X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to dziwne, że nie pomaga :(
    ta lewa zyla jest od poczatku zle wytworzona...jakas wada ........i nawet woda swiecona jej nie pomoze :)

acard mial rozrzedzic krew zeby chociaz troszeczke przeplywalo

Karmelka
    u nas sie bardzo duzy nacisk kladzie na wychowanie muzyczne dzieci, kazdy goral spiewa tanczy i gra na czyms ...moze dlatego tak jest...szkoly muzyczne sa 3 w okolicy i za darmoche.....na rok place w przeliczeniu 500zl to na miesiac 50zl wychodzi a lekacje maja 2 x w tygodniu po 1,5 h to wychodzi 8 zl za godzine......

syn juz 6 lat gra na skrzypcach, ale zadny Vivaldi z niego nie bedzie :) raczej Stradivarius :)narzeka ze nie chce chodzic...ale jeszcze 2 lata go potrzymam zeby skonczyl podstawowa szkole muzyczna i mial swiadectwo bo to zawsze sie w zyciu moze przydac nawet nie wiemy kiedy.....

cora 3 rokiem na pianinie .....Franka posle na skrzypce bo mi troje lezy na strychu wiec trzeba wykorzystac....mam nadzieje ze bedzie chetniej gral niz jego brat :)

Karmelllka90, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja już po wizycie. W Koperniku dzisiaj pustki były (na patologii).
    Dzidzia 2200g w 31+4, ale u nich zawsze wszystko większe. Do tego z USG to 32+4. Szyjki nie mierzyli. Wogole dzisiaj jakoś to robili szybko.
    We wtorek mam swojego gina, więc luzik.
    Następny Kopernik 25.03.
    Ja mam 11 marca. Kto ci robił USG? Mi tam szyjki w ogóle nie badają może i dobrze bo takie widowisko

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja już po wizycie. W Koperniku dzisiaj pustki były (na patologii).
    Dzidzia 2200g w 31+4, ale u nich zawsze wszystko większe. Do tego z USG to 32+4. Szyjki nie mierzyli. Wogole dzisiaj jakoś to robili szybko.
    We wtorek mam swojego gina, więc luzik.
    Następny Kopernik 25.03.

fajnie Tunia, ale pannica Ci rosnie waga spora :) jestem ciekawa ile ten moj ma ...wszystkie Wasze dzieciaczku juz przez 2 kilo maja.......

Tunia76 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam 11 marca. Kto ci robił USG? Mi tam szyjki w ogóle nie badają może i dobrze bo takie widowisko
    ja tez 11 marca, klinika :) dziwnie sie terminy pokrywaja...... lekarze chyba maja swoje ulubione dni

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiam sie z Wami w ten sloneczny poranek :)

Ale mialam dzisiaj stracha rano… Mialam jakas taka dziwna noc, ze bylo mi mega goraco i tak sie spocilam, ze rano bylam cala mokra. Wyobrazcie sobie - wstaje, dotykam sie miedzy nogami a tam MOKRO. Mysle - kuzwa wody mi odeszly!!!! Dopiero po chwili ogarnelam, ze po prostu sie spocilam jak swinka :D
    Alez sie wystraszylam, musialam od razu isc pod prysznic.

Espoir - piekny pokoik! Super masz ten segment do przechowywania zabawek - badzo to praktyczne - po zabawie wystarczy wszystko powrzucac do tych 'szufladek' i juz jest porzadek. Super.

Wczoraj wspominalam Wam, ze robie teraz pewien projekt dla nowego dyrektora. Jako, ze bede z nim wspolpracowac przez najblizszy tydzien to postanowilam znalezc go na faacebooku i sprawdzic czym sie interesuje itd. Zawsze tak robie bo wtedy latwiej nawiazac jakis temat niezwiazany z praca;)

I wiecie co - on ma tam mnostwo zdjec ze swojego slubu, z podrozy i w usciskach ze...swoim mezem ;) Ale mnie zaskoczyl, tego sie nie spodziewalam ;)

Milego dnia wszystkim ;)

Fasolka77, stresant, Wiewióreczka, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie ! Karolinka ty masz chyba wrzos komplecik? Podeslesz zdjęcie takie w świetle dziennym?

Kasia, ja mam taki zgaszony róż i jagodę ;)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a nie mówiłam!!!! :) super Daffi!!! Dzieciaki też miewają czasem gorsze dni a potem dają czadu ze zdwojoną siłą! :) ale oczywiście należy wszystko sprawdzić a nie czekać aż się rozrusza!
    ja zauważyłam, że jak idę na spacer to muszę rękami brzuch czasem podtrzymywać :)

jaką komodę zamówiłaś?
    https://allegro.pl/oferta/nowoczesna-komoda-140cm-szafka-8-szuflad-sonoma-pl-7625062014?utm_source=notification&utm_medium=buyerBuyNow&utm_campaign=transaction-notifications:buyerBuyNow&snapshot=MjAxOS0wMi0yM1QxMDoxMzo0Mi40OTZaO2J1eWVyO2I0OTMzYTAyNjMzZTExYzMwNDZlY2I2NDNiNTUxYWJiMWQ2MDcyZDI5MDJjMzExYjY5ZGI3MmU5YTA3ZjJmNzk%3D

taka mi potrzebna na same ciuszki dla dziecka. Mam nadzieje ze sie pomieszcze bo zaczynam sie martwic.
    musze isc do sasiadki spytac czy potrzebuje strych bo jej pranie wisi a ja go nie dotkne i nie zdejme;p a ze 3 razy bym musiala uwiesic caly strych w ubrankach zeby sie oprac w calosci i nie chce byc dla nikogo problemem.

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a najwięcej bakterii jest w tych darmowych orzeszkach etc na barach w knajpach :) zwłaszcza tych e-coli... smacznego :)

Fujjj wyobrazcie sobie faceta, ktory idzie za potrzeba do toalety - oczywiscie dotyka wszystkich klamek, trzyma swojego siusiaka, potem nie umyje rak i siege po te orzeszki brrrrrr :P

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    fajnie Tunia, ale pannica Ci rosnie waga spora :) jestem ciekawa ile ten moj ma ...wszystkie Wasze dzieciaczku juz przez 2 kilo maja.......

Stresant nie wszystkie... mój w tym samym czasie co Tunia miał 1,6 kg :(

guru na razie milczy.. może walczy... :) i jednak jutro mnie przyjmie

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    https://allegro.pl/oferta/nowoczesna-komoda-140cm-szafka-8-szuflad-sonoma-pl-7625062014?utm_source=notification&utm_medium=buyerBuyNow&utm_campaign=transaction-notifications:buyerBuyNow&snapshot=MjAxOS0wMi0yM1QxMDoxMzo0Mi40OTZaO2J1eWVyO2I0OTMzYTAyNjMzZTExYzMwNDZlY2I2NDNiNTUxYWJiMWQ2MDcyZDI5MDJjMzExYjY5ZGI3MmU5YTA3ZjJmNzk%3D

taka mi potrzebna na same ciuszki dla dziecka. Mam nadzieje ze sie pomieszcze bo zaczynam sie martwic.
    musze isc do sasiadki spytac czy potrzebuje strych bo jej pranie wisi a ja go nie dotkne i nie zdejme;p a ze 3 razy bym musiala uwiesic caly strych w ubrankach zeby sie oprac w calosci i nie chce byc dla nikogo problemem.

fajna! mam podobną z IKEA... 5 szuflad... a ta jest lepsza i pojemniejsza... i tańsza :( szkoda, że wcześniej nie wiedziałam :( widzę,że też mają białe... lipa...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się witamy z człowiekiem-czkawką!
    Espoir,czadowy pokój!

Basiaaaa...aaaa,już tak bliskooo...

Karmelka,kuruj się czosnkami i imbirami.Mnie zawsze pomaga : woda ze startym imbirem (pół na pół wrzątek i zimna) plus wyciśnięta cytryna i miód.Pije takich mikstur ze 3 dziennie. Do tego zjadam kanapki z masłem ,czosnkiem i natką pietruszki.Na mnie naprawdę działa.

Daffi,to proszę nas już nie straszyć więcej!

Ja dziś nie mam żadnych planów,jedynie pójść na pocztę bo paczka z bonprixu czeka.Zamówiłam sobie kurtkę przejściową,pewnie będzie za duża jak zwykle,no ale..najwyżej będę odsyłać.

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam budyń z kawałkami banana na drugie śniadanie... gorąco mi się zrobiło....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 32+0 miał 1700 g. Jutro wizyta zobaczymy ile teraz waży :)

stresant, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Fujjj wyobrazcie sobie faceta, ktory idzie za potrzeba do toalety - oczywiscie dotyka wszystkich klamek, trzyma swojego siusiaka, potem nie umyje rak i siege po te orzeszki brrrrrr :P

no tak to właśnie wygląda i są na to badania amerykańskich naukowców :)

https://natemat.pl/105941,nie-jedz-orzeszkow-z-baru-ani-z-bazaru

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U mnie w 32+0 miał 1700 g. Jutro wizyta zobaczymy ile teraz waży :)
    To my z waga podobnie i Fasolka tez.......ja tez mam jutro wizyte wiec porownamy :)

szyje piore i prasuje naraz.........przed niczym dobrym.....

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    fajna! mam podobną z IKEA... 5 szuflad... a ta jest lepsza i pojemniejsza... i tańsza :( szkoda, że wcześniej nie wiedziałam :( widzę,że też mają białe... lipa...
    no ja szukalam duzo szufladowej... mam w domu podobna na 4 szuflady wiec wiem mniej wiecej jak wymiarowo wypada. ja biore ten kolor bo wszystko mam w tym kolorze wiec nie robie juz misz masz.. ale jesli kiedys bede wymieniac mebelki to na wysoki polysk to biel lub lekka szarośc.

tzreba bylo pytac o komode wczesniej ja ją juz dawno mialam upatrzona. a tez nie jest to mebel do zabawy wiec za te pieniadze troche posluzy.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A my się witamy z człowiekiem-czkawką!
    Espoir,czadowy pokój!

Basiaaaa...aaaa,już tak bliskooo...

Karmelka,kuruj się czosnkami i imbirami.Mnie zawsze pomaga : woda ze startym imbirem (pół na pół wrzątek i zimna) plus wyciśnięta cytryna i miód.Pije takich mikstur ze 3 dziennie. Do tego zjadam kanapki z masłem ,czosnkiem i natką pietruszki.Na mnie naprawdę działa.

Daffi,to proszę nas już nie straszyć więcej!

Ja dziś nie mam żadnych planów,jedynie pójść na pocztę bo paczka z bonprixu czeka.Zamówiłam sobie kurtkę przejściową,pewnie będzie za duża jak zwykle,no ale..najwyżej będę odsyłać.
    przepraszam z calego serca!
    zasluzylam na klapsa kolejny raz w ciagu hmm 2 tyg? :P

mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo znowu straszycie że za chwilę rodzimy :D
    Ale ja w sumie już bym mogła gdyby ciąża była na tyle zaawansowana. Chyba wszystko mam i już mi się ten czas dluzy.

Ja dziś załatwiam jednego kota - tzn zaszczepilam. Zwierzaki też trzeba na przyjście dziecka przyszykowac :)

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no ja szukalam duzo szufladowej... mam w domu podobna na 4 szuflady wiec wiem mniej wiecej jak wymiarowo wypada. ja biore ten kolor bo wszystko mam w tym kolorze wiec nie robie juz misz masz.. ale jesli kiedys bede wymieniac mebelki to na wysoki polysk to biel lub lekka szarośc.

tzreba bylo pytac o komode wczesniej ja ją juz dawno mialam upatrzona. a tez nie jest to mebel do zabawy wiec za te pieniadze troche posluzy.

no trudno :( najwyżej dokupimy drugą... ale na razie miejsca jest ok, mam jeszcze półkę pod przewijakiem. Ja mam kącik dla dziecka biały :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no trudno :( najwyżej dokupimy drugą... ale na razie miejsca jest ok, mam jeszcze półkę pod przewijakiem. Ja mam kącik dla dziecka biały :)
    u mnie by sie nie dalo juz tak skomponowac;p

ja mam cale lozko sypialniane Julki wypchane ubrankami w pojemniku na posciel :P do tego w szafie torby serio zaczynam sie bac ze te 8 szuflad mi braknie.

b2ujp2.png

‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ