana, AniaKJ, stresant, Kasiulka90, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ