Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Stresujecie mnie, tylko ja bez spakowanej torby ?
mam nadzieję, że Marcela spokojnie wysiedzi do początku marca aż się spakuje, a nawet dłużej!
Jeszcze dzisiaj idę do Rossmanna bo mi brakuje drobiazgów, od razu sobie te pampersy za grosza odbiorę. Klapki muszę kupić pod prysznic bo takie basenowe to mam tylko japonki a wolę do szpitala zwykłe. Kilka drobnych zakupów mam dziś w planach. Oby mój brzuch to wytrzymał bo jak mam dużo spacerów (a nie umiem chodzić powoli) to mi twardnieje czasem.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Dzień dobry
D odwieziony do pracy, wzięłam samochód. Jadę dziś po czeki na nowy rok do biura, okazało się, że są i dla mnie. Zaczynam prasowac rzeczy, myślę sobie żeby dziś zrobić próbę tłustego czwartku... Tak wiecie. Generalna. Sprawdzić ile tych pączków zrobić, ewentualnie ile kupić... No tak, żeby być gotowymciśnie mnie na słodkie
Fasolka77, Paula 90, martusiawp, Lolka30, Kiwona, mysla.nieskalana, malutka_mycha, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
malutka_mycha wrote:A dlaczego chcesz przełożyć?
Ja mam tylko nadzieję że nie ucichnie i najpierw będziemy się wspierać przy skurczach a pozniej przy kupkach
Mycha zdrówka dla Babuszki
mój dziadek pod koniec już nikogo nie poznawał ale jak mu tabletka spadła to wiedział dokładnie gdzie leży
też mam nadzieję, ze forum będzie wrzało również w kwietniu, maju itd.... jesteście kopalnią wiedzy i źródłem uśmiechu!
wczoraj miałam rano cukier 80 a dziś 94... no i nie wiem.. zwiększać dawkę??? już sama nie wiem czy te moje skoki cukru rano nie wpływają na ten brzuszekmalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Kici, kici...
Mówiłam Wam już, że codziennie inna powinna mieć nocny dyżur, żeby nie było mi smutno...a nie tak bezczelnie spać
współczuję Wam, że nie możecie spaćja się kładę 22-23 i zasypiam od razu... pobudka ok 7.... w ogóle DZIEŃ DOBRY!
B_002, estrella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
A właśnie! Post Karmelowej mi przypomniał, że dziś korzystając z okazji, że będę na mieście od razu zajdę po pyszne, domowe pączki do kawiarni! Tak długo za mną chodziły a nie miałam jak się po nie wybrać
Fasolka77, B_002, KarmeLoVe, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Pochwałę się jak już wrócę do domu!
Ja też jeszcze w łóżku, zaraz wstaje jeść, ogarniać się i na miasto
Boże Basia! Patrzę na Twój suwaczek i nie wierzę, że to już tak niedługo!
W sumie to tak leżałam przed chwilą i myślałam sobie, że tak bardzo czekałam na rzeczy od taty, a tu praktycznie za tydzień u mnie będą, to już początek marca i za miesiąc mogę być już mamą, aaa!
chwal się Karola!!!
nooo to zaczyna być ekscytująco- przerażające... ja jeszcze 6 tygodni i melduję się w szpitalu.. dobrze, że wyprawka prawie gotowa.. czekam ciągle aż K. skończy malować łóżeczko i je w końcu złoży....B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Basia no, juz taka ostatnia prosta przed Tobą...
Karola pochwal się pojazdem od razu jak będziesz tylko mogła
Ja oczywiście wkurzona za sprawą wyniku na czczo -znowu bliski 140...ja chyba przestanę jeść wogóle bo już nie wiem sama co jeść żeby rano było ok...
No i czekam zestresowana do pierwszego ksiegowania w moim banku żeby sprawdzić czy jest kasa od szefa ale ja czuję pismo nosem,że w księgowości ktoś coś zakręcil i po prostu tego przelewu nie zrobili bo co jak co ale od czasu jak tam pracuje czyli czerwiec 2016 wyplata zawsze była 20 maxymalnie...
tylko się Aga nie denerwuj! bo stres podnosi cukier!!!
ile insuliny już masz? faktycznie wysoko 140zwiększasz dawkę? tylko nie przestawaj jeść bo to najgorsze co możesz zrobić!!! Twoja dzidzia rośnie w normie?
ja się zastanawiam czy nie aby nie powinna jeść więcej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:32
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka te suwaczki tutaj to zawsze inaczej. W aplikacji mam inaczej. I miesiące i dni ciazy.
Karola ja nie mam torby u nawet nie myślę o niej na razie.
Ja miałam okropna noc. Mały chyba znów urósł albo inaczej się ułożył już mi wsio ryba. Ale co chwila budizl mnie ból żeber.. Ale to tak straszny że łzy mi leciały z bólu przy przekrecaniu.. Tak się tam pchał że nie mogłam Oddychać... Zasypialam od razu ale za jakiś czas znów mnie ten ból budził. I na nowo przekrecanie.to było tak okropne że wysłałam chłopaków do szkoły i leżę dalej. Nie potrafię się ruszyć taka jestem wyczerpana. Bezsenność przy tym to pikuś -
Fasolka77 wrote:tylko się Aga nie denerwuj! bo stres podnosi cukier!!!
ile insuliny już masz? faktycznie wysoko 140zwiększasz dawkę? tylko nie przestawaj jeść bo to najgorsze co możesz zrobić!!! Twoja dzidzia rośnie w normie?
ja się zastanawiam czy nie aby nie powinna jeść więcej...AWYKONALNE! hahaha
Mam 28j i później oczywiście znowu bede dzwonic do diabetologa i pytać czy dalej podnosić czy jak ale pewnie tak...
Wogóle to ten cukier zaczął być taki wysoki od czasu nowego pena...
Nie wiem czy coś nie tak z nim czy po prostu zbieg okolicznościhmm... był w lodówce itd...
Pomiar malucha(ten najbardziej wiarygodny bo u profesora) mam 28 lutego a dwa dni wcześniej mam jesscze wizytę u lekarki -
nick nieaktualnyDzień dobry. Witam się cieplutko i żeby nie zacząć od razu od jedzenia to zacznę od kupy (nierozerwalnie z jedzeniem związanej)
Tutaj jest krótki filmik fizjoterapeutki położniczej o tym jak ułatwić sobie pierwsze wypróżnienia po porodzie:
https://youtu.be/D86y4Q-KEyk
Ja mam dzisiaj o 11 szkole rodzenia - będziemy się uczyć o KP
Wczoraj 18j i cukier dzisiaj 89. Wygląda na to że tak około raz w tygodniu dodaje 2j.martusiawp, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Nie, no ja żartowałam oczywiście z tym,że nie będę jeść
AWYKONALNE! hahaha
Mam 28j i później oczywiście znowu bede dzwonic do diabetologa i pytać czy dalej podnosić czy jak ale pewnie tak...
Wogóle to ten cukier zaczął być taki wysoki od czasu nowego pena...
Nie wiem czy coś nie tak z nim czy po prostu zbieg okolicznościhmm... był w lodówce itd...
Pomiar malucha(ten najbardziej wiarygodny bo u profesora) mam 28 lutego a dwa dni wcześniej mam jesscze wizytę u lekarki
może spróbuj zmienić igłę w penie? jeśli coś się zmieniło na gorsze to może wina igły?
no i oczywiście skonsultuj z lekarzem
A jak do tej pory dzidzia rosła? wszystko proporcjonalnie?Fasolka77
-
Mama36 wrote:Fasolka te suwaczki tutaj to zawsze inaczej. W aplikacji mam inaczej. I miesiące i dni ciazy.
Karola ja nie mam torby u nawet nie myślę o niej na razie.
Ja miałam okropna noc. Mały chyba znów urósł albo inaczej się ułożył już mi wsio ryba. Ale co chwila budizl mnie ból żeber.. Ale to tak straszny że łzy mi leciały z bólu przy przekrecaniu.. Tak się tam pchał że nie mogłam Oddychać... Zasypialam od razu ale za jakiś czas znów mnie ten ból budził. I na nowo przekrecanie.to było tak okropne że wysłałam chłopaków do szkoły i leżę dalej. Nie potrafię się ruszyć taka jestem wyczerpana. Bezsenność przy tym to pikuś
no 18 lat masz a czujesz się zmęczona jak 36-latka.. nie nie wiem, nie wiem
a na poważnie to współczuję problemów ze snem... leż dziś i śpij do woliskrobnij coś od czasu do czasu
Mama36, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:może spróbuj zmienić igłę w penie? jeśli coś się zmieniło na gorsze to może wina igły?
no i oczywiście skonsultuj z lekarzem
A jak do tej pory dzidzia rosła? wszystko proporcjonalnie?
Młody cały duży wg pomiarów.W ub.tygodniu wg pomiarów brzuch i glowa o 3 tygodnie większe niz wskazuje wiek ciąży no i juz mial ok.2100kgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:03
-
Mama36 wrote:Daffi Ty masz jutro wizyte u swojego czy tylko usg? Wytrzymasz z tym bólem żeby mu pokazać co i jak?
Ja sobie juz wkrecilam faze ze łożysko mi sie odkleja stad bol ale przy tym pewnie byloby krwawienie. No zagadkę mam jak cholera.. Moze rzeczywiscie jakas przepuklina sie zrobila? Pamietam ze w czasach szkoły mialam pprzepukline okolopepkowa.
Albo się sypie juz.
Fasolka suwak pokazuje ci tug skończone.. Dopiero jak skonczysz 8 miesiac przeskoczy.