X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka bo ciąża z cukrzyca ciążowa to już nie jest fizjologiczna ciąża, ale jeśli przebiega prawidłowo i dzidziuś nie ma makrosomii lub hipotroffi nie ma konieczności by się kłaść w szpitalu czy wywoływać poród.
    Ja jestem też na forum z dziewczynami z Krakowa jedna dziewczyna w zeszłym roku rodziła miała cukrzycę ciążowa, wyliczyli jej dziecko na coś około 4 kg położyli ja w 38 tc dwa razy wywoływali oxy az w końcu zrobili na szybko CC bo dziecku tętno spado, mała się urodzila 3350g. Meczyli ja w sierpniu na patologii w upałach dwa tygodnie. A to tętno to pewnie wina tej oxy.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido powoli spada więc nie wiem czy damy radę się nasycic przed porodem i pologiem. Czuję się marnie, wszystko mnie boli, jestem ociezala to jak mam jeszcze o seksie myśleć :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek wywołuje skurcze macicy. Jak to ma na krocze wpływać? Moja przyjaciółka nie robiła nic, żadnych masażu nic kompletnie urodziła dziecko prawie 4 kg a nawet nie miała otarcia na kroczu. Chyba tu nie ma reguły

• Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Pochodzę ze wsi. Świniobicie było kilka razy w roku (dopóki żył tata). A ja to miałam być Marcinkiem i tata wychowywał mnie na syna. Zawsze pomagałam przy świniobiciu. Kaszanka, mozdzek nic mnie nie rusza. A smak wędlin, boze jak pachniało podczas wedzenia kielbas.
    Pamiętam kiełbasy zwijane do słoików zalewane smalcem i do piwnicy (nie było zamrażarki). Dziewczyny co to był za smak i zapach. Teraz już takich nie spotykam, niestety. Wprawdzie sasiad mamy ma wędzarnie, ale mięso kupuje i to już nie jest to samo.
    Swiniobicie nie jest mi obce. Rodzice moi często kupowali swinke i ja na miesko przetwarzali.. Kielbaski i we flaczku i sloiczku, bulczanki i kaszanki. Ale ja nie rusze kaszanki.. Do dzis mam widok przed oczyma jak wujek spuszczona krew mieszal w wiadrze zeby nie skrzepla a jeszcze jak zobaczyłam ze ona dodawana jest do kaszanek i bulczanek to koniec. Zaparlam sie na amen. Ale zapach swiniobicia bie powiem jest jedyny w swoim rodzaju. Jako gowniara rowniez podpalilam sie podchodzac zbyt blisko palnika gdzie mama z babacia na denaturat opalaly oskubane kury.. Jak ja to zrobilam nie wiem.. Latalam jak poparzona a tata podszedl klasnal w dlonie moja spodniczke i ogien zgasl xD

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Gdzie taka herbatę z tych liści można kupić ? ;)
    U mnie jest sklep z ziolkami i przyprawami. Tam tez kupowalam czystek.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja mam libido=0 ale w sumie się boję cokolwiek działać więc nie musisz mi oddawać :) chyba, że bardzo chcesz :)
    Oddam z chęcią, bo mnie męczy!
    xxxxxx
    Moje libido leci do Ciebie 041.gif

Laski wiecie co się u nas dzieje... sąsiadki na dole w strojach kąpielowych leżą na kocykach jest gorąco!
    Zrobiłam pranie o 12 i już na balkonie suchutkie <3

Wiewióreczka, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moje libido jest cały czas wysokie i sprośne haha. A ja ostatnio mimo różnych ciążowych dolegliwości czuję się super. Raczej więcej sobie wkręcam ze strachu. Co mi dokucza dość mocno to czuję że skóra już rozciągnęła się do swoich granic możliwości nawet na plecach jest napięta jak plandeka na żuku

Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove u nas nie jest gorąco ale bardzo ładnie ja leżę teraz w salonie i słucham śpiewu ptaków słońce wpada mi przez okna do salonu a mam ich 5 sztuk otworzyłaby drzwi na ogródek ale czar może prysnac...przez okno ciepłej jest

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa ten brzuch i zwyczajnie mam stracha, ale jak widzę swojego, to leci mi ślinka aż po kolana 035.gif

Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiesiolek wywołuje skurcze macicy. Jak to ma na krocze wpływać? Moja przyjaciółka nie robiła nic, żadnych masażu nic kompletnie urodziła dziecko prawie 4 kg a nawet nie miała otarcia na kroczu. Chyba tu nie ma reguły
    Pewnie ze nie ma, jak ze wszystkim. Ja tylko mówię że położna chwaliła sobie porody z kobietami które wcześniej przygotowały krocze: masowaly, lykaly olej z wiesiołka, dostarczał prostaglandyne (czyli uprawiał seks). Ale każda z nas jest inna i tak samo każda położna coś innego może zalecac.

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mam wrażenie, że kwiecień będzie bardzo przyjazny dla maluszków i będzie już mega cieplutko :)

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove stroje kąpielowe w lutym035.gif

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu, ja miałam prenatalne w 11+3 bodajże i sprawdziło mi się, że chłopak :)

Malutka, ale stracha nam narobiłaś :) Uff :)

Wiesiołek też uelastycznia skórę, całe dzieciństwo łykałam na moje AZS.

U mnie dziś piękne słońce, ale do stroju daleko ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Oddam z chęcią, bo mnie męczy!
    xxxxxx
    Moje libido leci do Ciebie 041.gif

Laski wiecie co się u nas dzieje... sąsiadki na dole w strojach kąpielowych leżą na kocykach jest gorąco!
    Zrobiłam pranie o 12 i już na balkonie suchutkie <3
    O pani w strojach to pewnie bez brzuchów ciążowych. W Gdańsku piździ jak na uralu. Udało się mi się doprowadzić do ładu i składu i za chwilę ruszam na wizytę. Myślałam, że z goleniem będzie gorzej ale poszło gładko. Mała to dzisiaj mały dzikus, szaleje jak nigdy. Także trzymajcie kciuki:)

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha nie no ja też będę masowac krocze nam też to wszystko mówili na szkole rodzenia. Tylko ja po doświadczeniach koleżanek wiem, że mam się nie nastawiać. Zresztą moja mama mówi że ja się urodziłam bo okna umyla. A przyjaciółka umyka okna w domu dwu piętrowym wysprzatala generalnie na święta a poród wywołany w 41 tygodniu. Ja będę sex uprawiać dla przyjemności spacery dla rozruchu. A córcia i ciało samo wybierze kiedy chce. Oby po 38+0 .
    Ps. Nam położna na szkole rodzenia mówiła że nic nas do porodu nie przygotuje tak jak sex. I że sex to najlepsze co może byc dla naszego krocza. A ja bardzo wierzę tej położnej bo to ona do Polski sprowadziła praktykę porodów w pozycjach wertykalnych i ona to wszystko nagłaśniala. Położne w szpitalach chciały ja zjeść a teraz dzwonia do niej ze dzięki jej szkole rodzenia kobiety współpracują podczas porodów i nie przyjeżdżają 12 godzin wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:42

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja też się na nic nie nastawiam. Ale mam plan pomoc sobie i dziecku najlepiej jak potrafię, tj. wprowadzając wszystkie znane sposoby. Okna na Wielkanoc też umyje.

Dzisiaj jak byłam u lekarki to się zwazylam. Mam już 12 kg na plusie. Mam nadzieję że te 15 to będzie max :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, mam dość, jestem zła :( nie mam na to sił, na te chodzenie i załatwianie ... boli mnie brzuch i kłuje gdzieś w pochwie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ale udało się wszystko załatwić? Zlozylas tylko papiery czy może ci coś powiedzieli jaki okres oczekiwania? Co kolwiek?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wróciłam do domu, mam dość, jestem zła :( nie mam na to sił, na te chodzenie i załatwianie ... boli mnie brzuch i kłuje gdzieś w pochwie.
    Odpoczywaj Kochana, bardzo dużo załatwiłaś. Czyli w pon. masz odebrać zaświadczenie od ginki i zawieźć do ZUS?
    Faktycznie świnia, że tyle skasowała za sam świstek...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Odpoczywaj Kochana, bardzo dużo załatwiłaś. Czyli w pon. masz odebrać zaświadczenie od ginki i zawieźć do ZUS?
    Faktycznie świnia, że tyle skasowała za sam świstek...

Jutro muszę jechać znów żeby je odebrać i dopiero do ZUSu ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ