X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje najmądrzejsze koleżanki - mój mąż się pyta mnie czy uważam, że powinien już jeździć swoim autem do pracy. Ma obecnie dojazd zorganizowany. A do mnie ma 60km.
    Te dojazdy to duża wygoda, bo czasem jak pracuje w nocy to potem dosypia w trasie, bo nie musi prowadzić.

On trochę świruje, że nie zdąży i na nic zdają się moje tłumaczenia, że to trwa i zdąży nawet jakby przyjechał taksówką :D

Jak myślicie? Powinien już być w "gotowości"?
    Może jeszcze nie teraz, ale tak po 36 tygodniu to już bym na jego miejscu wybrała własny samochód, żeby w razie czego być na każde wezwanie.
    Nie masz raczej zagrożenia porodu przedwczesnego, co innego jakbyś miała to wcześniej by musiał być w gotowości.
    Mi moja prowadząca pozwoliła wyjeżdżać do domu rodzinnego (180km od Krakowa) do 38tc :P Nie zamierzam już wyjeżdżać, ale ona twierdzi że nie ma zagrożenia że urodzę wcześniej. Więc wszystko zależy od tego jaka jest ta ciąża.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Paula jak daleko macie do szpitala? I jak dlugo M bedzie musial jechać?
    Nie mozna zakładać ze pierworodka to urodzi pewnie po kilkunastu godzinach.. Sa kobitki ktore w ciagu pol godz od skurczy maja juz na full akcje porodowa. Do szpitala zawsze mozesz podjechac sama taxowka w razie czego a M podjedzie prosto do szpitala. Bo nigdy nie wiemy czy wody nam odejda.. Jakiego będą koloru.. Czy mozemy sobie pozwolic na czekanie spokojne w domu czy niezwlocznie sie udac do szpitala.

Ja to wszystko wiem, ale zakładamy optymistyczny scenariusz :). Z pracy do domu ma 35 minut. Z domu do szpitala 1 wyboru 30 minut a do szpitala 2 wyboru 10 minut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Moj mąż z 4 sierpnia :D i też cudowny człowiek :D
    Na prenatalnych dr mówił, że prawdopodobnie chłopak ❤️ ja nie pytałam. Sam wygadał. Wam się sprawdziła płeć z prenatalnych? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że on zauważył różnice w tym wyrostku. Rzucił tylko okiem i mówi że chłopak.
    Ja widziałam to "coś" - było duże, ale na tym etapie chyba dziewczynka i chłopiec podobnie wyglądają no nie?
    Jak było u was? Jakie mam szansę na chłopca?
    Bo mam w domu dwie dziewczynki i chłopca. Byłoby po równo :D
    Ja miałam prenatalne 11+5 powiedział dziewczynka po wyrostku i się sprawdziła. Ale powiedział że nam zdradzi jeśli będzie pewien.
    Ale nie wszystkim dziewczynom się sprawdziło

Reniiata lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja to wszystko wiem, ale zakładamy optymistyczny scenariusz :). Z pracy do domu ma 35 minut. Z domu do szpitala 1 wyboru 30 minut a do szpitala 2 wyboru 10 minut.
    aa to spokojnie zdazycie. myslalam że ze 2 godz bedziesz musiala na niego czekac. plus dojazd do szpitala w korkach :P
    U mnie jest tyle latwiej ze miasto małe ale jesli z pracy by jechac miał M w godzinach szczytu to tez z pol godz ale do szpitala autem 5min z wjazdem winda na gore;p

martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdziło z prenatalnych ze dziewczynka :)
    Tunia uwielbiam kaszankę i jem cała ciąże ;)

martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja miałam prenatalne 11+5 powiedział dziewczynka po wyrostku i się sprawdziła. Ale powiedział że nam zdradzi jeśli będzie pewien.
    Ale nie wszystkim dziewczynom się sprawdziło
    u mnie sie sprawdzilo :) powiedziano chlopiec i jest dorodny chlopiec :)

Reniiata, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mi się sprawdziło z prenatalnych ze dziewczynka :)
    Tunia uwielbiam kaszankę i jem cała ciąże ;)
    ojej zawsze podziwiam ludzi ktoryz to jedza.
    ja w zyciu nie rusze kaszanki przez to ze widzialam jak się ją robi..
    bylam dzieckiem i obrzydzenie i wstret pozostal do dzis..

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma pracę w terenie i może być wszędzie. Mam nadzieję że zacznę rodzić albo w nocy albo w weekend :) kiedy on będzie w domu.

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 11 Tc było powiedziane, że chłopiec, a potem nipt to tylko potwierdził :)

Paula, od 35 tc ja bym stawiała na własny samochód.
    Mój ma zakaz wyjazdów na montaże od 34tc, bo u nas duuuzo dzieci właśnie w 34/35 tc postanawia wylazic, dlatego panikuje. Nasz młody ma pozwolenie żeby wyjść po 16 kwietnia, nie wcześniej :)
    Ale ostatnio D był w pracy, skończył o 15, a wredne babsko - właścicielka domu, w którym montowal meble-zastawila podjazd i nie mógł wyjechać, nie odbierala telefonu i finalnie wróciła do domu po 17. Spędził dwie godziny czekając na nią, a dodatkowo wrócił do domu na 19:30, bo korki od niej do firmy ogromne, a później jeszcze do domu. Także my będziemy dmuchać na zimne, oby szef zrozumiał :D ;)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się dziewczynka sprawdziła ale lekarz mówił że głowy nie da. Dopiero na polowkowych byliśmy pewni :)

Dostałam dzisiaj mail z Rossmann o pieluszkach :)
    Wiec nie zapomnieli o mnie.

Przyszła dzisiaj następna paczka, z materacykiem do kosza Mojżesza, miękkim przewijak iem, przescieradelkami i smoczkami. Zostałam mile zaskoczona bo odrzucili kosmetyczka i pieluszek flanelowa w gratisie :) A aż tyle u nich nie zapłaciłam :D

martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i lekarka mi dzisiaj powiedziała że od 34 tc mogę lykac wiesiolek i pić herbatę z liści malin. Na SR mówili że trochę później bo od 37 tc i teraz nie wiem kogo słuchać. Jak Wy planujecie?

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Aa i lekarka mi dzisiaj powiedziała że od 34 tc mogę lykac wiesiolek i pić herbatę z liści malin. Na SR mówili że trochę później bo od 37 tc i teraz nie wiem kogo słuchać. Jak Wy planujecie?
    ja jak najwczesniej :D ale mi zalezy zeby urodzic przed terminem ;p

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się sprawdziła płeć z prenatalnych :) a na Usg 3 trym jak zapytałam czy to na pewno nadal jest chłopak to lekarz powiedział: proszę pani, jest siusiak i przynajmniej do 18 roku życia to się nie zmieni xd

Daffi, Reniiata, AniaKJ lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja słyszałam że herbata z liści malin nie przyspiesza porodu tylko sprawia że może on trwać krócej jak już się zacznie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć można pić już jakiś czas przed terminem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja jak najwczesniej :D ale mi zalezy zeby urodzic przed terminem ;p
    W sumie mi też :) po 37 mogę się rozpakować :)
    To od przyszłego tygodnia zaczynam się faszerowac :)

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ojej zawsze podziwiam ludzi ktoryz to jedza.
    ja w zyciu nie rusze kaszanki przez to ze widzialam jak się ją robi..
    bylam dzieckiem i obrzydzenie i wstret pozostal do dzis..
    Pochodzę ze wsi. Świniobicie było kilka razy w roku (dopóki żył tata). A ja to miałam być Marcinkiem i tata wychowywał mnie na syna. Zawsze pomagałam przy świniobiciu. Kaszanka, mozdzek nic mnie nie rusza. A smak wędlin, boze jak pachniało podczas wedzenia kielbas.
    Pamiętam kiełbasy zwijane do słoików zalewane smalcem i do piwnicy (nie było zamrażarki). Dziewczyny co to był za smak i zapach. Teraz już takich nie spotykam, niestety. Wprawdzie sasiad mamy ma wędzarnie, ale mięso kupuje i to już nie jest to samo.

Mistella, martusiawp, Kiwona, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu teraz to juz tylko sloneczne dni przed Toba :)
    mi lekarz w 14 tyg. powiedzial ze chlopak i jest nadal....ale ja od zrobienia testu wiedzialam ze bedzie syn.......w kazdej ciazy ja sama pierwsza znalam plec dziecka.....tak czulam nie potrafie tego opisac :)

Fasolka nie strasz tym katarem jeszcze przez 2 tygodnie.....zeby tylko chcial nosem wylatywac to bym smarkala ...a tak siedze i "wyciagam" z gardla i polykam...fuj......

Aparat fotograficzny zamowilam bedzie jutro :) ciesze sie jak male dziecko :)

Kiwona z Kazika kawal chlopa, fajnie ze wszystko ok :)

martusiawp, Reniiata lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moje najmądrzejsze koleżanki - mój mąż się pyta mnie czy uważam, że powinien już jeździć swoim autem do pracy. Ma obecnie dojazd zorganizowany. A do mnie ma 60km.
    Te dojazdy to duża wygoda, bo czasem jak pracuje w nocy to potem dosypia w trasie, bo nie musi prowadzić.

On trochę świruje, że nie zdąży i na nic zdają się moje tłumaczenia, że to trwa i zdąży nawet jakby przyjechał taksówką :D

Jak myślicie? Powinien już być w "gotowości"?

też się zaczęłam nad tym zastanawiać.... mój od marca będzie jeździł do Wawy... 1,5h w jedną stronę.. ale ze względu na cc ginka mówiła, że położymy się już w 38tc (muszę dopytać czy rozpoczętym czy skończonym :)) to mi to pasi... będę się czuła bezpieczniej w szpitalu... nawet gdyby K. miał nie zdążyć na sam poród...
    Paula porozmawiaj z lekarzem czy Ciebie na planuje położyć wcześniej... może to Go trochę uspokoi.. bo co innego jechać do domu w razie a co innego prosto do szpitala jak będzie miał świadomość, ze jesteś w dobrych rękach :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Moj mąż z 4 sierpnia :D i też cudowny człowiek :D
    Na prenatalnych dr mówił, że prawdopodobnie chłopak ❤️ ja nie pytałam. Sam wygadał. Wam się sprawdziła płeć z prenatalnych? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że on zauważył różnice w tym wyrostku. Rzucił tylko okiem i mówi że chłopak.
    Ja widziałam to "coś" - było duże, ale na tym etapie chyba dziewczynka i chłopiec podobnie wyglądają no nie?
    Jak było u was? Jakie mam szansę na chłopca?
    Bo mam w domu dwie dziewczynki i chłopca. Byłoby po równo :D

mój 27.07 :) też rewelka! :)

Renia ja robiłam NIFTY to miałam pewność, ze chłopak :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie taka herbatę z tych liści można kupić ? ;)

‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ