X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przepisuję notatki ze SR. I doczytałam, że po jedzeniu kładziemy dziecko na boku...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie można sobie zaplanować ile dziecko ma ważyć :D bo mnie trochę zaczyna przeraża że też mogę mieć klopsika. Wprawdzie ostatnio nie była ważna ale na usg III trymestru była na 63 centylu. Mam nadzieję że to nie będzie tendencja wzrostowa :)

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez kacik dla malego bialy :) Mam biale lozeczko i komode, szare sciany, na scianach niebieskie naklejki-chmurki i niebieskie ramki na zdjecia. Kupilam tez szary baldachim, ale narazie schowany zeby sie nie zakurzyl. Jutro wyplata wiec w sobote dokupie fotel bujany do karmienia, dziergany podnozek i dywanik. Tez pewnie wrzuce zdjecie jak juz bedzie gotowy :)

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,odpuścimy Ci tym razem,bo sama się nerwów najadłaś :D

A ja jutro wizyta..już mam podświadome stresy :D

Daffi, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,wiadomo już co z Twoją jutrzejszą wizytą?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Daffi,odpuścimy Ci tym razem,bo sama się nerwów najadłaś :D

A ja jutro wizyta..już mam podświadome stresy :D
    Bedzie dobrze :) ja mam w poniedzialek i sie doczekac nie moge tez ale juz mnie stresy przedwizytowe opuscily :P

Mycha to byloby cudowne jakby mozna bylo sobie zaplanowac. podejrzewam ze dzieci mniejszych jak 3k i wiekszych jak 3.5kg by nie bylo;p

mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam troche przygod z dnia życia cukrzyka ;) cukier na czczo po wstaniu 89, ale tak czasem mierze sobie kontrolnie jeszcze po godzinie. Zwlaszcza jak czuje zmeczenie i glod. No i patrze i oczom nie wierze. 55 i lampka pali sie na czerwono. Na poczatek myslalam ze to jakis error. Rzucilam sie na ciastko bez cukru tylko z odrobina ksylitolu i jablek ktore przyniosl mi maz i za ktore opieprzylam go bo nie chce tu jesc takich rzeczy bo jeszcze mi cukier na czczo wzrosnie i dowala mi insuliny. 10-15 minut po sjedzeniu cukier 80. W domu to mierzylam sobie czesciej cukier na czczo ale tutaj to nie zawsze mi wychodzi bo chce zdarzyc do lazienki przed obchodem i przebrac sie i wygladac jak czlowiek zeby mnie traktowano powaznie, a nie jak kocmolucha. Na obchodzie stwierdzili ze juz chyba nie nalezy isc z ta insulina do gory, skoro i tak mam wartosci graniczne i bez insuliny. Brak slow normalnie. Ja czesto jestem rano zmeczona i glodna ale w tym szpitalu nie mierze tak cukru czesto, bo a to ktg a to mierzenie cienienia a to wazenie a to do lazienki czlowiek chce isc...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z położna z która mam rodzic , powiedziała mi ze przy drugim porodzie okres okołoporodowy zaczyna się od skończonego 36 tygodnia ... słyszałyście coś o tym ?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    U mnie tez kacik dla malego bialy :) Mam biale lozeczko i komode, szare sciany, na scianach niebieskie naklejki-chmurki i niebieskie ramki na zdjecia. Kupilam tez szary baldachim, ale narazie schowany zeby sie nie zakurzyl. Jutro wyplata wiec w sobote dokupie fotel bujany do karmienia, dziergany podnozek i dywanik. Tez pewnie wrzuce zdjecie jak juz bedzie gotowy :)

Z tym fotelem to sprawdź sama czy dasz radę wstać z dzieckiem :) bo ja nie to utkniesz aż mąż wróci z pracy ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka,wiadomo już co z Twoją jutrzejszą wizytą?

nic... cisza na razie i mam nadzieję, że tak zostanie.. dziś jadę do mojej na same przepływy ale nie omieszkam zapytać o to dlaczego dzidzi brzuszek zmalał przez 2 tyg i poproszę ją również o pomiar i zważenie..

mysla.nieskalana, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nic... cisza na razie i mam nadzieję, że tak zostanie.. dziś jadę do mojej na same przepływy ale nie omieszkam zapytać o to dlaczego dzidzi brzuszek zmalał przez 2 tyg i poproszę ją również o pomiar i zważenie..
    A to juz by pewnie Ci dali znać. No to trzymamy kciuki i pisz po wizycie! Na która masz?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dokładnie taka waga by mnie satysfakcjonowala :D
    Ja jestem drobna, mąż szczupły i nie jakoś bardzo wysoki to skąd nam klocek rośnie? Te dziecko się od początku matki nie słucha :D

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam 11 marca. Kto ci robił USG? Mi tam szyjki w ogóle nie badają może i dobrze bo takie widowisko
    USG robiła taka młoda dziewczyna. Raczej stażystka, a nie studentka. Z resztą ta sama co ostatnio. Tylko za pierwszym razem jak byłam, to robił taki pan po 40 napewno. Dzisiaj doktorka była inna, ta co tam wszystko wpisuje.
    Mi robili mierzenie szyjki ze względu na konizacje.

Zawsze przychodzę tam o tej samej porze.
    Za 1razem miałam numerek 17; za 2razem 11; a dzisiaj 3. Takie dzisiaj były pustki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu budyniek beeeeee.... po 1h 141.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Szkoda ze nie można sobie zaplanować ile dziecko ma ważyć :D bo mnie trochę zaczyna przeraża że też mogę mieć klopsika. Wprawdzie ostatnio nie była ważna ale na usg III trymestru była na 63 centylu. Mam nadzieję że to nie będzie tendencja wzrostowa :)
    63centyl to miodzio.. Ja mam. Jakiś 95 centyl:p

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mama my to bedziemy pipki rozciagac dopiero :D
    chyba o szef malzenski bede prosic hahahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:33

Mama36, mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja dziś rozmawiałam z położna z która mam rodzic , powiedziała mi ze przy drugim porodzie okres okołoporodowy zaczyna się od skończonego 36 tygodnia ... słyszałyście coś o tym ?
    O kurde.. Nie.. A przy trzecim?
    A co to zmienia ogólnie?
    Może dlatego lekarz robił mi wcześniej badania te ostatnie.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A to juz by pewnie Ci dali znać. No to trzymamy kciuki i pisz po wizycie! Na która masz?

no nie wiem, znajoma dostała wczoraj popołudniu sms... myślę, że jak się nie będzie czuł popołudniu jeszcze w formie to odwoła... czekam... wizytę mam jutro na 16... mam nadzieję, ze nie odwoła

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

rośnie nowe pokolenie DRWALI! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem Mama36, trochę się zszokowałam tym i mówię - ale jak to , przecież to już zaraz? A ona się śmiała i mówi ze przy drugim porodzie nikt już nie będzie zatrzymywał akcji jelsi cokolwiek zacznie się dziać w dniu ukończenia 36 tygodnia ciąży
    I ze dobrze być gotowym na ewentualny poród wlansie w tym okresie od ukończonego 36 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 10:37

‹‹ 1987 1988 1989 1990 1991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ