X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za kciuki :)
    Z takim wsparciem musi być dobrze. Cieszę się, że Was mam bo naprawdę mam stracha i staram się nie zwariować. W końcu to moje być albo nie być.
    Będzie dobrze :)

Mama dwojki, Kasionek, Martita25 lubią tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu a o której masz wizytę? Ja tez na 20 się wkręciłam do mojej gin, ale pewnie bez usg, głównie chodzi o to żeby spr czy po tym plamienie nie wdała mi się jakaś infekcja bo czuje taki dziwny dyskomfort.

Kasionek lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    DoCelu a o której masz wizytę? Ja tez na 20 się wkręciłam do mojej gin, ale pewnie bez usg, głównie chodzi o to żeby spr czy po tym plamienie nie wdała mi się jakaś infekcja bo czuje taki dziwny dyskomfort.
    Na 16.20. Długo muszę czekać.

• india Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wasze wizyty, będą same dobre wiadomości :*
    No i teraz sie naczytalam o twardnieniu hrzucha i juz mam schize :/ mi wciagu dnia wyrzuca taki twrdszy brzuszek ale ja mam wrażenie, ze to moze bardziej jakies wzdecia. Widze różnice jak siedze 8h w pracy a jak jest weekend. Może spodnie jakos bardziej uciskaja?
    Matko jeszcze tydzien do usg

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was i wasze maluszki kciuki !!! Będzie dobrze

DoCelu 3, Wiewióreczka, Martita25 lubią tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.

3mam kciuki za wizyty :*

Co do twardnienia brzucha, to twardnieje mi po wysiłku i wtedy muszę usiąść i odpocząć, albo położyć się. Niekiedy nospe muszę wziąć. Ale rzadko się zdarza, staram się wszystko robić na raty. I twardnieje mi cały brzuch.

Mnie mdłości nie opuszczają. Mam już 5 kg na minusie, ale jak dla mnie to dobrze. Jem zdrowo, często i mało. Najgorzej, że nie mogę przełknąć wody. Zawsze piłam dużo. Do 2-3 litrów dziennie. A teraz... Parę szklanek bo rośnie mi w buzi :( staram się jeść owoce mocno soczyste i jakaś herbatę np miętowa dopic w ciągu dnia

Synek mi się rozchorowal i w domu siedzimy. Musiałam sir w pracy pozamieniać, bo opiekunka może dopieto na 16 przychodzić.

Ja mam prenatalne 8.10. Późno, bo to jakoś 13 tydzień będzie, ale tak mnie lekarz zapisał. Liczył od om. Znalazłam jakiegoś super, extra specjalistę w 3mieście. Tydzień wcześniej będę PAPPA robić.

Muszę się zebrać i obiad zrobić :( sił brak...

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Hej Kochane.

Co do twardnienia brzucha, to twardnieje mi po wysiłku i wtedy muszę usiąść i odpocząć, albo położyć się. Niekiedy nospe muszę wziąć. Ale rzadko się zdarza, staram się wszystko robić na raty. I twardnieje mi cały brzuch.

Mnie mdłości nie opuszczają. Mam już 5 kg na minusie, ale jak dla mnie to dobrze. Jem zdrowo, często i mało. Najgorzej, że nie mogę przełknąć wody. Zawsze piłam dużo. Do 2-3 litrów dziennie. A teraz... Parę szklanek bo rośnie mi w buzi :( staram się jeść owoce mocno soczyste i jakaś herbatę np miętowa dopic w ciągu dnia

Synek mi się rozchorowal i w domu siedzimy. Musiałam sir w pracy pozamieniać, bo opiekunka może dopieto na 16 przychodzić.

Ja mam prenatalne 8.10. Późno, bo to jakoś 13 tydzień będzie, ale tak mnie lekarz zapisał. Liczył od om. Znalazłam jakiegoś super, extra specjalistę w 3mieście. Tydzień wcześniej będę PAPPA robić.

3 miasto pozdrawia.Ja prenatalne robię w invicta .Tam każdy lekarz ma uprawnienia.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne kciuki za wizyty! Czekamy na pozytywne informacje :)

Ja wczoraj miałam pierwsza zachcianke... Naszla mnie mega ochota na sok pomarańczowy. Skończyło się tak że jadłam snickersa na którego też miałam chęć, popijając go sokiem :) pyszności :) i dalej mam cały czas chęć na ten sok... Ale boję się pić za dużo bo chyba w ciąży zbyt spora ilość Wit c nie jest wskazana? Wiecie coś na ten temat?

U mnie córeczka coraz bardziej chora, do kataru doszedł kaszel... Coś czuję że trzeba będzie zostać z nią w domu... Oby tylko mnie nie zaraziła...

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dziewczyny ogromne kciuki za wizyty! Czekamy na pozytywne informacje :)

Ja wczoraj miałam pierwsza zachcianke... Naszla mnie mega ochota na sok pomarańczowy. Skończyło się tak że jadłam snickersa na którego też miałam chęć, popijając go sokiem :) pyszności :) i dalej mam cały czas chęć na ten sok... Ale boję się pić za dużo bo chyba w ciąży zbyt spora ilość Wit c nie jest wskazana? Wiecie coś na ten temat?

U mnie córeczka coraz bardziej chora, do kataru doszedł kaszel... Coś czuję że trzeba będzie zostać z nią w domu... Oby tylko mnie nie zaraziła...
    O Wit c nic nie słyszałam .Ja nie mogę pić soków ze względu na cukier ale myślę ,że jeśli nie masz z tym problemu to pij do woli . A z przeziębieniem lepiej uważać.Ja dwa dni temu wstałam zasmarkana,dzień polezałam, popilam cytrynę i wszytsko wróciło do normy Także życzę zdrówka ;-)

estrella lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    3 miasto pozdrawia.Ja prenatalne robię w invicta .Tam każdy lekarz ma uprawnienia.

Ja niestety od znajomych o invicta słyszałam różne opinie. Ale to wiadomo, że na różnych lekarzy można trafić ;)
    Idę do dr Grzybowskiego.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminy c to pierwsze słyszę, że w ciąży nie wolno. Mnie w pierwszej ciąży lekarz zalecał brać rutinoscorbin na pękające naczynka, bo witamina c uszczelnia żyły.
    Teraz byłam przeziębiona i też się leczyłam Wit c i czosnkiem. Dużo dziewczyn tu pije wodę z cytryną... Poza tym... Jeśli masz chcice, to pij. To znaczy że twój organizm czegoś potrzebuje!

Do celu, trzymam mocno kciuki :-* już się doczekać nie mogę co ci tam wyjdzie, denerwuje się zupełnie jakby to o mnie
    Chodziło :-D daj koniecznie znać zaraz po wizycie. Będzie dobrze!

DoCelu 3, estrella lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    Hej Kochane.

Ja też mam późno bo aż w 13+0 wg pierwszego usg a 13+3 wg om. Jak to w domu za pierwszym razem liczyłam to się wystraszylam że za późno i już dzwonić chciałam ale po prostu liczyć tego nie umiałam :) A tydzień wcześniej na PAPPA.

f1d9680377.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja miewałam na spacerach a teraz ze mam wiecej leżeć to nie mam. Ale to normalne bo wiem ze nie jedna moja koleżanka mówiła ze normalnie jak menopauza.

Mnie męczą cholerne mdłości sa bardzo nie regularne szarpią mną ogromnie a nie zwymiotuje. A na prawde jem co dwie godziny bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować jak mnie zemdli. Zdarzyły sie dni ze juz nie miałam i czułam sie super a teraz jeszcze zdarza sie lekkie pobolewania glowy. Na aplikacji mi wyskoczyło ze w tym tyg często bóle głowy sie zdarzają i jak za rozczka mnie dopadły. Tak sfiksowanej takiej choleryczki jak ja chyba drugiej nie ma !
    Też mnie męczą bóle glowy i mdłości. A tak dla odmiany ostatnio bylo mi ciągle zimno. Też dużo śpicie? Ja bym mogła spac i spać, siły mi gdzieś uciekły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:35

202312226851.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę od czasu do czasu czuję takie lekkie kłucie przy szyjce. To normalne czy mam juz panikowac?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam za tydzień 12+6 wg ostatniego usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:37

ug378ribe4qdpu6z.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Też mnie męczą bóle glowy i mdłości. A tak dla odmiany ostatnio bylo mi ciągle zimno. Też dużo śpicie? Ja bym mogła spac i spać, siły mi gdzieś uciekły
    Mi też jest caaaaaaly czas zimno brrrrr

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to może mi się pomyliło z inną witaminą... W takim razie nie ma co sobie odmawiać skoro taką mam ochotę na ten sok :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMamaPatryka wrote:
    Tak kosmowka zaczęła schodzić do szyjki z powodu twardnienia brzucha które okazało się skurczami. Twardnienie - typowo twardy dół brzucha. U mnie praktycznie ciagle twardnial odkąd wróciłam do pracy. Niestety czytałam ze dało się tego uniknąć
    Kasiu, to nie tak, że dało się uniknąć. Zaraz pomyślisz, że to Twoja wina nie daj Boże. Owszem, ja się faszeruję nospą i magnezem, bo mam bardzo małą macicę i do tego z pozostałością przegrody - trudności w rozciąganiu. Na twardnienie pewnie bierze się to samo. Ale powiem Ci, że już od kilku ginekologów słyszałam, że jak ciąża ma (brzydko mówiąc) "polecieć", to się tak stanie. W późniejszym etapie mamy większy wpływ i należy walczyć ze skracaniem szyjki, uporczywymi skurczami, ale do końca I trymestru wszystkim reguluje natura... Może te skurcze były właśnie dlatego, że dzidziuś miał jakąś wadę i organizm próbował w ten sposób wydalić ciążę. Ja w poprzedniej ciąży leżałam, brałam duphaston i też ją straciłam.
    Ten twardy brzuch - wyczuwałaś go tylko pod ręką czy czułaś jak się skóra napina?

Aga, nie przejmuj się przyjaciółką. Moja bratowa zaszła w ciążę, gdy córeczka miała 3 m-ce - myślała, że jak karmi i nie ma okresu, to nie ma owulacji a u niespodzianka ;) Miedzy dziewczynkami jest rok różnicy i to jest rewelacyjna sprawa. Ja też nie będę chciała długo czekać z następnym, po roku będę się starać.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Hmm to może mi się pomyliło z inną witaminą... W takim razie nie ma co sobie odmawiać skoro taką mam ochotę na ten sok :)
    Pomyliło Ci się z witaminą A, Kochana :) Należy unikać wątróbki, bo jest tam jej dużo i też lepiej nie smarować się kremami z witaminą A (retinolem).

DoCelu, trzymam kciuki bardzo mocno, jesteśmy z Tobą!

Dziewczyny, u Was też brzuch wieczorem napompowany jak w 5 mcu a rano chudziutki? Chciałabym mieć duży cały czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 12:04

estrella, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Może chodzi o wit a? Sok z pomarańczy ma naturalny kwas foliowy, więc piłam go sporo. Teraz mi zbrzydł.

estrella lubi tę wiadomość

gannyx8dgwh2yzmc.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ