X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    A mnie dziwnie kłuje nieprzyjemnie w dole brzucha ... nospa nie pomogła i trwa to już z 3 h :/ macie jakieś takie kłucia ?

Mnie kłuje w dole brzucha i jakby w pochwie, szczególnie jak mała się rusza, obstawiam tą szyjkę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Miewasz takie kłucie w szyjce ?

No właśnie ostatnio czułam kłucie parę razy, ale chyba bliżej jakby wejścia do pochwy. Sama nie wiem, ciężko to określić

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn uparcie ciągle by w kółko pil mleko można mu tłumaczyć że nie może tyle.mleka.pic A potem.siedzi na nocniku i mi wyje w niebiglosy bo nie może się wyproznic :( i dziś znów to samo....

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kłucia raczej nic nie pomaga. Ja miałam na wysokości spojenia, ale też niżej - jakby w samej pochwie. Na wczorajszych badaniach okazało się, że większej krzywdy nie zrobiły.
    A twardnienia mam od kilkunastu do 40 razy dziennie (raz zapisywałam jak były regularne), nie licząc nocy.

Ciekawe co u Indii :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to więzadła ? No nic , poleze sobie chociaż córcia w domu , bajki poogląda ;)

• Anete Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella może więzadła? Może masz skok wzrostu. Mnie czasem tak zakłuje, ale po bokach bardziej, obstawiam więzadła

atdcj48aq9519a2w.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A mój syn uparcie ciągle by w kółko pil mleko można mu tłumaczyć że nie może tyle.mleka.pic A potem.siedzi na nocniku i mi wyje w niebiglosy bo nie może się wyproznic :( i dziś znów to samo....
    Ale ze co? Sam sobie to mleko bierze i pije? :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe , bo ciagle w jednym miejscu z 3 cm nad linia włosów łonowych , pewnie więzadła , a może za dużo leżę hehe ;) i powinnam pochodzić

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A ja od paru dni,praktycznie codziennie ,a czasem pare razy dziennie czuje na linii majtek takie coś jakby pulsowanie,jakby tętno,ale wolne..i nie wiem czy to możliwe żeby to była czkawka? Trwa to klikanaście minut zazwyczaj i później przechodzi. Już się zastanawiałam czy to może ucisk na jakąś moją żyłe czy coś..Jak wstanę i pochodzę to przechodzi.Dziwne rzeczy.
    Czkawka u mnie (tzn. u Szymka :) ) trwa właśnie kilkanaście minut i w sumie co 2-3 s podskakuje. Tylko że ja chudzielec jestem i czuję czkawkę tez pod ręką, a nawet ją widzę na brzuchu.
    Ale swój puls też czułam w dole brzucha, szczególnie we wcześniejszej ciąży, a wtedy na pewno nic nie uciskało jeszcze.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się położyłam o 15.30 to dopiero się obudziłam.

Ja się wybiorę z malutką do pracy, ale tak jakoś jesienią.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy nadal praktykuje się coś takiego, jak werandowanie, a dopiero po tygodniu dwóch spacer?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzialam, że patrząc na wasze zdjęcia za bardzo się napaliłam i mam ochotę płakać :(

Z córcia wszystko w porządku, waży 1854g waga idealna wychodzi jakby 5 dni starsza więc pokrywa się idealnie z terminem z OM :) wszystko ładnie proporcjonalnie. Przepływy super świadczą o jej dobrostanie . Moje przepływy super Pani doktor powiedziała, że z moich przepływów nie wynika jakbym miała mieć problem z ciśnieniem więc nie muszę mierzyć 3 razy dziennie. USG było robione w 4d cały czas więc się cudownie napatrzylismy. Ale moja córka nie chcę byc fotografowana i już. Pierw odwróciła się plecami udało się ją przekręcic położyła ręce i nogi na twarzy!! Rozumiecie to?? Chciałam tam płakać w tym gabinecie. Mamy zdjęcie ostatecznie z profilu jest ok ale bez rewelacji szturchania itd nic nie dają.

No a co do szyjki pani doktor mierząc ja jednym ruchem ale po łuku wymierzyla na 3,34 a 2,5 tygodnia temu miala 3,94 no więc idę na zmierzyć do mojej ginekolog od pomiarow. Generalnie powiedziała że długość jest wystarczająca ale że jakby chciała ją docisnąć miałaby więcej...nie wiem o co chodzi z tym dociskaniem. Powiedziała też, że to skracanie może być już fizjologiczne i to znaczy że ciało się stopniowo przygotowuje do porodu i u kobiet, u których szyjka skraca się falami poród jest szybszy.

Pytałam ja o szacowana wagę małej przy porodzie powiedziała że absolutnie się tego przewidzieć nie da. Bo ona może za 3 dni być o 100 g ciezsza a inne dziecko tylko o 10 g.

Aha i pokazała nam Leonka kciuka że u niej OK.

Tunia76, valetta94, Natalia-tosia, Franka2104, mysla.nieskalana, AniaKJ, Anete, Paula 90, Kiwona, MamaAga85, Lolka30, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, Fasolka77, Lili90, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ale ze co? Sam sobie to mleko bierze i pije? :P

Nie, stałe za nami chodzi i wolą że chce mleko mimo że je obiady snaidnai i kolację A mleko traktuje jak soczek A jak mu powiem że nie dam bo brzuch to będzie bolał to mam dziki cyrk

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    No właśnie ostatnio czułam kłucie parę razy, ale chyba bliżej jakby wejścia do pochwy. Sama nie wiem, ciężko to określić
    Ja też tak miewam że klucia są ale jakby nie szyjka a pochwa. Generalnie chyba to ma jakiś wplyw. Chociaż w II trymestrze też miałam kłucia i szyjka była długa na 5,5 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy nadal praktykuje się coś takiego, jak werandowanie, a dopiero po tygodniu dwóch spacer?

Ja tego nie stosowalam u moich dzieci jak już to od razu szliśmy na spacer ale nie wiem jak inni ,:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka! Najważniejsze, że z małą wszystko w porządku! Jak się urodzi to jej napstrykasz mnóstwo fotek, zobaczysz! Wiem, że to jednak lekkie rozczarowanie jest, bo chciałoby się mieć ale na takie rzeczy nie mamy wpływu.

Ważne, że jakieś zdjęcie udało się zrobić :) główka do góry! Leonka szczęśliwa i mama ma być szczęśliwa!

Moja gin mi mówiła, że więcej niż 3100-3200 mieć nie będzie.

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka super, że mała zdrowa. :)
    Przykro mi, że nie udało się zrobić wymarzonego zdjęcia, wiem jak na nie czekałaś.

To znaczy, że jak przepływy są super, to nie ma problemu z ciśnieniem? Dobrze zrozumialam.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nie, stałe za nami chodzi i wolą że chce mleko mimo że je obiady snaidnai i kolację A mleko traktuje jak soczek A jak mu powiem że nie dam bo brzuch to będzie bolał to mam dziki cyrk
    Ja też takim mlecznym człowiekiem jestem. Od dziecka piłam mleko i wodę. I do dzisiaj praktycznie codziennie wypijam szklanke mleka zimnego (ciepłego nie lubię, bo mi się ze szkołą kojarzy, jak na przerwach dawali takie z kozuchem, błe). Podobno w moim wieku to już mleka nie powinnam pić, ale ja tak lubie. Żołądek mam ze stali (tak twierdzi mój mąż, że ja to wszystko mogę zezrec), zgagi też nie mam. Nie wiem co to zgaga.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, najważniejsze że wszystko dobrze z malutką ;-) Zdjęcie może uda się zrobić następnym razem ;-)

Tunia ja pierwszej córki nie werandowałam, ale zaczynałam spacery od 10 min, i tak codziennie trochę dłużej;-) Tosia urodziła się 30.12 a pierwszy spacer zaliczyłyśmy już 07.01, bo była piękna słoneczna pogoda.
    Myślę, że w w kwietniu będzie jeszcze lepiej.
    Ja sobie tak myślałam, że przejście ze szpitala przez parking do auta też zajęło nam około 5 min, więc swój pierwszy spacer miała zaliczony zaraz po wyjściu ze szpitala :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka super, że mała zdrowa. :)
    Przykro mi, że nie udało się zrobić wymarzonego zdjęcia, wiem jak na nie czekałaś.

To znaczy, że jak przepływy są super, to nie ma problemu z ciśnieniem? Dobrze zrozumialam.
    Tak. Te przepływy wewnątrz maciczne świadczą o tym czy jest ryzyko nadciśnienia idukowanego ciąża ale co innego jesli masz nadciśnienie jako jednostkę chorobowa

Tunia76 lubi tę wiadomość

‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ