X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znając moją teściową, to już będzie pod drzwiami czekać, aż przyjedziemy ze szpitala. Rąk nie umyje i odrazu do calowania wystartuje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę domów z ogrodem, chociaż wiadomo, że więcej pracy.
    My mieliśmy upatrzone mieszkanie 80m2 z ogrodkiem i to w przyzwoitej cenie. Niestety było w tym samym bloku co teściowa, więc zrezygnowaliśmy. I całe szczęście, bo chyba byłby rozwód.

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie dusila w mieszkaniu. Nic nie zastapi mi spaceru boso po wlasnej trawce z kubkiem kawy w reku, ogniska, czy tez grilla latem.
    O ile w zime bym przetrwala to latem bym nie wytrzymala

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mieszkanie tak blisko tesciowej…… brrrrr tez bym sie nie zdecydowala. Po co sobie nerwy psuc :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja bym sie dusila w mieszkaniu. Nic nie zastapi mi spaceru boso po wlasnej trawce z kubkiem kawy w reku, ogniska, czy tez grilla latem.
    To kwestia przyzwyczajenia. Ja w dzieciństwie mieszkałam w domu z ogródkiem, więc wiem jak to jest. Ale jednak potem była przeprowadzka do bloku (wyprowadzka od dziadków), a potem studia i praca w większym mieście. Tyle lat już mieszkam w bloku że doceniam też wiele
    korzyści wynikających z wygody :)
    A mały domek z ogródkiem to takie marzenie na przyszłość. Na razie dobrze mi w bloku z dużymi balonami i to wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:02

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A my nie mamy wyboru. Pracę mamy w Krakowie, a na dom w rozsądnej odległości od Krakowa, to nas poprostu nie stać. Ale im jestem starsza, tym bardziej tęsknię za domem, przestrzenią, trawka, brakiem sąsiadów nad głową. Oh rozmarzyłam się.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy moim rodzicom i tesciowej w ogóle mówić że urodziłam. Czy nie lepiej jak już będziemy "ogarnięci" haha. Moi rodzice są kochani,tata ma swoje zdanie ciężko mu przebadać ale ja już mam na niego patent a mama ona swoje mówi ale wie że ja zrobię po swojemu. Ale nie może się pogodzic z tym, że 2 tyg nie chcemy wizytujących. Mówi że oknem wejdzie bo nie wytrzyma. Teściowa mnie wkurwia dla zasady. Lazi ciągle z tym elektronicznym papierosem i nie szanuje tego ze ja sobie tego w domu nie zycze ma to w dupie. Teściu papierochy je śmierdzi fajami że się zygac chce...i kaszle ciągle okropnie. Po prostu ich nie chce !

Syska2202, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002

Byc moze i kwestia przyzwyczajenia bo ja od dziecka mieszkalam w domu i im jestem starsza, tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze juz inaczej bym po prostu nie mogla :)

B_002 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zdecydowaliśmy się zabudować balkon przesuwanymi szybami, żeby była suszarnia całoroczna. Czekam właśnie na pana od pomiaru.

Balkon mam mały i jak pada deszcz, to prania już nie zostawię, bo zamoczy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mama, nie jedz gówna! Niezłe haselko, w stylu mojej matki :P
    Mycha, moje wszystkie 3 koty są adoptowane z fundacji, wszystkie po przejściach, wszystkie były bezdomne. Niestety, odbija się to na ich zdrowiu...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 2 w 1, mieszkam w bloku więc wygoda i mam działkę 5 min od mieszkania więc grill i świeże powietrze też jest. A tuż za działka ogromny las w sam raz na spacery :)

Karmelka ale to ona Ci po Twoim mieszkaniu z tym papierosem chodzi?
    Moja teściowa że względu na zdrowie musiała niedawno rzucić więc jedna mniej. Zostaje moja mama i tata. Ale u mnie nie pala. Idą na balkon albo na dwór. A jak się mała urodzi to im powiem że albo w mieszkaniu też ogranicza albo spotykam się będziemy tylko u nas. Bo mają bardzo zadymione.

No z takimi tesciowymi to najlepiej setki km pomiędzy sobą mieć.

f1d9680377.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Chce być mama, nie jedz gówna! Niezłe haselko, w stylu mojej matki :P
    Mycha, moje wszystkie 3 koty są adoptowane z fundacji, wszystkie po przejściach, wszystkie były bezdomne. Niestety, odbija się to na ich zdrowiu...
    To pewnie stąd te problemy. Moje też wszystkie adopciaki, niestety 2 już nie żyją. Jeden miał jakąś chorobę śmiertelna, nazwy nie pamiętam a drugiemu nerki wysiadł. Wszystko z powodu wcześniejszych przejść. Za to te dwa co mam to okazy zdrowia, nie wiem gdzie się uchowaly :)

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama ale chamska odżywka.
    Mam nadzieję że ja będę normalna tesciowa

f1d9680377.png

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 ceny w tym rejonie wysokie, to prawda. Byl okres, gdy rozwazalismy powrot do Polski do innego miasta niz nasze rodzinne i sprawdzalismy wtedy ceny dzialek w wiekszych miastach - Warszawa, Krakow, Wroclaw.....
    Roznica ogromna, wiec zostalismy przy naszym malym miasteczku, bo zeszloby nam chyba z 10 lat zeby to wszystko oplacic

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy mieszkanie z ogródkiem i z dużym balkonem. Nasze wymarzone. Ja się wychowałam w bloku całe życie ba! nawet bez balkonu ;p mąż też w bloku więc nie ma różnicy. Rodzice 2 lata temu kupili dom w pięknym miejscu cisza spokoj, ale szczerze ja się tam dusze jak jestem dłużej niż dwa dni, tęsknię za Krakowem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja mam 2 w 1, mieszkam w bloku więc wygoda i mam działkę 5 min od mieszkania więc grill i świeże powietrze też jest. A tuż za działka ogromny las w sam raz na spacery :)

Karmelka ale to ona Ci po Twoim mieszkaniu z tym papierosem chodzi?
    Moja teściowa że względu na zdrowie musiała niedawno rzucić więc jedna mniej. Zostaje moja mama i tata. Ale u mnie nie pala. Idą na balkon albo na dwór. A jak się mała urodzi to im powiem że albo w mieszkaniu też ogranicza albo spotykam się będziemy tylko u nas. Bo mają bardzo zadymione.

No z takimi tesciowymi to najlepiej setki km pomiędzy sobą mieć.
    Teściu to oczywiście na ogródek wychodzi cmochac ale i tak mnie to denerwuje. A teściowa pali tego elektryka to cmochala go w mieszkaniu mąż jej zwrócił uwagę to powiedziała coś w stylu " jeszcze czego, nie przesadzaj" i paliła sobie dalej. I jak mi powiedzieli że będą często nas odwiedzać bo mają teraz wszystkie weekendy wolne to mi krew z głowy odpłynęła. I wiecie co...weekendy będziemy spędzać poza domem. Na wycieczkach. Mąż już wie. On wie jak oni na mnie działają akceptuję to poza tym sam uważa że nasze mieszkanie to nasza bezpieczna przystań. Ja bardzo nie lubię gości w domu za to uwielbiam na miescie się spotykać

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie siedze w pracy i mysle… kurcze, przeciez jak pojde na macierzynski i oni zatrudnia kogos na zastepstwo na moje miejsce to wyjdzie na jaw, ze ja tak naprawde nic nie robie i moje stanowisko jest niepotrzebne! :P Fuck!!

No wywala mnie jak wroce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:23

malutka_mycha, mysla.nieskalana, Tunia76, estrella, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uduszę Was za te lody , odbiorę córkę z przedszkola i jadę z nią do mcdonalds

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nikomu nie musiałam mówić, jak się wprowadziliśmy to na pierwszej imprezie z automatu na balkon powychodzili. Właśnie papierosów nie trawie najbardziej, znana jestem z tego że już w gimnazjum kolegę chciałam z tego wyleczyć. I od tego czasu walczę z wiatrakami. Ale dzięki temu że wzbudził we mnie taka A wersję to sama tego nigdy nie spróbowałam. Więc jakiś plus jest :)

f1d9680377.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja się zastanawiam czy moim rodzicom i tesciowej w ogóle mówić że urodziłam. Czy nie lepiej jak już będziemy "ogarnięci" haha. Moi rodzice są kochani,tata ma swoje zdanie ciężko mu przebadać ale ja już mam na niego patent a mama ona swoje mówi ale wie że ja zrobię po swojemu. Ale nie może się pogodzic z tym, że 2 tyg nie chcemy wizytujących. Mówi że oknem wejdzie bo nie wytrzyma. Teściowa mnie wkurwia dla zasady. Lazi ciągle z tym elektronicznym papierosem i nie szanuje tego ze ja sobie tego w domu nie zycze ma to w dupie. Teściu papierochy je śmierdzi fajami że się zygac chce...i kaszle ciągle okropnie. Po prostu ich nie chce !
    Karmelka muszę Ci podziękować ... Podslunelas mi całkiem dobry pomysł :-D bo znając moja teściowa i rodzinkę K. To będą już czekać w drzwiach aż wrócę że szpitala :-\ a też już zaczynam męża nastawiać że wycieczek ani odwiedzin przez pierwsze 2 tygodnie sobie nie zycze. To nasze 1 dziecko i chciałabym się z nim sama ogarnąć a nie stos cioteczek,babć itd nademna. Już jak se pomyślę o tym to mnie łapie taki wkurw że masakra:-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:41

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 1823 1824 1825 1826 1827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ