Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ogólnie mo to przeszło kiedyś przez myśl jak zobaczyłam że tam samari zniknęła
ale no mówię, dopoki jest wszystko ok na moje może tu siedzieć każdy.
Tylko Blue2019 ja nie wiem czy dobrze rozumiem, nie chce oczywiście naciskać jeśli nie chcesz drążyć tematu. Urodziłaś córkę zaraz po maturze i się tego wstydzisz i dlatego mowisz ze masz tylko jedno dziecko? Wiesz ile dziewczyn urodziło dzieci w młodym wieku? Naprawdę nie ma się czego wstydzić 19 lat to nie jest aż tak mało
Poprostu czasami przeszło mi przez myśl że dziecko w młodym wieku zrujnuje mi życie bo w ciążę zaszłam stosując tabletki antykoncepcyjne. Ale teraz z czasem już mi przeszło chociaż wszędzie się głośno tym nie chwalę bo ludzie potrafią być nie mili i dziwnie reagować do tego jestem z rozbite rodziny i wszystko się nie raz nakumulowalo -
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:W końcu po
teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po
Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest superczekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
I teraz pytanie do WAS
ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:08
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tam na majówki nigdy nie wchodziłam, bo tak jak pisałam nie chce się cofać.
U nas jest miło i przyjemnie, a jak mamy nawet odmienne zdanie to je wyrażamy i najważniejsze że zawsze umiemy wszystko zakończyć jak dorosłe kobiety.
Mi to tam nie ważne czy ktoś byl gdzieś indziej. Ale chamstwa nie zniesei zmyślania, to potępiam od dziecka
-
nick nieaktualnyespoir wrote:mnie ogólnie spory na forum nie obchodzą - napisałam tylko, żeby nie bylo teraz, że to Dziewczyny nakręcają, bo akurat w tym przypadku też to zauważyłam...
chociaż się zdziwiłam, że tu dołączyła po tym co wcześniej o nas pisała... ale nieważne.a to ciekawe
-
Mycha, u mnie z całego talerza placków, zostało pół, moja mama uwielbia takie rzeczy
Aga! Ta waga jest naprawdę w porządku, tak jak pisze Karmelka. Moja ważyła mniejGin mówiła, że w normie to ok, cieszę się
Matko dziewczyny, po tym staniu dziś w kuchni tak mnie w krzyżu boli, masakra!Karmelllka90 lubi tę wiadomość
-
Daj spokój nie musisz się nikomu tłumaczyć kiedy i jak zaszłaś w ciąże to nie jest niczyja sprawa. Musiałaś trafiać na naprawdę dziwnych ludzi... ale nie powinnaś udawać ze jednego dziecka nie masz, myśle ze to może źle wpłynąć na Twoja córkę👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Mycha, u mnie z całego talerza placków, zostało pół, moja mama uwielbia takie rzeczy
Aga! Ta waga jest naprawdę w porządku, tak jak pisze Karmelka. Moja ważyła mniejGin mówiła, że w normie to ok, cieszę się
Matko dziewczyny, po tym staniu dziś w kuchni tak mnie w krzyżu boli, masakra!Ja od 2 dniach zajadam się galaretkami
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue2019
DorotaAnna ma rację. To nie moja sprawa ale jeśli nie potrafisz obcym ludziom na forum powiedzieć że masz córke w wieku 6 lat to pewnie w życiu codziennym się to na niej odbija.
To okropne, że opinia innych ludzi aż tak na ciebie wpływa ale uwierz mi że to że oni patrzą to raczej twoje wyobrażenia. A jeśli kiedys ktoś ci cos takiego powie to karz mu spier*lać, sorry za słowo ale uważam że jest najodpowiedniejsze do tego typu ludzi.Lolka30, mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:W końcu po
teraz siedzę z córką i jemy w końcu 2gie śniadanie (w porze obiadu)cóż...
dodatkowo wzięłam nawetbniby dietetyczne ciasto z malinami-zobaczymy cukry po
Mam skierowanie dalej bo lekarka sama przyznala że jej sprzęt do nowej generacji nie należy także to jest superczekam tylko do 15 az otwórza lekarza żeby isc się zarejestrować.
I teraz pytanie do WAS
ile Wasze dzieci ważyly na moim etapie ciazy czyli w granicach 28/29tc???mój maly ma ok.1450g i lekarka mówi ze to mało... -
Syska2202 wrote:Co robisz dobrego ?
Ja od 2 dniach zajadam się galaretkami
A no robiłam te racuszki z jabłkami i roladki z szynki z serkiem Almette, rzodkiewką i koperkiem, później trochę posprzątałam i tak leżę ledwo żywa
Mi już galaretki zbrzydły
Matko! Nie wyobrażam sobie, żeby tu się jakaś niemiła atmosfera rozkręciła, ja bardzo lubię tu wchodzić, to moja codzienność.
Jesteśmy tu od początku, jest fajnie, przyjemnie, niech tak zostanie. A na majówki szczerze mówiąc nigdy nie wchodziłam, nie interesowało mnie co się tam dzieje, w sumie na inne fora nie wchodzęmysla.nieskalana, Kasiulka90, Lili90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:https://naforum.zapodaj.net/a0b0e2c13c6e.jpg.html może tak pójdzie odczytać. Dostałam ta tabletkę od kolezanki i naprawdę się sprawdza. Ja jestem między 48 a 51 centylem od samego początku i wszystko wg niej się zgadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:10
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Blue2019
DorotaAnna ma rację. To nie moja sprawa ale jeśli nie potrafisz obcym ludziom na forum powiedzieć że masz córke w wieku 6 lat to pewnie w życiu codziennym się to na niej odbija.
To okropne, że opinia innych ludzi aż tak na ciebie wpływa ale uwierz mi że to że oni patrzą to raczej twoje wyobrażenia. A jeśli kiedys ktoś ci cos takiego powie to karz mu spier*lać, sorry za słowo ale uważam że jest najodpowiedniejsze do tego typu ludzi.
Być może że tak jest chociaż czasami ciężko sobie samemu coś przetłumaczyć . Może faktycznie zbyt dużo rzeczy odbierałam osobiście i stad się włączala reakcja obronną A potem milczenie. Sama nie wiem... jescze miałam mega ciężko ten poród i to już w ogóle mnie dobilo. No napewno dziecko niczemu winne nie jest ale trzeba nad tym pracować i napewno będzie lepiej -
Ja kolejne usg mam 14.02
ciekawe ile mój krasnalek będzie ważył. Czytałam też, że często lekarze kobiety z cukrzyca ciążową kierują tydzień przed terminem porodu już do szpitala na patologie ciąży- w związku z tym, że to łożysko się szybciej starzeje itp. Wam coś już mówili lekarze? I w ogóle czy ktoś wie jak się określa stopień „starości „ łożyska? Na jakiej podstawie?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
espoir wrote:mnie ogólnie spory na forum nie obchodzą - napisałam tylko, żeby nie bylo teraz, że to Dziewczyny nakręcają, bo akurat w tym przypadku też to zauważyłam...
chociaż się zdziwiłam, że tu dołączyła po tym co wcześniej o nas pisała... ale nieważne.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:A no robiłam te racuszki z jabłkami i roladki z szynki z serkiem Almette, rzodkiewką i koperkiem, później trochę posprzątałam i tak leżę ledwo żywa
Mi już galaretki zbrzydły
Matko! Nie wyobrażam sobie, żeby tu się jakaś niemiła atmosfera rozkręciła, ja bardzo lubię tu wchodzić, to moja codzienność.
Jesteśmy tu od początku, jest fajnie, przyjemnie, niech tak zostanie. A na majówki szczerze mówiąc nigdy nie wchodziłam, nie interesowało mnie co się tam dzieje, w sumie na inne fora nie wchodzę
No pewnie że tak A czemu miało by tutaj się zrobić nie milo... każdy tutaj wchodzi żeby sobie pogadać odstresowac się
I nie będę komentować zachowania koleżanek które swoje wnioski snują ich sprawa,ewidentnie wyczuwam podburzanie na moja osobę, ale jak jakiś post mnie nie interesuje to go omijam i nie będę włączać się w jakieś prowokacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:12
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja kolejne usg mam 14.02
ciekawe ile mój krasnalek będzie ważył. Czytałam też, że często lekarze kobiety z cukrzyca ciążową kierują tydzień przed terminem porodu już do szpitala na patologie ciąży- w związku z tym, że to łożysko się szybciej starzeje itp. Wam coś już mówili lekarze? I w ogóle czy ktoś wie jak się określa stopień „starości „ łożyska? Na jakiej podstawie?
-
Karmelka Ty mi zawsze dopisujesz do nicku 90, a ja jak już to 88 jestem hihi
.
Ja żałuję że kupiłam ten termometr nie czytając opinii, najchętniej to bym wogole rtęciowy kupiła bo nie ufam żadnym elektronicznym. I chyba kupie jeszcze jakiś zwykly alkoholowy.
MamaAga mój w 28+4 miał 1250g także nie wiem o co chodzi twojej dr.
Mnie moi rodzice zmajstrowali jak juz dzis pisałam w 18stke taty, mama jeszcze nie miała 18 lat. Mama musiała ostatnia klasę Liceum zrobić wieczorowo bo chodzila do liceum sportowego gdzie było dużo treningow i nie mogla tam konczyc. Tato był w dość elitarnym liceum lotniczym, daleko od domu, nie mogl sie przyznać ze będzie miał dziecko bo by go wywalili ze szkoły. Oboje są z domow w których sie nie przelewało, tato miał 7 rodzeństwa, był najstarszy wiec jeszcze tam pomagal. Mimo wszystko oboje skończyli studia, najpierw tato, potem mama bo nie stać ich było żeby studiować w tym samym czasie. Zrobili kariery zawodowe i naprawdę bardzo dobrze im sie powodzi. Bardzo dużo Nam pomogli. W tym roku oboje kończą 50 lat, w styczniu mieli 30 rocznice ślubu. Jestem z nich bardzo dumna. Ciąża w młodym wieku to nie koniec świata ani powód do wstydu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 16:27
DorotaAnna, mysla.nieskalana, AniaKJ, stresant, Kasiulka90, Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień