X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie macam szyjki! Wkładam luteinę od 3 tygodni dwa razy dziennie na dlugosc palca inaczej sie nie da bo wypływa! Gdyby to powodowało poronienia lekarz by nas nie badał i byłby zakaz luteiny dopochwowej także nie szerzmy głupot! Infekcje powoduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:32

B_002, india lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    hej, testowałam dzisiaj i nie wiem czy mam zwidy czy cos tam jest. a chciałabym już do was dołączyć
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5ffd2d41bad.jpg
    a ja widze cien:)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a ja widze cien:)

Ja czasem widzę cień, czasem nie. Lepsze zdjęcie by się przydało, może zrób pod światło :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś wisi w powietrzu, ja też z paskudnym samopoczuciem, słaba, ledwo ogarniam to co muszę, a reszta leży.. Jest mi żal siebie, córki i męża też, że mną nawet porozmawiać nie można tylko leżę i zdycham :-(

f2w3dqk33etnh445.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Dziewczyny coś wisi w powietrzu, ja też z paskudnym samopoczuciem, słaba, ledwo ogarniam to co muszę, a reszta leży.. Jest mi żal siebie, córki i męża też, że mną nawet porozmawiać nie można tylko leżę i zdycham :-(
    No ja mam to samo calutki dzień :( tragicznie się czuje. Mdłości jak nigdy :( najgorsze że nawet nie wiem, czy mam po co tak się męczyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu musisz wierzyć ze masz tam małego człowieczka dla którego teraz się męczysz ! Będzie dobrze

Moj M ma ospę od niedzieli wiec wszystko na mojej głowie. Dziś dobiły mnie zakupy rzeczy szkolnych. No stroju na wf u mnie w mieście nie da się kupić na moje dziecko. Masakra- a potrzebuje na środę. Ile mogłam kupiłam. Ale wszędzie sama wiec ciężko i w dodatku bez auta. Od rana nie miałam czasu nawet spokojnie usiąść i wypić herbaty.
    Facet chorujący mówi ze walczy o życie. A z ospa to już w ogóle masakra! Byle mu szybko minęło, bo psychicznie nie wytrzymam.

Syn od dzis w podstawówce, pani mu się strasznie podoba pod względem charakteru bardzo miła i sympatyczna. Tez po rozmowie z nią jestem dobrej mysli. :) musi być dobrze. Jutro ma 4 lekcje :) a ja niestety w pracy do 15:00.

U mnie mdłości ciagle są duże. Jakoś walczę z nimi ale różnie bywa. Sikam co chwile. I mam już tego dość.

Jak syn zaśnie czeka mnie jeszcze spacer po zakupy na śniadanie do pracy i szkoły na jutro.

Jutro w końcu powiem w pracy o ciąży. Zwlekałam 5 tygodni. Chyba czas najwyższy. Trzymajcie za mnie kciuki

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 33890.
    Z tego co sprawdzałam przyrost powinien być 66% a u mnie jest znacznie niższy:( Wizyta dopiero w czwartek, strasznie się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 19:49

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 338900.
    Z tego co sprawdzałam przyrost powinien być 66% a u mnie jest znacznie niższy:( Wizyta dopiero w czwartek, strasznie się boję.

Kochana przy takich wartościach bety jak Ty masz czyli już sporych, beta się nie podwaja co 48h, a nawet nie podwaja się co 96h, ważne że rośnie i niczym się nie martw i tak Ci sporo urosła przez te kilka dni :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-Tosia będzie dobrze! :) trzymam kciuki

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Kochana przy takich wartościach bety jak Ty masz czyli już sporych, beta się nie podwaja co 48h, a nawet nie podwaja się co 96h, ważne że rośnie i niczym się nie martw i tak Ci sporo urosła przez te kilka dni :)
    Pomyliłam się oczywiście chodziło mi o drugi wynik 33890, już edytowałam poprzedni post:). Obyś miała rację, bo nie ukrywam podłamałam się już trochę.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny u mnie chyba nie jest najlepiej, zgodnie ze wskazaniem lekarza, ze względu na młodszą ciążę na USG niż z OM, lekarz kazał robić dwa razy hcg. Wynik 27.08.godz 18:00 16892 kolejny 31.08 godz. 8:00 33890.
    Ważne ,że przyrasta .Nie martw się bo będzie dobrze.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Docelu musisz wierzyć ze masz tam małego człowieczka dla którego teraz się męczysz ! Będzie dobrze

Moj M ma ospę od niedzieli wiec wszystko na mojej głowie. Dziś dobiły mnie zakupy rzeczy szkolnych. No stroju na wf u mnie w mieście nie da się kupić na moje dziecko. Masakra- a potrzebuje na środę. Ile mogłam kupiłam. Ale wszędzie sama wiec ciężko i w dodatku bez auta. Od rana nie miałam czasu nawet spokojnie usiąść i wypić herbaty.
    Facet chorujący mówi ze walczy o życie. A z ospa to już w ogóle masakra! Byle mu szybko minęło, bo psychicznie nie wytrzymam.

Syn od dzis w podstawówce, pani mu się strasznie podoba pod względem charakteru bardzo miła i sympatyczna. Tez po rozmowie z nią jestem dobrej mysli. :) musi być dobrze. Jutro ma 4 lekcje :) a ja niestety w pracy do 15:00.

U mnie mdłości ciagle są duże. Jakoś walczę z nimi ale różnie bywa. Sikam co chwile. I mam już tego dość.

Jak syn zaśnie czeka mnie jeszcze spacer po zakupy na śniadanie do pracy i szkoły na jutro.

Jutro w końcu powiem w pracy o ciąży. Zwlekałam 5 tygodni. Chyba czas najwyższy. Trzymajcie za mnie kciuki
    Trzymam mocno, daj znać jak reakcja :)

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jezu....dobrze, że napisałaś, nie wiedziałam :( Będę teraz luteinę płytko upychać.
    Nie upychaj jej plytko bo w ulotce jest napisane żeby wsadzic głęboko jak się da.Na pewno nic na siłę ale jak włożysz ją płytko to wypłynie i nie wchłonie się.No zgodzę się z tym że nie ma co tam pchać głęboko palców bo tylko bakterie tam mnożymy.Ale jeśli to miałoby powodować poronienie to seks były zakazany a nie jest.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:

Natalia sprawdź sobie wyniki w kalkulatorze.
    Podasz tam dokładnie ile dni po owu i coś ci wyjdzie. Może cię to uspokoi :)
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 3 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Natalia sprawdź sobie wyniki w kalkulatorze.
    Podasz tam dokładnie ile dni po owu i coś ci wyjdzie. Może cię to uspokoi :)
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Właśnie to mnie zmartwiło jest niecałe 50% :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta naprawdę przyrasta dużo wolniej przy takich dużych wartościach.
    Nie martw się na zapas, skonsultujesz to z lekarzem i będzie dobrze :)
    Trzymam kciuki!

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Siamyrka a nie powiedziałaś jeszcze w pracy o ciąży?
    Prawo zabrania kobietom w ciąży pracować dłużej niż 8h. Jeśli szef tak kombinuje to najwyższy czas żeby go poinformować o twoim stanie :) Nie ma na co czekać. Prawo nas chroni.

Powiedziałam już dawno, zaraz jak się praktycznie dowiedzieliśmy :)
    I mam nadzieję, że w tych planach mnie omija hehehe.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Tosia polecam

www.betabase.com

tam masz “doubling times” dla danego dnia po owulacji.
    Przy tych poziomach moze byc nawet 96 godzin plus.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki bym jutro dostala sie do tego lekarza i zobaczyla juz serduszko :)

Mała8, KasiaMamaPatryka, estrella, siamyrka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś na USG nerek i lekarz przy okazji podejrzał maluszka :) ma już 36mm i slyszalam pięknie bijące serduszko ❤ Już ze spokojem czekam na środową wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 06:57

Daffi, Wiewióreczka, india, Lili90, Mała8, KasiaMamaPatryka, estrella, siamyrka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ