X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie macam szyjki! Wkładam luteinę od 3 tygodni dwa razy dziennie na dlugosc palca inaczej sie nie da bo wypływa! Gdyby to powodowało poronienia lekarz by nas nie badał i byłby zakaz luteiny dopochwowej także nie szerzmy głupot! Infekcje powoduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:32

B_002, india lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    hej, testowałam dzisiaj i nie wiem czy mam zwidy czy cos tam jest. a chciałabym już do was dołączyć
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5ffd2d41bad.jpg
    a ja widze cien:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a ja widze cien:)

Ja czasem widzę cień, czasem nie. Lepsze zdjęcie by się przydało, może zrób pod światło :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś wisi w powietrzu, ja też z paskudnym samopoczuciem, słaba, ledwo ogarniam to co muszę, a reszta leży.. Jest mi żal siebie, córki i męża też, że mną nawet porozmawiać nie można tylko leżę i zdycham :-(

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Dziewczyny coś wisi w powietrzu, ja też z paskudnym samopoczuciem, słaba, ledwo ogarniam to co muszę, a reszta leży.. Jest mi żal siebie, córki i męża też, że mną nawet porozmawiać nie można tylko leżę i zdycham :-(
    No ja mam to samo calutki dzień :( tragicznie się czuje. Mdłości jak nigdy :( najgorsze że nawet nie wiem, czy mam po co tak się męczyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu musisz wierzyć ze masz tam małego człowieczka dla którego teraz się męczysz ! Będzie dobrze

Moj M ma ospę od niedzieli wiec wszystko na mojej głowie. Dziś dobiły mnie zakupy rzeczy szkolnych. No stroju na wf u mnie w mieście nie da się kupić na moje dziecko. Masakra- a potrzebuje na środę. Ile mogłam kupiłam. Ale wszędzie sama wiec ciężko i w dodatku bez auta. Od rana nie miałam czasu nawet spokojnie usiąść i wypić herbaty.
    Facet chorujący mówi ze walczy o życie. A z ospa to już w ogóle masakra! Byle mu szybko minęło, bo psychicznie nie wytrzymam.

Syn od dzis w podstawówce, pani mu się strasznie podoba pod względem charakteru bardzo miła i sympatyczna. Tez po rozmowie z nią jestem dobrej mysli. :) musi być dobrze. Jutro ma 4 lekcje :) a ja niestety w pracy do 15:00.

U mnie mdłości ciagle są duże. Jakoś walczę z nimi ale różnie bywa. Sikam co chwile. I mam już tego dość.

Jak syn zaśnie czeka mnie jeszcze spacer po zakupy na śniadanie do pracy i szkoły na jutro.

Jutro w końcu powiem w pracy o ciąży. Zwlekałam 5 tygodni. Chyba czas najwyższy. Trzymajcie za mnie kciuki

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 33890.
    Z tego co sprawdzałam przyrost powinien być 66% a u mnie jest znacznie niższy:( Wizyta dopiero w czwartek, strasznie się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:49

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 338900.
    Z tego co sprawdzałam przyrost powinien być 66% a u mnie jest znacznie niższy:( Wizyta dopiero w czwartek, strasznie się boję.

Kochana przy takich wartościach bety jak Ty masz czyli już sporych, beta się nie podwaja co 48h, a nawet nie podwaja się co 96h, ważne że rośnie i niczym się nie martw i tak Ci sporo urosła przez te kilka dni :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia będzie dobrze! :) trzymam kciuki

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kochana przy takich wartościach bety jak Ty masz czyli już sporych, beta się nie podwaja co 48h, a nawet nie podwaja się co 96h, ważne że rośnie i niczym się nie martw i tak Ci sporo urosła przez te kilka dni :)
    Pomyliłam się oczywiście chodziło mi o drugi wynik 33890, już edytowałam poprzedni post:). Obyś miała rację, bo nie ukrywam podłamałam się już trochę.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 33890.
    Ważne ,że przyrasta .Nie martw się bo będzie dobrze.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Docelu musisz wierzyć ze masz tam małego człowieczka dla którego teraz się męczysz ! Będzie dobrze

Moj M ma ospę od niedzieli wiec wszystko na mojej głowie. Dziś dobiły mnie zakupy rzeczy szkolnych. No stroju na wf u mnie w mieście nie da się kupić na moje dziecko. Masakra- a potrzebuje na środę. Ile mogłam kupiłam. Ale wszędzie sama wiec ciężko i w dodatku bez auta. Od rana nie miałam czasu nawet spokojnie usiąść i wypić herbaty.
    Facet chorujący mówi ze walczy o życie. A z ospa to już w ogóle masakra! Byle mu szybko minęło, bo psychicznie nie wytrzymam.

Syn od dzis w podstawówce, pani mu się strasznie podoba pod względem charakteru bardzo miła i sympatyczna. Tez po rozmowie z nią jestem dobrej mysli. :) musi być dobrze. Jutro ma 4 lekcje :) a ja niestety w pracy do 15:00.

U mnie mdłości ciagle są duże. Jakoś walczę z nimi ale różnie bywa. Sikam co chwile. I mam już tego dość.

Jak syn zaśnie czeka mnie jeszcze spacer po zakupy na śniadanie do pracy i szkoły na jutro.

Jutro w końcu powiem w pracy o ciąży. Zwlekałam 5 tygodni. Chyba czas najwyższy. Trzymajcie za mnie kciuki
    Trzymam mocno, daj znać jak reakcja :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jezu....dobrze, że napisałaś, nie wiedziałam :( Będę teraz luteinę płytko upychać.
    Nie upychaj jej plytko bo w ulotce jest napisane żeby wsadzic głęboko jak się da.Na pewno nic na siłę ale jak włożysz ją płytko to wypłynie i nie wchłonie się.No zgodzę się z tym że nie ma co tam pchać głęboko palców bo tylko bakterie tam mnożymy.Ale jeśli to miałoby powodować poronienie to seks były zakazany a nie jest.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Natalia sprawdź sobie wyniki w kalkulatorze.
    Podasz tam dokładnie ile dni po owu i coś ci wyjdzie. Może cię to uspokoi :)
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 3 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Natalia sprawdź sobie wyniki w kalkulatorze.
    Podasz tam dokładnie ile dni po owu i coś ci wyjdzie. Może cię to uspokoi :)
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Właśnie to mnie zmartwiło jest niecałe 50% :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta naprawdę przyrasta dużo wolniej przy takich dużych wartościach.
    Nie martw się na zapas, skonsultujesz to z lekarzem i będzie dobrze :)
    Trzymam kciuki!

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Siamyrka a nie powiedziałaś jeszcze w pracy o ciąży?
    Prawo zabrania kobietom w ciąży pracować dłużej niż 8h. Jeśli szef tak kombinuje to najwyższy czas żeby go poinformować o twoim stanie :) Nie ma na co czekać. Prawo nas chroni.

Powiedziałam już dawno, zaraz jak się praktycznie dowiedzieliśmy :)
    I mam nadzieję, że w tych planach mnie omija hehehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia polecam

www.betabase.com

tam masz “doubling times” dla danego dnia po owulacji.
    Przy tych poziomach moze byc nawet 96 godzin plus.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bym jutro dostala sie do tego lekarza i zobaczyla juz serduszko :)

Mała8, KasiaMamaPatryka, estrella, siamyrka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś na USG nerek i lekarz przy okazji podejrzał maluszka :) ma już 36mm i slyszalam pięknie bijące serduszko ❤ Już ze spokojem czekam na środową wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 06:57

Daffi, Wiewióreczka, india, Lili90, Mała8, KasiaMamaPatryka, estrella, siamyrka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ