Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka90 wrote:Nie jesteś jedyna Ja już od tygodnia na L4, bo miałam podejrzenie świnki. Dzisiaj obudziła mnie biegunka na dodatek. Leżę bez energii. Już 1,5 kg schudłam od tej bieguny i bólu żuchwy. Ale będzie tylko lepiej Prawda?
Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie! Ja już sobie wyobrażałam najgorsze, ale faktycznie zaczęłam czytać i ten przyrost przy takiej becie może być niższy. Ponoć większość lekarzy nie zaleca na tym etapie już tego badania, nie wiem dlaczego mojemu na tym zależało, dowiem się na wizycieKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie siedze w przychodni, najgorsze za mna - glukoza wypita
U mnie na brodzie raz na jakis czas jakas bolesna gula wyskoczy, kilka dni i znika. Ale w 8 tyg mialam taji wysyp, ze az trudno było uwierzyć. Na szczęście trwało to tylko tydzień.
Chyba tez kupię sobie ten detektor. Pati mnie zachęciłaPati28M, KasiaMamaPatryka lubią tę wiadomość
-
india wrote:Wlasnie siedze w przychodni, najgorsze za mna - glukoza wypita
U mnie na brodzie raz na jakis czas jakas bolesna gula wyskoczy, kilka dni i znika. Ale w 8 tyg mialam taji wysyp, ze az trudno było uwierzyć. Na szczęście trwało to tylko tydzień.
Chyba tez kupię sobie ten detektor. Pati mnie zachęciła
Ja go kupiłam bo ja totalnie bez żadnych objawów i mnie to trochę męczyło. Jak was czytam to każda coś tam ma a ja nic. Nie to że tęsknię za mdłościami czy wymiotami.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już robiłam krzywa ze względu że glukoza na czczo wyszlazle.
Ale mam też zrobiona cytologię, toxo, HIV, hcv, różyczkę, WZW, odczyn coombsa, grupę krwi i inne. Cała kartę ciąży mam wypełniona jeśli chodzi o wyniki wskazane tam.
Mi w krzywej wyszła wcziraj cukrzyca, dziś o 21 diabetolog.
Standardowo krzywa robi się w 25-29 tygodniu ale to pod warunkiem że glukoza w I trymestrze wyjdzie ponizej 90. Cukrzyca w tak wczesnej ciąży jest wyjątkowo niebezpieczna dla dziecka i mamy dlatego to bardzo ważne żeby monitorować cukier -
Pati28M wrote:Ja go kupiłam bo ja totalnie bez żadnych objawów i mnie to trochę męczyło. Jak was czytam to każda coś tam ma a ja nic. Nie to że tęsknię za mdłościami czy wymiotami.
Wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką, która jest już w 16 tc - mówiła, że I trymestr zero objawów. Totalnie nic. Teraz czuje już ruchy dzidziusia - coś pięknego to musi byćKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Pati, ja też nie mam żadnych - jedynie cycki troszeczkę bolą, ale tylko przy dotyku! Jutro mam wizytę, jest stres...jeśli będzie OK, to też kupię detektor
Wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką, która jest już w 16 tc - mówiła, że I trymestr zero objawów. Totalnie nic. Teraz czuje już ruchy dzidziusia - coś pięknego to musi być -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
Melduje sie po wizycie:)
Dzidzia ma sie dobrze - machala do mnie raczkami. 26 mm i piekne bijace serduszko.
Tak sie ciesze My dzisiaj 9+5. Za dwa tygodnie usg prenatalne plus dodatkowo robie Nifty:)Lili90, Daffi, DorotaAnna, Paula 90, Natalia-tosia, DoCelu 3, estrella, Kasionek, india, Martusiazabka, Wiewióreczka, Szonka, teverde lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Daffi trzymam kciuki za Twoje serduszko dziś!
Ja też się szybko mecze i dysze po kilkunastu szybszych krokach lub schodach. Sama jestem tym zdziwiona bo przed ciąża byłam bardzo aktywna: rowery, kijki, fitness. Co do cery to o dziwo mi się poprawiła a miałam z nią spore kłopoty kiedyś.
Wczoraj gin nie pobrał mi cytologii że względu na przyjmowanie luteiny. Jak już będę mogła ja odstawić np po wchlonieciu się krwiaka to wtedy zrobimy cytologie.
Chyba jestem w tym czasie jedyną leżącą wśród nas...
Ja też mam krwiaka i luteinę... nie jestem na l4, leżę w domku i lenichuje ale do pracy chodzę. Niestety ja mam dość dużego krwiaka👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny wy juz macie robic Krzywe? Nie za wczesnie?
Mi wyszedł cukier 93, lekarz kazał powtórzyć i jak znowu wyjdzie za wysoki to będę musiała iść na krzywą tak jak dziewczyny mówią jeżeli wyjdzie za wysoki trzeba iść tak wcześnie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
witam serdecznie...
Czytam wasze wszystkie wiadomości i cieszę się ,że można mieć tu takie wsparcie w dobrych i trudnych chwilach...
Trzymam za was mocno kciuki i za wasze malutkie serduszka...
Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:01
DoCelu 3, Emma1985 lubią tę wiadomość
eva22062005
Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018 -
nick nieaktualny
-
DorotaAnna a nie masz możliwości wziąć L4? Mój lekarz mnie uczulal że teraz przy krwiaku bardzo ważny jest odpoczynek. Pracuje w sklepie, trochę przy kasie, trochę przy obsłudze klienta i gin zasugerował żebym chociaż na te 2 tyg zostawiła pracę, licząc na to za za 2 tyg krwiaka już nie będzie. Nie jestem z tych co lubią leniuchowac, raczej ciągle w ruchu w biegu Jestem, ale tutaj posluchalam lekarza.
-
Mam, ale nie chce. Mam prace w której w zasadzie tylko stoję albo siedzę. Mój lekarz mówi, że leżenie 24 na dobę nic nie da i z tego co wiem lekarze odchodzą od tego leżenia... oczywiście każdy robi według swojego sumienia. Poroniłam jedna ciąże- jak tylko się dowiedziałam, że beta rośnie poszłam na l4 siedziałam w domu chociaż wyniki były idealne krwiaka nie miałam wszystko cud miód. A i tak poroniłam... jeżeli mam utrzymać ta ciąże to ja utrzymam.
Natalia-tosia, Martusiazabka, kamylalyt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Emma1985 wrote:Dziewczyny,
Melduje sie po wizycie:)
Dzidzia ma sie dobrze - machala do mnie raczkami. 26 mm i piekne bijace serduszko.
Tak sie ciesze My dzisiaj 9+5. Za dwa tygodnie usg prenatalne plus dodatkowo robie Nifty:)
Ile u Ciebie kosztuje nifty? U mnie to kkszy 2,5 tys. Czekam najpoerw na prenatalne jak bedzie konieczność to wtedy pewnie wykonam -
Pati28M gdzie znalazłaś tętno maluszka? W sensie czy bardzo nisko, po środku czy gdzieś zupełnie z boku? Ja wyłapuję tylko moje tętno jak na razie, nie mam cierpliwości do tego urządzenia Też robię nifty już w przyszły poniedziałek, u mnie koszt 2400 i na wynik czeka się 9 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 12:15