Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLili co ci robił kardiolog? Ja dzisiaj mam wizytę na 18:40 ale nie pojadę
już drugi raz odwołuje bo drugi raz jestem w tym czasie przeziębiona. Ale dzisiaj się wybornie źle czuje.
A ja miałam wizytę taka "profilaktyczna" bo w sumie nie mam duszności a te co nieraz mnie złapią to raczej typowo ciążowe bo ciśnienie tętno sprawdzam to mam ok wtedy. -
MamaAga85 wrote:Bylam dzis w H&M i kupiłam dwie pary legginsów ciążowych-moje pierwsze ciążowe spodnie
ale staniki z H&M zaden na cycka nie jest ok a w sumie to nie na cycka co obwód 85 jest za mały...
Ja to sie juz w moje ciazowe nie mieszcze i nie kupuje wiecej bo to juz tak niedlugo zostalo, ze jakos sie przemecze w dresach meza po domu
Nie wiem co ja sobie myslalam kupujac rozm XS na poczatku ciazy ;p no troche w nich pochodzilam, ale teraz mi sie juz tak wpijaja w brzuch, ze musze wywijac na biodrach
-
nick nieaktualnyKarmelka zrobiłami ekg cos tam niby było troszkee nie tak, ale powiedziała, że mogłam tak mieć od urodzenia, a że to było moje pierwsze ekg od urodzenia to nie było z czym porównać, no ale to bie powinno wpływać na ciążę. Później wywiad i echo serca, e w tym badaniu wszystko wyszło dobrze, a ona niczego niepokojacego na tą chwilę się nie dopatrzyła.
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Bylam dzis w H&M i kupiłam dwie pary legginsów ciążowych-moje pierwsze ciążowe spodnie
ale staniki z H&M zaden na cycka nie jest ok a w sumie to nie na cycka co obwód 85 jest za mały...
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyJa mam 3 sztuki legginsów ciążowych i spodnie ciążowe takie bordowe kupiłam jakoś od 2 trymestru je mam i cały czas się mieszczę wcześniej na brzuchu było luźniej ale teraz jest dalej dobrze. Nie potrafię założyć innych takich pod brzuch a w swoje sprzed ciąży się mieszczę ale jak siadam to ja czuję że mi odcina dopływ pod macica
-
Ja kupilam ciazowe staniki w primarku i sa do dupy. Najpierw kupilam za maly rozmiar, potem jak kupilam juz wiekszy to i tak jest do dupy bo robi mi nalesniki z z cyckow. Wogole nie przytrzymuje tylko rozplaszcza
Jedynym fajnym gadzetem jest dolaczona kokardka, ktora po karmieniu mozna zaczepic na jedna lub druga piers zeby sobie zaznaczyc, ktora karmilysmy ostatnio
-
Tunia76 wrote:Dokładnie Basiu. Ciągle jak patrzę na Twój suwaczek to myślę, że to już tuż tuż.
Termin wpisany w karcie ciąży mam o 5 dni późniejszy, więc nie wiem na który będą potem patrzeć w szpitalu, ale pani doktor robiąca tamto USG powiedziała że w 12tc jest najdokładniejsza możliwość oszacowania
-
nick nieaktualnyWiewióreczka nie wychodzę z domu do piątku w piątek mam USG więc jadę. A na niedzielę muszę być zdrowa bo nie odpuszczę targów Mamaville.
Spałam dzisiaj od 14 do 17, wypociłam się zaraz mąż będzie w domku zrobi mi mleko z masłem i czosnkiem. bo jak ja gotuję mleko zawsze ląduje na całej płycie. Do tego robię inhalacje syrop z prawoślazem i ten spray co mi poleciłaś. I o dziwo prenalen znowu najlepiej mi nawilża gardlo
-
chce_byc_mama wrote:Ja to sie juz w moje ciazowe nie mieszcze i nie kupuje wiecej bo to juz tak niedlugo zostalo, ze jakos sie przemecze w dresach meza po domu
Nie wiem co ja sobie myslalam kupujac rozm XS na poczatku ciazy ;p no troche w nich pochodzilam, ale teraz mi sie juz tak wpijaja w brzuch, ze musze wywijac na biodrach
ja musiałam kupić bo ciagle w biodrowkach chodziłam ale raz,ze nie wygodne sie stały to dwa dzis u nas 18 stopni i sie topilam w dżinsach -
B_002 wrote:Mój suwaczek jest ustawiony wg daty z USG w 12tc.
Termin wpisany w karcie ciąży mam o 5 dni późniejszy, więc nie wiem na który będą potem patrzeć w szpitalu, ale pani doktor robiąca tamto USG powiedziała że w 12tc jest najdokładniejsza możliwość oszacowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:20
-
Szonka wrote:w szpitalu patrzą na termin OM, chyba że rozbieżność jest większa niż 7 dni. Ja z OM mam suwaczek(tp na 29.03), a z USG 5 dni wczesniej, tp na 24.03 i lekarze patrzą tylko na tp z OM. A urodze pewnie 12.04 po indukcji porodu
Byłabym dziś w 37+6 jakby termin z OM był u mnie rozpatrywany
Po prostu wiem że owulacja mi się przesunęła całkiem sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:24
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość