Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:ja bym sie wybrała.. to jakaś krakowska czy ogólnopolska akcja?
Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
A i ja też biorę kaftaniki i śpiochy i półśpiochy. Myślicie ze ile zestawów trzeba by zabrać? Takich do szpitala nie mówieni takim na wyjście👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Tak bo z tego co się orientuje później przejmuje cię ZUS. Mojej przyjaciółce kończy się umowa ostatniego marca. Więc będę wiedziała jak to się potoczyło. Ale z tego co ona się dowiadywała, to tak w marcu dostanie ekwiwalent potem ja przejmuje ZUS. Tylko ze nie wiem jak to wtedy jest z wychowawczym bo on i tak nie jest płatny
Karmelllka90, Karollinax26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyindia wrote:Lolka ale słodziak
Martusia dobre wiesci po wizycie :* dzidzia ładnie rośnie
Anete ja jeszcze sie nie spakowalamale na pewno w planach mam kaftanik+spiochy wg zalecen położnej.
Karolina ja mam 17 dni za 2018 r. Wiem, ze bedzie od razu wybrany po macierzyńskim
Dziewczyny a co pakujecie do torby dla mężów? -
Karmelllka90 wrote:Tak bo z tego co się orientuje później przejmuje cię ZUS. Mojej przyjaciółce kończy się umowa ostatniego marca. Więc będę wiedziała jak to się potoczyło. Ale z tego co ona się dowiadywała, to tak w marcu dostanie ekwiwalent potem ja przejmuje ZUS. Tylko ze nie wiem jak to wtedy jest z wychowawczym bo on i tak nie jest płatny
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Ostatnio nawet słyszałam imię Brajanusz - połączenie nowoczesności z tradycją
ahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa Paula... Brajanusz... no gorzej być nie może chyba :p
Owszem, może.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/950c4656782b.jpg
źródło: https://demotywatory.pl/4780804/Co-myslec-o-rodzicach-ktorzy-tak-nazywaja-swoje-dziecko-TakWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:50
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Nie masz wychowawczego. Po tym roku poprostu zostajesz bez niczego. Albo idziesz do nowej pracy albo rejestrujesz się jako bezrobotna.
Nie no ja mam umowę na czas nieokreslony. Chciałabym po macierzyńskim wziąć zaległy urlop potem wychowawczy a na wychowawczym przejść na L4 ciążowe :pFasolka77, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja mam taka sytuacje. Podczas macierzynskiego kończy mi sie umowa 31.07 i wtedy pracodawca przekazuje moje dokumenty do zus i mam kontynuacje macierzynski i rodzicielski.
Czyli ja do listopada mogę ciągnąć tez urlop a później do kwietnia na ZUSie ? -
Fasolka77 wrote:dwa zestawy wystarczą? a bierzecie rożki do szpitala?
Ja biorę rożek, a zestawy to tak przynajmniej 3 myślałam, ale chyba wezmę 5Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Czyli ja do listopada mogę ciągnąć tez urlop a później do kwietnia na ZUSie ?
Tak a potem po prostu przestaniesz dostawać pieniądze👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Aha.
Nie no ja mam umowę na czas nieokreslony. Chciałabym po macierzyńskim wziąć zaległy urlop potem wychowawczy a na wychowawczym przejść na L4 ciążowe :p -
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Czyli ja do listopada mogę ciągnąć tez urlop a później do kwietnia na ZUSie ?
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Żeby przejść na L4 ciążowe na wychowawczym musisz wrócić do pracy na minimum 1 dzień.
-
Karollinax26 wrote:Czyli ja do listopada mogę ciągnąć tez urlop a później do kwietnia na ZUSie ?
-
[QUOTo E=B_002]Ja się właśnie zastanawiam jaki kocyk/otulacz zabrać do szpitala, bo te dzianinowe to można prać w max 30 stopniach, a po szpitalu by sie przydało w conajmniej 60 st.
Rożek mam tylko jeden i więcej nie kupuję na razie, zostawię sobie go w domu.[/QUOTE]
no właśnie tez miałam pytać o pranie tych rożków z lullalove... jak to prać?
też średnio chcę to brać do szpitala... moze kupię jakiś tani żeby potem wywalić... hmmmm
Fasolka77