X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój mąż mówi, że jakby mógł to ponosiłby za mnie. To ja go widzę w takiej roli. Mój nie z tych marudnych.

Ale fakt! Jak patrzę na kolegów czy na kuzynów albo na mojego teścia :/ to mnie telepie. Teściu dupę rusza tylko do WC tak to mu teściowa pod nos podkłada. Nawet mój mąż zwraca jej uwage, że przesadza

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam wiadomosci i widze ze swinska grypa szaleje pelna geba. we Wroclawiu zmarla kobieta z wiruem AH1N1.. strach sie bac..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    czytam wiadomosci i widze ze swinska grypa szaleje pelna geba. we Wroclawiu zmarla kobieta z wiruem AH1N1.. strach sie bac..
    Tak. W Małopolsce już chyba największa fala przeszła, ale nigdy nie wiadomo gdzie to dziastwo jest ulokowane więc trzeba uważać. Ja do przychodni wchodzę z maseczka na twarzy

Edit. Wyczytalam, że jednak nie. W samym styczniu w Koperniku 13 pacjentów leżało ze świńska grypa. A niestety do końca marca jest szczyty zachorowalności na grypę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

No u moich teściów jest to samo teściowa jak służąca tak ja ma wychowana Tesciu że ona nawet mu jabluszka obiera bo on usiądzie i czeka A jak jest głodny to rzuci tekstem w stylu "kobito zjadł bym cos".... żenada na co kiedyś kobiety się godzily....A teraz ona chodzi i narzeka że on jej nic nie pomaga że ona nie ma.sily ale to jest efekt tego że chciała mu łyżka do tylka naklasc i ja jak to zobaczyłam to odkąd jestem z moim mężem ot skutecznie taki model.rodziny wybilam mu z glowy

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, już się pogodziliśmy, u nas to nie trwa długo :P
    Pisałyście o wydzielinie, u mnie biała i czasem jest jej sporo. Luteinę odstawiłam jakoś miesiąc temu.
    Zjadłam śledzia, ale mało mi i chyba zaraz wciągnę coś jeszcze. Potem relax przy serialu a potem ogarnianie się.
    Fasolka, a gdzie tego Kruka wyczailiście? Bo szukałam jakiś czas temu i nie mogłam znaleźć. My mamy netflixa i hbo jak coś.
    U mnie było 11 na plusie, a teraz się nie ważę, po co sobie psuć humor :P

Kiwona ja mam na pendrive od koleżanki ale widze, że jest na playerze :)
    polecam też Rojst

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ddtvn mówią że jakoś nasienia może wpływać na poronienie

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zobaczyłam ile Fasolka napisała,to musiałam najpierw iść po kawę... :D
    Fasolka,dziękuję,już powoli puszcza przeziębienie.

Doszły też stworzone przeze mnie zestawy maluszkowe do szpitala. Myślałam,że to będą jakieś jednorazówki,ale kurcze fajne są! Zastanawiam się czy nie zamówić więcej na takie normalne użytkowanie :)

Przeraziłam się wielkością paczek podkładów poporodowych oraz paczki z wkładkami laktacyjnymi :D Pogłupieli czy co :D
    Zamówiłam 2-pak smoczków Lovi i nawet nie wiedziałam,że zamawiam świecące w ciemności :-o Takie bajery :D Buteleczka Tommee Tippee też jest jakaś z kosmosu...

Blue2019, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    W ddtvn mówią że jakoś nasienia może wpływać na poronienie

eureka!!! ;)

Blue2019, Kiwona, Lolka30, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    eureka!!! ;)

Haha no ale faceci zawsze mówią że oni są płodne całe życie :) bardziej chodziło mi żeby szybko dac znać że ciekawy temat jest ;)

• espoir Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak zawsze - wchodzę i 537383 stron do nadrobienia ;)

ja już po porannym "joggingu" - wczoraj przyszły rowerki chłopców, więc kto by się tam ciężarną matką przejmował ;) dyszę do teraz :)

mysla.nieskalana, Natalia-tosia, malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

Doszły też stworzone przeze mnie zestawy maluszkowe do szpitala. Myślałam,że to będą jakieś jednorazówki,ale kurcze fajne są! Zastanawiam się czy nie zamówić więcej na takie normalne użytkowanie :)

Przeraziłam się wielkością paczek podkładów poporodowych oraz paczki z wkładkami laktacyjnymi :D Pogłupieli czy co :D
    Zamówiłam 2-pak smoczków Lovi i nawet nie wiedziałam,że zamawiam świecące w ciemności :-o Takie bajery :D Buteleczka Tommee Tippee też jest jakaś z kosmosu...

No paczki z podkładami poprodowymi to są giganty można się przestraszyć haha ja zamówiłam wczoraj gemini dziś kompletuja zamówienie więc pewno na środę będzie u mnie

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mieszkania za granicą - ja na odwrót - nie wyobrażam sobie powrotu do Polski. kocham UK, tutaj jest teraz mój dom, chociaż za rodziną tęsknię bardzo.

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

Ja też te smoczki do kibla specjalnie niosłam, bo nie wierzyłam na słowo, że świecą (a toaletę mamy bez okna) :D

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was Dziewczyny nadrobic uff… przewinelam kilka stron do tylu, no ale wiecej nie dam radyy.

Czytalam, ze pisalyscie o tym, ile ktora przytyla w ciazy no i ja bije Was wszystkie…. Przytylam juz ponad 20kg, a zostaly jeszcze 2 miesiace do porodu. Na szczescie nie mam narazie zadnych rozstepow.

Dodam, ze zawsze bylam szczupla, a przed ciaza wazylam zawsze w granicach 50kg i nosilam rozmiar XS/S, a teraz po domu zakladam dresy mojego meza bo wszystkie leginsy mnie cisna.
    Przyznam jednak bez bicia, ze w ciazy pozwalam sobie na wszystko.
    Mam nadzieje, ze po porodzie szybko zrzuce ten balast! Moze to troche samolubne, ale jest to tez jeden z argumentow dlaczego chce karmic piersia - wyczytalam, ze karmiac piersia spalamy dodatkowo ok 500kcal dziennie, wiec mysle, ze dietka+karmienie i spacery z dzidziusiem i juz w lipcu powinno byc ok:)

mysla.nieskalana, Natalia-tosia, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja też te smoczki do kibla specjalnie niosłam, bo nie wierzyłam na słowo, że świecą (a toaletę mamy bez okna) :D
    O widzisz! Dzięki za pomysł :D Zaraz idę do kibelka :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    co do mieszkania za granicą - ja na odwrót - nie wyobrażam sobie powrotu do Polski. kocham UK, tutaj jest teraz mój dom, chociaż za rodziną tęsknię bardzo.

Ja mieszkam w UK 9 lat i w przyszlym roku wracamy do Polski:)
    Polska to zawsze bedzie moje miejsce na ziemi. Na pewno jak bede w PL to bede wtedy teskinc za UK, ale raczej ze wzgledu na przyzwyczajenie. Zycie jest tu o wiele prostsze i bezstresowe, ale to nigdy nie bedzie moj kraj.

Mamy tutaj dom, ale w miedyczasie wybudowalismy sie tez w Polsce wiec po powrocie sprzedamy dom w UK, i na to miejsce kupimy za gotowke mieszkanie pod wynajem, wiec zawsze bedzie to dodatkowy dochod co miesiac.

martusiawp lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mam tak :) Zadyszka nawet na leżąco, podczas zmiany pozycji :P
    Mój mąż się mnie pyta co ja taka głośna się zrobiłam. Z daleka mnie słychać bo głośno oddycha :D

espoir, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kiwona ja czekam na zrobienie ściany w kuchni już 2 lata Hahaha... A On dalej ma czas i mam się nie wtrącać bo On ma. Plan na wszystko :D
    Ja już bym to chyba wolała sama zrobić. Czasami działa że tylko zaczynam się koło czegoś kręcić, niby chce zrobić sama i to jakoś motywuje chłopa :)

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:

A z czego zamawialas te zestawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    no jak zawsze - wchodzę i 537383 stron do nadrobienia ;)

ja już po porannym "joggingu" - wczoraj przyszły rowerki chłopców, więc kto by się tam ciężarną matką przejmował ;) dyszę do teraz :)
    Już byliście na spacerku? Kochana szalona!! U was jeszcze 10 nie ma :) oj cio mnie czeka hahaha

‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ