Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolinka co do lodów haagen zwłaszcza solony karmel mniam. Jen&Berry z karmelem lub z masłem orzechowym są też wyganskie pyszne! Tesco Auchan Kaufland i Lidl
Mam gruszkę i mam katarek. Gruszkę nawet ze sobą do szpitala biorę jakoś jak mi koleżanka powiedziała że żałowała że nie miała bo małemu coś swiszczalo w nosku tak od razu to wpisałam na listę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:10
-
mysla.nieskalana wrote:Kurcze,powiem wam ,ze sikanie do kubka to już jest niemal niemożliwe.Ja zupełnie nie widzę gdzie ten pojemnik podstawiam,leje sobie po rękach i wszystkim (sorry)
Jakaś masakra!
A w naszej przychodni przyjmują mocz tylko w takich wąskich probówkach, to jest dopiero masakra trafić do tego pojemniczka.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySikanie do kubeczka to pikuś w porównaniu do wkladania sobie luteiny! Nie ma mowy żebym sobie sama zrobiła masaż krocza! Mąż musi masować. Ale ja mam stracha i zacznę troszkę później jakoś się boje ze wywołam poród ... Taką schize dostałam
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam fridę i gruszkę też - kosztowała kilka zł, wolę mieć, gdyby frida mnie przerosła
Kiwona, ale SłodziakCieszę się, że wszystko dobrze!
Misiabella, czyli każdy sobie zakłada u Ciebie inny tydzień, stąd różnice w centylach? Paranoja jakaś, może niepotrzebnie tam lezysz w takim razie...
Paula, ja sobie identycznie wyobrażam z tym smarowaniem...te maści są tak gęste, na to założyć wielką podpachę i tak chodzić dzień i noc? Nie do wytrzymania.
Mistella i Kasionek...co Wy z tymi czopami...w sumie macie 35 tc skończone, więc może powolutku coś tam się dziać, ale teraz po każdym sikaniu będę moczyć grzywkę w muszli
Kciuki za pozostałe wizyty!
I za ZUS KarolaKarollinax26, Paula 90, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny będziecie po każdej zmianie pieluszki smarować czymś pupę? czy tylko jak się "coś" zacznie? i czym będziecie smarować?
To samo mi ostatnio położna na spotkaniu potwierdziła. A kremy tego typu na odparzenia to nie stosować profilaktycznie tylko jak rzeczywiście zaczynają się odparzenia.
Ja tak będę robić i obserwować czy jest ok.Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karollinax26 wrote:Kiwona, super wieści! Chyba podobny do Ciebie!
Paula, właśnie o nich myślałam, tylko ciekawe czy gdzieś je dostanę.
Tak apropo, kupowałyscie zwykłą gruszkę do nosa dla dziecka ?
Ja mam katarek i zwykła silikonowa gruszke, ona kosztuje kilka zł. Może faktycznie nie jest obecnie uważana za higieniczna ale to kosztuje 5 zl- można wyrzucić i kupić nową, a przy takim maluszku uważam ze będzie najlepsza. Widzieliście szerokość tej końcówki od katarka? Nie wiem czy to da się wepchnąć małemu do nosaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:21
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:W szkole rodzenia nam mówili, żeby nie smarować za każdym razem, bo nie ma potrzeby.
To samo mi ostatnio położna na spotkaniu potwierdziła. A kremy tego typu na odparzenia to nie stosować profilaktycznie tylko jak rzeczywiście zaczynają się odparzenia.
Ja tak będę robić i obserwować czy jest ok.
dopytuję bo na SR jedna mówi,że w razie W dopiero a w sobotę neonatolog mówila, ze za każdym razem.. wiec już nie wiem....Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Poza tym laski nie zaczynajcie rodzić przed połowa marca! Bo się porobie w gacie . Na bank sama zacznę schizowac hahahaha
Nie ma żadnego rodzenia! Obowiązuje kolejkakażdy czeka na swój czas!
A tak serio, to na samą myśl, że od piątku zaczyna się marzec ściska mnie w brzuchu .... -
Tunia76 wrote:Świetnie Cię rozumiem.
A w naszej przychodni przyjmują mocz tylko w takich wąskich probówkach, to jest dopiero masakra trafić do tego pojemniczka. -
Ja nie wiem jak będę robić, pracując w żłobku zetknęłam się z wieloma przypadkami, kiedy to rodzice prosili nas, żeby smarować pupę po każdym zmienianiu pieluszki. Nie sądzę żeby się działo coś złego, kiedy się posmaruje dziecku cienką warstwę za każdym razem.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja będę smarować tylko jak będzie potrzeba. Na SR też tak mówili
Kiwona świetne wiadomości
Ja mam problem ten masaż krocza robić, nie sięgam. A że sama mam problem ze robie to dobrze więc mąż już w ogóle odpada
Mnie chyba też ta wizyta dzisiaj czeka, cały czas coś tam się brudzi -
B_002 wrote:Grycan, ja uwielbiam ich lody
Ja tez uwielbiam ich lody
Co do pupki ja chyba będę smarować za każdym razem. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu tak na prawdę to będzie zależeć od skory naszego maluszka- każda dopasuje do niej pielęgnacje.
A tak a propo SR, już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale ostatnio położna mówiła żeby do spania na noc kłaść dziecko na bok... ja wszędzie w tych nowych „standardach” widziałam żeby dziecko kłaść na plecach... ale teraz ona mi zamieszała w głowie i sama nie wiem. Jak Wy będziecie robić ?Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:dopytuję bo na SR jedna mówi,że w razie W dopiero a w sobotę neonatolog mówila, ze za każdym razem.. wiec już nie wiem....
Ona stwierdziła że dziecko ma takie same odczucia jak my i to nie jest dla niego fajne, woli mieć sucho niż nakremowane. A jak są odparzenia to co innego, wtedy trzeba zadziałać jakimś kremem odpowiednim.
W sumie mnie to przekonuje.martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja tez uwielbiam ich lody
Co do pupki ja chyba będę smarować za każdym razem. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu tak na prawdę to będzie zależeć od skory naszego maluszka- każda dopasuje do niej pielęgnacje.
A tak a propo SR, już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale ostatnio położna mówiła żeby do spania na noc kłaść dziecko na bok... ja wszędzie w tych nowych „standardach” widziałam żeby dziecko kłaść na plecach... ale teraz ona mi zamieszała w głowie i sama nie wiem. Jak Wy będziecie robić ?
Nam położna mówiła, że można na boczku i jest to dobra ozycja ale pod warunkiem, że nie spuszczamy wzroku z dziecka. Na noc tylko i wyłącznie na pleckachB_002 lubi tę wiadomość