Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:A tak a propo SR, już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale ostatnio położna mówiła żeby do spania na noc kłaść dziecko na bok... ja wszędzie w tych nowych „standardach” widziałam żeby dziecko kłaść na plecach... ale teraz ona mi zamieszała w głowie i sama nie wiem. Jak Wy będziecie robić ?
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyBasia - dokładnie tak samo moja położna mówiła. Poza tym powiedziała, że skóra dziecka jest tak chłonna i przepuszczalna jak płuca. Dlatego trzeba brać poprawkę na to co chcemy dać dziecku do organizmu bo wszystko - każda maść, krem, balsam, puder, detergent - może przenikać do krwiobiegu. I tu zasada "mniej znaczy więcej" jest jak najbardziej na miejscu
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja też byłam przekonana tak jak Wy- że w dzień na boku jak mam na niego oko a jak sama idę spać to na plecki. Ale no nie wiem może jej się coś pomyliło...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdę sobie ogarnąć paznokcie - uwielbiam
Ciepła kąpiel zmiękczająca, dokładne ogarnęcie skórek, malowanko i wzorki. Kocham robić wzorkiKiedyś nawet malowałam takie artystyczne (typu twarze, martwa natura), ale ostatnio nie mam weny.
I kocham zapach tych krążków zmiękczających z douglasa. Używacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:41
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Nie no,ja też się golę,ale z tym kubkiem mam stresa,że poleci wszystko obok i nic nie złapie albo inne takie
Coś tam zawsze złapię i od razu się umyje jak się zasikam
Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Ja wchodzę do wanny, podmywam się, wycieram i sikam
Coś tam zawsze złapię i od razu się umyje jak się zasikam
a tego czegoś z Douglasa nie znam.PAznokcie sobie też uwielbiam robić,ale ja zwyklymi lakierami
Też miałam swego czasu artystyczne zapędy,teraz troche mi przeszło. -
Paula 90 wrote:
ja też sięgampotem kontrola lusterkiem i gitara... siku do pojemnika też jeszcze zrobię
na razie 1/100 prasowania za mną a ja mam już dość....mysla.nieskalana, AniaKJ lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:W czynnikach ryzyka SIDS jest kładzenie dziecka w innej pozycji niż na pleckach.
Nam położna mówiła, że można na boczku i jest to dobra ozycja ale pod warunkiem, że nie spuszczamy wzroku z dziecka. Na noc tylko i wyłącznie na pleckach
nam mówili dokładnie to samo na SR, na brzuszk i na boku jedynie w dzień i jak mamy dziecko na oczachFasolka77
-
Paula 90 wrote:Idę sobie ogarnąć paznokcie - uwielbiam
Ciepła kąpiel zmiękczająca, dokładne ogarnęcie skórek, malowanko i wzorki. Kocham robić wzorkiKiedyś nawet malowałam takie artystyczne (typu twarze, martwa natura), ale ostatnio nie mam weny.
I kocham zapach tych krążków zmiękczających z douglasa. Używacie?
pokaż efekt potem!ja jeśli chodzi o paznokcie to tylko czerwień, fuksja i french... innych kolorów i wzorków nie toleruję
Fasolka77
-
A wtedy jak dziecko leży na pleckach na noc to głowę kładziemy mu jakoś na boki czy tak jakby patrzył w sufit? Czy on sam będzie kręcił głowa ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja sięgam żeby się ogolić albo nasikać do pojemniczka. Co prawda robię to na czuja bo nic nie widzę xd ale dosięgam. Gorzej się ma sprawa dosięgania do paznokci od stóp
wczoraj właśnie mąż robił mi pedicure
malutka_mycha, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny, wszystko wam wyjdzie w "praniu"
Maluszek sam będzie kręcił główka. Na noc na boku nie polecam, bo może się przekręcić na brzuszek a wtedy to niebezpieczne. Choć mojej bratowej dzieci spaly na brzuchu od urodzenia. Ja się bałam jednak.
Nie planujcie wszystkiego bo tego się nie da zaplanować
DorotaAnna, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, Karmelllka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Te zalecenia to sie szybko zmieniaja. U nas kiedys na SR mowili ze na boku jest najbezpieczniej zeby dziecko sie nie zachlysnelo jesli zwymiotuje, bo lezac na boku jest szansa ze mu to wyplynie. Mowili tez ze jesli dziecko bedzie sie dlawic odbitym mlekiem i wymiocinami to nigdy nie mozna go z pozycji na wznak podnosic do gory, tylko najpierw na bok i podnosic brzuchem zwroconym w strone materaca. Moje dziecko spalo na bokach. A jak mialam je na oku to troche na wznak. Ja musze poczytac jakie sa zalecenia przy wymiotach dla osob doroslych, bo logika postepowania powinna byc podobna.
-
Jedna tu dziewczyna miala niezla zagwozdke. Na ip powiedzieli jej ze jest w takim tyg skonczonym jak jej lekarka mowila i sama myslala a na odzdziale patologii dowiedziala sie ze ciaza tydzien starsza.
-
Dorosłego jak wymiotuje to się kładzie na boku...
A o klinach coś Wam mówili na SR ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Reniiata wrote:Dziewczyny, wszystko wam wyjdzie w "praniu"
Maluszek sam będzie kręcił główka. Na noc na boku nie polecam, bo może się przekręcić na brzuszek a wtedy to niebezpieczne. Choć mojej bratowej dzieci spaly na brzuchu od urodzenia. Ja się bałam jednak.
Nie planujcie wszystkiego bo tego się nie da zaplanować