X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ale pospałam... szok.. wczoraj zaliczyliśmy 2 spacery- jeden po parku obok a drugi nad Zalewem Sulejowskim... już tak wiosennie się zrobiło :) ale jeszcze wietrznie, zwłaszcza nad zalewem.... oglądaliśmy też wczoraj zajebisty polski serial "KRUK"- polecam!!! tak nas wciągnęło, że musieliśmy oglądnąć do końca wszystkie 6 odcinków :)

Śnił mi się pierwszy poród- rodziła moja siostra w szpitalnej toalecie... :( samego porodu ani dziecka nie widziałam bo latałam za lekarzami albo położnymi i nikt nie chciał przyjść... :(

co do staników ja kupiłam większą miseczkę mam D kupiłam E, przymierzyłam i mam jeszcze miejsce- na razie mi cycki nie urosły w ogóle :) Kupiłam 3 szt na bonprix, bez fiszbin. 1 koszulę do szpitala też kupiłam na bonprix za 44 zł a 3 na allegro za ok 24 zł- tanie bo chcę je potem wyrzucić.. ja nie śpię w koszulach w ogóle... będzie ciepło to będę spać w podkoszulkach na ramiączkach z wbudowanymi "biustonoszami" i odpinanymi ramiączkami

Karolina, MamaAga36, Wiewióreczka, Mistella trzymam kciuki za wizyty i dajcie znaki po!!!
    Karola i czy M. dojechał... jeszcze raz- nie zapomnij rozliczenia i rachunków!!!!

Myślą_nieskalana jak dziś samopoczucie? Przeziębienie odpuszcza?

Paula, Mama36 dzięki- wczoraj poczułam takie drgania i na chwilę się wystraszyłam ale potem sobie przypomniałam, że chyba pisałyście o tych drganiach ;)

Co do wydzieliny to ja mam w sumie mało ale jest mleczna plus oczywiście resztki luteiny bo nadal aplikuję 2x dziennie :)

Klikania też jeszcze nie słyszałam ale może wszystko przede mną.. żebra mnie nie bolą ale czuję napięcie w prawej pachwinie.. jak wstaję po dłuższym siedzeniu/ leżeniu to nie mogę prawej nogi unieść, muszę ją dopiero "rozchodzić"

Dostałam na urodziny parę ciuszków ze smyka i pepco- faktycznie te z pepco dupy nie urywają :( ale wejdę i tak- może uda mi się coś coś do szpitala wyhaczyć miłego w dotyku a taniego to nie będzie żalu wyrzucić

Mycha korzystaj z promocji u teściowej :) a Paula takie łóżko fakirka to chyba dobra sprawa jednak bo tymi ostrzami można stymulować mięśnie także ten... :) doceń teściową!

Kiwona to super, że się tak "ukulturalniłaś" w teatrze :) :) trzeba było walić prosto z mostu, zrobić happening w stylu "stanąć na środku i krzyknąć halo! halo!! ja tu w ciąży jestem" :)

Karmellka no własnie w Łodzi też zlikwidowali Kappahl'a.. nie wiem czemu.. ale chyba jest Bielsku- Białej i gdzieś na Śląsku to możesz sobie wycieczkę zrobić :)

Paula, MamaAga85 ja dziś wstałam o 8:35... cukier 94... myślicie, że insulina działa i bez niej cukier byłby wyższy? czy jak jest mała dawka to nie działa i tak czy siak miałybyśmy taki cukier bez iniekcji? jak myślicie?

Stresant, Kiwona starych przeproście, zwalcie na hormony i atmosfera się oczyści i wszyscy będziecie się lepiej czuli :)

Kiwona, mysla.nieskalana, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi tobie schodzą te obrzęki po nocy?
    Ja też już mam nabrzmiałe nogi i ręce ale puszczają mnie w moczu białka nie ma i cieśninie w normie, bo moja ginekolog już mi kazała to kontrolowac. Generalnie widzę że jestem nalana woda uda są okropne bleh

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dziś się wazylam i mam 8.7 kg na plusie.o.O A jak u was to wygląda ? Powiem wam że po ciucjj liczę że nie przypakuje nie wiadomo ile bo mój kręgosłup będzie do wymiany :/

ja 5 kg na plusie :)

Blue2019, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w manufakturze wam otworzyli dopiero co kapphala z działem newbie. Bo moja przyjaciółka ma zlecenie ode mnie ;)
    Najblizej mam do Gliwic później Bielsko, mam w planach jechać do Gliwic ale na razie mam tyle ubranek, że już nie dokupuje. A jak się mała urodzi i wychodzi to co ma jedziemy na Gliwice na pewno :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, już się pogodziliśmy, u nas to nie trwa długo :P
    Pisałyście o wydzielinie, u mnie biała i czasem jest jej sporo. Luteinę odstawiłam jakoś miesiąc temu.
    Zjadłam śledzia, ale mało mi i chyba zaraz wciągnę coś jeszcze. Potem relax przy serialu a potem ogarnianie się.
    Fasolka, a gdzie tego Kruka wyczailiście? Bo szukałam jakiś czas temu i nie mogłam znaleźć. My mamy netflixa i hbo jak coś.
    U mnie było 11 na plusie, a teraz się nie ważę, po co sobie psuć humor :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 09:58

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja też już mam nabrzmiałe nogi i ręce ale puszczają mnie w moczu białka nie ma i cieśninie w normie, bo moja ginekolog już mi kazała to kontrolowac. Generalnie widzę że jestem nalana woda uda są okropne bleh
    Ja po nocy mam okropne obrzeki najwieksze az na nadgarstki w rekach nachodza w ciagu dnia troche "spadna" a wieczorem znow powracaja. Wieczorem dochodza opuchniete nogi.

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    no z rana dzis tez mialam... ale jak mowie ja mam zaburzenia ukladu limfatycznego sprzed ciazy. akurat przed ciaza unormowalam lekami i teraz jest mocniej:P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka w manufakturze wam otworzyli dopiero co kapphala z działem newbie. Bo moja przyjaciółka ma zlecenie ode mnie ;)
    Najblizej mam do Gliwic później Bielsko, mam w planach jechać do Gliwic ale na razie mam tyle ubranek, że już nie dokupuje. A jak się mała urodzi i wychodzi to co ma jedziemy na Gliwice na pewno :)

wiem :) byłam i zrobiłam zakupy ale zamknęli taki dla dorosłych :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Kurczę współczuję tych obrazków to nic przyjemnego :( ja mam mocne przykurcze łydek biorę więcej.magnezu i jest trochę lepiej ale też mnie to męczy

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele!!!! Siostra mi wysłała screen z pogodą! U was w De już wiosną od jutra tak naprawdę ...

martusiawp lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor Kasiu :) mam pytanie :) w czwartek bylam u dentysty dostalam znieczulenie do dzis koniec jezyka mam znieczulony nieprzyjemne uczucie i czekam az przejdzie ake zadnej poprawy mrowi piecze i nic....chyba sie w jakis nerw wkula bo to nie normalne?

Co myslicie? Dodam ze po ostatnim cc 2miesiace piety nie czulam,czy to taka "uroda"?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja po nocy mam okropne obrzeki najwieksze az na nadgarstki w rekach nachodza w ciagu dnia troche "spadna" a wieczorem znow powracaja. Wieczorem dochodza opuchniete nogi.
    Mi nogi jak nabrzwieja wieczorem to w nocy zejdzie ale za to rano się budzę z takimi lekko nabrzmiałymi dłońmi że palce bola przy zginaniu. Ja nie potrafię nie spać na rękach a podobno od tego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant

Hmmm nie raz są jakieś skutki uboczne znieczulenia , ja akurat odpukac ich nie miałam po 6 godzinach czucie mi wracalo w ciele nawet nie raz szybciej

stresant lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Haha, miałam, ale tylko 2 godziny :P
    Już ostatnio byłam tak wkurzona odwiedzinami, że powiedziałam siostrze, że wyprowadzam się nad morze, bo mam ich dość ;) Przylazła jeszcze tego samego dnia ;)

Kiwona, na czym byłaś w teatrze? Uwielbiam opery i operetki :)
    Wiewiórka zapraszam nad morze na wakacje. Mój lekarz też jest przystojny to nie poczujesz różnicy.

Wiewióreczka, valetta94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no z rana dzis tez mialam... ale jak mowie ja mam zaburzenia ukladu limfatycznego sprzed ciazy. akurat przed ciaza unormowalam lekami i teraz jest mocniej:P
    Ehh, i ktoś nam powie że ciąża to nie choroba. Owszem to nie choroba. I ja uważam, że to cudowny stan jak coś pięknego niesamowitego że noszę moje małego cudnego człowieczka w brzuszku, ale te bóle obrzęki dolegliwości rozstępy cycki zwisy to już nie jest dla mnie piękne

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi nogi jak nabrzwieja wieczorem to w nocy zejdzie ale za to rano się budzę z takimi lekko nabrzmiałymi dłońmi że palce bola przy zginaniu. Ja nie potrafię nie spać na rękach a podobno od tego :/
    No wlasnie bola przy zginaniu,ja podkladam rece pod poduszke i moze faktycznie to z tego. Ale jak dluzej posiedze np.przy stole na krzesle to od razu puchna....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Pani doktor Kasiu :) mam pytanie :) w czwartek bylam u dentysty dostalam znieczulenie do dzis koniec jezyka mam znieczulony nieprzyjemne uczucie i czekam az przejdzie ake zadnej poprawy mrowi piecze i nic....chyba sie w jakis nerw wkula bo to nie normalne?

Co myslicie? Dodam ze po ostatnim cc 2miesiace piety nie czulam,czy to taka "uroda"?
    Kochanie na tym się nic kompletnie nie znam. Miałam znieczulenie raz jak mi zęba wyrywała w podstawówce! Potem ogólna narkoza przy operacji tarczycy i znieczulenie miejscowe w pierś jak mi usuwali włókniaka. Wszystko puszczało bez problemu.
    Ale może masz taką rekacje właśnie na znieczulenia, że jakas końcówkę zawsze trzyma haha a to koniuszek języka a to piętką haha - oczywiście żartuje. Na prawdę nie potrafię pomoc

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ehh, i ktoś nam powie że ciąża to nie choroba. Owszem to nie choroba. I ja uważam, że to cudowny stan jak coś pięknego niesamowitego że noszę moje małego cudnego człowieczka w brzuszku, ale te bóle obrzęki dolegliwości rozstępy cycki zwisy to już nie jest dla mnie piękne
    dlatego nie na darmo my kobiety jestesmy w ciazy. wyobrazasz sobie by to faceci mieli byc na naszym miejscu? ilez rozwodow by bylo... :D

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    No wlasnie bola przy zginaniu,ja podkladam rece pod poduszke i moze faktycznie to z tego. Ale jak dluzej posiedze np.przy stole na krzesle to od razu puchna....
    tez spie na rekach bo inaczej nie umiem i bardziej teraz bola mnie stawy od tych pozycji ale rece i palce mi nie puchna.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Bo to chyba właśnie ucisk u nas ma takie efekty:/ moja ginekolog mówiła zebym siedziała z nogami luźno i wysoko i starała się nie spać na rękach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:14

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ