Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:Tylko zwróć uwagę żeby w zestawie były te właśnie klipsy montażowe A jak na aukcji napisane nie mają to zapytaj sprzedawcy czy dołączają bądź czy ewentualnie można dokupić gdyby nie
właśnie szukam odp koloru.. ja mam beżowy wózek.. dostałam od brata ale niestety bez torby... i cholera nijak nie mogę dopasować koloru.. wszystko w szarościach.. a czarnego chyba nie chcę...Fasolka77

-
Blue2019 wrote:A co do popcornu to muszę zerknąć czy jakiś.sie nie ukrył w szufladzie bo w sumie mąż szykuje się na ekscesy wieczorem bo słyszę że prysznic bierze haha to później może sobie pochrupiemy

ahahahahaha to prysznic bierze tylko przed seksem?
Blue2019, Karollinax26, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Fasolka77

-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ahahahahaha to prysznic bierze tylko przed seksem?

Haha ale wyszło
nieee on właśnie zawsze się kapie i wodę leje co mnie na maksa wkurza A jak na coś liczy to bierze prysznic żeby czasu neo tracić taki cwaniaczek.hahah
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja tam się czuję ok, jazda mnie nie męczy. Nadal sama jeżdżę autem... tak tylko z tyłu głowy mam,że może to już za późno.. no ale jak z ciążą ok to chyba na weekendzik nie zaszkodzi?
Moim zdaniem jeśli nie masz wyraźnych przeciwwskazań np. Od lekarza i czujesz się fizycznie na siłach to pewno że możesz jechać się wyluzować
Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macie jakieś doświadczenia z tą firmą? ten kolor to beż czy ja jestem ślepa?
https://allegro.pl/oferta/zestaw-mamy-dziecka-torba-do-wozka-5w1-mata-gratis-7365095548
ooo ta mi się podoba
w zielone liście... do beżowego wózka chyba ok?
https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-wzory-joie-adamex-bebetto-i-inne-7788075597Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:53
Fasolka77

-
Lili90 wrote:U nas po wizycie okazało się,że to normalne, że teb pessartak wedruje, trzyma szyjke bardzo dobrze i zdejmujemy go za 4 tyg. I tu już moja panika. Przecież jak mi go zdejmą to ja mogę urodzić zaraz... matko tylko 4 tyg zostało mi żeby wsżystko ogarnąć do końca.
Z dzidziolkiem wszystko dobrze, waży już około 2 kg
i nie mogę lezec na plecach bo mam za duzy nacisk na zyly i maly dostaje za mało krwi, a to że mnie kopie mocno jak.leżę na lewym boku to dobrze bo oznacza to że wtedy ma najwiekszy dopływ krwi i tlenu.
A teraz lece nadrabiac co naskrobałyście od południa.
Lili, nie martw się. Pessar potrafi tak się zassać, że poród trzeba wywoływać
Zmartwiłaś mnie z tym leżeniem na plecach...to moja pozycja 24h/dobę. Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że mały dostaje za mało krwi? Przepływy??
Ja jutro wizytuję
Nadrabiam dziś Was na raty, bo ciągle ktoś mnie odwiedza...mam już dość gości
Fasolka77, Karollinax26, mysla.nieskalana, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Byliśmy na wizycie, mały waży 880g, ponoć jak najbardziej ok, ale jak dla mnie to malo. Jak robią pomiar nóżki to jest tydz mniejszy zawsze, chyba taka jego uroda, bo i my malutcy byliśmy, po 54cm. Nasz synek ma ok 35/38 cm obecnie. Szyjka 4.1cm, tylko ja słoń. Już ważę 72,4. Także no...

Mały ulozony jest główka w dół, niech tak będzie ulozony na koniec, bo mimo mojej przepukliny uwaga! Dostałam pozwolenie na SN
Wiewiórka, trzymam kciuki za Twoja szyjke
!
PS. Nie mam odwagi wstawić na publiczne forum z twarzą, ale dziś teoretycznie mogę powiedzieć, że zaczynam 7 miesiąc. Mówią, że 28skonczony, a czasami, że rozpoczęty to siódemka. Uznam, że to już, bo to miłe.
Ten słoń... Jest w drodze na ginekologie. Wyglądam jak przejechana kaczka, bo tak się po maratonie zakupowym i potem wizycie dziś czułam.
łapcie:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccdaf7fbb7ed.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/268ebf8966a2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b502cc349860.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 22:31
Tunia76, Kasionek, Wiewióreczka, Misiabella, Syska2202, Daffi, Kiwona, Lolka30, MamaAga85, Kasiulka90, Mama36, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, AniaKJ, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko 
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku 
-
Karola, w sumie goście to głównie rodzina i znoszą duuuuużo dobrego żarełka, od którego tyję
I na słono, i na słodko 
Wizyta o 16:30, dam znać
Karmelova, wyglądasz super! I ta turkusowa sukienka...
Ja dostałam od siostry 3 sukienki z mohito, więc w końcu wyglądam jak człowiek i mam w czym iść do ginekologa...a do tego mojego pięknego gina baby są tak odpierdzielone, no mówię Wam
Najlepsze kiecki, piękne makijaże, za każdą łuna perfum się ciągnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 22:50
KarmeLoVe, Karollinax26, B_002, martusiawp, mysla.nieskalana, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mieści się, mieści. Wiesz ja sobie nakladlam do głowy, że te kolanka i pupa, które mocno czuję, ważą już więcej. Chyba jednak będę kupować większą ilość ubranek na 56-synek jest malutki jak narazie i jak tak pójdzie to będzie potrzebował małych ubranekKiwona wrote:KarmeLoVe maluszek mieści się w normach, więc nie stresuj się
A wyglądasz cudnie
Słoń też całkiem uroczy
Mi to bliżej do niego jak do Ciebie, bo mam już 80 kg przy 163 cm wzrostu. Tak że ten... 

Kiwona, żeby nie było Ci źle, niedługo dobije do Ciebie! Będziemy zrzucac kilogramy razem
tak szczerze, ten słoń... Budzi we mnie mieszane uczucia, tak jakby chcieli mi powiedzieć za każdym razem "hej slonico, tak właśnie wyglądasz" haha 
Tylko, że ja się pogodizlam z tym, że przytyje. Ze będę mieć rozstępy-moja mama wygląda jak tygrys, dosłownie. Mi już popekal biust i pośladki. Ale uważam, że moje cialo należy teraz do mnie i do syna, jak mu trzeba miejsca, niech korzysta
Kiwona, Wiewióreczka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
-
O wskoczyły właśnie spowrotem. Przed chwilą nie widziałam u żadnej.

Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534
03.09.2018 - 2218 
11.09.2018 - 22870
17.10.2018.
Maleństwo mierzy 4,33 cm
-
Ja dzis otrzymalam ta immunoglobuline anty d, syn mnie dzielnie wspieral
A tak to dzien przecietny mialam, chyba jakies hormony ciazowe mna tez targaja. Obudzilam, sie o 5 rano i juz nie zasnelam, bo mysli mi sie kotlowaly w glowie, jak zalatwic sprawe z ksiegowym, co bedzie jak strace prawo do zasilku macierzynskiego, czy dobrze zrobilam zachodzac w ciaze - takie mysli niestety tez mi dudnily po glowie i przypomnialo mi sie jak moj maz nie chcial sie zgodzic wczesniej na drugie dziecko, bo bal sie odpowiedzialnosci finansowej, a nie jest materialista, po prostu wiemy po jednym dziecku jak duza jest to odpowiedzianosc i w tej kwestii, kiedy np. Dziecko choruje i przeciez nie bedziemy czekac na specjaliste po kilka miesiacy. Rozne rozkimnialam dylematy, lacznie z chwilami, kiedy zabraklo mi cierpliwosci do syna, jak probowalam sie skontaktowac z ksiegowym, a on mi przeszkadzal, jak to dziecko. Moj syn to dla mnie wszystko co najlepsze w moim zyciu, moj drugi syn rowniez bedzie moim swiatem, ale boje sie ze juz tak nie bedzie, jak z jednym dzieckiem, ze nam wystarcza na wszystko, mozemy prywatnie robic mu badania, jesli takie sa potrzebne i nie martwimy czy mu czegos zabraknie. Oczywiscie nie jest to kwestia tylko trwania okresu urlopu macierzynskiego. Na szczescie mi przeszly te depresyjne klimaty, ale o 5 nad ranem, nie jest przyjemnie sie zaczac zamartwiac. Wiem ze sa ludzie ktorzy maja naprawde nieciekawa sytuacje materialna i dzielnie daja rade, wiec i ja musze. Potem zmierzylam cukier, jeszcze pozniej niz zazwyczaj i bylo 98. Jedno slowo mi przyszlo, na mysl o „k...wa”, zmierzylam wiec z drugiego palca i dokladnie to samo, a wiec zaden zbieg okolicznosci
Byc moze ze z wiekiem ciazy te cukry beda rosnac, a moze to przez niespanie i stres, zobaczymy, co w tym tygodniu sie zadzieje.
-
Ja nie mam zadnego suwaczka.. Ups
Bylam siusiu i co?? Młody tak wali w pecherz ze mam wrazenie ze znow musze do wc... Rozkrecil sie na calego i nie przestaje ani na chwile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 23:25
Fasolka77 lubi tę wiadomość