X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka jak tylko masz możliwość to może nie wybieraj się już nigdzie sama, zwłaszcza jako kierowca. Współczuję stresu, ja nigdy nic takiego nie przezylam. Mam nadzieję że już Ci się to więcej nie powtórzy. Odpoczywaj dzisiaj :)

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ale się dziś strachu najadłam :(( Pojechałam do sklepu, robię zakupy i nagle zaczynam coraz gorzej widzieć, normalnie widziałam takie jakby rozbłyski jakbym długo na słońce patrzyła, zrobiło mi się gorąco i słabo. Jeszcze byłam tam sama i przyjechałam autem. Jakoś dotelepałam sę do domu, już nic nie mogłam rozczytać, jakbym patrzyła przez szklankę z wodą. Zmierzyłam ciśnienie i wyszło 152/90 ( a całą ciążę mam 90/60 - niskie). Zadzwoniłam do męża, szybko przyjechał, jak już był w domu to mi przeszło. Pojechaliśmy do lekarza, zrobuli mi EKG i inne badania, ale wszystko w porządku, życiu tak miałam, mimo, że to 4 ciąża. Prestraszyłąm się na maxa. Miała któraś z was takie nagłe skoki ciśnienia ? Boję się, że znowu to mi się powtórzy :(
    Ja raz zasłabłam, ale to było w pierwszym trymestrze i jedyny raz w życiu, więcej się nie powtórzyło. Nie miałam wtedy w pobliżu ciśnieniomierza żeby sprawdzić ciśnienie.
    Szonka, w ciąży się różne rzeczy zdarzają, dobrze że skontrolowałaś u lekarza i jest wszystko dobrze. Odpoczywaj więcej i pewnie się to już nie powtórzy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, klepanie po tyłku...aż mi się ciśnienie podniosło...ale że nie ma nauczyciela na przerwie? U nas w szkołach jest monitoring i jak nie ma nauczyciela na korytarzu - a jest to cały czas kontrolowane, to nauczyciel ma ogromne problemy ze strony dyrekcji.

Szonka, a nie było Ci za gorąco? Może się przeciążyłaś? Dobrze, że przeszło, ale teraz mierz ciśnienie kilka razy dziennie.

Stresuję się Daffi. Mam nadzieję, że jest czymś zajęta.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci potrafia byc naprawde okrutne…

Wiem, bo sama taka bylam i jak juz wyroslam z tego glupiego wieku to do dzisiaj mecza mnie wyrzuty sumienia jak tylko przypomne sobie jak znecalysmy sie z kolezankami nad dwoma chlopcami u nas w szkole. Jeden byl grubszy, a drugi uczyl sie najslabiej w klasie.
    Az ciezko mi to pisac, ale tak ich gnebilysmy, ze do dzis mam przed oczami te zaplakane oczy Tomka, ktory ledwie co moze zlapac oddech przez placz i krzyczy do nas 'Co ja Wam zrobilem, ze jestescie takie podle'... No az mi sie plakac chce jak sobie przypomne. Raz zmusilysmy go zeby sie rozebral i wszyscy mieli z niego posmiewisko. Nie przychodzil potem do skoly przez 2 tygodnie.

Koszmar… Az mi lzy stanely w oczach bo jak mozna byc tak okrutnym. A to bylam ja...

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No to może choć raz ja Wam zrobię smaka - dziś na obiad naleśniki ze szpinakiem i fetą, a do tego sosik czosnkowy :)
    Obecnie szukam jelenia w rodzinie, który zrobi mi swojskie pączki ;)
    Haha :D Mi też się marzą swojskie pączki i nawet sobie pomyślałam że zrobię sama.
    Mam tylko nadzieję, że będę miała trochę sił więcej niż dzisiaj, bo dzisiaj to mogłabym cały dzień przeleżeć w łóżku. Zero energii we mnie.

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, jeszcze musiałam zrobić ksero karty ciąży, karty ze szpitala i z IP, bo gin dała to jako załączniki.

Napisała, że 34 tc i poród przedwczesny zagrażający, skracająca się szyjka macicy.

No cóż, w ZUSie zeszła do mnie ta koleżanka znajomego, niewiele udało się zdziałać, bo to wysyłają do Olsztyna. Babka powiedziała że do 3 tyg czas oczekiwania na decyzję. Miała to jeszcze dziś wysłać i oni niby jak najszybciej to rozpatrują. Ta dziewczyna powiedziała, że w razie w służy pomocą. Miło.

Mam też wyniki morfologii, hemoglobina nadal niska 10 i kilka parametrów za niskich ale nie jakoś strasznie, więc tragedii nie ma
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 15:49

Wiewióreczka, malutka_mycha, Fasolka77, B_002, estrella, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ale się dziś strachu najadłam :(( Pojechałam do sklepu, robię zakupy i nagle zaczynam coraz gorzej widzieć, normalnie widziałam takie jakby rozbłyski jakbym długo na słońce patrzyła, zrobiło mi się gorąco i słabo. Jeszcze byłam tam sama i przyjechałam autem. Jakoś dotelepałam sę do domu, już nic nie mogłam rozczytać, jakbym patrzyła przez szklankę z wodą. Zmierzyłam ciśnienie i wyszło 152/90 ( a całą ciążę mam 90/60 - niskie). Zadzwoniłam do męża, szybko przyjechał, jak już był w domu to mi przeszło. Pojechaliśmy do lekarza, zrobuli mi EKG i inne badania, ale wszystko w porządku, życiu tak miałam, mimo, że to 4 ciąża. Prestraszyłąm się na maxa. Miała któraś z was takie nagłe skoki ciśnienia ? Boję się, że znowu to mi się powtórzy :(

też bym się wystraszyła!! dobrze, że wszytko ok ale kontroluj 2x dziennie ciśnienie.... co powiedział lekarz? skąd taki skok???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Stresuję się Daffi. Mam nadzieję, że jest czymś zajęta.[/QUOTE]

Daffi odpisała na messengerze, że wszystko ok!

malutka_mycha, Franka2104, estrella, martusiawp, Rudzik1 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Haha :D Mi też się marzą swojskie pączki i nawet sobie pomyślałam że zrobię sama.
    Mam tylko nadzieję, że będę miała trochę sił więcej niż dzisiaj, bo dzisiaj to mogłabym cały dzień przeleżeć w łóżku. Zero energii we mnie.

mnie też się marzą pączki.... swojskie.. albo takie z najpyszniejszej cukierni...
    na razie się zastanawiam czy nie zrobić takich ale nie wiem czy jest sens

https://apteline.pl/cukrzyca/artykuly/tlusty-czwartek-paczki-dla-diabetykow/?fbclid=IwAR0zZ1abj1x7kRMk3ybEH28Nr3vCf6yCLiqxBywo8yLIM_QlPcanbdGFXSA

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takich pączkach mowa ? Domowe, jak u babci, kawiarnia upiekła :)

eb7a18cbb19e3056med.jpg

Wybierzcie co chcecie :D

B_002, Wiewióreczka, chce_byc_mama, estrella, Lolka30, Mama36, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

eb7a18cbb19e3056med.jpg

Ożesz Ty! paczek idealny:) biere 10 !!

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ożesz Ty! paczek idealny:) biere 10 !!

Franka, mam 4, mogę oddać 3, bo jednego ugryzłam :D

Franka2104 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh fajnie się wymaga od nauczycieli jak się samemu nie ma z tym zawodem do czynienia na codzień. W żaden sposób nie chodzi mi tutaj o to żeby ich bronić, a czy my czasem nie przesadzamy jako rodzice w każdej sytacji bronić swoich niewiniatek?? Niestety kij ma zawsze dwa konce, a my czesto znamy aby wersje dziecka i już takie nakrecone lecimy do szkoly robić aferę. Wiem sporo z własnego doświadczenia. Na poczatku pracowałam w przedszkolu, ale takim w szkole teraz w prywatnym i niestety, nawet że to przedszkole to i tak cyrk niezły potrafi się dziać. Juz noe jeden raz miałam na pieńku z rodzicem i poszedł zaskarżyć na mnie do dyrekcji. Ostatnio bylam takim złym wychowawcą bo jedna z dziewczynek jak wychodziła z sali całował w usta 4 jej ulubione osoby z grupy 3 chłopców i jedna dziewczynke. Zwruciłam uwagę mamie, że to są starszaki i że z nimi rozmawiałam na temat tych pozegnań, że ich to krępuje i nie podoba im się to, tym bardziej że to nie wychodzi samo od jej corki, bo ona jak ją jzy w drzwiach to zabiera swoje rzeczy mowi do widzenia i wychodz, w ciagu dnia nie bawi się z tym dziecmi, a mama zawsze jej w progu mowi NIE ZAPOMNIAŁAŚ O CZYMŚ? I dziewczynka wracala calowac te dzieci. Jeszcze tego samego dnia przyszla do mnie dyrektorka, że dla czego ja noe pozwalam.się dzieciom sue pożegnać jak wychodzą?? I jak smiałam mamie zarzucić że to ona każe córce tak robić. I najlepsze to ze uslyszakam jest czerwiec pozwól im tsk robić niech ona do mnie nie przychodzi...

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

eb7a18cbb19e3056med.jpg

Zlituj sie… ja dzisiaj pierwszy dzien na odwyku od slodyczy. Juz mnie kusilo to wyjadlam rodzynki z granoli zeby zaspokoic apetyt na slodkie a tu takie paczkowe idealne cudo :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, na twoim miejscu bym zrobiła takie pączki. Wszyscy wokół będą jeść to będziesz miała ochotę, a tak to przy cukrzycy też jest jakieś rozwiązanie :) No chyba że uda ci się kupić takie dla diabetyków.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam w końcu pomiary z dziś :)wg tego badania wychodzi między 2100 a 2400g Szczęścia :) dlatego usredniamy na 2250 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea561e16dcfc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:07

Wiewióreczka, Tunia76, Mama36, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Franka, mam 4, mogę oddać 3, bo jednego ugryzłam :D
    Ja biere nawet tego ugryzionego! On naprawdę wygląda jak domowy! Karola, jak mogłaś... Cieszę się, że załatwiłaś wszystkie sprawy, teraz tylko czekać na decyzję, ale z taką opinią, że jest zagrożenie porodem przedwczesnym to chyba formalność.

Fasolka, dzięki za cynk! Daffi powinna dostać wpieprz ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wklejam w końcu pomiary z dziś :)wg tego badania wychodzi już ponad 2400g Szczęścia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea561e16dcfc.jpg

2400g w 31 tygodniu to chyba sporo co? :) Kurcze mnie tak lekarz nastraszyl, ze moj maly przekroczy 4kg, ale ja widze, ze to moje 1.8kg w 30 tygodniu to chyba wcale nie bylo tak duzo

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to był cios poniżej pasa!

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

eb7a18cbb19e3056med.jpg

O niee chyba zajadę przed wizytą po pączka i zjem od razu jak wyjdę z gabinetu :D

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ