Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Na kłucia raczej nic nie pomaga. Ja miałam na wysokości spojenia, ale też niżej - jakby w samej pochwie. Na wczorajszych badaniach okazało się, że większej krzywdy nie zrobiły.
A twardnienia mam od kilkunastu do 40 razy dziennie (raz zapisywałam jak były regularne), nie licząc nocy.
Ciekawe co u Indii -
Blue2019 wrote:A mój syn uparcie ciągle by w kółko pil mleko można mu tłumaczyć że nie może tyle.mleka.pic A potem.siedzi na nocniku i mi wyje w niebiglosy bo nie może się wyproznic
i dziś znów to samo....
-
mysla.nieskalana wrote:A ja od paru dni,praktycznie codziennie ,a czasem pare razy dziennie czuje na linii majtek takie coś jakby pulsowanie,jakby tętno,ale wolne..i nie wiem czy to możliwe żeby to była czkawka? Trwa to klikanaście minut zazwyczaj i później przechodzi. Już się zastanawiałam czy to może ucisk na jakąś moją żyłe czy coś..Jak wstanę i pochodzę to przechodzi.Dziwne rzeczy.
) trwa właśnie kilkanaście minut i w sumie co 2-3 s podskakuje. Tylko że ja chudzielec jestem i czuję czkawkę tez pod ręką, a nawet ją widzę na brzuchu.
Ale swój puls też czułam w dole brzucha, szczególnie we wcześniejszej ciąży, a wtedy na pewno nic nie uciskało jeszcze.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiedzialam, że patrząc na wasze zdjęcia za bardzo się napaliłam i mam ochotę płakać
Z córcia wszystko w porządku, waży 1854g waga idealna wychodzi jakby 5 dni starsza więc pokrywa się idealnie z terminem z OMwszystko ładnie proporcjonalnie. Przepływy super świadczą o jej dobrostanie . Moje przepływy super Pani doktor powiedziała, że z moich przepływów nie wynika jakbym miała mieć problem z ciśnieniem więc nie muszę mierzyć 3 razy dziennie. USG było robione w 4d cały czas więc się cudownie napatrzylismy. Ale moja córka nie chcę byc fotografowana i już. Pierw odwróciła się plecami udało się ją przekręcic położyła ręce i nogi na twarzy!! Rozumiecie to?? Chciałam tam płakać w tym gabinecie. Mamy zdjęcie ostatecznie z profilu jest ok ale bez rewelacji szturchania itd nic nie dają.
No a co do szyjki pani doktor mierząc ja jednym ruchem ale po łuku wymierzyla na 3,34 a 2,5 tygodnia temu miala 3,94 no więc idę na zmierzyć do mojej ginekolog od pomiarow. Generalnie powiedziała że długość jest wystarczająca ale że jakby chciała ją docisnąć miałaby więcej...nie wiem o co chodzi z tym dociskaniem. Powiedziała też, że to skracanie może być już fizjologiczne i to znaczy że ciało się stopniowo przygotowuje do porodu i u kobiet, u których szyjka skraca się falami poród jest szybszy.
Pytałam ja o szacowana wagę małej przy porodzie powiedziała że absolutnie się tego przewidzieć nie da. Bo ona może za 3 dni być o 100 g ciezsza a inne dziecko tylko o 10 g.
Aha i pokazała nam Leonka kciuka że u niej OK.Tunia76, valetta94, Natalia-tosia, Franka2104, mysla.nieskalana, AniaKJ, Anete, Paula 90, Kiwona, MamaAga85, Lolka30, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, Fasolka77, Lili90, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnete wrote:No właśnie ostatnio czułam kłucie parę razy, ale chyba bliżej jakby wejścia do pochwy. Sama nie wiem, ciężko to określić
-
nick nieaktualny
-
Karmelka! Najważniejsze, że z małą wszystko w porządku! Jak się urodzi to jej napstrykasz mnóstwo fotek, zobaczysz! Wiem, że to jednak lekkie rozczarowanie jest, bo chciałoby się mieć ale na takie rzeczy nie mamy wpływu.
Ważne, że jakieś zdjęcie udało się zrobićgłówka do góry! Leonka szczęśliwa i mama ma być szczęśliwa!
Moja gin mi mówiła, że więcej niż 3100-3200 mieć nie będzie.Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Blue2019 wrote:Nie, stałe za nami chodzi i wolą że chce mleko mimo że je obiady snaidnai i kolację A mleko traktuje jak soczek A jak mu powiem że nie dam bo brzuch to będzie bolał to mam dziki cyrk
-
Karmelka, najważniejsze że wszystko dobrze z malutką
Zdjęcie może uda się zrobić następnym razem
Tunia ja pierwszej córki nie werandowałam, ale zaczynałam spacery od 10 min, i tak codziennie trochę dłużej;-) Tosia urodziła się 30.12 a pierwszy spacer zaliczyłyśmy już 07.01, bo była piękna słoneczna pogoda.
Myślę, że w w kwietniu będzie jeszcze lepiej.
Ja sobie tak myślałam, że przejście ze szpitala przez parking do auta też zajęło nam około 5 min, więc swój pierwszy spacer miała zaliczony zaraz po wyjściu ze szpitalaTunia76 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Karmelllka super, że mała zdrowa.
Przykro mi, że nie udało się zrobić wymarzonego zdjęcia, wiem jak na nie czekałaś.
To znaczy, że jak przepływy są super, to nie ma problemu z ciśnieniem? Dobrze zrozumialam.Tunia76 lubi tę wiadomość