X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja tak przeżywam ten nosek. Chciała bym go zobaczyć na wprost własnie. Ja mam drobny nos, mój mąż ma duży nos, ale mojej szwagierki syn ma tak brzydki nos i wychodzi ze ma po niej a ona ma noc jak mój mąż. I strasznie się boje bo to dziewczynka. Żeby nikt się nie śmiał z niej :(
    Świetnie Cię rozumiem. Wiem, że nosek to nie jest najwiekszy problem w życiu, ale u dziewczynek...
    Twoja córcia przynajmniej ma szanse na mały nosek. W mojej rodzinie i rodzinie męża nosy są konkretne. Ja to tylko marzę, żeby miała po mnie, nie mały, ale prościutki:)

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to co ja odkryłam!!
    W poniedziałek byłam w Koperniku mała ważyła ponad 1700g oni wysłali mnie piętro wyżej na echo serca, które miałam w środę. Tam miałam robione pomiary wszystkie jak do USG III trymestru lekarka mówiła że mała nie współpracuje i ciężko jej ja pomierzyć. I teraz sobie analizuje a tam waga 1498g. Dzisiaj wtorek mała waga 1854g. Wcześniej miałam robione pomiary i mała ważyła w granicach 1,5 kg czyli jestem pewna, że błąd pomiaru zrobiła ta lekarka od echa! I tu widać jak na dłoni że ułożenie dziecka i to podstawa.
    Zobaczymy bo w poniedziałek mam znowu wizytę w Koperniku.

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko poszlam do lidla po cytryne i zwykla herbate.. tak mnie chorobsko rozklada ze az pragne herbatki z cytrynka i miodem i wyszlo o tak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/218eb99960b2.jpg

a jeszcze zaraz dojedzie do mnie paka 200szt ubranek na krotki/dlugi rekaw 62/68

Karmelllka90, Tunia76, Franka2104, mysla.nieskalana, martusiawp, Wiewióreczka, Lolka30, Fasolka77, valetta94, Kiwona, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jejku...obślinić telefon można Was czytając :)
    jak nie bułki z Nutellą to bigos i inne pyszności...mamusi bigosu bym zjadła -oj tak :)
    właśnie z mamą skończyłam rozmawiać-prawie 2 godziny zeszło jak zwykle :) mama mówi żebyśmy olali szukanie nowego mieszkania i szykowali się na Młodego w tym obecnym -i tu chyba niestety będziemy musieli jej posłuchać (zwłaszcza,że wszystko co mieliśmy na kaucje na nowy dom pójdzie do skarbówki ale o tym nie chciałam jej już mówić bo zdenerwowalaby się jeszcze bardziej)...
    Na dniach się wszystko wyjaśni i o ile nie widzę w tym problemu to na myśl o tym,że znowu z 3 piętra czeka mnie znoszenie i wnoszenie wózka-robi mk się słabo...

ehhh...tylko ja nie mam zdjęcia mojego Misia w 3D...:( mam nadzieję,ze 28 lutego pokażę się bez problemu

MamaAga nie tylko Ty, ja tez nie mam :( Gałgan nie chce współpracować, następna szansa 20.02.
    A dlaczego chcecie sie przeprowadzać? ze względu na III p?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kochana dopiero nadrabiam i jak gdzieś było to sorki ale boje się, że potem zapomnie- jak robisz te pity? :D

a bardzo proszę przepis DOROTKO :)

Przepis:
    300 g cieplej wody
    25 g drożdży świeżych
    Malutka szczypta cukru (tylko zeby drożdże zaczęły pracować)
    500 g maki pszennej 1850
    15 g oliwy
    2 płaskie łyżeczki soli

Zrobić zaczyn z wody, drożdży i cukru. Odstawić, aż zaczną pracować.

Mąkę, oliwę i sól zmieszać z zaczynem i wyrabiać na gładka masę.
    Zostawic do wyrośnięcia. Po ok godzinie masę podzielić na 8 części i
    rozwałkować je na okrągłe cienkie placki. Piec w 240 stopniach przez ok
    8 minut

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka piekna torba jakby z kompletu byla....wozek tez bardzo fajny....dobrze ze wzielas te drozsza torbe i bez tych brzydkich pasow przez srodek :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka a po co znów Kopernik?
    Chociaż u nich jak się raz zgłosisz, to już Cię chyba gnebia aż do porodu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z rajdu po lekarzach.. szyjki nie sprawdzę przed wyjazdem bo już do końca tygodnia nie ma terminów na usg... :( moja gin na urlopie... muszę czekać do 20.02...

internista i ginekolog, których dziś odwiedziłam dziwią się, ze chcę się szczepić na krztusiec... już sama nie wiem co robić... dostałam skierowanie na CRP... zrobię pon/ wtorek i jeszcze raz skonsultuję to z moją ginekolog w przyszłą środę...

Paula Ty zgłębiałaś temat... jakie masz ZA i PRZECIW?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja tylko poszlam do lidla po cytryne i zwykla herbate.. tak mnie chorobsko rozklada ze az pragne herbatki z cytrynka i miodem i wyszlo o tak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/218eb99960b2.jpg

a jeszcze zaraz dojedzie do mnie paka 200szt ubranek na krotki/dlugi rekaw 62/68
    U mnie w Lidlu nie widziałam takich. A byłam wczoraj.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karolina - u mnie sprawdzona jest pozycja do leżenie na boku, Jasiek pod brzuszkiem, duża poduszka między nogami i jedna pod głowę. Tak mogę leżeć cały dzień tylko zmieniam strony :-D

Fasolka - u mnie też plecki po mojej lewej stronie. A kopniaki i boksy mam po całym brzuchu, ale najczęściej wysoko nad pępkiem.

W ogóle dziewczyny ostatnio miałam w rekach artykuł że na tym etapie ciąży dzieci mają już wstępnie ustalone harmonogramy dnia i temperament. Bardzo ruchliwe maluszki takie już prawdopodobnie będą. A te spokojne zostaną spokojne.
    Ciekawe czy to prawda? :-)

Ja też tak śpię :) w dzień siedzę na sofie oparta a nogi mam wyprostowane.
    Ja czuję jak sie z lewej strony wypina i w podbrzuszu ale nie wiem czy tam operuje główką czy rączkami.. a może stópkami bo ostatnio na usg miał przy buzi i rączki i nózki :) i zawsze czuję Go rano po śniadanku i wieczorem a w ciągu dnia od czasu do czasu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Idę jutro do chirurga naczyniowego. Cały czas liczę, na zmniejszenie ilości zastrzyków.

Po drodze obiecałam wpaść w odwiedziny do pracy. Przyznaje, że mam mieszane uczucia.
    Za rok pewnie mnie zwolnią. I co wtedy ...

Tunia przestań uprawiać czarnowidztwo!!! za rok to będzie za rok a teraz ciesz się swoim szczęściem :) ja świadomie nie wrócę do pracy bo dojazdy zajmują mi 2h a z małym dzieckiem 10h poza domem to lipa... ale martwić się będę dopiero za jakiś czas!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka a po co znów Kopernik?
    Chociaż u nich jak się raz zgłosisz, to już Cię chyba gnebia aż do porodu.
    Aaaa daj spokój kazali przyjść za dwa tygodnie ... Co jest bez sensu :/ bo ja w piątek mam normalna wizytę u swojej prowadzącej. Już ją sama mam dość chodzenia tak często. Może się zgodzą założyć mi pessar hahaha :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jestem tego samego zdania wole zatrudnic 10 doswiadczonych "przed emerytura" niz jednego mlodego...ktory ma nasrane w glowie i chce tylko wolne i kase ale nic nie robic pozatym.......

o to to !! Młodzi to mają tylko oczekiwania i postawę roszczeniową a za grosz kultury...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zakupiłam w JYSKU na promce wiadereczka na proszki dla Małego więc od jutra zabieram się za pranie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka

No super bryka i torba :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny ja tak przeżywam ten nosek. Chciała bym go zobaczyć na wprost własnie. Ja mam drobny nos, mój mąż ma duży nos, ale mojej szwagierki syn ma tak brzydki nos i wychodzi ze ma po niej a ona ma noc jak mój mąż. I strasznie się boje bo to dziewczynka. Żeby nikt się nie śmiał z niej :(
    Karmelka uwierz mi, że nos Twojego dziecka jaki by nie był będzie najpiękniejszym nosem na świecie :-) Najważniejsze by była zdrowa i szczęśliwa! Nie ma sensu szukać problemów na siłę póki ich nie ma ;-)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Stresant ja ostatnio jak już zamawiam do nowego mieszkania to mi się często trafia ten sam kurier. Ale akurat mimo tego że młody chłopak to bardzo kulturalny i też zwraca uwagę że jestem w ciąży i żebym nie dźwigała, wnosi mi paczki do mieszkania i odkłada.
    Na szczęście jeszcze tacy uprzejmi ludzie istnieją :)

ja tez mam takiego super kuriera z DPD - albo mi dzwoni, że zostawił na dole na korytarzu albo w aptece obok :) w ogóle nie muszę schodzić :) a zwykle bywa rano do 10 więc nie muszę się szykować tylko sobie na luziku w piżamce siedzę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja już po szczepieniu :) szarpnelo mnie to 150 zl
    Grzeje bigos i szamam bo umrę z głodu zaraz!

no ja mogę w enel- med za 200 albo w mojej przychodni za 90 zł (koszt szczepionki)
    Kiwona podaj mi proszę jakieś argumenty ZA szczepieniem, czym się kierowałaś? jest jakieś ryzyko? dziś 2 lekarzy zasiało pewien niepokój w mojej głowie... trzeba uważać jakiś czas po szczepieniu? żeby nie złapać czegoś czy żyje się "normalnie"?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża duży nos kocham - potwierdza regułę że duży nos to duży... ekhm... możliwości ;-)

Obstawiamy w domu ze Ignacy nos ma po Mężu właśnie a usta po mnie.

Karmelka - fotki to tylko fotki. I mówię Ci to ja - która spędziłam 3 godziny mojego dzisiejszego dnia na próbie otwarcia filmu, który próbowaliśmy z ginem nagrać. I się nie otworzył. Nawet dorwałam oryginalne oprogramowanie od aparatu USG. I nic.
    Byłam wściekła. Ale już mi przeszło.
    Mąż mi powiedział że na żywo już niedługo się napatrzymy - tak proste i oczywiste ;-)

A w ogóle dziś uświadomiłam sobie że teraz czekam już tylko na poród. Już żadne wielkie wydarzenie ciążowe mnie nie czeka. USG wszystkie porobione. Teraz będę miała tylko u mojej gin raz w miesiącu szyjkę mierzona i u położnej parę razy w miesiącu KTG.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lolka30, AniaKJ, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Moje dziecko ma bogate zycie nocne, a dzieki temu ja tez ;) Strach sie bac ze tak zostanie :) Fasolka nie wiem czy wszystkie wartosci ma na 10 centylu, ale chyba wiekszosc, akurat z tego usg nie ma opisane na ktory tc przypadaja poszczegolne czesci. W tym szpitalu to chyba czlowieka chca zaglodzic. Obiad to taki ile zjada moj syn, makaron pszeniczny w zupie w sam raz dla cukrzyka, ziemiaki i rozgotowany brokul plus kurczak. I jeszcze czlowiek glodny na dodatek. Maz mi jutro cos dowiezie. A kolacja o 16stej. Ketony wyjda jak nic :)

a daj spokój z tym szpitalnym żarciem.. śmiech na sali... co mówią lekarze? jakeś badania dziś miałaś ? co planują?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ