Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpowiadam o BEABA BABYCOOK I AVENT!
Więc plusy baby Cooka są takie, że możesz sobie kupić dodatkowa miseczkę, w której możesz przygotować dla dziecka np ryż na parze, makaron. I dość drobne produkty.
Ma funkcję rozmrażania, która działa spoko.
Sygnalizuje kiedy skończył parowac.
Minusem dla mnie jest tylko to, że trzeba wyciągnąć szpatulka koszyczek w którym paruje się jedzonko żeby przesypac je do głównego pojemnika, w którym są noże do mielenia.
Avent ma przekrecany pojemnik, nie przekładasz niczego. Jedynie przekrecasz "do góry nogami" i mielisz. Nie ma też funkcji rozmrażania, ani dodatkowych miseczek do gotowania ryżu i nie da się np w nim tego zrobić. Ale warzywka i mięsko uparuje.
Ja powiem szczerze, że trochę się bałam, ale kupiłam... Używana beabe babycooka. Ale faktycznie był użyty może raz. Kobieta dostała dwa (u nas robi się takie wish list, jak ktoś przychodzi do dziecka pierwszy raz, może wybrać na stronie, która tworzą rodzice, co chce kupić dla maluszka), ten który kupiłam miała u rodziców,ktorzy go raczej nie używali. Nie jest nawet zabarwiony, wyparzylam, zdezynfekowalam, pomylam części i był prawie jak nowy, teraz jest jak nowy. Jakby coś było nie tak w dalszym ciągu mogę dokupić sama miseczkę. W sklepie kosztuje 120euro, ja zapłaciłam 50, z paragonem jeszcze.
Gotowalam marchewkę dla siebie, próbowałam jak to wszystko smakuje i smak jest super, szybkość przygotowania też.
Z takich lupow, kupiłam używane krzesełko do karmienia, peg perego siesta, w sklepie 230euro, my zapłaciliśmy też 50. Fakt, trzeba było po nie przejechać się kawałek, ale jest jak nówka. Mamy myjke parowa więc umylismy porządnie i jest naprawdę jak nowka. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Rozkłada się w kilku pozycjach i nie wymusza od dziecka pozycji siedzącej. Na tym mi zależało, żeby rozszerzanie diety nie odbywało się np na lezaczku, a w krzesełkuWiewióreczka, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Wiewióreczka wrote:Padłam...a obiecałam sobie, że już mnie dziś nie rozśmieszycie
Lili, przez Ciebie brzuch mi stoi
Daffi, to jaka ta temperatura stolca?Wiewióreczka, Lili90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Karmelka brawo w końcu ktos się odwazył dobitnie powiedzieć pani B jaka "fajna" jest.
Ja do prania kupiłam mleczko loveli i mimo podwojego płukania uważam, że caljiem ladnie delikatnie pachnie.
A na koniec powiem wam jaką inteligencją się dzisiaj popisałam. Rano czytałam jak Daffi pisala że ma 30°na słońcu. Tylko zamiast śłońcu przeczytałam stolcu i dluższa chwilę zastanawialam się po co ona sprawdza temperaturę stolca.
Lili wygrałaś dzisiaj!!!! dostajesz talony na!!!
Lili90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Lolka - u mnie dziś i wczoraj podobnie. Wzięłam nawet no spe. Przez całą ciążę właśnie wzięłam 4 tabletkę.
Staje mi...tfu... Stawia brzuch i twardnieje.
No nie mogę, wszystko mi się kojarzy z seksem jużWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 20:14
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:No dokładnie. Dla dobra naszych dzieci mogłybyśmy i temperaturę stolca mierzyć.
easy... już za momencik Polskie Towarzystwo Proktologiczne wprowadzi normy temperatury stolca i na pewno znajdą się badania, które wykażą, że za niska i za wysoka źle wpływa na płód bo jak za niska to płód się wyziębia a jak za wysoka to grzejemy dziecko.. przecież jelita od macicy rzut beretemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 20:32
mysla.nieskalana, Paula 90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPojechałam na zakupy... Wracajac nadrabiałam mężowi w głos
ale jak przeczytałam o lodzie Wiewiórki to się posikalam!!!
Karola z tą tabletka to żeście odjebali
KarmeLove dobra wygrałaś !!! Hahahaah
A fasolka z tą extasy, to ja jestem za murzynami gdzieś.... A zaczęło się od Fasolki Anala !!mysla.nieskalana, Fasolka77, KarmeLoVe, Wiewióreczka, Lolka30, estrella, espoir, Karollinax26, B_002 lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Daffi w moim przypadku nie da rady wykorzystać się takiego talonu
Wiewióreczka, Karollinax26 lubią tę wiadomość