X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Kiwona, robiłaś to szczepienie przeciw krztuścowi? Zastanawiałam skę nad tym, ale mój gin jakoś niezbyt entuzjastycznie do tego podchodzi. Tak czy siak, ja wolałabym zrobić ale zastanawiam się czy ta skojarzona tężec+błonnica jest w ciaży OK czy trzeba szukać szczepionki tylko przeciw krztuścowi?
    Nie ma szczepionki na sam krztusiec. W ciąży bierze się też tą skojarzona. Ja idę w czwartek do intetnisty i mam nadzieję że od razu się zaszczepie.

Franka2104, Kiwona lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama u nas z dzidziusiem się przychodzi do pracy ale po kilku miesiącach. Nie wyobrażam sobie ciągnąć gdzieś cory po 4 dniach żeby się pochwalić.

Misia to chyba muszą Ci wszystkie posiłki w pudełeczkach nosić :/

f1d9680377.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, dzieki za potwierdzenie :) W takim razie umawiam się do internisty

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Kiwona, robiłaś to szczepienie przeciw krztuścowi? Zastanawiałam skę nad tym, ale mój gin jakoś niezbyt entuzjastycznie do tego podchodzi. Tak czy siak, ja wolałabym zrobić ale zastanawiam się czy ta skojarzona tężec+błonnica jest w ciaży OK czy trzeba szukać szczepionki tylko przeciw krztuścowi?
    Nie ma samej przecie krztuscowi, ja robiłam boostrix, czyli blonica, tezec i krztusiec. Jest jeszcze z polio ale to już odpada w ciąży.
    Mój gin nie miał zdania, ale poczytal i mówi żeby szczepić. To się zaszczepilam :)

Franka2104 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jest zwyczaj taki ze jakos po 2 mcach od narodzin delegacja z pracy zapowiada sie i odwiedza w domu z drobnym upominkiem.. Mam nadzieje ze u mnie nie wpadna na ten pomysł.

Ale mam spokoj dzis.. Cora wrocila ze szkoly i wlasnie poszla znow bo maja bal karnawalowy.. Przebrala sie za diablice.. Mama lekki make up zrobila bo w sumie jej duzo do diablicy nie brakuje hehe zart :p

I naszla mnie mega ochota na lody!

martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania. Byc moze ja tez wpadne do pracy sie przywitac jak dzidzius bedzie juz z nami, ale to napewno dopiero w lecie jak bedzie ladna pogoda a dzidzius juz troszke podrosnie :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog radzil zeby sie zaszczepic. Pytalam co mysli o szczepionce na grype i krztusiec to powiedzial tak:
    Grypa - nie
    Kztusiec - jak najbardziej.

Odradzal mi szczepionke przeciwko grypie uzasadniajac to swoim osobistym doswiadczeniem. Powiedzial, ze jako lekarz, gdzie na codzien ma stycznosc z wirusami itp co roku wszyscy powinni sie szczepic na grype. On szczepil sie 2 razy i za kazdym razem bardzo ciezko przechodzil okres po szczepionce (goraczka itp) dlatego wiecej sie sam nie zaszczepi i mi odradzal.

Franka2104 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę musiała wpaść do pracy z małą mimo że zwolnią mnie w dniu porodu.Koleżanki cały czas piszą że muszą wycałować te małe stopki.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam chwilę, znalazłam jakąś wygodną pozycję, która wygodna już być przestała ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja będę musiała wpaść do pracy z małą mimo że zwolnią mnie w dniu porodu.Koleżanki cały czas piszą że muszą wycałować te małe stopki.

jak to zwolnia Cie w dniu porodu…..?

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem się w ciąży nie szczepie,jakoś nie mam zaufania ani przekonania do tego akurat w okresie ciąży bała bym się przyznam się szczerze

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Pospałam chwilę, znalazłam jakąś wygodną pozycję, która wygodna już być przestała ;)

Zazdro że możesz spać w dzień !:). Ja jak bym w dzień usunęła.to zamiast o 12 to chyba o 2 bym poszła spać, dlatego unikam drzemek w dzień

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, nie wiem czy bede zostawiac, choc jesli urodze wczesniej niz na koniec kwietnia, to do maja nie bedzie chodzil.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przychodzi przeważnie ten sam kurier, większość paczek zamawiam z dostawą dpd. Młody, mega miły, jak przyniósł paczkę z gemini to od razu zapytał gdzie to postawić, bo jest ciężkie. I zawsze mniej więcej o tej samej godzinie przychodzi więc wiem kiedy się go spodziewać :D

Byłam jednak na tej kontroli i miałam słuszne przeczucie. Szyjka się najprawdopodobniej skraca... twarda, zamknięta, ale w usg 3,22-3,27cm. Sprawdziła przepływy i serduszko, wszystko super. Chyba sobie odpuszczę ten wyjazd, lepiej dmuchać na zimno :( z plusów mały jest znowu główką do dołu, strasznie się cieszę i mam nadzieję, że już tak zostanie :) chciałbym być już w skończonym 34 tygodniu. Te twardnienia mnie wykończą psychicznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:44

Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Do mnie przychodzi przeważnie ten sam kurier, większość paczek zamawiam z dostawą dpd. Młody, mega miły, jak przyniósł paczkę z gemini to od razu zapytał gdzie to postawić, bo jest ciężkie. I zawsze mniej więcej o tej samej godzinie przychodzi więc wiem kiedy się go spodziewać :D

Byłam jednak na tej kontroli i miałam słuszne przeczucie. Szyjka się najprawdopodobniej skraca... twarda, zamknięta, ale w usg 3,22-3,27cm. Sprawdziła przepływy i serduszko, wszystko super. Chyba sobie odpuszczę ten wyjazd, lepiej dmuchać na zimno :( z plusów mały jest znowu główką do dołu, strasznie się cieszę i mam nadzieję, że już tak zostanie :) chciałbym być już w skończonym 34 tygodniu. Te twardnienia mnie wykończą psychicznie :/

Miewasz takie kłucie w szyjce ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od paru dni,praktycznie codziennie ,a czasem pare razy dziennie czuje na linii majtek takie coś jakby pulsowanie,jakby tętno,ale wolne..i nie wiem czy to możliwe żeby to była czkawka? Trwa to klikanaście minut zazwyczaj i później przechodzi. Już się zastanawiałam czy to może ucisk na jakąś moją żyłe czy coś..Jak wstanę i pochodzę to przechodzi.Dziwne rzeczy.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziwnie kłuje nieprzyjemnie w dole brzucha ... nospa nie pomogła i trwa to już z 3 h :/ macie jakieś takie kłucia ?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie miewam zadych kluc. mam swoje cudowne bolace spojenie i to jedyne co mnie boli.. no i kregoslup.

b2ujp2.png

• Mistella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi to dobrze , znasz chociaż potwora hehe i oswojony , ja nie lubię nowych dolegliwości bo wtedy zastanawiam się co się dzieje ... grrr

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Daffi to dobrze , znasz chociaż potwora hehe i oswojony , ja nie lubię nowych dolegliwości bo wtedy zastanawiam się co się dzieje ... grrr
    domyslam sie.. tez nie chcialabym doswiadczac niczego nowego. poloz sie w wygodnej pozycji i moze sprobuj zdrzemnac.

b2ujp2.png

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ