X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ale udało się wszystko załatwić? Zlozylas tylko papiery czy może ci coś powiedzieli jaki okres oczekiwania? Co kolwiek?

Kasia, dopiero jutro muszę odebrać zaświadczenie od ginekolog, a to jest na końcu miasta i z nimi do ZUSu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka a ile Ci wzięła za ten papierek bo przeoczylam?

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140 zł. Chamstwo. Stawiałam, że weźmie 50 zł lub nic - przecież Karola jest jej pacjentką a nie kimś z ulicy.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140 zł? Nawet ci szyjki nie zbadała? Już nie mówię o USG. Co za świnia! Ja pierdziele. I nie była w stanie tego dzisiaj wypisać ... Oj ja bym jej powiedziala co o tym myślę

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka bo ciąża z cukrzyca ciążowa to już nie jest fizjologiczna ciąża, ale jeśli przebiega prawidłowo i dzidziuś nie ma makrosomii lub hipotroffi nie ma konieczności by się kłaść w szpitalu czy wywoływać poród.
    Ja jestem też na forum z dziewczynami z Krakowa jedna dziewczyna w zeszłym roku rodziła miała cukrzycę ciążowa, wyliczyli jej dziecko na coś około 4 kg położyli ja w 38 tc dwa razy wywoływali oxy az w końcu zrobili na szybko CC bo dziecku tętno spado, mała się urodzila 3350g. Meczyli ja w sierpniu na patologii w upałach dwa tygodnie. A to tętno to pewnie wina tej oxy.

wiem.. w sumie będę spokojniejsza leżąc w szpitalu... mam nadzieję, że nie będą wywoływać na siłę porodu tylko będę po prostu pod obserwacją.. i jak bedzie wszystko ok to będe negocjować położenie się w szpitalu w 39tc :) czekam z niecierpliwościa do czwartku na usg u tego naszego guru... ciekawe co u Małego.. mam nadzieję, że ten brzuszek mu podrósł

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakieś przegięcie pały..zero empatii.To to normalnie jak za wizyte,to już mogła Cię normalnie zbadać!

Ja już mam moje wyniki,wszystko ślicznie oprócz moczu oczywiście,tylko raz się cieszyłam sikami czystymi jak łza :D teraz mam dość liczne nabłonki i inne śluzy,a dodatkowo pierwszy raz jakieś ketony.Tego jeszcze nie grali .
    Za to z ciekawości zrobiłam samo TSH i mam 0,632 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:17

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Swiniobicie nie jest mi obce. Rodzice moi często kupowali swinke i ja na miesko przetwarzali.. Kielbaski i we flaczku i sloiczku, bulczanki i kaszanki. Ale ja nie rusze kaszanki.. Do dzis mam widok przed oczyma jak wujek spuszczona krew mieszal w wiadrze zeby nie skrzepla a jeszcze jak zobaczyłam ze ona dodawana jest do kaszanek i bulczanek to koniec. Zaparlam sie na amen. Ale zapach swiniobicia bie powiem jest jedyny w swoim rodzaju. Jako gowniara rowniez podpalilam sie podchodzac zbyt blisko palnika gdzie mama z babacia na denaturat opalaly oskubane kury.. Jak ja to zrobilam nie wiem.. Latalam jak poparzona a tata podszedl klasnal w dlonie moja spodniczke i ogien zgasl xD

co to są bulczanki? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to faktycznie przegiela. Moja mi dzisiaj zrobiła normalna wizytę zamiast tej za tydzień więc wzięła normalnie. Ale nie wyobrażam sobie ze miałaby brać tyle kasy za nic.
    Jak kiedyś wypisala mi l4 bez wizyty to wzięła 20 zł a w sumie to jest porównywalny czas

f1d9680377.png

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jeszcze tyle kasy od dziewczyny która nie ma wypłacanych świadczeń, brak slow

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Oddam z chęcią, bo mnie męczy!
    xxxxxx
    Moje libido leci do Ciebie 041.gif

Laski wiecie co się u nas dzieje... sąsiadki na dole w strojach kąpielowych leżą na kocykach jest gorąco!
    Zrobiłam pranie o 12 i już na balkonie suchutkie <3

łapię! hura.gif :)
    u nas na razie +8 także nawet nie jest wiosennie.. ile stopni u Was już jest?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój ... brak słów. A w gabinecie byłam może ze 3 minuty ... za 140 zł. Jestem tak wkurwiona na tą ginekolog, że masakra. Dobrze że to koniec ciąży i nie będę już jej gęby oglądać.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O kurcze to faktycznie przegiela. Moja mi dzisiaj zrobiła normalna wizytę zamiast tej za tydzień więc wzięła normalnie. Ale nie wyobrażam sobie ze miałaby brać tyle kasy za nic.
    Jak kiedyś wypisala mi l4 bez wizyty to wzięła 20 zł a w sumie to jest porównywalny czas

nie narzekajcie.. ja w czwartek wypłacę 490 zł u guru...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    To jest jakieś przegięcie pały..zero empatii.To to normalnie jak za wizyte,to już mogła Cię normalnie zbadać!

Ja już mam moje wyniki,wszystko ślicznie oprócz moczu oczywiście,tylko raz się cieszyłam sikami czystymi jak łza :D teraz mam dość liczne nabłonki i inne śluzy,a dodatkowo pierwszy raz jakieś ketony.Tego jeszcze nie grali .
    Za to z ciekawości zrobiłam samo TSH i mam 0,632 :)
    Kolokwialnie mówiąc glodzisz się kochana. Ketony w moczu trzeba wypłukać i zdecydowanie więcej zjeść na noc. Najlepiej przed snem dolozyc kolację i jeśli masz możliwość kupić paski do moczu na obecność ketonów i glukozy codziennie rano siknac sobie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Fasolka nie ma porównania. Jedziesz na USG genetyczne z dokladnym badaniem pod każdym kątem plus echo serca. Nie ma co porównywać do tego że ktoś wchodzi na 4 minuty do gabinetu i prosi i wypełnienie świstka które wypełni recepcjonistka i ona wzięła od niej 140 zł

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja na swoją nie narzekam bo miałam pełnowymiarowe wizytę. A za Twoja specjalistyczna też dałabym tyle kasy ile trzeba byleby się uspokoić. Ale za wypełnienie świstak 140 zł to przegiecie

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kolokwialnie mówiąc glodzisz się kochana. Ketony w moczu trzeba wypłukać i zdecydowanie więcej zjeść na noc. Najlepiej przed snem dolozyc kolację i jeśli masz możliwość kupić paski do moczu na obecność ketonów i glukozy codziennie rano siknac sobie .
    No właśnie tak myślałam,po tym co tu kiedyś pisałyście.Tak to bym nie miała pojęcia od czego to.Od zawsze jem kolację o 18 i w sumie już później nic,czasem jakieś jabłko.Ale postaram się coś jeszcze dołożyć niedużego,bo spać chodzę koło 23-24.A pije dużo,więc powinnam to szybko wypłukać.
    Co chwile coś nowego wyłazi z tych badań ;)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mi siadło jakieś gingotanie w gardle takie to aż prosi się żeby odkasłać ale to nic nie daje....i co mam robić? Macie pomysły wzięłam ISLE żeby nawilzyc i nie wiem ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele jak wy wytrzymujecie? Ja jadłam 8 posiłków ale to było za dużo teraz jem o 8-11-14-17-19:30-22:00 insulina i max do godziny śpię. Wcześniej jadłam co 2,5 godziny ostatnie zarelko 22:30-23:00

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mi siadło jakieś gingotanie w gardle takie to aż prosi się żeby odkasłać ale to nic nie daje....i co mam robić? Macie pomysły wzięłam ISLE żeby nawilzyc i nie wiem ...
    Na gilgotki czyli suchość gardła świetna jest Fiorda w sprayu.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka :D Mnie się już chyba tak organizm przyzwyczaił,nie czuję później głodu.Czasem może coś zassie,ale przetrzymam i jest ok :D
    Pewnie wieczne diety mnie tak nauczyły,ale teraz to nie czas na diety więc muszę coś z tym zrobić :)

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ