Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syśka, zdrówka dużo, szybkiego porodu i przespanych nocy! :*

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Zaraz was będę nadrabiać bo już jestem kilka stron w plecy :P

Właśnie wróciłam od wizyty u położnej środowiskowej. Tunia, bardzo sympatyczna i miła ta pani, super nam się trafiło. Zapraszała mnie jeszcze jakbym miała więcej pytań i zawsze też może przyjść do domu z wizytą :)
    Powiem wam, że z tą torbą do porodu to mi trochę namieszała, bo miałam się spakować w walizkę kabinówkę (a w zasadzie to już się spakowałam), ale ona radziłam, żeby zupełnie osobną torbę mieć na poród, a potem po porodzie mąż zabierze tą torbę, a przyniesie z samochodu drugą w której będą rzeczy na pobyt w szpitalu. W sumie dobra opcja, ale muszę teraz zrobić reorganizację :) Z rzeczami dla dziecka to mówiła, że na początku po porodzie w sumie mogą te pielęgniarki ubrać dziecko od razu w szpitalne ubranka, bo dziecko jeszcze lekko we krwi czy tych maziach może być, ale niedługo potem możemy je przebrać w nasze ubranka. Polecała, żeby jednak swoje mieć, bo w szpitalu to nie wiemy w czym piorą, a swoje wiemy. Ale to pierwsze ubranko i tak się może wybrudzić, więc warto mieć albo takie dodatkowe, albo chwilowo szpitalne a potem przebrać.
    Bardzo mi się to spotkanie podobało i tak mi jakoś dodało otuchy, że po porodzie ktoś tu będzie blisko czuwał. Już na następny dzień po wyjściu ze szpitala położna nas odwiedzi :)

no to świetne wiadomości:) jeszcze jak Cię troszkę uspokoila i uświadomiła to super! ja mam numer do położnej z rejonu ale jakoś się nie mogę zebrać z telefonem... chyba w poniedziałek w końcu będę musiała zadzwonić i się umówić na spotkanie...

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę 28.02 :)
    I też sobie nakupię pączków w drodze powrotnej. A nawet mam plan usmażyć domowe pączki. Ciekawe czy coś z tego planu mi wyjdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:54

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam moge rodzic w ostatnim tygodniu marca, albo ewenutalnie rozpoczac pule kwietniowa. Tylko oby nie wczesniej :)

Zglaszam sie na ochotniczke!

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Dokładnie tak, cukier we krwi zawsze w normie I to takiej niższej, krzywa cudna i nagle nie wiadomo skad cukier w moczu na poziomie 300 nieprzerwanie od końca grudnia

może nosisz siuśki w cukiernicy? :) sorrki... taki głupi żarcik :)

Franka2104 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska dołączam się do życzeń, wszystkiego dobrego! :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się kurwa chyba nie zaszczepię.. byłam u rodzinnego i ten, tak jak pozostała dwójka lekarzy u których byłam, wywalił oczy po co ja się chcę szczepić w ciąży... problem jest taki, że ta szczepionka, którą mi zapisałą ginka jest niedostępna w hurtowniach... u nas w przychodni ją mają ale 5 szt i przeznaczone są dla dzieci więc mnie nią nie zaszczepią... wszyscy się dziwią po co się chcę szczepić w ciąży... 3 tydzień się z tym tematem bujam.... rodzinny dziś mi mówi, że ta szczepionka boostrix to jest przypominająca i czy ja byłam w ogóle szczepiona na krztusiec.... no nie wiem...czy byłam.. mówię mu, że 5 lat temu chorowałam i się dowiedziałam, że w takim razie sprzedam na pewno dziecku przeciwciała... moja ginka mówi,że ta co mi zapisała jest rekomendowana i innej mi nie poleca... cyrk

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    może nosisz siuśki w cukiernicy? :) sorrki... taki głupi żarcik :)

hahahaha dokładnie! ale mąż na mnie jakoś podejrzliwie patrzy jak go pytam czy kawka odpowiednio posłodzona :) :)

Misiabella, Syska2202, AniaKJ, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się kurwa chyba nie zaszczepię.. byłam u rodzinnego i ten, tak jak pozostała dwójka lekarzy u których byłam, wywalił oczy po co ja się chcę szczepić w ciąży... problem jest taki, że ta szczepionka, którą mi zapisałą ginka jest niedostępna w hurtowniach... u nas w przychodni ją mają ale 5 szt i przeznaczone są dla dzieci więc mnie nią nie zaszczepią... wszyscy się dziwią po co się chcę szczepić w ciąży... 3 tydzień się z tym tematem bujam.... rodzinny dziś mi mówi, że ta szczepionka boostrix to jest przypominająca i czy ja byłam w ogóle szczepiona na krztusiec.... no nie wiem...czy byłam.. mówię mu, że 5 lat temu chorowałam i się dowiedziałam, że w takim razie sprzedam na pewno dziecku przeciwciała... moja ginka mówi,że ta co mi zapisała jest rekomendowana i innej mi nie poleca... cyrk

To juz bym sie juz wku*wila z ta szczepionka bo widze, ze jestes juz w 32 tygodniu wiec w sumie juz ostatni dzwonek na szczepionke.
    Ja z kolei mialam odrwotny problem, bo mnie chcieli juz szczepic w 16 tygodniu, kiedy ja jeszcze sama nie wiedzialam, czy wogole chce i tak mi truli dupe za kazdym razem pytajac, czy sie juz zdecydowalam

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja też tak wyczytałam w internetach i jak się rejestrowałam to w rejestracji babeczka powiedziała ze to płatne będzie. A skierowanie miałam od pani genetyk i jak przyszłam w dzień badania I poszłam do rejestracji zapłacić to pani powiedziała ze jak mam skierowanie od genetyk to to jest jakby kontynuacja badań i ono bedzie na NFZ. Pytałam czy jest pewna żeby potem nie miała kłopotów :D powiedziała ze tak no to się nie kłóciłam

ja chodzę wszędzie prywatnie... dobrze, że chociaż mam enel-med to dużo specjalistów i badań mam w pakiecie więc nie płacę bo inaczej to bym już kupę kasy wyłożyła.. a tak Pappa za free w moim wieku, NIFTY 2999 zł, wizyta u lekarza 150-250 zależy czy z usg czy nie plus w innej przychodni usg u mojej ginki płatne 200-250 zł. Chodzę co 2 tygodnie....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wierzycie że można umrzeć z tęsknoty?

zwierzaki na pewno mogą!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja tylko w 2 trymestrze i na początku 3 chodziłam co 3-4 tyg, a tak to tez chodzę co 2 tyg. Do 10 tc od 5 byłam co tydzień. Tez chodzę prywatnie. Jedyne co miałam za free to te usg I, II i III trymestru gdzie przy okazji Tego drugiego i trzeciego miałam echo i test Pappa - to ze względu na wrodzona wade serca mojego męża

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia,ja mam wizyty popołudniu to chyba nie wytrzymam do tej pory bez pączków :D

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja po integracji sensorycznej z synem. Wróciliśmy, a tu koty zaczęły odwalac. Grażka zasmarkala krwią podłogi i krzesła, więc musiałam szorowac. Do tego ma znów biegunkę więc kuwety szorowalam. W tym czasie Franek puscil 2 pawie. Ja pierdole, mam dość. Muszę znów do weta jechać chociaż z tą Grażyna, bo przecież niby dostała antybiotyk a smarkanie krwią nie jest normlane. Już nie wspomnę, że nie nadazam sprzątać ;( Jak szorowalam podłogę to się przewróciłam na plecy jak taki zuczek, nóżki w górze i łapki :/ masakra

Mieliśmy dzisiaj wieczorem jechać na basen, ale jak ja mam jeszcze weta ogarnąć i obiad i pranie to nie wiem, czy będę miała na to siłę :(

Jezu Kiwona jakie te Wasze kotki chorowitki :( serce się kraje!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie juz wybranych rodzicow chrzestnych dla swoich dzieci…?

Pytam bo, gdy rozmawialam ostatnio z moja fryzjerka to mowila ze nie bedzie jej w sierpniu bo leci do Polski na chrzest dziecka swojego kuzyna. Spytalam, czy to chlopiec, czy dziewczynka itd a ona mi odpowiedziala, ze rodzice nie chca znac plci, a dzidzius sie jeszce nie urodzil…
    Czyli chrzest juz jest zaplanowany z konkretna data, a dziecka jeszcze nie ma na swiecie.

Czy to oznacza, ze sa takie kolejki, czy co?? Kolejki do kosciola, czy kolejki zeby zarezerwowac lokal?

Jak do zlobka juz trzeba zapisywac to w takim razie chrzest tym bardziej?
    hmm myslalam ostatnio o tym, ale ja nie mam w swoim otoczeniu nikogo kogo widzialabym w roli ojca chestnego mojego malenstwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 16:21

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Pytam bo, gdy rozmawialam ostatnio z moja fryzjerka to mowila ze nie bedzie jej w sierpniu bo leci do Polski na chrzest dziecka swojego kuzyna. Spytalam, czy to chlopiec, czy dziewczynka itd a ona mi odpowiedziala, ze rodzice nie chca znac plci, a dzidzius sie jeszce nie urodzil…
    Czyli chrzest juz jest zaplanowany z konkretna data, a dziecka jeszcze nie ma na swiecie.

Czy to oznacza, ze sa takie kolejki, czy co?? Kolejki do kosciola, czy kolejki zeby zarezerwowac lokal?

hmm myslalam ostatnio o tym, ale ja nie mam w swoim otoczeniu nikogo kogo widzialabym w roli ojca chestnego mojego malenstwa

My chrzest też mamy zaplanowany. Musimy zarezerwować lokal, bo będąc w Polsce robimy remont i nie dam rady przygotować niczego w domu dla gości. Jest jeszcze opcja chrztu w grudniu, ale myślę, że 8miesieczne dziecko jest już trochę za duże, a nie chcemy go męczyć. Problem jest taki, że o ile D ma rodzeństwo, tak ja tylko cioteczne. Jeden z braci, których brałam pod uwagę na ojca chrzestnego nie ma bierzmowania i mieć nie chce, drugi to samo. Niestety, chrzestna chyba będzie moja przyjaciółka. Tzn, stety albo niestety, bo jest dla mnie jak siostra.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

My mamy wybranych ale jeszcze nie zostali poproszeni o to :) a tym bardziej nie mamy jeszcze daty :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama, kolejki na lokal. W sierpniu jest dużo ślubów, więc to trochę problemowy miesiąc, bo w niedzielę są poprawiny.

Sprawdzajcie z tymi ubezpieczeniami, bo mężowie/partnerzy oczywiście też dostają kasę za urodzenie dziecka.

Martusia, gratuluję :) <3

Misiabella, a na usg nie miałaś pomiaru wagi??

Syska Kochana, sto lat! Lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia :)

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Basia,ja mam wizyty popołudniu to chyba nie wytrzymam do tej pory bez pączków :D
    Ja się zawsze na rano umawiam bo chce mieć z głowy i nie lubię czekania w danym dniu na wizytę :)
    Ale to taka kontrolna bez USG, no chyba że mi postanowi sprawdzić ułożenie dziecka. Badania idę robić w poniedziałek. Cały ten pakiet który się robi mniej więcej w 33-37tc. Oby wszystko wyszło w normie.

mysla.nieskalana, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska zdrówka, cierpliwości i szybkiego nieskomplikowanego porodu! :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1903 1904 1905 1906 1907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ