X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Tfu, tfu, gópia fiefiórka :P :D Porody zaczynamy od kwietnia, ewentualnie w marcu planowane CC.....w tym ja za 3 tygodnie...... aaaaa!!! Mam ochotę spieprzać na drzewo :P

za 3 tygodnie juz???? toz to lada dzien! :D

Syska2202 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty Wiewiórka, nie będę na niego pluć :D
    Poza tym, weź Ty czymś się zajmij kobieto, bo z tych nudów zaczęłaś się we wróżkę bawić :D a ja jak to czytam, to aż mi flaki skręca w środku! Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że ja strachliwa ?

Jeszcze cyckonoszy do karmienia nie kupiłam! Nie wiem gdzie mam je dorwać.

Kiwona, <3

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    za 3 tygodnie juz???? toz to lada dzien! :D
    Nooo...w 37+4 lub 37+6. No i trochę pękam :P

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasto na oponki wałkuje na takie grubsze, to wychodzą mi dwie miski :)

Kiwona lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama no jakoś ona liczy mi ciągle tygodnie do przodu nie wiem w sumie czemu...
    no ja mam wg wszystiich aplikacji 31t4d

no rozstrzal wagowy tez spory wg pomiarów bo od 2100 do 2400g - bardziej wiqrygidny pomiar mam w czwartek u profesorka na super sprzęcie :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa… to ja juz musze spakowac ta walizke w koncu!! :O

Za kazdym razem jak zaczynacie straszyc, ze to juz tak blisko to mowie, ze sie w koncu spakuje, a walizka dalej stoi pusta. Nawet koszuliny zadnej nie mam do porodu, ani klapek

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No co Ty Wiewiórka, nie będę na niego pluć :D
    Poza tym, weź Ty czymś się zajmij kobieto, bo z tych nudów zaczęłaś się we wróżkę bawić :D a ja jak to czytam, to aż mi flaki skręca w środku! Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że ja strachliwa ?

Jeszcze cyckonoszy do karmienia nie kupiłam! Nie wiem gdzie mam je dorwać.

Kiwona, <3
    Leżę i myślę, a że w ciąży mam inteligencję myszy, to zaczynam wyliczać i się nakręcać :P Poza tym nie mam nic przeciwko, żebyś pobała się ze mną :P

Cycniki są fajne te co z Basią kupiłyśmy - BabyOno.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się nie martwię bo zarloczki przyjadą to zjedzą :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kuzwa… to ja juz musze spakowac ta walizke w koncu!! :O

Za kazdym razem jak zaczynacie straszyc, ze to juz tak blisko to mowie, ze sie w koncu spakuje, a walizka dalej stoi pusta. Nawet koszuliny zadnej nie mam do porodu, ani klapek

Ja pakować się będę w poniedziałek! Mama36 też, solidarnie!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka przy skokach cisnienia nigdy nie mialam zaburzen widzenia...ale slyszalam ze moga byc.......ja wlasnie teraz mam taki skok 140/90 mierzylam.......

ale to te nerwy ze szkoly i klepania w tylek....i wkrecam sie w to i wkrecam i juz ukladam w glowie co powiem jutro wychowawycy i dyrektorce bo do niej tez zadzwonie.......
    ja jestem w innej sytuacji niz Wy (rodzice) ja tam pracuje i wiem od kuchni jak to wyglada, wiem ze nauczyciele nie dyzuruja, ze chodza 10 minut po dzwonku na lekcje, nie kontroluja dzieci...w zeszlym roku (3 kl) chlopcy obmacywali inna dziewczynke..... zdejmowali swoje majtki i siusiaki pokazywali.....
    matka tej dziewczynki raczej do rodzicow chlopcow dzwonila, bo przez szkole i dyrekcji nic sie nie zalatwilo zamiotlo sie pod dywan jak kazda inna sprawe.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka nie kracz z tym początkiem porodów. Już mnie strach oblatuje, że nie wiem co z sobą robić. Mąż ma na wizycie pytać lekarza czy nie mozna by było tego krażka zdjąć 22 marca (bo moj gin ma dyzur 8, a pozniej az 22) ma nadzieje, że dopóki mam pessar to nie zacznę rodzic :) moze uda mu się cos wynegocjować bo na wczorajszej wuzycie u kardiologa nic nie wyszło, wszystko jest w porzadku, pewnie dzieciak tak się ułożył że mocniej uciekał na jakaś żyłę.
    A pozatym jak tu rodzic jak Zus mi wisi jeszcze grudniową wyplate, a wyprawka za darmo się nie zrobiła tym bardziej remont. Wiec najpierw przelew z zusu dopiero na porodów mogę iść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:48

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wiewióra ty za 3 tygodnie zostaniesz mama?:-P Czujesz to :-P ja dopiero 30 tydzień :-P

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kurde wiewióra ty za 3 tygodnie zostaniesz mama?:-P Czujesz to :-P ja dopiero 30 tydzień :-P
    Nie czuję :P Nie dociera nic a nic :)

Lili, wybacz...kolejną udało mi się wystrachać ;) 22.03. wydaje mi się za późno Kochana...moja przyjaciółka, która w zeszłym tygodniu urodziła miała pessar ściągany w 37+0 i urodziła w 39+0. Nie można ponoć czekać z krążkiem do ostatniej chwili.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona chce_byc_mama stresant
    Nie chce szkół z waszych doświadczeń.
    To jakieś szkoły przetrwania.
    Teraz to już nie pośle córki do szkoły. Chyba że do osiedlowych zakonnic, ale czy tam jest lepiej?

Współczuję szkolnych przeżyć każdej z Was. Nawet nie umiem sobie tego wyobrazić.

A ja tak uwielbiałam szkołę. Nie mogłam się doczekać końca wakacji. Taka nienormalna byłam.

stresant, Kiwona lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Wiewiórka, będę miała na co zwalić wzrost wagi :D te Twoje 3 tygodnie brzmią ekscytująco! To już tak blisko! <3

Żaliłam się Wam ostatnio, że brzuch mi nie rośnie już długi czas. No i bach, 2,5cm w tydzień :D i już wiem skąd te nasilone skurcze macicy były

Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły ja jestem wściekła na system szkolnictwa więc może przez ten czas zanim Leosia pójdzie do szkoły coś się zmieni, jeśli nie będę buntować rodziców do strajków. Bo jak pomyślę, że moje dziecko tak jak ja będzie uczestniczyło w wyścigu szczurów o najlepsza ocenę ta nauka na pamięć siedzenie do późna nad lekacjami. W szkole nie uczyłam się niczego! Po wielkie G tam chodziłam uczyłam się w domu. Nie chcę tego dla dziecka. A jak mi, któryś lub któraś dotknie dziecka to za fraki powieszę na ogrodzeniu. Nie będę się patyczkować. :) A Leonka będzie musiała szanować wszystkich ale jeśli jej nie będę szanować ..... To ja już na pewno na to nie pozwolę. :] ;)

stresant lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jutro mam dentystę a na paznokcie musiałam się przepisać z piątku na środę za tydzień, bo w piątek przyjeżdzają dziadkowie, a że dawno się z nimi nie widziałam to wolę sobie odpuścić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do marcowych porodów, poza India wszystkie na marcówkach rodziły w ciąży donoszonej. U nas India jest już na liście wiec kolejne to te co już ciąża będzie donoszona wiec luuuuuzik

Wiewióreczka, Mama36 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę w Koperniku na patologii ciąży.
    Idę zrobić porządek z włosami.

stresant lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co, mialam wlasnie takie krotkie spotkanie w pracy bo robie taka prezentacje… no nie wazne

Ale dyrektor, dla ktorego to wykonuje byl dla mnie tak mega, mega mily, ze az serce rosnie <3 Czy chce cos pic, czy chce cos jesc, czy dobrze sie czuje, nie stoj, usiadz, poczestuj sie, tu masz krzeslo, ja Ci to podam, Ty zdecyduj na kiedy dasz rade to zrobic...no mega. Uwielbiam takie traktowanie w ciazy, bedzie mi tego brakowac :)

Najbardziej rozczulilo mnie jednak jak bylam w Polsce i robilam krzywa cukrowa i taka babcia mi zwolnila miejsce w poczekalni i bardzo nalegala, zebym to ja usiadla bo widac juz bylo brzuch.

Wiecej takich sytuacji nie pamietam haha ale mimo wszystko milo, gdy ktos zauwazy, a nie odrwaca glowe udajac, ze nie widzi ciezarnej

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ