X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupiłaś detektor i za ile ?

• Pati28M Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Jaki kupiłaś detektor i za ile ?

Detektor AngelSounds za 108 +koszty wysyłki

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to dzisiaj jestem nie do życia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdlosci od rana a nawet od nocy. Nie mogę przełknąć śniadania ani kawy. Nie wiem jak ja tam wytrzymam dzisiaj na tym rozpoczęciu :(

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M wrote:
    Detektor AngelSounds za 108 +koszty wysyłki
    O jesteśmy praktycznie o tym samym czasie ciąży .Daj znać koniecznie czy wyczuwasz już tętno.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    O jesteśmy praktycznie o tym samym czasie ciąży .Daj znać koniecznie czy wyczuwasz już tętno.
    Pewnie jeszcze nie złapie ale będę próbować.

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w pracy, marzę o tym żeby dzień się skończył. Od samego rana mi niedobrze... eh... kręci mi się w głowie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati28M koniecznie daj znać jak już uda ci złapać serduszko.
    A ja jak na razie dzisiaj wreszcie czuję się normalnie :)

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego dnia dla Was :) Ja też mam ten detektor, ale nie udało mi się jeszcze złapać tętna, widziałam na youtube jak dziewczyny tak mocno go dociskają a ja się boję tak mocno, że coś zrobię dzidzi :( I tak lekko nim przejeżdżam, może dlatego się nie udaje, spróbuję jutro jeszcze raz i mocniej go docisnę. Ja mam dzisiaj wizytę na 12stą, już się nie mogę doczekać aż podejrzę mojego bałwanka :)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Hej.

Ciężko Was narobić :)
    Odwiedziła mnie w weekend moja przyjaciółka- też jest w ciąży o 4 tyg starszej :) znamy się od pieluch i na starość razem udało nam się w ciąży być. marzy nam się wspólna sesja z brzuszkami ;)

gratuluję udanych wizyt!
    DoCelu - trzymam kciuki, bo na pewno na kolejnej wizycie, będzie serduszko! <3

mnie dalej mdłości męczą... to już 4 tydzień i nic nie odpuszcza.

ja odnośnie usg w ciąży, też wychodzę z wniosku, że jeżeli nie ma potrzeby, wskazań med., to wystarczy tyle, ile zaleca lekarz. pracuje w przychodni specjalizującej się w usg i lekarze sami o tym mówią.
    ale każdy ma swoje zdanie na ten temat i robi jak uważa :)

ja w czw robiłam badania krwi i wszystko dobrze :)

miłego i spokojnego tygodnia Wam życzę :*

DoCelu 3, teverde lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png

Wysłany: 3 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Hej, Hej.

Ciężko Was narobić :)
    Odwiedziła mnie w weekend moja przyjaciółka- też jest w ciąży o 4 tyg starszej :) znamy się od pieluch i na starość razem udało nam się w ciąży być. marzy nam się wspólna sesja z brzuszkami ;)

gratuluję udanych wizyt!
    DoCelu - trzymam kciuki, bo na pewno na kolejnej wizycie, będzie serduszko! <3

mnie dalej mdłości męczą... to już 4 tydzień i nic nie odpuszcza.

ja odnośnie usg w ciąży, też wychodzę z wniosku, że jeżeli nie ma potrzeby, wskazań med., to wystarczy tyle, ile zaleca lekarz. pracuje w przychodni specjalizującej się w usg i lekarze sami o tym mówią.
    ale każdy ma swoje zdanie na ten temat i robi jak uważa :)

ja w czw robiłam badania krwi i wszystko dobrze :)

miłego i spokojnego tygodnia Wam życzę :*
    Też mam przyjaciółkę która jest w ciąży o 4 miesiące starszej :D już nie możemy się doczekać jak razem będziemy spacerowały z wózkami;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma dzisiaj jakieś wizyty? :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Udało mi sie dzisiaj po 4 próbach w końca zapisać na genetyczne mam 26 września test pappa zrobię tydzień wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa dziewczyny z Krakowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to mam wyobraźnie!!! No bo z ta moja nieszczęsna szyjka mam 3 światy teraz jak aplikuje luteinę No to ja czuje ze ona jest nisko No ale okazało sie ze w ciazy szyjka sie wydłuża i ze bedzie ja czuc nisko, ze skraca sie przed porodem!! No i ze ma buc długa twarda i zamknięta No Ok wszytsko Ok. Ale ja zaczęła sie zastanawiać czy jak ona sie bedzie wydłużać i No każda kobieta ma inna dlugosc szyjki i inna dlugosc pochwy a Np jest nie proporcjonalna to czy jest możliwość ze ta szyjka sie tak wydluzy ze np bedzie wystawać?

Dziewczyny które aplikują sobie luteinę jak miałyście robiona cytologię? Ja mam w piątek cytologię mieć pobrana we czwartek mam wieczorem tak wczesnie zaaplikować a rano w piątek nie aplikować ale i tak pewnie wszytsko bedzie w tej Luteinie

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Monia* Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Syn w przedszkolu, aż mi tak dziwne, że go tyle czasu nie będę widzieć, a ma już 3,5l. Nie wyobrażam sobie tak z rocznym dzieckiem... Za to mam więcej czasu dla mojej dwulatki i powiem Wam, że z jednym dzieckiem to luz blues :P Ona teraz śpi, a ja nic nie robię :D

A propos przyjaciółek. Z moją mamy dzieci z 2016 roku, ona Córkę i ja. Teraz znowu jesteśmy razem w ciąży ;)

Ja się jakoś dziwnie czuję, coś mi zimno, jakaś niewyraźna jestem. Oby mnie nic nie brało.

Cytologii nie miałam robionej, powiedział, abym przyniosła ostatni wynik i sprawdzi czy jest sens robić. Robiłam pół roku temu.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wieczorem wizytuje i mam mega stresa bo ponad rok temu na tym etapie serduszko już nie bilo. Myślę tylko o tym cały dzień...
    Też jestem na luteine i dziś się spodziewam pobrania cytologii. Na pewno uprzedze lekarza że biorę luteine i zobaczę czy mi wtedy zrobi to dam znać.

age.png
    age.png

Wysłany: 3 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja dziś wieczorem wizytuje i mam mega stresa bo ponad rok temu na tym etapie serduszko już nie bilo. Myślę tylko o tym cały dzień...
    Też jestem na luteine i dziś się spodziewam pobrania cytologii. Na pewno uprzedze lekarza że biorę luteine i zobaczę czy mi wtedy zrobi to dam znać.
    Będzie dobrze !

Sansivieria lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    A dziś będzie pięknie biło, więc czekamy na dobre wieści :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie co ja to mam wyobraźnie!!! No bo z ta moja nieszczęsna szyjka mam 3 światy teraz jak aplikuje luteinę No to ja czuje ze ona jest nisko No ale okazało sie ze w ciazy szyjka sie wydłuża i ze bedzie ja czuc nisko, ze skraca sie przed porodem!! No i ze ma buc długa twarda i zamknięta No Ok wszytsko Ok. Ale ja zaczęła sie zastanawiać czy jak ona sie bedzie wydłużać i No każda kobieta ma inna dlugosc szyjki i inna dlugosc pochwy a Np jest nie proporcjonalna to czy jest możliwość ze ta szyjka sie tak wydluzy ze np bedzie wystawać?

Dziewczyny które aplikują sobie luteinę jak miałyście robiona cytologię? Ja mam w piątek cytologię mieć pobrana we czwartek mam wieczorem tak wczesnie zaaplikować a rano w piątek nie aplikować ale i tak pewnie wszytsko bedzie w tej Luteinie
    Co do szyjki...niedawno przy aplikowaniu luteiny wyczułam kulkę wielkości orzecha włoskiego. Panika, internet, co to? Oczywiście odpowiedzi w stylu - rak, polip, mięśniak. Zobaczcie co można znaleźć w necie, aż strach. Wiecie kto mnie uświadomił, że "kulka" to szyjka macicy? Mój mąż :D Aż wstyd w takim wieku własnej anatomii nie znać.
    Ja przy aplikowaniu lutki dobrze czuję szyjkę, a nie mam raczej długich paluchów...i na tej "kulce" jest na środku coś takiego trochę chropowatego jak się przejedzie delikatnie palcem...wiecie może co to jest? Niestety nie umiem stwierdzić czy jest twarda, nisko i zamknięta.

Karmelku,z tego co wiem, to szyjka jest na głębokości 5-10 cm od wejścia do pochwy, nie ma szans, żeby zaczęła wystawać, aż tak się nie wydłuży :) Hihi, wyobraziłam sobie to... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 14:56

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ