X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znadlam batona i 0,5 kg cukierków :( muszę się otrząsnąć. Dziecko zdrowe ale tak pragnę zobaczyć tego pysia.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Czkawka u mnie (tzn. u Szymka :) ) trwa właśnie kilkanaście minut i w sumie co 2-3 s podskakuje. Tylko że ja chudzielec jestem i czuję czkawkę tez pod ręką, a nawet ją widzę na brzuchu.
    Ale swój puls też czułam w dole brzucha, szczególnie we wcześniejszej ciąży, a wtedy na pewno nic nie uciskało jeszcze.
    No właśnie jak tam przyłożę rękę to też czuję.. Jakieś dziwne rzeczy .Ale jak jest główką w dół to może faktycznie to tak czuję :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A pomiary u tego samego lekarza?
    Tak i od kilku dni mam bóle w podbrzuszu. Takie bardziej jak na okres. Biorę magnez, nospe i luteine.
    U mnie komoda też czeka na zlozenie

202312226851.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,no ale ten profil nam pokaż! Nie martw się ,jeszcze narobisz jej zdjęć,a już niedługo się zobaczycie "na żywo" ;)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super, że Leonka ładnie rośnie! Szkoda, że nie udało się zrobić zdjęcia, też bym była zawiedziona :( mój mały z kolei jak dr chciała zbadać przepływ w pępowinie to wkładał ręce i nogi w te miejsce, łobuziak :)
    Moja szyjka mierzona w linii prostej a była trochę wygięta więc pewnie ma też troszkę więcej niż to wyszło z pomiarów. Oby to było fizjologiczne skracanie

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weranduje się chyba bardziej dzieciaczki urodzone zimą jak jest mróz. W kwietniu już powinno być cieplej więc nie ma takiej potrzeby

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - to tylko zdjecie. Sama piszesz, ze mialas robione badanie w 4d i, ze sie napatrzyliscie, wiec to liczy sie najbardziej. Kolekcjonujemy wspomnienia :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że z tymi szyjkami to taka kolej rzeczy, w końcu muszą zacząć się skracać.

Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Mała8 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie jak tam przyłożę rękę to też czuję.. Jakieś dziwne rzeczy .Ale jak jest główką w dół to może faktycznie to tak czuję :)

Jak mój ma czkawkę (a ma 5 razy dziennie minimum) to cały brzuch mi podskakuje, nie muszę ręki przykładać :D śmieszne to jest, ale jak trwa dłużej to denerwujące

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mnie się wydaje, że z tymi szyjkami to taka kolej rzeczy, w końcu muszą zacząć się skracać.

Mam taką nadzieję! :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Znadlam batona i 0,5 kg cukierków :( muszę się otrząsnąć. Dziecko zdrowe ale tak pragnę zobaczyć tego pysia.
    Karmellka już niedługo będziesz całować tego pysia. Jeszcze troszkę. Luty zleci, bo już praktycznie połowa za nami. Tylko marzec, ale to już będzie troszkę wiosny. A potem kwiecień i odliczanie do godziny zero. Damy rade. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie już meliskę zaparzyłam, bo się tak zestresowałam tą szyjką, że mi brzuch jeszcze bardziej zaczął twardnieć :/

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co szyjka cały czas 45mm mierzona i mojego lekarza prowadzącego, ale ja zawsze tak miałam w poprzednich ciazach też szyjka jak u indyka nie chciała.sie skracać tylko zaraz rozwarcie.wewnatrz mi się robiło. Z synem 36+5 miałam rozwarcie na 2 cm A wieczorne w szpitalu już na 4 cm a dwa dni później młody był.na świecie bo lekarz chciał przetrzymać do donoszone ciąży czyli 37+0 (ale tylko że względu na to że rozwarcie nie postępowalo i nie miałam skurczy)

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do domu:) Ciekawe co mam dzisiaj na obiad. Mam ochote na cos lekkiego, no ale nie wiem co tam moj maz mi upichcil.
    Milego wieczorku Dziewczyny :)

Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Jak mój ma czkawkę (a ma 5 razy dziennie minimum) to cały brzuch mi podskakuje, nie muszę ręki przykładać :D śmieszne to jest, ale jak trwa dłużej to denerwujące

Ja właśnie ostatnio doświadczyłam.tej czkawki haha i fakt jak dłużej trwa to jest denerwujące :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka super,ze Twoja córeczka cała i zdrowa i że ma się świetnie :)
    a co do zdjęć... :( rozumiem... ja tak czekałam na to ,mąż jechał na złamanie karku a córka nie poszła na swoje zajęcia żeby tylko zobaczyć Naszego Misia i co??? ciągle zesłaniał się rączkami albo pępowiną machalmł koło buzi...
    Mąż twierdzi,że pewnie jak pojade 28 lutego to Mały się pokaże z jak najlepszej strony a tak to się wstydził ...no cóż :)

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kaśka, no weeeź :) Ja nie mam ANI JEDNEGO zdjęcia pysia, bo zawsze na twarzy są stopy, ręce i pępowina. Ważne że wieści dobre, a buźkę będziesz niedługo oglądać na żywo :)
    A z dociśnięciem szyjki to akurat wiem o co chodzi. Jak skarżyłam się ginowi na różnice pomiarów u różnych lekarzy, to mówił, że pomiar zależy m.in. od dociśnięcia i mi to pokazał. Powinno się płytko włożyć usg i on tak mierzy, widać wtedy to moje rozwarcie. A jak docisnął głębiej to napierał tym usg na szyjkę tak, że rozwarcie się zasklepiło i szyja była długa.

Mysla.nieskalana, jeśli czujesz też pod ręką to na pewno czkawka :) Tętna byś nie wyczuła :)

Mała8, kiedy następna wizyta? Musisz leżeć, bo to za szybkie tempo. Nospy Max możesz brać 4 dziennie, a jeśli nie pomagają to czopki Buscopan lub Scopolan też są dobre.

mysla.nieskalana, Mała8, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dziewczyny dobrze piszą, lepiej nie mieć zdjęcia ale mieć dobry wynik usg niż wyjść że zdjęciem i ze zmartwieniem jakimś z wizyty. A u Leonki wszystko gra, tylko nie lubi podgladania ;).

Myślą nieskalana wg mnie to czkawka, niedługo będziesz ja czuć wyraźniej to nie będzie wątpliwości :).

mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka dobrze ze z małą ok :)
    Ja właśnie się obawiam że z tą moją dlugasna szyjka to mogę mieć cięższy poród. Już chociaż troszeczkę mogłaby się zacząć skracac :/
    Chciałam się zdrzemnac po południu ale nie było mi dane, może wieczorem szybciej padne :)

Blue ale to kiedy ta Twoja szyjka zaczęła się skraca? (w poprzednich ciążach)

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    jak to zwolnia Cie w dniu porodu…..?
    Umowa kończyła mi na z końcem tego roku więc mam przedłużoną do dnia porodu.Ale mi nie jest przykro bo generalnie nie lubię mojej pracy. Modlę się żeby po macierzyńskim znaleźć pracę nie w handlu.

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ