Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Ja mam taka sytuacje. Podczas macierzynskiego kończy mi sie umowa 31.07 i wtedy pracodawca przekazuje moje dokumenty do zus i mam kontynuacje macierzynski i rodzicielski.
z Twoim pracodawca Daffi to mam obawy, że przekażą o czasie i komplet dok...
coś się ruszyło w sprawie Twojego "donosu"?Fasolka77
-
Karollinax26 wrote:Orientujesz się Daffi czy ona może mnie zwolnić w trakcie urlopu ?
no chyba ze powaznie naruszysz np. pracownica ciężko naruszyła podstawowe obowiązki pracownicze, np. podjęła dodatkowe zatrudnienie w trakcie tego urlopu,
w czasie trwania umowy o pracę popełniła przestępstwo, które uniemożliwia jej dalsze zatrudnianie na dotychczasowym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem, np. dopuściła się kradzieży przedmiotów należących do innych pracowników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:44
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Chyba nie wszystkie Paula
ja mam dwie pary bodów i dwie pary legginsów, całkiem przyjemne w dotyku, może akurat wezmę do szpitala
Mi udało się tam kupić tylko w miarę fajny ręcznik z Kubusiem Puchatkiem
-
Fasolka77 wrote:z Twoim pracodawca Daffi to mam obawy, że przekażą o czasie i komplet dok...
coś się ruszyło w sprawie Twojego "donosu"?ja mysle ze jak PIP im wjedzie nie zaryzykuja. nie wiem nic. nie kontaktowal sie nikt ze mna. a powinni dac mi znac?
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:jak zrobiłaś tą emotkę?
można jeszcze dorzucić stopery, żeby nie słyszał naszych wrzasków i opierdalaniaRaczej dla siebie jakbym miała leżeć przed porodem z kimś głośnym, ale dla Niego też się przydadzą - mam trzy pary jakby co
A emotka jak zdjęcie wstawiasz bbcode: http://emotikona.pl/emotikony/code.php?n=035.gifFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:to dostaniesz ekwiwalent w grudniu wraz z listopadową wypłatą
pracodawcy sie tego boja i dlatego czesto rozliczaja sie tuz przed koncem umowy.
-
Paula 90 wrote:Tak, te na noc są extra extra large
Są o dokładnie 3 cm dłuższe (zwykłe 35x19 a te na noc 38x19) Nie wiem czy potrzebne, zobacze jak spróbuję.
I niby mają jakiś "ultra absorbent" cokolwiek to jest
hmmmm.. już nie będę kombinować.. i tak mnie pewnie "krew zaleje" także...Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:z tym ze moze juz sie ubiegac o odsetki. ekwiwalent ma byc wyplacony najpozniej w ostatnim dniu zatrudnienia. jesli wyplaty robia pozniej co jest oczywiste za kazdy dzien zwłoki moze żądać odsetek
pracodawcy sie tego boja i dlatego czesto rozliczaja sie tuz przed koncem umowy.
O to to. W przypadku zakończenia umowy, ekwiwalent musi mi wypłacić od razu, też już się tego dowiadywałam i musiałam ją trochę „postraszyć” PIPem -
martusiawp wrote:A jeśli umowa jest do dnia porodu to te dokumenty o macierzyński i rodzicielski wysyła się do pracodawcy czy do ZUSu ?
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:zawsze można wrócić i wziąć urlop na żądanie
Byle za potwierdzeniem odbioru (dla własnego bezpieczeństwa) i w ciągu 7 dni od wystawienia druku
-
Daffi wrote:z tego co ja sie orientuje do ZUS. masz umowe tylko do dnia porodu. jak urodzisz nie jestes juz pracownica wiec do ZUS.
-
martusiawp wrote:A jeśli umowa jest do dnia porodu to te dokumenty o macierzyński i rodzicielski wysyła się do pracodawcy czy do ZUSu ?
Z tego co ja wiem to do pracodawcy, on przekazuje wszystko do zusu, ale może to zależy od pracodawcy? Tego nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:59
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️