Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mała miala 3 miesiace jak sie sama przekrecala z plecow na brzuszek i odwrotnie. ale kazde dziecko jest inne ona byla dosc silna. siedziala tez jakos majac 5 miesiacy a pierwsze kroki postawila w 10mcu zycia. fizycznie rozwijala sie ekspresowo ale np bardzo pozno zaczela mowic..
Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa będę smarować pupke łagodząca maścią z dermy bardzo cienka warstwa. Jak mam okres i mam podpaski zwłaszcza w ciepłe dni mam podrażnienia przy pachwinach sama smaruje się bepanten Extra bardzo cienko mi to pomaga. Ale nie będę tego robiła co 2 godziny tylko mysle że co drugie co 3 przewijanie i po każdej pupci. Skóra nie lubi kontaktu z woda myślę że taka cieniutka warstwa dobrego produktu to tylko na dobrze zadziała. Ale to ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:24
-
Wiewióreczka wrote:Kochana, jak się czujesz? Drugi trymestr Cię powitał - jupi
No już jestem trochę pewniejszamniej się boję. Czuję się dobrze. Dolegliwości minęły... Teraz będę tylko tyc
i czekać na wasze maluszki...
Karmelllka90, mysla.nieskalana, Kiwona, Fasolka77, KarmeLoVe, martusiawp, Wiewióreczka, Syska2202, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualnyCo do spania dziecko samo rusza główka jedynie trzeba pilnować żeby nie spalo caly czas na jednej stronie. Co mnie stresuje zeby upilnować zeby nie było asymetrii.
Na boku ja będę gladla tylko kiedy będę przy niej siedzieć inaczej tylko na pleckach.
A od kiedy się kładzie dziecko na brzuszku ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Co do spania dziecko samo rusza główka jedynie trzeba pilnować żeby nie spalo caly czas na jednej stronie. Co mnie stresuje zeby upilnować zeby nie było asymetrii.
Na boku ja będę gladla tylko kiedy będę przy niej siedzieć inaczej tylko na pleckach.
A od kiedy się kładzie dziecko na brzuszku ?
U nas położna mówiła że od razu, ale to ta sama położna co mówiła o kadzeniu na boczku wiec nie wiem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyNam położna mówiła i chyba gdzieś to czytałam, że dziecko ma inaczej zbudowane te odcinki, które są odpowiedzialne za zachłyśnięcia od dorosłego. Zanim tam się pozarasta/pootwiera to troche czasu mija.
Dlatego noworodek leżąc na plecach radzi sobie nawet jak uleje. Zresztą dziecko nie leży z główką na sztorc do góry tylko układa główkę na bok.
Pod warunkiem oczywiście, że się dziecku nic pod główkę nie podkłada - dlatego też nie powinno się podkładać poduszek pod głowę, bo one mogą "przyblokować" główkę na sztorc (wtedy może być utrudnione oddychanie i właśnie odkrztuszanie).
Mnie to przekonujeFasolka77, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Że nie są konieczne
No u nas też i że jak ktoś chce to można poduszkę pod materac położyć i wyjdzie na to samo. Ale to było wszystko na jednych zajęciach wiec już wole zweryfikować xd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Bardzo cię męczył I trymestr?
Nie było aż tak. Źle. Mdłości miałam tylko wieczorami, za to codziennie praktycznie. Do tego ten strach straszny przed każdą wizytą i pomiędzy nimi...
Ale już mam nadzieję najgorsze za mnąCiąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:No u nas też i że jak ktoś chce to można poduszkę pod materac położyć i wyjdzie na to samo. Ale to było wszystko na jednych zajęciach wiec już wole zweryfikować xd
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Co do spania dziecko samo rusza główka jedynie trzeba pilnować żeby nie spalo caly czas na jednej stronie. Co mnie stresuje zeby upilnować zeby nie było asymetrii.
A od kiedy się kładzie dziecko na brzuszku ?
na brzuszku można od urodzenia tylko trzeba mieć dziecko na oku. A jeśli chodzi o pozycję główki to do pewnego momentu dziecko samo główki nie obróci i warto kłaść je "raz w nogach" a raz "w głowie" łóżeczkaKiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyReniiata wrote:Nie było aż tak. Źle. Mdłości miałam tylko wieczorami, za to codziennie praktycznie. Do tego ten strach straszny przed każdą wizytą i pomiędzy nimi...
Ale już mam nadzieję najgorsze za mną -
Paula 90 wrote:Fasolka - nic ciekawego nie robiłam na paznokciach. W razie czego mam ze sobą zmywacz do paznokci wszędzie i będę zmywać. Mam zwykłe, głębokie bordo
myślałam, że zaszalejesz z jakimś wzorkiem- smoczek etcPaula 90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Kochana teraz już będzie wszystko w porządku ! Termin na sierpień?
więc równie dobrze może być wrzesień. Zobaczymy..
A nigdy nie chciałam rodzic latem... I ten brzuch w te upały, będzie ciężko... No ale co zrobić. Miał być kwiecie, będzie sierpieńCiąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
No ja zmienialam boki na ktorych lezal michalek, raz z jednej strony raz z drugiej. Byc moze ze jest to prawda, ze dziecko lezac na wznak sie nie zadlawi, jesli ma glowe polozona bokiem. Mi moja znajoma ginekolozka mowila kiedys, jak to rozkminialam, ze spokojnie, dziecko tak latwo nie da sie ukatrupic
Paula 90, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość