Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Pati28M gdzie znalazłaś tętno maluszka? W sensie czy bardzo nisko, po środku czy gdzieś zupełnie z boku? Ja wyłapuję tylko moje tętno jak na razie, nie mam cierpliwości do tego urządzenia Też robię nifty już w przyszły poniedziałek, u mnie koszt 2400 i na wynik czeka się 9 dni.
-
india wrote:Dziewczyny a to nifty nke robi sie jak sa jakies nieprawidłowości podczas prenatalnych? Pytam, bo naprawdę nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 12:51
india lubi tę wiadomość
-
Nifty robisz zeby miec okolo 99% pewnosci ze Trisomi nie bedzie. Pappa to tylko wyliczanie prawdopodobienstwa.
Jezeli sie dowiesz ze dziecko jest chore mozesz ciaze usunac. Oczywiscir tak jak Kolezanka wyzej napisala przed terminacja robi sie jeszcze aminopunkcje zeby miec 100% pewnosc.
Ja chce zrobic bo mam juz 33 lata. -
Ja robię Nifty aby mieć spokojną głowę, pappy bym nie robiła bo ona nie jest taka dokładna jak Nifty,Harmony i inne testy. Niektóre choroby można już leczyć w brzuszku mamy. Nie mam żadnych wskazań co do tego, no i przy okazji poznam płeć Ten mój detektor angelsound to chyba jakaś podróba, straszne szumy i piski słychać nawet nie można się skupić na szukaniu bicia serduszka bo wszystko jest zagłuszone Żałuję, że nie poczytałam na necie bo jest wiele lepszych detektorów, bez słuchawek i liczących uderzenia serduszka, wtedy nie sposób się pomylić czy to nasze tętno czy dzidzi a są niewiele droższe. Te słuchawki jakieś liche, na 120 zł to to nie wygląda, marny chiński plastik..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:42
-
Jeju, dziewczyny, jednak różnica między początkiem a końcem miesiąca jest ogromna. Wy wszystkie już słyszycie serduszko, niektóre widziały paluszki, a ja jutro pójdę taki żółtodziób na usg Bo tak wcześnie to niemożliwe, żeby tętno było wyczuwalne.
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Jeju, dziewczyny, jednak różnica między początkiem a końcem miesiąca jest ogromna. Wy wszystkie już słyszycie serduszko, niektóre widziały paluszki, a ja jutro pójdę taki żółtodziób na usg Bo tak wcześnie to niemożliwe, żeby tętno było wyczuwalne.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Jeju, dziewczyny, jednak różnica między początkiem a końcem miesiąca jest ogromna. Wy wszystkie już słyszycie serduszko, niektóre widziały paluszki, a ja jutro pójdę taki żółtodziób na usg Bo tak wcześnie to niemożliwe, żeby tętno było wyczuwalne.
Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Podobno pappa dostarcza tez lekarzom informacji na temat funkcji łożyska. Ja robię usg + pappa, generalnie wydaje mi się, ze jak są jakieś poważne wady to dobry lekarz na usg to wyhaczy. Ale uważam, ze Nifty jest spoko, jakbym miała nadmiar gotówki to może tez bym zrobiła albo jeśli coś by wyszło nie tak na usg. Ale na zaś nie planuje robić. Choć nie ukrywam, fajnie poznać tak wcześnie płeć maluszka tak samo z detektorem, nie dajmy się zwariować (btw jestem po poronieniu tez), już między 16 a 20 tc będziecie czuły ruchy to się uspokoicie i detektor nie będzie potrzebny ale jeśli ktoś się bardzo denerwuje, to na pewno lepiej kupić detektor i sprawdzać terno niż się stresować.
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Ja też się czuję jakbym była ciągle do tyłu w poprzedniej ciąży miałam to samo, miałam termin na 24.12, córka urodziła się ostatnia 30.12 leniwa jest do dziś
teraz tez bede z konca kwietnia:P
takze jeszcze nie widzialam serduszka ale jutro jest moj dzien ♥Kasiulka90, Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Dziewczyny ja mam pytanie, po co właściwie te badania prenatalne, nifty itd? Jeśli się okaże, że dziecko może być obciążone wadami co wtedy? Da się to jakoś cofnąć czy robi się te badania tylko po to aby wiedzieć?
-
Karmelllka90 wrote:Mnie cos rozkłada chyba tzn czuje soe dobrze ale chyba gardło siada. Mam te tabletki pregnal do ssania dla kobiet w ciazy ale czy to cos da... macie jakieś sposoby na to zeby naturalnymi sposobami zapobiec bólowi gardła?
-
Kasionek wrote:To jest dokładny test prenatalny.Robi się go tak samo jak papa tylko ze dokładność jest wieksza.Ale nie 100 % w razie zlego wyniku i tak by mieć 100%pewnosci robi się amniopunkcję. No i tutaj można podpatrzeć płeć .
-
Dzisiaj byłam u swojego lekarza. Zwolnił się termin i musiałam się streszczać. Dobrze, że Mąż miał wolne. Wrócił szybko z przedszkola z synen i pojechaliśmy. Mieliśmy 20 minut do wizyty, wchodzimy do garażu, a syn że chce siku. Lewdo zdążyliśmy. Chciał mi dać skierowanie na pappa, ale ja nie chcę. Dostałam skierowanie na wszystkie badania, zrobił cytologie, dostałam też skierowanie na usg piersi.