Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalutka mycha
No właśnie nie wiem nigdy żaden lekarz nie mówił mi że skraca się szyjka, pierwszy poród miałam wywoływany oxy (niby byłam 10 dni po terminie A jak się okazało lekarka o 3 tygodnie za szybko termin mi wyliczyla ale.to.juz szczegół-młoda byłam nie znałam się na tym.ani nie sprawdzałam ) no i po niemalże 22 godzinach porodu cc miałam, druga cesarke miałam.na zimno ale szybciej bo właśnie w 36+5 zaczęło mi się robić rozwarcie wewnętrzne pewnie wtedy ta szyjka się skracają ale lekarz mówił A ja nic nie pytałam pojechałam do szpitala i dwa dni później urodziłam. Teraz też będę mieć Cc na zimno w umówionym terminie chyba że znów szybciej się dziecko będzie pchalo to zaś nie dochodzę do terminu -
Ja też nie mam żadnego zdjęcia. W sumie od 22 tyg i badania połòwkowego mimo że mam iść co dwa tyg nie widziałam nawet monitora usg. Na pewno super się to ogląda ale ja leżę z zamkniętymi oczyma i czekam wy wszystko jest ok.Lekarze też skupiają się na tym żeby dobrze to pomiezyc i sprawdzić i nie pokazują mi dziecka.Ale jeszcze w najlepszym wypadku 5tuh i będę patrzeć na małą codziennie .
-
nick nieaktualny
-
Blue2019 wrote:Malutka mycha
No właśnie nie wiem nigdy żaden lekarz nie mówił mi że skraca się szyjka, pierwszy poród miałam wywoływany oxy (niby byłam 10 dni po terminie A jak się okazało lekarka o 3 tygodnie za szybko termin mi wyliczyla ale.to.juz szczegół-młoda byłam nie znałam się na tym.ani nie sprawdzałam ) no i po niemalże 22 godzinach porodu cc miałam, druga cesarke miałam.na zimno ale szybciej bo właśnie w 36+5 zaczęło mi się robić rozwarcie wewnętrzne pewnie wtedy ta szyjka się skracają ale lekarz mówił A ja nic nie pytałam pojechałam do szpitala i dwa dni później urodziłam. Teraz też będę mieć Cc na zimno w umówionym terminie chyba że znów szybciej się dziecko będzie pchalo to zaś nie dochodzę do terminu
Bo moja ma niezmiennie 5 cm i ostatnio pytałam lekarke czy to oznacza trudniejszy poród to powiedziała że niekoniecznie. Ale też nie zaprzeczył i trochę się obawiam -
Karmelka super że wszystko do rze! I to jest najważniejsze tak jak dziewczyny piszą!
Tunia to werandowanie to chyba właśnie zależy od pory roku i temperatury, my i tak wiosną latem mamy non stop balkon otwarty, lubimy świeże powietrzepoza tym na początku i tak wychodzi się na krótko więc zamiast robić całej wycieczki to można hyc na balkon
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:A lekarze coś mówili że to CC mogło wynikać z tej długiej, nie skracaja ej się szyjki?
Bo moja ma niezmiennie 5 cm i ostatnio pytałam lekarke czy to oznacza trudniejszy poród to powiedziała że niekoniecznie. Ale też nie zaprzeczył i trochę się obawiam
Kochana u mnie wynikało to z nieprawidłowej budowy miednicy wewnątrz i posiadania wyraźne cech zwężenia w środku stąd macica nie otwierala mi się do.porodu stąd u mnie było rozwarcie które nie postępowalo mimo cewnika foleya oxy czy durnego masażu szyjki.
No i dopiero jak dziecku pokazała się główka i schowala znikło tętno to.wzieli mnie na cc, i właśnie po przecięciu brzucha i wszystkiego okazało się to co wyżej napisałam. I lekarz powiedział że jestem.jednym z niewielu przypadków którym nieprawidłową budowę miednicy uniemożliwia porody sn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Jak moja szyja w 35 tc będzie miała 2 cm to będzie dobry wynik ?
-
A co do kłucia- mnie od jakiegoś czasu boli coś pod brzuchem z lewej strony. Kłuje czasem mniej czasem bardziej- jak kolka? Czekam do czwartku mam wizytę u gin i już mam cała listę do niego👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/e848c45ca14e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e1102a4706.jpg
Niżej zrobiła zdjęcie w 2d jak ogladała usteczka czy nie ma roszczepu. Usteczka będzie miała pełne mój mąż mówi że jak je zobaczył na USG to zaczął swoje macać czy on takie maTunia76, DorotaAnna, Natalia-tosia, Paula 90, Franka2104, Kasiulka90, Anete, Lolka30, stresant, mysla.nieskalana, espoir, martusiawp, Wiewióreczka, Fasolka77, AniaKJ, Daffi, Kiwona, Lili90, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja tak przeżywam ten nosek. Chciała bym go zobaczyć na wprost własnie. Ja mam drobny nos, mój mąż ma duży nos, ale mojej szwagierki syn ma tak brzydki nos i wychodzi ze ma po niej a ona ma noc jak mój mąż. I strasznie się boje bo to dziewczynka. Żeby nikt się nie śmiał z niej
-
uwaga! chwalę się new bag!!!
DorotaAnna, Daffi, Franka2104, Lolka30, Karmelllka90, Tunia76, stresant, mysla.nieskalana, espoir, martusiawp, Kasiulka90, Wiewióreczka, valetta94, AniaKJ, Kiwona, Mama36, Mała8, malutka_mycha, Sansivieria lubią tę wiadomość
Fasolka77