X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja biere nawet tego ugryzionego! On naprawdę wygląda jak domowy! Karola, jak mogłaś... Cieszę się, że załatwiłaś wszystkie sprawy, teraz tylko czekać na decyzję, ale z taką opinią, że jest zagrożenie porodem przedwczesnym to chyba formalność.

Fasolka, dzięki za cynk! Daffi powinna dostać wpieprz ;)

Wiewióra, czy mam zrobić dezynfekcję tego zagryzionego ? :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wklejam w końcu pomiary z dziś :)wg tego badania wychodzi między 2100 a 2400g Szczęścia :) dlatego usredniamy na 2250 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea561e16dcfc.jpg
    No będzie co przytulać. Ważne że wyniki dobre i dzidzia zdrowo rośnie.

Mama36 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama
    Jak mój syn szedł do szkoły, to najbardziej bałam się żeby nie został takim klasowym popychadłem.
    Miał grupkę bliższych kolegów. Inni nazywali go kujonem. Nie lubił podstawówki. Przyjaźnie nawiązał dopiero w gimnazjum.

Jak tak patrzysz na to z perspektywy lat. Powiedz mi co robili ci uczniowie, że skończyli jako popychadła?

Ja też byłam grubym dzieckiem. Trochę mnie przezywali, ale po mnie to spływało.
    A potem im się to nie opłacało, bo nie dawałam im spisać zadań. Byłam przewodniczącą i musieli się ze mną liczyć.
    Ale takich akcji jak opisujesz to u nas nie było. Inna sprawa, że to była mała szkoła i wszyscy się znali.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szonka kontroluj to ja tez czasami mam skoki cisnienia teraz juz rzadziej bo biore leki ale wysokie cisnienie jest bardzo niebezpieczne w ciazy
    Czy tez zdazylo ci sie takie zaburzenie widzenia w czasie skoku? teraz na pewno bede kontrolować

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    O niee chyba zajadę przed wizytą po pączka i zjem od razu jak wyjdę z gabinetu :D
    Zjedz jeszcze przed wizytą tylko lukier spod nosa wytrzyj, żeby się nie wydało ;)

Same dobre wieści z wizyt dziś, trzymam dalej kciuki :)

India, jak dobrze, że już w domu! Obie takie dzielne jesteście...a kp przy takim wcześniaku to wyczyn, gratuluję <3

Lutówki zaczęły rodzić początkiem stycznia...marcówki początkiem lutego...a kwietniówki? Strach mnie obleciał!

Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie dziś wyskoczyło wspomnienie sprzed 5 lat na fejsie,że robiłam wtedy domowe pączki,oponki i gniazdka! Ja to byłam kiedyś ambitna,a teraz co?? :D

Co do szkół to tak jak Lili napisała,kij ma dwa końce. Bywają upiorni nauczyciele i upiorne dzieciaki...ciężko jest ocenić kto w jakiej sytuacji zawinił niestety.

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zjedz jeszcze przed wizytą tylko lukier spod nosa wytrzyj, żeby się nie wydało ;)

Same dobre wieści z wizyt dziś, trzymam dalej kciuki :)

India, jak dobrze, że już w domu! Obie takie dzielne jesteście...a kp przy takim wcześniaku to wyczyn, gratuluję <3

Lutówki zaczęły rodzić początkiem stycznia...marcówki początkiem lutego...a kwietniówki? Strach mnie obleciał!

Fiefióra,co Ty tam znowu kraczesz? :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to czekamy z zacisnietymi kciukasami :)
    Paczka chce!
    Lilli, ja też nie znoszę takiego zachowania rodziców, a z ma takich. Ja zawsze, w razie jakiegokolwiek konfliktu, chce poznać wersję obu stron i nawet, jak się czasem zagotuje, to zanim cokolwiek zrobię, proszę o wyjaśnienie. Często się okazuje, że relacje każdej ze stron są skrajnie różne. I wtedy odpieor można działac.
    Ja że strony wychowawczyni napotyka na mur. Ona nie odpowiada na moje wiadomości, ignoruje mnie. A prosiłam o kontakt, bo muszę wiedzieć, nad czym pracować z synem, prawda? Jak mam reagować na jego ewentualne przewinienia, jeśli nie mam pełnego obraz sytuacji? Jak mam z nim pracować w poradni, jeśli pytają sie mnie tam o to, jak jest podczas lekcji a ja nie potrafię odpowiedzieć, bo nie mam informacji zwrotnej od Pani? I w tej sytuacji mam tylko wersje rozrdstawiona przez syna a to nie jest miarodajne, prawda? No więc tak, wiem że pochopne oceny są krzywdzące. Ale jak ja się staram być obiektywna, to wychowawczyni się na mnie wypina. I co? Mam nic jie robić i nie pracować nad dzieckiem, bo Pani sie nie chce odpisać? Bo ona jest ponad to? No nie jest to w porządku...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewióra, czy mam zrobić dezynfekcję tego zagryzionego ? :D
    Nie trzeba, może być zagryziony i nawet zapluty! :D

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w czwartek będę robić oponki od Kiwona co tu ostatnio przepis wkleiła :-D kiwona ile Ci wychodziło Tych oponek ?:-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A ja w czwartek będę robić oponki od Kiwona co tu ostatnio przepis wkleiła :-D kiwona ile Ci wychodziło Tych oponek ?:-P
    Kiwonie wyszedł tych oponek cały salon i jeszcze kawałek sypialni :D

Wiewióreczka, Kiwona, chce_byc_mama, Lolka30, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Stresant, klepanie po tyłku...aż mi się ciśnienie podniosło...ale że nie ma nauczyciela na przerwie? U nas w szkołach jest monitoring i jak nie ma nauczyciela na korytarzu - a jest to cały czas kontrolowane, to nauczyciel ma ogromne problemy ze strony dyrekcji.

Szonka, a nie było Ci za gorąco? Może się przeciążyłaś? Dobrze, że przeszło, ale teraz mierz ciśnienie kilka razy dziennie.

Stresuję się Daffi. Mam nadzieję, że jest czymś zajęta.
    Goraco mi się zrobilo dopiero ze strachu jak zaczęłam nieostro widziec, wcześniej nie. Myśle ze to po prostu skutek ciązy, tylko ja mialam tak pierwszy raz i dlatego sie wystraszylam.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Zlituj sie… ja dzisiaj pierwszy dzien na odwyku od slodyczy. Juz mnie kusilo to wyjadlam rodzynki z granoli zeby zaspokoic apetyt na slodkie a tu takie paczkowe idealne cudo :D
    Lepiej ten odwyk przenieś na piątek. Po co się katować w czwartek. :)

Wiewióreczka, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też bym się wystraszyła!! dobrze, że wszytko ok ale kontroluj 2x dziennie ciśnienie.... co powiedział lekarz? skąd taki skok???
    powiedzial ze nie wiadomo :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Czy tez zdazylo ci sie takie zaburzenie widzenia w czasie skoku? teraz na pewno bede kontrolować
    Szonka ja mam zaburzenia widzenia tuż przed migrena, tzn. ok 20-30 minut mam żeby się położyć. Ale u mnie jest to jednostronne zaburzenie widzenia, tzw. aura. Mi zdąża się rzadko bardzo, do tej pory 5 razy, podejrzewałam też udar słoneczny bo pierwsze razy były jak były upały, w tej ciąży też mialam, może to wynik osłabienia organizmu.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fiefióra,co Ty tam znowu kraczesz? :D
    Tfu, tfu, gópia fiefiórka :P :D Porody zaczynamy od kwietnia, ewentualnie w marcu planowane CC.....w tym ja za 3 tygodnie...... aaaaa!!! Mam ochotę spieprzać na drzewo :P

Kiwona, mysla.nieskalana, Lili90, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam kujonem. W okularach a trzeba Wam wiedzieć, że wtedy nie było pięknych poprawek i cienkich szkiel... Moi rodzice byli ubodzy i nie miałam ładnych ubrań, jak koleżanki... Z dokuczaniem z tego tytułu sobie radziła, bo byłam najlepsza uczennica w szkole, to mi rekompensowalo docinki. Ale kiedyś odpadła mnie zagrają starszych chłopaków i sciagneli mi majtki. Zaczęli mnie całować. I bałam się o tym powiedzieć Pani, bo to były czasy właśnie bicia linijka po łapach,ciągnięcia za uszy. A ja wpadłam w syndrom ofiary i miałam absurdalne poczucie winy. Bo widocznie ich sprowokowalam. I Pani na pewno mnie ukarze a oni mogą się dalej nade mną znecac. Więc wiecie co? Nie tęsknię za tamtym czasami. Za tamta szkoła. I tamtymi "wartościami". Szacunek należy się każdemu, jeśli jest w porządku wobec innych. A nie na zasadzie "jestem nauczycielem i za to należy mnie szanować".

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    ...

Jak tak patrzysz na to z perspektywy lat. Powiedz mi co robili ci uczniowie, że skończyli jako popychadła?

Ja też byłam grubym dzieckiem. Trochę mnie przezywali, ale po mnie to spływało.
    A potem im się to nie opłacało, bo nie dawałam im spisać zadań. Byłam przewodniczącą i musieli się ze mną liczyć.
    Ale takich akcji jak opisujesz to u nas nie było. Inna sprawa, że to była mała szkoła i wszyscy się znali.

Jeden byl po prostu grubszy i mial bardzo wiejski 'akcent'. Drugi poprostu sie bardzo slabo uczyl. To wszystko… To bylo w podstawowce. Byla tez taka dziewczynka, ktorej obrywalo sie tylko dlatego, ze byla bardzo bardzo niesmiala a miala same piatki. Naprawde nie trzeba duzo. Dzieci zawsze znajda sobie jakiegos kozla ofiarnego i jesli wyczuja, ze maja na to przyzwolenie to beda taka osobe gnebic i gnebic coraz bardziej…

Przykre to okropnie. Zrobie wszystko co w mojej mocy, aby moj syn znal poczucie swojej wartosci i nigdy nie zostal takim wlasnie 'kozlem ofiarnym', a juz tym bardziej zeby nie byl tym, ktory sie nasmiewa.

Kiwona lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Kiwonie wyszedł tych oponek cały salon i jeszcze kawałek sypialni :D
    Dokładnie! Hahahahha
    Z pełnej porjci wyszły mi 4 wielkie talerze oponek. Ale robiłam w miarę cienkie ciasto, bo się bałam że mi nie wyrosna, miałam dość płytka warstwę oleju w garnku :P Tak czy siak, o wiele za dużo miałam tyhc oponek, bleeeee :P

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tfu, tfu, gópia fiefiórka :P :D Porody zaczynamy od kwietnia, ewentualnie w marcu planowane CC.....w tym ja za 3 tygodnie...... aaaaa!!! Mam ochotę spieprzać na drzewo :P
    Tylko spokój nas może uratować! Urodzić trzeba,nie ma innego "wyjścia" niestety :D Tym bardziej na drzewo!

Wiewióreczka, Lili90, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ