X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz na szczęście coraz wiecej facetów jest normalnych! A to dlatego, ze wychowują ich normalne kobiety! Nasze dzieci tez takie bedą mentalność sie zmiania my ja przekażemy naszym maluchom na naszych wartościach sie wychowają kiedyś taki facet co to mysli ze jego zadanie to jedynie wyjście do pracy i tyle bedzie jak dinozaur

teverde lubi tę wiadomość

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to weteram,przeżył dwa porody rodzinne i nie mógł się ich doczekać. Robi w domu wszystko na zmianę ze mną, usypia, kąpie, gotuje, zakupy z listą robi, jedyne co to zebrania i kupowanie ubrań dzieciom to wyłącznie moja działka. U nas tym razem bez szaleństw z obnoszeniem się, ale jak na człowieka, ktory myślał, że nie bedzie miec dzieci a tu 3 to jednak twierdzi, że ma powód do dumy :D

A tak np dzisiaj- pojechaliśmy na zaległe szczepienie razem z synem, ja wróciłam do pracy a on z dziećmi w domu. Jak są chorzy to też raczej z nim siedzą.

Zżeram udełko piszingerów :D nie mogę jak mnie wzięło:D

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak urodziła się córka, to też miał lekcje życia ;-) ja studiowałam, jak córka miała 4 tygodnie to zaczął z nią sam na całe weekendy zostawać i świetnie sobie radził, zawsze było ugotowane, posprzatane, córka zadbana. Od samego początku on ją trzymał jak ją kąpaliśmy, bo ja się bałam, pazurki też on obcinał :D
    Córkę pierwszy raz z moją mamą zostawiliśmy jak miała pół roku na godzinę żeby przejść się na spacer. Tak nasza sytuacja wygląda, że nie mamy i nie mieliśmy pomocy znikąd, ale cieszymy się z tego, bo jak słyszę tych rodziców którzy mówią "jego trzeba nosić, bo go babcia tak nauczyła" albo "moje dziecko jest rozpieszczone przez dziadków" to cieszę się niezmiernie, że ja nikomy nie mogę niczego zarzucić, bo od początku do końca wszystko robimy sami i na naszych zasadach ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:35

Natalia-tosia, Niesia2901 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie jak u was z porodami rodzinnymi? Moj sie broni rekami i nogami. I tak w sumie pierwsze bylo cc i drugie tez stawiam ze tak bedzie chociaz chcialabym bardzo naturalnie. No ale co bedzie to bedzie :) przed cc byl przy mnie. Jak na pilke skakalam. Masowal mi plecy w wannie :) no ale pozniej to juz jakos tak wyszlo ze mi na cc zlecenie dali i tyle.

• Wojna Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o porodzie domowym, a mój mąż jest otwarty na wszystko, bylebym czuła się komfortowo.

7u220tc7twkp0qw5.png

12 dpo beta 356
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko rodzinny, śmiejemy się oboje, że pierwszej córki bez niego bym nie urodziła :D bardzo mnie wspierał, uspokajał jak klełam na położne to nakrzyczał :D ale mój pierwszy poród był tragicznie długi i ciężki. Zaczął się o 6:00 skończył następnego dnia o 4:10 :( cały czas bóle krzyżowe :( tego porodu rzez to co przeszłam wtedy bardzo się boję, ale mówią, że drugi jest łatwiejszy ;-)

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był przy porodzie. O szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak by to było bez niego. Po prostu wsparcie psychiczne i fizyczne - nieocenione

Natalia-tosia, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na pewno bedzie przy porodzie ale mowi ze pempowina nie da rady przeciąć haha

Natalia-tosia, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh weteranem porodowym to jest mój mąż :D był i przecinał pepowiny dzielnie. Dwa porody super. 10,5h i 8,5h. Za trzecim razem też był ale to był trudny poród. 15h w tym 4h w pełnym rozwarciu, w końcu decyzja o CC. Oj przeszłam swoje.. On też.
    Mam. Nadzieję że teraz będzie ok. Ja rodze tylko sn. Inaczej nie ma opcji. Uciekne że szpitala :D
    Oczywiście jak będzie mus to będzie. Ale mam nadzieję, że moja blizna pozwoli mi na poród naturalny. Naprawdę innego nie chcę.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszcie się, że macie objawy ciąży lub że ich nie macie :) Serio, pozytywne myślenie to połowa sukcesu :) Ja się dzisiaj dowiedziałam, że mam świnkę. I ostre zapalenie gardła w pakiecie. Dostałam antybiotyk, ponoć bezpieczny w ciąży. Leżę i odpoczywam do końca tygodnia. Pewnie najbliższe dni i tygodnie będą decydujące.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Ukochany również był przy porodzie i teraz sobie nie wyobraża, że miało by go zabraknąć. 15 godzin dzielnie przy mnie trwał i wytrzymywał krzyki i wbijanie paznokci w ręce i nogi- płakał dosłownie ze mną w niektórych momentach.

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też byl prz 3 porodach, kazdą pępowinę przecinal :) Teraz też nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej.

DoCelu 3, Adonis_26 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 przykro mi :( nie potrzebne Ci teraz takie atrakcje. Skąd ty świnkę przyniosłaś biedna :(
    Wszystko będzie dobrze.

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana poleciałam na wizytę i co założył mi kartę ciąży bez badania USG i nie wiem co się dzieje. Ale jak to ja już jestem umówiona na jutro do innego lekarza prywatnie załamana.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mój mąż jak urodziła się córka, to też miał lekcje życia ;-) ja studiowałam, jak córka miała 4 tygodnie to zaczął z nią sam na całe weekendy zostawać i świetnie sobie radził, zawsze było ugotowane, posprzatane, córka zadbana. Od samego początku on ją trzymał jak ją kąpaliśmy, bo ja się bałam, pazurki też on obcinał :D
    Córkę pierwszy raz z moją mamą zostawiliśmy jak miała pół roku na godzinę żeby przejść się na spacer. Tak nasza sytuacja wygląda, że nie mamy i nie mieliśmy pomocy znikąd, ale cieszymy się z tego, bo jak słyszę tych rodziców którzy mówią "jego trzeba nosić, bo go babcia tak nauczyła" albo "moje dziecko jest rozpieszczone przez dziadków" to cieszę się niezmiernie, że ja nikomy nie mogę niczego zarzucić, bo od początku do końca wszystko robimy sami i na naszych zasadach ;-)

U nas to samo. Studiowałam z jednym i drugim dzieckiem mąż zostawał od urodzenia. Nigdy nie miał spiny.

Odwazni są :D

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz planuje iść na podyplomowe więc będzie mieć chrzest bojowy. Żadne z nas nie miało do czynienia z małym dzieckiem :D

Kasiulka przykro mi, trzymaj się kochana. Będzie dobrze :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A wlasnie jak u was z porodami rodzinnymi? Moj sie broni rekami i nogami. I tak w sumie pierwsze bylo cc i drugie tez stawiam ze tak bedzie chociaz chcialabym bardzo naturalnie. No ale co bedzie to bedzie :) przed cc byl przy mnie. Jak na pilke skakalam. Masowal mi plecy w wannie :) no ale pozniej to juz jakos tak wyszlo ze mi na cc zlecenie dali i tyle.

U nas nie dopuszcza innej opcji. Kazdemu sie chwali, ze byl od początku do końca, ale to musi być chęć z jego strony. Nic nw siłę.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Kasiulka90 przykro mi :( nie potrzebne Ci teraz takie atrakcje. Skąd ty świnkę przyniosłaś biedna :(
    Wszystko będzie dobrze.
    To jest zdecydowanie najgorszy czas w życiu na świnkę. Myślałam, że w Gruzji się zaraziłam, ale ponoć objawy ujawniają się po 4-6 tygodniach od zarażenia.
    Nawet nie chcę czytać Internetów :) Już i tak wiem wystarczająco. Ile złego może zrobić świnka w pierwszym trymestrze ;(

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 musisz być dobrej myśli. Dacie radę :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ