X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku...obślinić telefon można Was czytając :)
    jak nie bułki z Nutellą to bigos i inne pyszności...mamusi bigosu bym zjadła -oj tak :)
    właśnie z mamą skończyłam rozmawiać-prawie 2 godziny zeszło jak zwykle :) mama mówi żebyśmy olali szukanie nowego mieszkania i szykowali się na Młodego w tym obecnym -i tu chyba niestety będziemy musieli jej posłuchać (zwłaszcza,że wszystko co mieliśmy na kaucje na nowy dom pójdzie do skarbówki ale o tym nie chciałam jej już mówić bo zdenerwowalaby się jeszcze bardziej)...
    Na dniach się wszystko wyjaśni i o ile nie widzę w tym problemu to na myśl o tym,że znowu z 3 piętra czeka mnie znoszenie i wnoszenie wózka-robi mk się słabo...

ehhh...tylko ja nie mam zdjęcia mojego Misia w 3D...:( mam nadzieję,ze 28 lutego pokażę się bez problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 14:10

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam smaka na kalafior i jajko więc jutro na obiad robię :)

Przyszły mi biustonosze z alli i pieluszki. Pieluszki super a z biustonoszy jeden fajny a drugi dziwny. Ta sama aukcja a jakby całkiem inny krój. Ten drugi jakby za większy, mam nadzieję że przy karmieniu mi na tyle te piersi się wypełnia :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kalafior miałam chec na początku ciąży w sumie teraz to różnie najczęściej zrobię sobie surową startą marchewkę z odrobiną cukru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za tyle miłych słów dla Ignasia <3
    Moja babcia mówi że chłopcy którzy są podobni do mamy mają lżej w życiu - zabobon który mi się podoba :-D

Ja po nieprzespanej nocy jestem do dupy. Spałam może 3 godziny wszystkiego.

Mąż już kończy obiad - kurze udka, ziemniaczki, pomidory w śmietanie i surówka z marchewki. Zjemy i jedziemy odebrać szwagrowi narty bo sobie zamówił zaraz koło nas.

Coś czuję że jak wrócimy to będzie lulu.

My mamy wagę 1755 +-250g. Doktor mówił że tak wysoko nóżki włożył że ciężko mu zmierzyć i pomiar jest średni.
    Mam wpisane "pomiar kończyn utrudniony że względu na wysoki wiek ciążowy".

Powiedział mi jeszcze że w tym badaniu najważniejsze co się sprawdza to czy dziecko nie jest za male. Jeśli za małe to podejmuje się kroki. A za duże jeszcze może zwolnić.
    I podobno w tym momencie ciąży (początek 8 miesiąca) mamy połowę wagi urodzeniowej.

Nie wiem jak z tą waga, zaraz będę szukać czy są na to jakieś statystyki :-D Ale skoro tak to Igi urodzi się około 3,5kg. Byłoby genialnie.

Powodzenia Karmelka na Twoim badaniu - niech się Twoja Gwiazda też pokaże ładnie do zdjęcia tak jak Ignacy.

Wspomnienia z badania niesamowite. Oglądaliśmy w 3D przez kilka minut twarzyczkę. Najpiękniejszy obraz jaki mogę sobie wyobrazić. Chodzę i ciągle mam łzy w oczach że szczęścia. Mój Synek tam na prawdę jest <3

MamaAga85, martusiawp, Lolka30, Misiabella, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś prasowanie zajęło 2 godziny. Wolałam wszystko zrobić za jednym razem więc nie przerywałam, ale tak mnie już nogi bolą że do końca dnia odpoczywam.
    Zrobiłam pranie, ale mąż powiedział że jak przyjdzie z pracy to rozwiesi, mi zostało dziś tylko skończyć obiad i będę sobie leżeć i czytać.
    Na razie mi brzuch nie twardnieje jak wczoraj, ale pewnie wieczorem zacznie. Za to mała się co chwilę wierci i rozpycha, że aż brzuch cały faluje. Dobrze ją czuć, nawet jak zaboli to nie narzekam, bo bardziej bym się bała jakby się za mało ruszała.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    DorotaAnna wróciłam z wizyty od endokrynologa i się okazalo,że Ft4 ja mam 11,92 przy normie do 12 to jest fizjologiczne w III trymestrze. Także u ciebie też wszystko jest prawidłowo :)

Dziękuje za info!! Uspokoiłaś mnie :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

Podziwiam za wytrwałość , jeśli mi nie mina dolegliwości kręgosłupowe to ubranka wypiore i wcale ich prasowac nie będę chyba że na siedząco może się uda... takiego boli kręgosłupa to ja w żadnej ciąży nie miałam....katastrofa :(

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja upiekłam pity pełnoziarniste, do tego kurak gyros i surówka z czerwonej kapusty+ pekińska, pomidor, cebula, ogórek i sos czosnkowy :)

Kochana dopiero nadrabiam i jak gdzieś było to sorki ale boje się, że potem zapomnie- jak robisz te pity? :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie paradoksalnie mniej kręgosłup boli jak stoję i chodzę :) ale ze mi się nie chce za bardzo nic robić to siedzę i mecze się z bólem kręgosłupa

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U mnie paradoksalnie mniej kręgosłup boli jak stoję i chodzę :) ale ze mi się nie chce za bardzo nic robić to siedzę i mecze się z bólem kręgosłupa

No A u mnie odwrotnie najbardziej mnie boli przy staniu o chodzeniu że codzienne wyjście nawet do sklepu to jest dla mnie przeprawa życia :/ jak urodze będę musiała chodzić do fizjoterapeuty regularnie bo inaczej nie będę mogła funkcjonować chyba zaraz się umowiena wizytę i pójdę bo to już nie ma śmiechu :/

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz za moment te buziaczki będziemy ogladac na zywo nie przerwanie. A widok malenstwa karmionego piersia mnie tak rozczula.. Te spojrzenie maluszka jest takie wdzieczne.

martusiawp, Mama36, mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - u mnie sprawdzona jest pozycja do leżenie na boku, Jasiek pod brzuszkiem, duża poduszka między nogami i jedna pod głowę. Tak mogę leżeć cały dzień tylko zmieniam strony :-D

Fasolka - u mnie też plecki po mojej lewej stronie. A kopniaki i boksy mam po całym brzuchu, ale najczęściej wysoko nad pępkiem.

W ogóle dziewczyny ostatnio miałam w rekach artykuł że na tym etapie ciąży dzieci mają już wstępnie ustalone harmonogramy dnia i temperament. Bardzo ruchliwe maluszki takie już prawdopodobnie będą. A te spokojne zostaną spokojne.
    Ciekawe czy to prawda? :-)

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Juz za moment te buziaczki będziemy ogladac na zywo nie przerwanie. A widok malenstwa karmionego piersia mnie tak rozczula.. Te spojrzenie maluszka jest takie wdzieczne.

Ja to już nie mogę się doczekać jak on się urodzi i go zobaczę do kogo będzie podobny czy będzie miał włosy jakie będzie miał oczy: ) ja ogółem nie jestem zafascynowana kp przy żadnym dziecku mi się to nie udzieliło i będę karmić tak do 7-8 miesiąca więcej nie chce bo zwyczajnie mnie to męczy A ja nie lubię byc uwiazana i wtedy będę wprowadzać mm.:)

Daffi lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryż z jabłkami i cynamonem, ale bym zjadła.
    Ja przeciwnie, uwielbiam zamiast obiadu coś słodkiego. No ale efekty widać. :(

Dziewczyny czy Wam też tak szybko rosną paznokcie? No oszaleć można.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karolina - u mnie sprawdzona jest pozycja do leżenie na boku, Jasiek pod brzuszkiem, duża poduszka między nogami i jedna pod głowę. Tak mogę leżeć cały dzień tylko zmieniam strony :-D

Fasolka - u mnie też plecki po mojej lewej stronie. A kopniaki i boksy mam po całym brzuchu, ale najczęściej wysoko nad pępkiem.

W ogóle dziewczyny ostatnio miałam w rekach artykuł że na tym etapie ciąży dzieci mają już wstępnie ustalone harmonogramy dnia i temperament. Bardzo ruchliwe maluszki takie już prawdopodobnie będą. A te spokojne zostaną spokojne.

Też tak słyszałam, nie pociesza mnie to bo mój potomek w dzień głównie śpi a w nocy w niego diabeł wstępuje

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Średnio pocieszające. Moja ostatnio rusza się praktycznie cały dzień :)

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do chirurga naczyniowego. Cały czas liczę, na zmniejszenie ilości zastrzyków.

Po drodze obiecałam wpaść w odwiedziny do pracy. Przyznaje, że mam mieszane uczucia.
    Za rok pewnie mnie zwolnią. I co wtedy ...

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia teraz tyle pracy wszedzie dookola ze na pewno znajdziesz lepsza.....a dobrych pracownikow sie nie zwalnia :) wiec niech juz teraz zaluja jak Cie zwolnia

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    B002

Podziwiam za wytrwałość , jeśli mi nie mina dolegliwości kręgosłupowe to ubranka wypiore i wcale ich prasowac nie będę chyba że na siedząco może się uda... takiego boli kręgosłupa to ja w żadnej ciąży nie miałam....katastrofa :(
    Blue ja za pierwszym razem wyprasuję, ale na pewno nie będę tego robić po każdym praniu. Nie lubię prasowania, a z takimi drobnymi ubrankami to naprawdę długo schodzi.
    I tak to się wymnie wszystko na tych dzieciaczkach :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie po obiadku i po "odrabianiu lekcji"... och co za męka, córka zapisała się na konkurs i ma sporo dodatkowych zadań, niby jest super kumata i szybko łapie, ale ma problem z tym, że wszystko chce robić w 5 sekund i głupie błędy jej wychodzą, muszę ją stopować by miała chwilę na myślenie :D
    Co do obiadu to dziś u mnie był schab w sosie pieczarkowo- musztardowym, kasza pęczak i surówka z buraków z majonezem :D mmm pychota:D
    Co do bólu kręgosłupa to ja też wolę chodzić i stać, niż siedzieć i leżeć, nie wiem czym to może być spowodowane.
    Mi zostało jeszcze jedno pranie no może góra dwa, ale zabieram się do tego jak pies do jeża :D Piorę w 40 stopniach, dając o jedno płukanie więcej niż dla nas. Odwirowuję normalnie na 1400 obrotów, niezależnie od materiału i nic się z praniem nie dzieje a szybko schnie. Wychodzę z założenia, że przecież później i tak prasuje wszystko, też niezależnie od materiału i metek, więc po co prać w wyższej temperaturze? :-)

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ