Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Ale Ty masz planowana? To raczej kogoś kto nie potrafi Ci nie dadzą.
Ale właśnie nie wiem czy wierzyć tej poloznej, przecież 3 stopień to nie byle sobi szpitalik, przecież nie mogą tam trzymać takich beznadziejnych lekarzy. Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić.
mnie nic nie zdziwi.. są takie braki kadrowe- zwłaszcza wśród anestezjologów, że szokmalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:kochana ja mam to samo! ja u dentysty czy trzeba czy nie wolam o znnieczulenie. i zawsze udaje.. jak mnie dotknie t sycze z bolu i mi daje
on juz mnie tak zna ze sie smieje bo zawsze mowie ze wole rodzic dziecko niz leczyc zeby bez znieczuleniau nas mój dentysta znieczula żelem
Daffi, Lolka30 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyHelloł
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Próbuje Was nadrabiać ale za dużo piszecie...
Paula mój mąż twierdzi, że urodze wcześniej. Tzn nie ze wcześniaka ale ze przed terminem. Zobaczymy
Co do rozmowy z moją ginka nt porodu to jeszcze dokładnie nie rozmawiałam. Czekamy na rozwój sytuacji. Na razie mała nie przejawia objawów makrosomii więc nie ma podstaw planować cc czy wcześniejsze wywoływanie. Moja pierwsza córka zapowiadała się duża i termin miałam na pt a w pon miałam się stawić w szpitalu na wywołanie, więc już po terminie. Na szczęście wszystko zaczęło się samo w ptTak więc zastanawiam się czy to nie będzie podobnie... Chciałabym może przy cukrzycy będzie chciała wywolac wcześniej, zobaczymy ile mała przytyje do kolejnej wizyty.
Daffi a kiedy składałas pita że tak szybko dostałaś zwrot?
My dziś mamy 10 rocznicę związkua mnie rozkłada chorobsko, źle się czuję, nos zapchany, gardło drapie... Chyba zamiast uczcić ten dzień to pójdę wcześniej spać
malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:A dziewczyny z cukrzyca ciążowa pytalyscie już swoich lekarzy jak planują was poprowadzić przed samym porodem? Bo mnie się o to zapytali na Koperniku. Powiedziałam im że ja mam kolejna wizytę w 36 tc i nie wiem. A chodziło im o to, że cukrzycowe dzieciaczki trzeba kontrolować częściej bo pod koniec maja największe wzrosty wagi. I jeśli występuje makrosomia to 99% porodów jest przez CC ponieważ jest dysproporcja między brzuszkiem a główka i nie ma opcji na poród SN nawet mówili że to się mierzy że do 4 cm
Albo właśnie ze jak uznają że dziecko już ma za duża wagę to wywołują porod
ja mam dziś wizytę, na razie nie rozmawiałam o porodzie bo jeszcze za wcześnie... kontroluję usg co dwa tygodnie ale na razie bardziej się martwię o większą główkę niż brzuszek... no i Młody jest ogólnie na 35 centyluFasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Ja nie chcę, choć teraz pewnie jestem mocna. D mnie podsumował, że u dentysty chce znieczulenie do najmniejszej kropeczki na zebie, a urodzić chce bez i on tego nie widzi...
być może ma chłop rację, ale póki nie mam znieczulenia, mogę rodzic w wodzie, na stojąco, w dogodnej dla mnie pozycji nawet na fotelu. Po znieczuleniu muszę zostać na łóżku i rodzic tak jak na fotelu ginekologicznym.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
estrella wrote:Helloł
Paula mój mąż twierdzi, że urodze wcześniej. Tzn nie ze wcześniaka ale ze przed terminem. Zobaczymy
Co do rozmowy z moją ginka nt porodu to jeszcze dokładnie nie rozmawiałam. Czekamy na rozwój sytuacji. Na razie mała nie przejawia objawów makrosomii więc nie ma podstaw planować cc czy wcześniejsze wywoływanie. Moja pierwsza córka zapowiadała się duża i termin miałam na pt a w pon miałam się stawić w szpitalu na wywołanie, więc już po terminie. Na szczęście wszystko zaczęło się samo w ptTak więc zastanawiam się czy to nie będzie podobnie... Chciałabym może przy cukrzycy będzie chciała wywolac wcześniej, zobaczymy ile mała przytyje do kolejnej wizyty.
My dziś mamy 10 rocznicę związkua mnie rozkłada chorobsko, źle się czuję, nos zapchany, gardło drapie... Chyba zamiast uczcić ten dzień to pójdę wcześniej spać
Wszystkiego najlepszego z okazji 10 rocznicy zwiazku
My w tym roku mamy 10 rocznice slubuu... WOWWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 09:58
estrella lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Rano dzwoniłam do ZUSu, babka mi wytłumaczyła co i jak. Także jutro jadę do siebie do placówki, wezmę dokumenty, jutro jestem umówiona z szefową na wypełnienie tego i jutro(bo dziś nie pracuje) będę umawiać się do swojej ginekolog, żeby mi wypełniła też ten druczek i będę to składać. A wypłatę do 9.02 dostanę w poniedziałek:
Czy ginekolog za wypełnienie takiego świstka może wziąć jak za normalną wizytę ??
A, czy ja u szefowej już teraz mogę złożyć wniosek o urlop macierzyński + rodzicielski ? Czy jeszcze za wcześnie ?
Karola wniosek możesz złożyć ale i tak po porodzie trzeba dostarczyć jeszcze akt urodzenia i zaświadczenie ze szpitala...
umów sie na normalną wizyte to skontrolujesz Marcepanka a przy okazji wypełni Ci papiery
Co dokładnie Ci powiedzieli w ZUS?Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:ja mam dziś wizytę, na razie nie rozmawiałam o porodzie bo jeszcze za wcześnie... kontroluję usg co dwa tygodnie ale na razie bardziej się martwię o większą główkę niż brzuszek... no i Młody jest ogólnie na 35 centylu
Fasolka moja córka też miała większą główkę i moja ginka powiedziała że skoro ja i mój mąż nie mamy małych głow to co się dziwięi taka prawda, wszystko było w jak najlepszym porządku a teraz ma piękna proporcjonalna główkę, więc się nie stresuj
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:To interbaby, model Kansas, nie wiem czy dostępna w polsxe
ahahahahaa Karmelove... wklepałam w google intebaby kansas i wyskoczyło...
Lesbian Gay Bisexual Transgender Lgbt Rainbow Inte Baby ClothesWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 10:00
mysla.nieskalana, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
U mnie mąż tak kracze jak ta wrona i ciągle mówi,że wcześniej urodzę...
Zawsze wtedy mnie to dosłownie wkurwia i mówię Mu ze spoko ,szkoda tylko,że nic nie mamy gotowego...
Wczoraj mój brat powiedział moim rodzicom o Naszych problemach...a prosilam by nic nie mówił...no debil powiedział nawet dokładną kwotę jaka musimy wpłacić do skarbówki...
Moi rodzice od początku nie byli przekonani co do naszej emigracji ale teraz ...
A ten idiota moj brat zrobil to tylko po to by od siebie odwrócic uwage...ich zestresował...mnie wkurzyl i to na maxa...a sam kompletnie to olał...Lili90 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ja nie planuję, jakoś zawsze mam większy strach przed znieczuleniami i wszystkim co dookoła (czyli np cewnik, wkłucie w kręgosłup) niż przed bólem.
U dentysty jeszcze nigdy w życiu nie miałam znieczulenia i uważam że nie ma potrzeby brać.
Ale każda musi tą decyzję dopasować do siebie i swojego progu bólu.
Rozmawiałam niedawno z kobietą która urodziła 3 dzieci i tylko przy pierwszym wzięła znieczulenie, ale trochę za późno bo częściowo i tak czuła. Przekonywała mnie że nie jest aż tak potrzebne i na moim miejscu by nie brała.
Ja u dentysty zawsze biore znieczulenie - znieczulenia:D Czyli najpierw znieczulenie dziasla zelem, a dopiero potem jak mnie zamrozi to igla
Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
U nas jest jedną wanna na oddział więc pewnie nie trafię. A podobno bol o niebo lepszy do zniesienia.
Ja też chcę sobie zaplanować datę porodu, a co
Ja poprosze po 38 tc, max do 40 tc, tj od 1 kwietnia do 13 kwietnia
I absolutnie żadnego przenoszenia, na to się nie zgadzamFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ja bym chciała tak 17.04
urodzić... w piątek by nas wypuścili i święta w domku
a im bliżej 18-19.04 to chyba ryzyko, że do wtorku się zostanie....
Mój gin nie chce czekać na 39 tydzień, więc liczę na cesarke zaraz po ukończeniu 38 tygodnia. Tylko nie wiem od której daty porodu będzie liczył. Pewnie z USG, bo będzie się bał, że zacznę rodzić bez odstawienia clexane. A co w takim przypadku zrobią, to nie wiemFasolka77 lubi tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Ja to taki hojrak jestem, że ostatnio pytałam czy mnie znieczuli do... Usuwania kamienia. W Polsce wywolalam naprawdę dziwna atmosferę pytaniem
u nas mój dentysta znieczula żelem
mnie to nie dziwija nawet do martwego zęba wołam o znieczulenie albo chociaż o posmarowanie dziąsła żelikiem... dla komfortu psychicznego
i ja mam wrażliwe szyjki więc przy czyszczeniu kamienia ten "wiatr" mnie drażni... bo najgorszy jest wiatr!
KarmeLoVe, Kiwona lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:tak LOLKA już wszystko się wyklarowało.. znajoma kadrowa się walnęła.. jestem negatywnie zaskoczona...
. Nie denerwuj się, nie ma co sobie nerwów psuć.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
estrella wrote:Helloł
helloł!!
Samych szczęśliwych chwil życzę!!!!! i dużoestrella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
estrella wrote:Fasolka moja córka też miała większą główkę i moja ginka powiedziała że skoro ja i mój mąż nie mamy małych głow to co się dziwię
i taka prawda, wszystko było w jak najlepszym porządku a teraz ma piękna proporcjonalna główkę, więc się nie stresuj
to samo nam powiedziałamama i tata mają duże głowy to nie ma stresa
K. się urodził mały ale z dużą głową... ja miałam coś koło 4kg ... więc niech się Młody wypośrodkuje i jakieś 3,5kg byłoby okestrella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Też liczę, że na święta będziemy już w domu.
Mój gin nie chce czekać na 39 tydzień, więc liczę na cesarke zaraz po ukończeniu 38 tygodnia. Tylko nie wiem od której daty porodu będzie liczył. Pewnie z USG, bo będzie się bał, że zacznę rodzić bez odstawienia clexane. A co w takim przypadku zrobią, to nie wiem
a na ile wcześniej masz odstawić clexane? rozumiem, że dlatego aby uniknąć krwotoku?Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Ja to taki hojrak jestem, że ostatnio pytałam czy mnie znieczuli do... Usuwania kamienia. W Polsce wywolalam naprawdę dziwna atmosferę pytaniem
u nas mój dentysta znieczula żelem
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI