X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nifty nke robi sie jak sa jakies nieprawidłowości podczas prenatalnych? Pytam, bo naprawdę nie wiem

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Pati28M Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Pati28M gdzie znalazłaś tętno maluszka? W sensie czy bardzo nisko, po środku czy gdzieś zupełnie z boku? Ja wyłapuję tylko moje tętno jak na razie, nie mam cierpliwości do tego urządzenia :P Też robię nifty już w przyszły poniedziałek, u mnie koszt 2400 i na wynik czeka się 9 dni.
    W sumie bardzo nisko na linii włosów linowych bo maluszek jest tak nisko

73028db897a276a64fc2db8d746b4490.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny a to nifty nke robi sie jak sa jakies nieprawidłowości podczas prenatalnych? Pytam, bo naprawdę nie wiem
    To jest dokładny test prenatalny.Robi się go tak samo jak papa tylko ze dokładność jest wieksza.Ale nie 100 % w razie zlego wyniku i tak by mieć 100%pewnosci robi się amniopunkcję. No i tutaj można podpatrzeć płeć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 12:51

india lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, wczoraj na wizycie widziałam serduszko, a dzidzia rośnie jak należy :)

Natalia-tosia, DorotaAnna, siamyrka, valetta94, DoCelu 3, Kasionek, estrella, Wiewióreczka, india, teverde, Sansivieria, Mała8 lubią tę wiadomość

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie, po co właściwie te badania prenatalne, nifty itd? Jeśli się okaże, że dziecko może być obciążone wadami co wtedy? Da się to jakoś cofnąć czy robi się te badania tylko po to aby wiedzieć?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nifty robisz zeby miec okolo 99% pewnosci ze Trisomi nie bedzie. Pappa to tylko wyliczanie prawdopodobienstwa.

Jezeli sie dowiesz ze dziecko jest chore mozesz ciaze usunac. Oczywiscir tak jak Kolezanka wyzej napisala przed terminacja robi sie jeszcze aminopunkcje zeby miec 100% pewnosc.

Ja chce zrobic bo mam juz 33 lata.

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię Nifty aby mieć spokojną głowę, pappy bym nie robiła bo ona nie jest taka dokładna jak Nifty,Harmony i inne testy. Niektóre choroby można już leczyć w brzuszku mamy. Nie mam żadnych wskazań co do tego, no i przy okazji poznam płeć <3 Ten mój detektor angelsound to chyba jakaś podróba, straszne szumy i piski słychać nawet nie można się skupić na szukaniu bicia serduszka bo wszystko jest zagłuszone :/ Żałuję, że nie poczytałam na necie bo jest wiele lepszych detektorów, bez słuchawek i liczących uderzenia serduszka, wtedy nie sposób się pomylić czy to nasze tętno czy dzidzi a są niewiele droższe. Te słuchawki jakieś liche, na 120 zł to to nie wygląda, marny chiński plastik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:42

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się ponadprogramowo na wizyte, do 21 wrzesnia nie wytrzymam. Po tym ciężkim ostatnim tyg muszę sprawdzić czy jakoś nie zaszkodziłam. Idę w czwartek

Valetta a jaki inny polecasz?

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, jednak różnica między początkiem a końcem miesiąca jest ogromna. Wy wszystkie już słyszycie serduszko, niektóre widziały paluszki, a ja jutro pójdę taki żółtodziób na usg :D Bo tak wcześnie to niemożliwe, żeby tętno było wyczuwalne.

valetta94 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeju, dziewczyny, jednak różnica między początkiem a końcem miesiąca jest ogromna. Wy wszystkie już słyszycie serduszko, niektóre widziały paluszki, a ja jutro pójdę taki żółtodziób na usg :D Bo tak wcześnie to niemożliwe, żeby tętno było wyczuwalne.
    Ja też się czuję jakbym była ciągle do tyłu :D w poprzedniej ciąży miałam to samo, miałam termin na 24.12, córka urodziła się ostatnia 30.12 :D leniwa jest do dziś ;-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Faktycznie na początku ciąży to nawet tydzień robi ogromną różnicę :) Nie ma zarodka a tydzień później jest i to jeszcze z serduszkiem. Widzieć zarodek też jest fajnie także udanej wizyty życzę :)

Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pappa dostarcza tez lekarzom informacji na temat funkcji łożyska. Ja robię usg + pappa, generalnie wydaje mi się, ze jak są jakieś poważne wady to dobry lekarz na usg to wyhaczy. Ale uważam, ze Nifty jest spoko, jakbym miała nadmiar gotówki to może tez bym zrobiła :) albo jeśli coś by wyszło nie tak na usg. Ale na zaś nie planuje robić. Choć nie ukrywam, fajnie poznać tak wcześnie płeć maluszka :) tak samo z detektorem, nie dajmy się zwariować (btw jestem po poronieniu tez), już między 16 a 20 tc będziecie czuły ruchy to się uspokoicie i detektor nie będzie potrzebny :) ale jeśli ktoś się bardzo denerwuje, to na pewno lepiej kupić detektor i sprawdzać terno niż się stresować.

valetta94 lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja też się czuję jakbym była ciągle do tyłu :D w poprzedniej ciąży miałam to samo, miałam termin na 24.12, córka urodziła się ostatnia 30.12 :D leniwa jest do dziś ;-)
    oo moja miala termin na 9 grudnia a urodzila sie 18:P
    teraz tez bede z konca kwietnia:P
    takze jeszcze nie widzialam serduszka ale jutro jest moj dzien ♥

Kasiulka90, Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Faktycznie na początku ciąży to nawet tydzień robi ogromną różnicę :) Nie ma zarodka a tydzień później jest i to jeszcze z serduszkiem. Widzieć zarodek też jest fajnie także udanej wizyty życzę :)
    :) Dziękuję :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie, po co właściwie te badania prenatalne, nifty itd? Jeśli się okaże, że dziecko może być obciążone wadami co wtedy? Da się to jakoś cofnąć czy robi się te badania tylko po to aby wiedzieć?
    Robi sie je żeby wiedziec, maluszkowi nie da się pomoc jakby mialo byc chore.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• kamylalyt Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 22:36

Lili90, Wiewióreczka, DoCelu 3, Kasionek, Szonka, DorotaAnna, malutka_mycha, Natalia-tosia, teverde, Sansivieria, estrella, siamyrka, Mała8, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Valetta a jaki inny polecasz?

Jakbym miała kupować jeszcze raz to bym kupiła ten: https://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-jumper-zel-500g-gratis-i7012310088.html

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mnie cos rozkłada chyba tzn czuje soe dobrze ale chyba gardło siada. Mam te tabletki pregnal do ssania dla kobiet w ciazy ale czy to cos da... macie jakieś sposoby na to zeby naturalnymi sposobami zapobiec bólowi gardła?
    można ssać goździki, nic smacznego, ale pomaga.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    To jest dokładny test prenatalny.Robi się go tak samo jak papa tylko ze dokładność jest wieksza.Ale nie 100 % w razie zlego wyniku i tak by mieć 100%pewnosci robi się amniopunkcję. No i tutaj można podpatrzeć płeć .
    Amnio i nifty mają taką samą skuteczność. Prawie 100%. Tylko w razie terminacji trzeba zrobić i tak amnio. I amnio jest inwazyjna, nifty nie.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u swojego lekarza. Zwolnił się termin i musiałam się streszczać. Dobrze, że Mąż miał wolne. Wrócił szybko z przedszkola z synen i pojechaliśmy. Mieliśmy 20 minut do wizyty, wchodzimy do garażu, a syn że chce siku. Lewdo zdążyliśmy. Chciał mi dać skierowanie na pappa, ale ja nie chcę. Dostałam skierowanie na wszystkie badania, zrobił cytologie, dostałam też skierowanie na usg piersi.

gannyx8dgwh2yzmc.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ