Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasha wrote:DoCelu a o której masz wizytę? Ja tez na 20 się wkręciłam do mojej gin, ale pewnie bez usg, głównie chodzi o to żeby spr czy po tym plamienie nie wdała mi się jakaś infekcja bo czuje taki dziwny dyskomfort.
-
Dziewczyny kciuki za wasze wizyty, będą same dobre wiadomości :*
No i teraz sie naczytalam o twardnieniu hrzucha i juz mam schize mi wciagu dnia wyrzuca taki twrdszy brzuszek ale ja mam wrażenie, ze to moze bardziej jakies wzdecia. Widze różnice jak siedze 8h w pracy a jak jest weekend. Może spodnie jakos bardziej uciskaja?
Matko jeszcze tydzien do usgDoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane.
3mam kciuki za wizyty :*
Co do twardnienia brzucha, to twardnieje mi po wysiłku i wtedy muszę usiąść i odpocząć, albo położyć się. Niekiedy nospe muszę wziąć. Ale rzadko się zdarza, staram się wszystko robić na raty. I twardnieje mi cały brzuch.
Mnie mdłości nie opuszczają. Mam już 5 kg na minusie, ale jak dla mnie to dobrze. Jem zdrowo, często i mało. Najgorzej, że nie mogę przełknąć wody. Zawsze piłam dużo. Do 2-3 litrów dziennie. A teraz... Parę szklanek bo rośnie mi w buzi staram się jeść owoce mocno soczyste i jakaś herbatę np miętowa dopic w ciągu dnia
Synek mi się rozchorowal i w domu siedzimy. Musiałam sir w pracy pozamieniać, bo opiekunka może dopieto na 16 przychodzić.
Ja mam prenatalne 8.10. Późno, bo to jakoś 13 tydzień będzie, ale tak mnie lekarz zapisał. Liczył od om. Znalazłam jakiegoś super, extra specjalistę w 3mieście. Tydzień wcześniej będę PAPPA robić.
Muszę się zebrać i obiad zrobić sił brak...DoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
siamyrka wrote:Hej Kochane.
Co do twardnienia brzucha, to twardnieje mi po wysiłku i wtedy muszę usiąść i odpocząć, albo położyć się. Niekiedy nospe muszę wziąć. Ale rzadko się zdarza, staram się wszystko robić na raty. I twardnieje mi cały brzuch.
Mnie mdłości nie opuszczają. Mam już 5 kg na minusie, ale jak dla mnie to dobrze. Jem zdrowo, często i mało. Najgorzej, że nie mogę przełknąć wody. Zawsze piłam dużo. Do 2-3 litrów dziennie. A teraz... Parę szklanek bo rośnie mi w buzi staram się jeść owoce mocno soczyste i jakaś herbatę np miętowa dopic w ciągu dnia
Synek mi się rozchorowal i w domu siedzimy. Musiałam sir w pracy pozamieniać, bo opiekunka może dopieto na 16 przychodzić.
Ja mam prenatalne 8.10. Późno, bo to jakoś 13 tydzień będzie, ale tak mnie lekarz zapisał. Liczył od om. Znalazłam jakiegoś super, extra specjalistę w 3mieście. Tydzień wcześniej będę PAPPA robić.
Muszę się zebrać i obiad zrobić sił brak... -
nick nieaktualnyDziewczyny ogromne kciuki za wizyty! Czekamy na pozytywne informacje
Ja wczoraj miałam pierwsza zachcianke... Naszla mnie mega ochota na sok pomarańczowy. Skończyło się tak że jadłam snickersa na którego też miałam chęć, popijając go sokiem pyszności i dalej mam cały czas chęć na ten sok... Ale boję się pić za dużo bo chyba w ciąży zbyt spora ilość Wit c nie jest wskazana? Wiecie coś na ten temat?
U mnie córeczka coraz bardziej chora, do kataru doszedł kaszel... Coś czuję że trzeba będzie zostać z nią w domu... Oby tylko mnie nie zaraziła...DoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:Dziewczyny ogromne kciuki za wizyty! Czekamy na pozytywne informacje
Ja wczoraj miałam pierwsza zachcianke... Naszla mnie mega ochota na sok pomarańczowy. Skończyło się tak że jadłam snickersa na którego też miałam chęć, popijając go sokiem pyszności i dalej mam cały czas chęć na ten sok... Ale boję się pić za dużo bo chyba w ciąży zbyt spora ilość Wit c nie jest wskazana? Wiecie coś na ten temat?
U mnie córeczka coraz bardziej chora, do kataru doszedł kaszel... Coś czuję że trzeba będzie zostać z nią w domu... Oby tylko mnie nie zaraziła...estrella lubi tę wiadomość
-
Co do witaminy c to pierwsze słyszę, że w ciąży nie wolno. Mnie w pierwszej ciąży lekarz zalecał brać rutinoscorbin na pękające naczynka, bo witamina c uszczelnia żyły.
Teraz byłam przeziębiona i też się leczyłam Wit c i czosnkiem. Dużo dziewczyn tu pije wodę z cytryną... Poza tym... Jeśli masz chcice, to pij. To znaczy że twój organizm czegoś potrzebuje!
Do celu, trzymam mocno kciuki :-* już się doczekać nie mogę co ci tam wyjdzie, denerwuje się zupełnie jakby to o mnie
Chodziło daj koniecznie znać zaraz po wizycie. Będzie dobrze!DoCelu 3, estrella lubią tę wiadomość
-
siamyrka wrote:Hej Kochane.
Muszę się zebrać i obiad zrobić sił brak... -
Karmelllka90 wrote:Ja miewałam na spacerach a teraz ze mam wiecej leżeć to nie mam. Ale to normalne bo wiem ze nie jedna moja koleżanka mówiła ze normalnie jak menopauza.
Mnie męczą cholerne mdłości sa bardzo nie regularne szarpią mną ogromnie a nie zwymiotuje. A na prawde jem co dwie godziny bo inaczej nie jestem w stanie funkcjonować jak mnie zemdli. Zdarzyły sie dni ze juz nie miałam i czułam sie super a teraz jeszcze zdarza sie lekkie pobolewania glowy. Na aplikacji mi wyskoczyło ze w tym tyg często bóle głowy sie zdarzają i jak za rozczka mnie dopadły. Tak sfiksowanej takiej choleryczki jak ja chyba drugiej nie ma !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:35
-
nick nieaktualny
-
KasiaMamaPatryka wrote:Tak kosmowka zaczęła schodzić do szyjki z powodu twardnienia brzucha które okazało się skurczami. Twardnienie - typowo twardy dół brzucha. U mnie praktycznie ciagle twardnial odkąd wróciłam do pracy. Niestety czytałam ze dało się tego uniknąć
Ten twardy brzuch - wyczuwałaś go tylko pod ręką czy czułaś jak się skóra napina?
Aga, nie przejmuj się przyjaciółką. Moja bratowa zaszła w ciążę, gdy córeczka miała 3 m-ce - myślała, że jak karmi i nie ma okresu, to nie ma owulacji a u niespodzianka Miedzy dziewczynkami jest rok różnicy i to jest rewelacyjna sprawa. Ja też nie będę chciała długo czekać z następnym, po roku będę się starać.
-
estrella wrote:Hmm to może mi się pomyliło z inną witaminą... W takim razie nie ma co sobie odmawiać skoro taką mam ochotę na ten sok
DoCelu, trzymam kciuki bardzo mocno, jesteśmy z Tobą!
Dziewczyny, u Was też brzuch wieczorem napompowany jak w 5 mcu a rano chudziutki? Chciałabym mieć duży cały czasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 12:04
estrella, DoCelu 3 lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:Hmm to może mi się pomyliło z inną witaminą... W takim razie nie ma co sobie odmawiać skoro taką mam ochotę na ten sok
estrella lubi tę wiadomość