Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiewióreczka wrote:Czkawka u mnie (tzn. u Szymka
) trwa właśnie kilkanaście minut i w sumie co 2-3 s podskakuje. Tylko że ja chudzielec jestem i czuję czkawkę tez pod ręką, a nawet ją widzę na brzuchu.
Ale swój puls też czułam w dole brzucha, szczególnie we wcześniejszej ciąży, a wtedy na pewno nic nie uciskało jeszcze. -
Karmelka super, że Leonka ładnie rośnie! Szkoda, że nie udało się zrobić zdjęcia, też bym była zawiedziona
mój mały z kolei jak dr chciała zbadać przepływ w pępowinie to wkładał ręce i nogi w te miejsce, łobuziak
Moja szyjka mierzona w linii prostej a była trochę wygięta więc pewnie ma też troszkę więcej niż to wyszło z pomiarów. Oby to było fizjologiczne skracanie -
mysla.nieskalana wrote:No właśnie jak tam przyłożę rękę to też czuję.. Jakieś dziwne rzeczy .Ale jak jest główką w dół to może faktycznie to tak czuję
Jak mój ma czkawkę (a ma 5 razy dziennie minimum) to cały brzuch mi podskakuje, nie muszę ręki przykładaćśmieszne to jest, ale jak trwa dłużej to denerwujące
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Znadlam batona i 0,5 kg cukierków
muszę się otrząsnąć. Dziecko zdrowe ale tak pragnę zobaczyć tego pysia.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie póki co szyjka cały czas 45mm mierzona i mojego lekarza prowadzącego, ale ja zawsze tak miałam w poprzednich ciazach też szyjka jak u indyka nie chciała.sie skracać tylko zaraz rozwarcie.wewnatrz mi się robiło. Z synem 36+5 miałam rozwarcie na 2 cm A wieczorne w szpitalu już na 4 cm a dwa dni później młody był.na świecie bo lekarz chciał przetrzymać do donoszone ciąży czyli 37+0 (ale tylko że względu na to że rozwarcie nie postępowalo i nie miałam skurczy)
-
nick nieaktualnyAnete wrote:Jak mój ma czkawkę (a ma 5 razy dziennie minimum) to cały brzuch mi podskakuje, nie muszę ręki przykładać
śmieszne to jest, ale jak trwa dłużej to denerwujące
Ja właśnie ostatnio doświadczyłam.tej czkawki haha i fakt jak dłużej trwa to jest denerwujące -
Karmelka super,ze Twoja córeczka cała i zdrowa i że ma się świetnie
a co do zdjęć...rozumiem... ja tak czekałam na to ,mąż jechał na złamanie karku a córka nie poszła na swoje zajęcia żeby tylko zobaczyć Naszego Misia i co??? ciągle zesłaniał się rączkami albo pępowiną machalmł koło buzi...
Mąż twierdzi,że pewnie jak pojade 28 lutego to Mały się pokaże z jak najlepszej strony a tak to się wstydził ...no cóż -
Karmelllka90 wrote:Znadlam batona i 0,5 kg cukierków
muszę się otrząsnąć. Dziecko zdrowe ale tak pragnę zobaczyć tego pysia.
Ja nie mam ANI JEDNEGO zdjęcia pysia, bo zawsze na twarzy są stopy, ręce i pępowina. Ważne że wieści dobre, a buźkę będziesz niedługo oglądać na żywo
A z dociśnięciem szyjki to akurat wiem o co chodzi. Jak skarżyłam się ginowi na różnice pomiarów u różnych lekarzy, to mówił, że pomiar zależy m.in. od dociśnięcia i mi to pokazał. Powinno się płytko włożyć usg i on tak mierzy, widać wtedy to moje rozwarcie. A jak docisnął głębiej to napierał tym usg na szyjkę tak, że rozwarcie się zasklepiło i szyja była długa.
Mysla.nieskalana, jeśli czujesz też pod ręką to na pewno czkawkaTętna byś nie wyczuła
Mała8, kiedy następna wizyta? Musisz leżeć, bo to za szybkie tempo. Nospy Max możesz brać 4 dziennie, a jeśli nie pomagają to czopki Buscopan lub Scopolan też są dobre.
mysla.nieskalana, Mała8, B_002 lubią tę wiadomość
-
Karmelka dziewczyny dobrze piszą, lepiej nie mieć zdjęcia ale mieć dobry wynik usg niż wyjść że zdjęciem i ze zmartwieniem jakimś z wizyty. A u Leonki wszystko gra, tylko nie lubi podgladania
.
Myślą nieskalana wg mnie to czkawka, niedługo będziesz ja czuć wyraźniej to nie będzie wątpliwości.
mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelka dobrze ze z małą ok
Ja właśnie się obawiam że z tą moją dlugasna szyjka to mogę mieć cięższy poród. Już chociaż troszeczkę mogłaby się zacząć skracac
Chciałam się zdrzemnac po południu ale nie było mi dane, może wieczorem szybciej padne
Blue ale to kiedy ta Twoja szyjka zaczęła się skraca? (w poprzednich ciążach) -
chce_byc_mama wrote:jak to zwolnia Cie w dniu porodu…..?
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość