X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok.
    Wizyta, hmmm. Usg, widziałam serduszko (ledwo ledwo, bo aparat marny hehe). 7+6 tydz. Pięknie rośnie. Założyli kartę ciąży. Żadnych badań lek nie zlecił, powiedział, że na kolejnej wizycie, po 12 tyg, jak już ciąża będzie bezpieczna.
    Część badań i tak już robiłam prywatnie.

DorotaAnna, estrella, teverde, Wojna lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka super. Kolejna mamusia widziała serduszko :)
    Szonka zgadzam się z tobą. Ja przez trzy ciążę nie wiedziałam co to mdłości. Teraz mam od niedzieli i jakoś szczesliwsza z tego powodu nie jestem :( wolałabym moją bezobjawową ciążę. Naprawdę.
    A odwołanej wizyty współczuję. Na pewno chciałaś już zobaczyć kropka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:57

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    U mnie wszystko ok.
    Wizyta, hmmm. Usg, widziałam serduszko (ledwo ledwo, bo aparat marny hehe). 7+6 tydz. Pięknie rośnie. Założyli kartę ciąży. Żadnych badań lek nie zlecił, powiedział, że na kolejnej wizycie, po 12 tyg, jak już ciąża będzie bezpieczna.
    Część badań i tak już robiłam prywatnie.
    Same pozytywne informacje

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ale wczesniej na wizycie bylas w ogole? Z tego co sie orientuje to trzeba byc przed ukonczeniem 10tyg na pierwszej wizycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje serduszek!
    U mnie w rodzinie są bliźniaki ale mnie to omija. Mam siostrę bliźniaczkę i ona ma bliznaczki.
    U mnie kolejny raz jedno dzieciątko.

Mdłości okropne od poniedziałku codziennie wymiotuje
    Już 1,5 kg na minusie

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Gratuluje serduszek!
    U mnie w rodzinie są bliźniaki ale mnie to omija. Mam siostrę bliźniaczkę i ona ma bliznaczki.

Już 1,5 kg na minusie

Nie znam się może dobrze, ale słyszałam że tylko skłonność do bliźniaków dwujajowych występujących w rodzinie może być dziedziczona od strony matki.
    Podobno wynika to z tego że takie bliźniaki powstają gdy podczas owulacji uwalniają się dwie komórki jajowe zamiast jednej i to może być dziedziczne u kobiet.
    Bliźniaki jednojajowe to taki podział jednej zapłodnionej komórki i to przypadek, a nie genetyczna skłonność.
    Wiecie coś na ten temat więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:30

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Gratuluje serduszek!

Już 1,5 kg na minusie

A ja mam straszne mdłosci od kilku tyg. a na wadze + 3kg :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zauważyłam ze coraz wiecej ciąż bliźniaczych występuje, ale wydaje mi sie ze to ma związek z tym ze coraz wiecej kobiet ma cykle stymulowane

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tez zauważyłam ze coraz wiecej ciąż bliźniaczych występuje, ale wydaje mi sie ze to ma związek z tym ze coraz wiecej kobiet ma cykle stymulowane
    Dokładnie tak, też tak myślę że ma to wpływ. Z resztą nie tylko symulacja cyklu może wpływać ale branie innych leków jak np antykoncepcja hormonalna.
    Po odstawieniu organizm ma spore zadanie żeby wrócić do normalnych cykli, wiadomo że różnie wtedy z tym bywa.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki są super. Od razu za jednym zamachem dwojeczka. Wiadomo, więcej roboty niż jedno, ale nie dwa razy więcej.
    Takie bąble jak już troszkę podrosną to się bawią ze sobą, lepiej razem usypiają itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie znam się może dobrze, ale słyszałam że tylko skłonność do bliźniaków dwujajowych występujących w rodzinie może być dziedziczona od strony matki.
    Podobno wynika to z tego że takie bliźniaki powstają gdy podczas owulacji uwalniają się dwie komórki jajowe zamiast jednej i to może być dziedziczne u kobiet.
    Bliźniaki jednojajowe to taki podział jednej zapłodnionej komórki i to przypadek, a nie genetyczna skłonność.
    Wiecie coś na ten temat więcej?
    Mam dokładnie taka sama wiedzę. Dlatego mi to nie grozi raczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czuje sie dobrze bez mdłości ale mam takiego lenia w pupie...próbuje sie zmobilizować zeby wyjsć z moim piesełem na dłuższy spacerek bo pogoda tez piękna

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przeszłam się po ogrodzie, nazbierało warzyw i będę robić zupę ogórkową :D no już tak mnie naszło że nie mogę :D ale mi pachna te warzywka przy krojeniu... Ogórki też mam własne więc będzie smacznie i zdrówo :D

DorotaAnna, B_002, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj robię ogorkową ze swoich warzyw ;)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 tyg temu były 2 pęcherzyki. Zobaczymy czy będą dwa serduszka jutro :) u mnie gdzieś tam w rodzinie były bliźniaki, ale w takiej dalszej

KasiaMamaPatryka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa dzisiaj rządzi :D ;)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaka mi zrobiłyście dziewczyny na tą ogórkową! Chyba też sobie ugotuję :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mieso z uda w sosie cebulowo curry z surowka i ziemniamami :)

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    O tak mam teraz jedna koleżankę z bliźniakami w ciąży a druga wlaśnie urodziła dwa małe słodziaki.Ale jest to nie lada wyzwanie .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Niesia2901 Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!
    Witam się z Wami serdecznie w mojej drugiej pozytywnej (ogólnie czwartej) ciąży.
    Jestem mamą 15 msc chłopca Aleksa-chłopak długo wyczekiwany ale wkoncu jest. 4 tygodnie temu okazało się że los zesłał nam drugie maleństwo które kompletnie jest nieplanowane (uwaga stosowalismy gumki za każdym razem) ale teraz już się cieszymy choć nie powiem zastanawiam się jak damy sobie radę z tak małymi brzdacami. Szaleństwo... :)

Kasionek, DoCelu 3, Natalia-tosia, Lili90, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Mama Aleksa 18.05.2017
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ