X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 gdybym nie miała problemu z podnoszeniem nóg, to nakopałabym Ci do tyłka za to smutanie!! za 2 miesiące będziesz mogła oglądać Małą całą dobę, ciesz się, że jest zdrowa i nie dołuj się!!
    nawet nie wiesz ile ja bym dała, żeby usłyszeć, że dziecko zdrowe i wszystko jest i będzie ok... niestety ciągle jesteśmy "zagrożeni" i żyjemy w strachu, że znowu sytuacja się powtórzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 19:40

mysla.nieskalana, Paula 90, Fasolka77, AniaKJ, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu są w promocji zel Lovela 3 litry lub proszek 3.25kg za 26.99 zł,promocja do jutra 13.02. :) może ktoś będzie chciał.kupic

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,na pewno będzie miała najpiękniejszy nosek na świecie :)

No właśnie,trochę przykro,że już wszystkie "najważniejsze" USG za nami,żadnych nowych fotek nie będzie..Ech ,a tak się przed każdym stresowałyśmy,weź tu zrozum kobiete :D

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Nie ma szczepionki na sam krztusiec. W ciąży bierze się też tą skojarzona. Ja idę w czwartek do intetnisty i mam nadzieję że od razu się zaszczepie.

jest takie combo- tężec, błonica i krztusiec- BOOSTRIX- bez polio, na polio nie możemy
    Paula wrzucała kiedyś
    https://www.doz.pl/leki/p7399-Boostrix

Franka2104 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje cały dzień odespać zarwana noc. I nie mogę usnąć. Chyba mój organizm chce mi pokazać że da się żyć na 3 godzinach snu, chlebie probody, wodzie i kawałku sernika.

AniaKJ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że powinniśmy się cieszyć ciąża i tym że nasze dzieci są zdrowe bo to jakie są czy będą to już wpływu nie mamy :) A jeśli zawsze od rodziców będą słyszeć że są piękne to będą z rozmachem i uniesienia głowa pewne siebie szły przez życie :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    U mnie w pracy jest zwyczaj taki ze jakos po 2 mcach od narodzin delegacja z pracy zapowiada sie i odwiedza w domu z drobnym upominkiem.. Mam nadzieje ze u mnie nie wpadna na ten pomysł.

Ale mam spokoj dzis.. Cora wrocila ze szkoly i wlasnie poszla znow bo maja bal karnawalowy.. Przebrala sie za diablice.. Mama lekki make up zrobila bo w sumie jej duzo do diablicy nie brakuje hehe zart :p

I naszla mnie mega ochota na lody!

za mną też chodzi słony karmel... mniaaaaaaaaaam

a jak córa Daffi? co z tą wydzieliną?

ja się z dzieckiem do pracy nie wybieram i pewnie wyślą do mnie po porodzie p. Edzia z jakimś gadżetem dla dziecka

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella a gdzie w ogóle jesteś w szpitalu?

Fasolka dzięki za przepis :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie w Lidlu nie widziałam takich. A byłam wczoraj.
    byly jeszcze takie fajne biale z misiem ale nie chcialam celowac z rozmiarem na jesien.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    za mną też chodzi słony karmel... mniaaaaaaaaaam

a jak córa Daffi? co z tą wydzieliną?

ja się z dzieckiem do pracy nie wybieram i pewnie wyślą do mnie po porodzie p. Edzia z jakimś gadżetem dla dziecka
    wiesz co ona ze szkoly wrocila, zjadla obiad, odrobila szybko lekcje i leciala na bal karnawalowy.
    jeszcze nnie wiem ale zaraz do kapieli idzie to zajrzymy.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - no właśnie martwimy się pierdolami a zapominamy że USG to nie wycieczka fakultatywna tylko narzędzie diagnostyczne.
    Ja sama wciąż myślę że te USG robiłam po to żeby dostać fotki. A to przecież nie o to chodzi.
    Wiele kobiet oddałoby wszystko żeby usłyszeć takie pomyślne wieści jak my.

Jaki ten człowiek głupi jest, że nie potrafi się cieszyć z tego co ma.
    Dziękuję Ci za otrzeźwienie <3

mysla.nieskalana, Natalia-tosia, AniaKJ, Kasiulka90, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierw odwróciła się plecami udało się ją przekręcic położyła ręce i nogi na twarzy!! Rozumiecie to??

no ja to Karmellka doskonale rozumiem bo mam niestety tak samo.. nie ma szans Młodego upolować ... ciesz się, że wszystko ok i do następnej wiyzyty! :)

jakie masz te przepływy? masz jakieś liczby ?

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jest takie combo- tężec, błonica i krztusiec- BOOSTRIX- bez polio, na polio nie możemy
    Paula wrzucała kiedyś
    https://www.doz.pl/leki/p7399-Boostrix
    Właśnie tą miałam na myśli :).

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak takie małe stopy mogą tak mocno kopać po żebrach ??

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka piekna torba jakby z kompletu byla....wozek tez bardzo fajny....dobrze ze wzielas te drozsza torbe i bez tych brzydkich pasow przez srodek :)

wózek ma kilka lat, dostałam od brata :) ale jest jak nowy.. moja bratowa potrafi szanować rzeczy :) torby nie miała więc musiałam kupić.. ona się z dzieckiem prawie w ogóle nie ruszała - jedynie na chwile do parku.. a wyjazd z dzieckiem to "za duża operacja logistyczna" ....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aaaa daj spokój kazali przyjść za dwa tygodnie ... Co jest bez sensu :/ bo ja w piątek mam normalna wizytę u swojej prowadzącej. Już ją sama mam dość chodzenia tak często. Może się zgodzą założyć mi pessar hahaha :)
    Rozmawiałam kiedyś tam z dziewczyną, która rodzić miała w Żeromskim. Ona żeby tak często nie chodzić do Kopernika, zawsze przesuwala termin o tydzień. Pierszy termin zawsze jej nie pasował. Dopiero tydzień później mogła. :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo ostatnio się nie udzielalam. Starałam się czytać na bieżąco co nie było łatwe bo stron przybywa z zawrotną prędkością ale nie pisalam bo to nie miałam humoru, to córka była chora więc jej czas poswiecalam kiedy była w domu, to znów wymyśliłam sobie remont salonu więc wybieralismy podłogę, farbę, nowe meble... Ale może teraz uda mi się do Was wrócić :)

Gratuluję udanych wizyt. Ja też dziś byłam na wizycie. Moja mała ma już 1747 g i jest o tydzień większa niż to wynika z OM. Poza tym wszystko w normie więc kolejna wizyta za miesiąc. Od 35 tyg nam mieć ktg co tydzień z uwagi na cukrzycę. Z tym że moja cukrzyca pod kontrolą, diety nie trzymam a cukry rano w granicach 80-85 a poposilkowo od 90 do 135 więc nie jest źle. Współczuję Wam, że U Was tak te cukry szaleją.

DorotaAnna, mysla.nieskalana, Fasolka77, Tunia76, valetta94, martusiawp, Natalia-tosia, Wiewióreczka, AniaKJ, Lolka30, Kasiulka90, Kiwona, espoir, Franka2104, Misiabella, B_002, malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam o tym fenspirydzie w syropach i sie kurw*a okazuje ze o ile fosidal mam innego producenta tak elofen wlasnie tego wycofanego.. mloda dostawala go 3x12,5ml prawie cala butelka zuzyta zostalo jeszcze troche. Mam to do apteki oddaac? kuzwa jak sobie pomyhsle ze mogl jej powodowac zaburzenia rytmu serca az mnie szlak trafia. wez tu czlowieku dbaj o zdrowie dziecka.

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia przestań uprawiać czarnowidztwo!!! za rok to będzie za rok a teraz ciesz się swoim szczęściem :) ja świadomie nie wrócę do pracy bo dojazdy zajmują mi 2h a z małym dzieckiem 10h poza domem to lipa... ale martwić się będę dopiero za jakiś czas!!!
    To był chwilowy spadek formy. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak takie małe stopy mogą tak mocno kopać po żebrach ??

nie takie małe Karola.. mój ma stópkę na 5 cm :)

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ