X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja mam taki elektryczny aspirator i zamówiłam jeszcze katarek pod odkurzacz. Właśnie czekam na ostatnią dostawę z Gemini :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka co do lodów haagen zwłaszcza solony karmel mniam. Jen&Berry z karmelem lub z masłem orzechowym są też wyganskie pyszne! Tesco Auchan Kaufland i Lidl

Mam gruszkę i mam katarek. Gruszkę nawet ze sobą do szpitala biorę jakoś jak mi koleżanka powiedziała że żałowała że nie miała bo małemu coś swiszczalo w nosku tak od razu to wpisałam na listę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:10

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kurcze,powiem wam ,ze sikanie do kubka to już jest niemal niemożliwe.Ja zupełnie nie widzę gdzie ten pojemnik podstawiam,leje sobie po rękach i wszystkim (sorry) :D Jakaś masakra!
    Świetnie Cię rozumiem. :)
    A w naszej przychodni przyjmują mocz tylko w takich wąskich probówkach, to jest dopiero masakra trafić do tego pojemniczka.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na razie po drodze ani do Kauflandu ani do Lidla :D no nic, może w jakimś markecie na mieście coś znajdę :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona super informacje z rana! Cudownie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikanie do kubeczka to pikuś w porównaniu do wkladania sobie luteiny! Nie ma mowy żebym sobie sama zrobiła masaż krocza! Mąż musi masować. Ale ja mam stracha i zacznę troszkę później jakoś się boje ze wywołam poród ... Taką schize dostałam

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym laski nie zaczynajcie rodzić przed połowa marca! Bo się porobie w gacie . Na bank sama zacznę schizowac hahahaha

Karollinax26, Paula 90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam fridę i gruszkę też - kosztowała kilka zł, wolę mieć, gdyby frida mnie przerosła ;)

Kiwona, ale Słodziak :) Cieszę się, że wszystko dobrze!

Misiabella, czyli każdy sobie zakłada u Ciebie inny tydzień, stąd różnice w centylach? Paranoja jakaś, może niepotrzebnie tam lezysz w takim razie...

Paula, ja sobie identycznie wyobrażam z tym smarowaniem...te maści są tak gęste, na to założyć wielką podpachę i tak chodzić dzień i noc? Nie do wytrzymania.

Mistella i Kasionek...co Wy z tymi czopami...w sumie macie 35 tc skończone, więc może powolutku coś tam się dziać, ale teraz po każdym sikaniu będę moczyć grzywkę w muszli ;)

Kciuki za pozostałe wizyty!
    I za ZUS Karola :)

Karollinax26, Paula 90, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny będziecie po każdej zmianie pieluszki smarować czymś pupę? czy tylko jak się "coś" zacznie? i czym będziecie smarować?
    W szkole rodzenia nam mówili, żeby nie smarować za każdym razem, bo nie ma potrzeby.
    To samo mi ostatnio położna na spotkaniu potwierdziła. A kremy tego typu na odparzenia to nie stosować profilaktycznie tylko jak rzeczywiście zaczynają się odparzenia.
    Ja tak będę robić i obserwować czy jest ok.

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kiwona, super wieści! Chyba podobny do Ciebie! :)

Paula, właśnie o nich myślałam, tylko ciekawe czy gdzieś je dostanę.

Tak apropo, kupowałyscie zwykłą gruszkę do nosa dla dziecka ?

Ja mam katarek i zwykła silikonowa gruszke, ona kosztuje kilka zł. Może faktycznie nie jest obecnie uważana za higieniczna ale to kosztuje 5 zl- można wyrzucić i kupić nową, a przy takim maluszku uważam ze będzie najlepsza. Widzieliście szerokość tej końcówki od katarka? Nie wiem czy to da się wepchnąć małemu do nosa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:21

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    W szkole rodzenia nam mówili, żeby nie smarować za każdym razem, bo nie ma potrzeby.
    To samo mi ostatnio położna na spotkaniu potwierdziła. A kremy tego typu na odparzenia to nie stosować profilaktycznie tylko jak rzeczywiście zaczynają się odparzenia.
    Ja tak będę robić i obserwować czy jest ok.

dopytuję bo na SR jedna mówi,że w razie W dopiero a w sobotę neonatolog mówila, ze za każdym razem.. wiec już nie wiem....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Poza tym laski nie zaczynajcie rodzić przed połowa marca! Bo się porobie w gacie . Na bank sama zacznę schizowac hahahaha

Nie ma żadnego rodzenia! Obowiązuje kolejka :D każdy czeka na swój czas! :D

A tak serio, to na samą myśl, że od piątku zaczyna się marzec ściska mnie w brzuchu ....

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Apropo lodów, jakie polecacie do kupienia i zjedzenia sobie w domu ? :D chodzi mi o markę :D
    Grycan, ja uwielbiam ich lody :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Świetnie Cię rozumiem. :)
    A w naszej przychodni przyjmują mocz tylko w takich wąskich probówkach, to jest dopiero masakra trafić do tego pojemniczka.
    U mnie też takie dają,ale ze ja tam robie te badania odpłatnie to udaje głupią i zawsze przynoszę w swoim pojemniku z apteki (tym szerokim) i nic nie mówią :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak będę robić, pracując w żłobku zetknęłam się z wieloma przypadkami, kiedy to rodzice prosili nas, żeby smarować pupę po każdym zmienianiu pieluszki. Nie sądzę żeby się działo coś złego, kiedy się posmaruje dziecku cienką warstwę za każdym razem.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę smarować tylko jak będzie potrzeba. Na SR też tak mówili :)

Kiwona świetne wiadomości :)

Ja mam problem ten masaż krocza robić, nie sięgam. A że sama mam problem ze robie to dobrze więc mąż już w ogóle odpada :)

Mnie chyba też ta wizyta dzisiaj czeka, cały czas coś tam się brudzi

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Grycan, ja uwielbiam ich lody :)

Ja tez uwielbiam ich lody <3

Co do pupki ja chyba będę smarować za każdym razem. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu tak na prawdę to będzie zależeć od skory naszego maluszka- każda dopasuje do niej pielęgnacje.

A tak a propo SR, już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale ostatnio położna mówiła żeby do spania na noc kłaść dziecko na bok... ja wszędzie w tych nowych „standardach” widziałam żeby dziecko kłaść na plecach... ale teraz ona mi zamieszała w głowie i sama nie wiem. Jak Wy będziecie robić ?

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie sięgam. Na razie 0dance.gif

Nawet się jeszcze sama golę dokładnie całe podwozie. Nie widzę, ale sięgam :D

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dopytuję bo na SR jedna mówi,że w razie W dopiero a w sobotę neonatolog mówila, ze za każdym razem.. wiec już nie wiem....
    Mi to położna wytłumaczyła na prostym przykładzie, czy sama chciałabym mieć tam wysmarowane czymś non stop? :D Ona stwierdziła że dziecko ma takie same odczucia jak my i to nie jest dla niego fajne, woli mieć sucho niż nakremowane. A jak są odparzenia to co innego, wtedy trzeba zadziałać jakimś kremem odpowiednim.
    W sumie mnie to przekonuje.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja tez uwielbiam ich lody <3

Co do pupki ja chyba będę smarować za każdym razem. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu tak na prawdę to będzie zależeć od skory naszego maluszka- każda dopasuje do niej pielęgnacje.

A tak a propo SR, już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale ostatnio położna mówiła żeby do spania na noc kłaść dziecko na bok... ja wszędzie w tych nowych „standardach” widziałam żeby dziecko kłaść na plecach... ale teraz ona mi zamieszała w głowie i sama nie wiem. Jak Wy będziecie robić ?
    W czynnikach ryzyka SIDS jest kładzenie dziecka w innej pozycji niż na pleckach.
    Nam położna mówiła, że można na boczku i jest to dobra ozycja ale pod warunkiem, że nie spuszczamy wzroku z dziecka. Na noc tylko i wyłącznie na pleckach

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ