X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka nie wychodzę z domu do piątku w piątek mam USG więc jadę. A na niedzielę muszę być zdrowa bo nie odpuszczę targów Mamaville.
    Spałam dzisiaj od 14 do 17, wypociłam się zaraz mąż będzie w domku zrobi mi mleko z masłem i czosnkiem. bo jak ja gotuję mleko zawsze ląduje na całej płycie :/. Do tego robię inhalacje syrop z prawoślazem i ten spray co mi poleciłaś. I o dziwo prenalen znowu najlepiej mi nawilża gardlo
    Ja się obawiam czy u Ciebie samo nawilżanie jest wystarczające...dalej tylko Cię łaskocze gardło czy już pobolewa?

Daffi odpisała Fasolce na mesendżerze, że wszystko OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:30

Mistella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mój suwaczek jest ustawiony wg daty z USG w 12tc.
    Termin wpisany w karcie ciąży mam o 5 dni późniejszy, więc nie wiem na który będą potem patrzeć w szpitalu, ale pani doktor robiąca tamto USG powiedziała że w 12tc jest najdokładniejsza możliwość oszacowania :)
    Ja mam różnice tygodnia. Nie wiem wedlug której daty ustali cc. Ale jeszcze jakieś 6-7 tygodni.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka, na twoim miejscu bym zrobiła takie pączki. Wszyscy wokół będą jeść to będziesz miała ochotę, a tak to przy cukrzycy też jest jakieś rozwiązanie :) No chyba że uda ci się kupić takie dla diabetyków.

rozważałam raczej taki cheat day :)
    może zrobię ale.. właśnie dostałam info,że moje czwartkowe usg u guru stoi pod znakiem zapytania.. znajoma co ma termin na jutro dostala sms od lekarza, że się rozchorował i odwołał dzisiejsze i jutrzejsze wizyty :(.... pewnie do czwartku się nie wykuruje.. a chciałam po pozytywnym usg zgrzeszyć :( no nic .. czekam na rozwój sytuacji....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ojej ja nie spodziewalam sie ze tak sie zmartwicie.
    Ja dzie mam taki dzień jakby mnie nie było. Martwi mnie ten moj maluch. Bylam w szpitalu po zwolnienie zrobil mi lekarz inny bo mojego nie było usg 5 sekundowe ze jest ok z mlodym. Dzis tylko raz mnie kopnal tak solidnie. I znow na wieczor schizowalam... Odpalilam detektor z M i zlapalam tetno z wyliczeń 136 ladne miarowe a ruchow wciaz nie ma.. Osiwieje..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,weź nas nie strasz!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja dzie mam taki dzień jakby mnie nie było. Martwi mnie ten moj maluch. Bylam w szpitalu po zwolnienie zrobil mi lekarz inny bo mojego nie było usg 5 sekundowe ze jest ok z mlodym. Dzis tylko raz mnie kopnal tak solidnie. I znow na wieczor schizowalam... Odpalilam detektor z M i zlapalam tetno z wyliczeń 136 ladne miarowe a ruchow wciaz nie ma.. Osiwieje..
    I to jak się martwiłyśmy! Myślę, że mały się obrócił i kopie bardziej w plecy niż brzuch, miałam już tak. Wtedy nic nie czuć. Napij się czegoś zimnego, połóż się i odkryj brzuch - ja często nie czuję ruchów a widzę takie delikatne.

Syska2202 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, masz już te staniki do karmienia ? Patrzyłaś w h&m ?

Ja chce kupić gdzieś przez internet, bo nie mam sił chodzić i tego mierzyć :(
    Nie kupiłam bo musze mierzyć a kolejka do przymierzalni była taka że nie na moje samopoczucie. Chciałam iść w tygodniu. Ale nawet leżenie mnie męczy

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,mnie się też czasem wydaje ,że nie czuję,a jak przyłożę dłoń pod leciutkim naciskiem to od razu czuć!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Wklejam w końcu pomiary z dziś :)wg tego badania wychodzi między 2100 a 2400g Szczęścia :) dlatego usredniamy na 2250 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea561e16dcfc.jpg

idzie równo :)
    kurczę Mój w tym czasie miał 1,6 kg... :(
    jutro mam same przeplywy.. w czwartek miał być guru ale czarno to widzę...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Połóż się na lewym boku i nie ruszaj się przez jakiś czas. Zjedz coś. Wczoraj pisałaś że cola i czekolada odpada. Ja dzisiaj jadłam kasze manna bez cukru na mleku i mała miała dziki szal.A jak nie to jedz na ktg. Ale na pewno jest ok.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja mam różnice tygodnia. Nie wiem wedlug której daty ustali cc. Ale jeszcze jakieś 6-7 tygodni.
    Bezpieczniej wg tej daty z USG, bo chyba jest bardziej wiarygodna niż OM, w końcu nie zawsze cykle są idealnie równe.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz robie wszystko.. Nawet kawe z cukrem wypilam zeby cos slodkiego mu dostarczyc.. Serio to do Filipa nie podobne i tak sobie mysle czy on jakos nizej sie ulokowal czy co.. Nie przyzwyczail mnie do takiej sytuacji.. On z tych nadpobudzonych.. Ale jeśli jego spokoj jest wynikiem zdrowia tylko nagle postanowił byc aniolkiem to nie mam nic przeciwko.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja się obawiam czy u Ciebie samo nawilżanie jest wystarczające...dalej tylko Cię łaskocze gardło czy już pobolewa?

Daffi odpisała Fasolce na mesendżerze, że wszystko OK.
    Tamtum Verde nie działa więc to raczej nie jest ból. Czuję takie podrażnienie w tym gardle nie typowy ból gardła tylko że jest takie jakby suche na wiór, nie laskocze. Ale czuję też jakby lekkie ćmienie za uszami ale nie wyczuwam węzłów powiększonych. Nie chcę jechać na dyżur bo tam tyle wirusów :/ masakra.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    powiedzial ze nie wiadomo :/

no to miejmy nadzieję, że to jednorazowy wyskok... kontroluj w domu!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karnelka a nawilżanie isla nie pomaga? Moze nawilzacz powietrza do pokoju powinnaś ustawic? Zbyt suche powietrze tez podraznia i moze powodowac infekcje gardla.

b2ujp2.png

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja juz robie wszystko.. Nawet kawe z cukrem wypilam zeby cos slodkiego mu dostarczyc.. Serio to do Filipa nie podobne i tak sobie mysle czy on jakos nizej sie ulokowal czy co.. Nie przyzwyczail mnie do takiej sytuacji.. On z tych nadpobudzonych.. Ale jeśli jego spokoj jest wynikiem zdrowia tylko nagle postanowił byc aniolkiem to nie mam nic przeciwko.
    Ja miałam często takie dni a im więcej o tym myślalam tym mała mniej się ruszała.Tez sprawdzałam detektorem. Może on naprawdę ma inne ułożenie, jeszcze ma dużo miejsca i się tam kręci. Ale jeśli masz się zamartwiac to jedz na IP.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Bezpieczniej wg tej daty z USG, bo chyba jest bardziej wiarygodna niż OM, w końcu nie zawsze cykle są idealnie równe.
    Mam nadzieję, że tak będzie liczył.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Tanrum Verde pomaga, ale na krótko.

Dziewczyny jaki macie puls?
    U mnie ostatnio miedzy 80 a 100. Martwię się, czy nie za dużo.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi Tanrum Verde pomaga, ale na krótko.

Dziewczyny jaki macie puls?
    U mnie ostatnio miedzy 80 a 100. Martwię się, czy nie za dużo.
    Ja tez mam 89-92.w ciazy ma prawo byc szybszy.

Tunia76 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też lubię te legginsy i spodnie ciążowe z H&M, ale staniki chyba wszystkie wymierzyłam i żaden dobrze nie leżał.

ja kupiłam leginsy w H&M rozwojowe... XL... ale nadal w nich tonę...

polecam Wam Faworytę! oglądałam i super film!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ