Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez kacik dla malego bialy
Mam biale lozeczko i komode, szare sciany, na scianach niebieskie naklejki-chmurki i niebieskie ramki na zdjecia. Kupilam tez szary baldachim, ale narazie schowany zeby sie nie zakurzyl. Jutro wyplata wiec w sobote dokupie fotel bujany do karmienia, dziergany podnozek i dywanik. Tez pewnie wrzuce zdjecie jak juz bedzie gotowy
Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Daffi,odpuścimy Ci tym razem,bo sama się nerwów najadłaś
A ja jutro wizyta..już mam podświadome stresyja mam w poniedzialek i sie doczekac nie moge tez ale juz mnie stresy przedwizytowe opuscily
Mycha to byloby cudowne jakby mozna bylo sobie zaplanowac. podejrzewam ze dzieci mniejszych jak 3k i wiekszych jak 3.5kg by nie bylo;pmysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
A ja mam troche przygod z dnia życia cukrzyka
cukier na czczo po wstaniu 89, ale tak czasem mierze sobie kontrolnie jeszcze po godzinie. Zwlaszcza jak czuje zmeczenie i glod. No i patrze i oczom nie wierze. 55 i lampka pali sie na czerwono. Na poczatek myslalam ze to jakis error. Rzucilam sie na ciastko bez cukru tylko z odrobina ksylitolu i jablek ktore przyniosl mi maz i za ktore opieprzylam go bo nie chce tu jesc takich rzeczy bo jeszcze mi cukier na czczo wzrosnie i dowala mi insuliny. 10-15 minut po sjedzeniu cukier 80. W domu to mierzylam sobie czesciej cukier na czczo ale tutaj to nie zawsze mi wychodzi bo chce zdarzyc do lazienki przed obchodem i przebrac sie i wygladac jak czlowiek zeby mnie traktowano powaznie, a nie jak kocmolucha. Na obchodzie stwierdzili ze juz chyba nie nalezy isc z ta insulina do gory, skoro i tak mam wartosci graniczne i bez insuliny. Brak slow normalnie. Ja czesto jestem rano zmeczona i glodna ale w tym szpitalu nie mierze tak cukru czesto, bo a to ktg a to mierzenie cienienia a to wazenie a to do lazienki czlowiek chce isc...
-
chce_byc_mama wrote:U mnie tez kacik dla malego bialy
Mam biale lozeczko i komode, szare sciany, na scianach niebieskie naklejki-chmurki i niebieskie ramki na zdjecia. Kupilam tez szary baldachim, ale narazie schowany zeby sie nie zakurzyl. Jutro wyplata wiec w sobote dokupie fotel bujany do karmienia, dziergany podnozek i dywanik. Tez pewnie wrzuce zdjecie jak juz bedzie gotowy
Z tym fotelem to sprawdź sama czy dasz radę wstać z dzieckiembo ja nie to utkniesz aż mąż wróci z pracy
Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:Fasolka,wiadomo już co z Twoją jutrzejszą wizytą?
nic... cisza na razie i mam nadzieję, że tak zostanie.. dziś jadę do mojej na same przepływy ale nie omieszkam zapytać o to dlaczego dzidzi brzuszek zmalał przez 2 tyg i poproszę ją również o pomiar i zważenie..mysla.nieskalana, stresant lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:nic... cisza na razie i mam nadzieję, że tak zostanie.. dziś jadę do mojej na same przepływy ale nie omieszkam zapytać o to dlaczego dzidzi brzuszek zmalał przez 2 tyg i poproszę ją również o pomiar i zważenie..
-
Karmelllka90 wrote:Ja mam 11 marca. Kto ci robił USG? Mi tam szyjki w ogóle nie badają może i dobrze bo takie widowisko
Mi robili mierzenie szyjki ze względu na konizacje.
Zawsze przychodzę tam o tej samej porze.
Za 1razem miałam numerek 17; za 2razem 11; a dzisiaj 3. Takie dzisiaj były pustki. -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Szkoda ze nie można sobie zaplanować ile dziecko ma ważyć
bo mnie trochę zaczyna przeraża że też mogę mieć klopsika. Wprawdzie ostatnio nie była ważna ale na usg III trymestru była na 63 centylu. Mam nadzieję że to nie będzie tendencja wzrostowa
Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:63centyl to miodzio.. Ja mam. Jakiś 95 centyl:p
chyba o szef malzenski bede prosic hahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:33
Mama36, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Ja dziś rozmawiałam z położna z która mam rodzic , powiedziała mi ze przy drugim porodzie okres okołoporodowy zaczyna się od skończonego 36 tygodnia ... słyszałyście coś o tym ?
A co to zmienia ogólnie?
Może dlatego lekarz robił mi wcześniej badania te ostatnie. -
mysla.nieskalana wrote:A to juz by pewnie Ci dali znać. No to trzymamy kciuki i pisz po wizycie! Na która masz?
no nie wiem, znajoma dostała wczoraj popołudniu sms... myślę, że jak się nie będzie czuł popołudniu jeszcze w formie to odwoła... czekam... wizytę mam jutro na 16... mam nadzieję, ze nie odwołaFasolka77
-
No właśnie nie wiem Mama36, trochę się zszokowałam tym i mówię - ale jak to , przecież to już zaraz? A ona się śmiała i mówi ze przy drugim porodzie nikt już nie będzie zatrzymywał akcji jelsi cokolwiek zacznie się dziać w dniu ukończenia 36 tygodnia ciąży
I ze dobrze być gotowym na ewentualny poród wlansie w tym okresie od ukończonego 36 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:37