X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir pięknie!!! Widać że pokoik jest bardzo duży ! Czekam na fotki pokoiku Wojtusia... :)

Daffi ja tak mam jak pójdę na spacer nie raz, że dobrze się czuje więc idę aż tu nagle się okazuje ze przeliczyłam swoje możliwości i muszę koniecznie siąść. Bo nie jestem w stanie wrócić chyba że z twarzą w chodniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka zdrowego czlowiek brzuch boli od kaszlu a co dopiero zaciazonego......
    duzo czytalam na temat przeziebien w ciazy bo tez mialam schize, ale wierz mi ze przeziebienie wplywa na nas...my sie gorzej czujemy stekamy kichamy itp. ale dziecko nie odczuwa tego w jakis drastyczny sposob...
    Dzisiaj już inaczej myślę, trzezwo, wczoraj miałam zjazd konkretny. Chyba też przez tych lekarzy, ale ja wczoraj czułam się jak połamana. Dopiero po wyjściu z wanny byłam jakoś bardziej do życia. Ale musiałam wyglądać jak kupa nieszczęść. Bo jak zobaczyłam że mąż patrzy na mnie że łzami w oczach i pyta się mnie jak może mi pomóc. A ja wyłam w poduszkę :/

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    I to nie jest tak, że ja jestem sterylna. Absolutnie nie, mam takie swoje zasady co do bakterii nie użyje gabki, czy nie dotknę twarzy ręką która wcZesniej dotykała rurki w MPK czy w szpitalu.

A jeśli chodzi o przychodnie to boje się tej grypy. Wczoraj przepłakałam cały wieczór z bezsilności. Nie chodzi tu o mnie tylko malutka. Nie dość że cała ciążę mam to crp podwyższone jej tętno pewnie od niego jest takie wyższe to jeszcze teraz jej funduje jakies chorobsko.
    Dzisiaj gardło nie boli już mam brzydki kaszel który się odrywa to chyba końcówka ?
    Z tym że boli mnie brzuch :( tak ostro i myślę że od kaszlu ale wiecie myśli że łożysko już są. No ale przecież bol byłby chyba ciągły ?
    Bardziej mi to wygląda na nadciagniete więzadła od kaszlu
    Ja kaszle ostro juz 3 tydzien. bylam z tym u 2 lekarzy i powiedzieli mi że kaszel w żaden sposob nie zagraza dziecku. Jedyne co jest niebezpieczne przy przeziębienie to goraczka.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pomińmy już te paskudne chorobska przeziębienia i czyhające na nas bakterie. Dzisiaj od rana już buszuje po necie więc na pewno czuję się lepiej.

Który kolor to jaskolek, wrzos czy róż? Ja jestem za różem bardziej ale mąż mówi że tyle tego różu wszędzie...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42cff3cb9b12.jpg

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie tez roz

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja kaszle ostro juz 3 tydzien. bylam z tym u 2 lekarzy i powiedzieli mi że kaszel w żaden sposob nie zagraza dziecku. Jedyne co jest niebezpieczne przy przeziębienie to goraczka.
    Tak powiedzieli? Bo ja oczywiście przeczytałam że wzmaga skurcze macicy i może spowodować odklejenie łożyska. I przez to już się nakrecalam. Chciałabym że to moje maleństwo czulo się bezpiecznie a nie jakieś ektrowstrzasy jej serwuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka bo ja w nocy doczytałam, że miałaś skok ciśnienia z mroczkami przed oczami? A miałaś też skok temperatury ciała?

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jeju jaki mega extra pokój!! Jako mama dwóch a zaraz trzech synów jestem zachwycona! A skąd ten kosz na kółkach, taka skrzynia???
    www.luluhome.pl
    moi rodzice dla wszystkich wnuków kupują i muszę powiedzieć, że dużo tych większych zabawek się mieści... :)

martusiawp, Mama36, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie roz :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja mam jeden przeplyw zly wiec Franusiek bedzie malutki....zobaczymy w czwartek moze nas milo zaskoczy i podrosnie troche....

Stresant bierzesz acard?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant bierzesz acard?
    od 13 tc. biore 150mg....bo juz na prenatalnych stwierdzili ze krew zle przeplywa

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie ze Ewa Farna w ciazy :) to "sasiadka" obok ze wsi..... bardzo fajnie oglosila teledyskiem w mediach te radosna nowine :)

B_002, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka roz, moja córka ma z tego uszyta pościel do przedszkola a młodsza brzuszkowa ma rozek kokon i rogal ten wzór , jest śliczny

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    slyszalyscie ze Ewa Farna w ciazy :) to "sasiadka" obok ze wsi..... bardzo fajnie oglosila teledyskiem w mediach te radosna nowine :)
    Ona mieszka tak blisko ciebie? Lubię ją bo jest naturalną, i chroni swoją prywatność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelka roz, moja córka ma z tego uszyta pościel do przedszkola a młodsza brzuszkowa ma rozek kokon i rogal ten wzór , jest śliczny
    Właśnie zamówiłam drugi rożek do szpitala z tymi jaskółkami tak mi się spodobał :) i chce jeszcze taki komplecik z podusia. Mam dwa komplety z minky to jeden wezmę z wafelkiem. Bo mam też sam komplet wafelkowy

• B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka masz tak dużo tych rzeczy i jeszcze zamawiasz :) Gdzie ci się to wszystko mieści?
    Ja to ostrożnie kupuję wyprawkowe rzeczy żeby potem nie było że mam za dużo, wolę potem dokupić w razie potrzeby.
    Pochwal się jak już przyjdzie zamówienie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Szonka bo ja w nocy doczytałam, że miałaś skok ciśnienia z mroczkami przed oczami? A miałaś też skok temperatury ciała?
    nie tylko ciśnienie. dziś znowu mam niskie

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ona mieszka tak blisko ciebie? Lubię ją bo jest naturalną, i chroni swoją prywatność.
    3km od nas w niedalekiej wiosce rzut beretm, tylko przez gorke trzeba przejsc......oni sa wszyscy bardzo fajni, cala rodzina, i bardzo skromni naturalni.....a przy tym mogli by sie afiszowac ze swoim " bogactwem"
    siostre Ewy - Magdalenke mialam w przedszkolu, teraz juz do 7 klasy chodzi pannica...i faktycznie bardzo chronia swoja prywatnosc.....pamietam jak dzis pare lat temu jechalam do pracy do przedszkola w Wedryni i widzialam rozwalone auto jak po pijaku...wracala z oblewania matury, ale afera wtedy z tego byla..... Leszek Wronka i Halina tez niedaleko maja rodzinne domy ale to w Grodku to tak ze 20 km moze....
    Kolejny chlopak od nas Albert Černy bedzie reprezentowal czeska eurowizje w przyszlym roku ..

cos tu musi byc w powietrzu, ze tyle dobrych glosow sie tu rodzi :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - mi by najlepiej pasował kolor wrzosowy pod te jaskółki ;-)

Ja już po badaniach. Weszłam bez kolejki. Było około 40 osób. Ale się wcisnęłam ;-)

stresant, Karmelllka90, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka masz tak dużo tych rzeczy i jeszcze zamawiasz :) Gdzie ci się to wszystko mieści?
    Ja to ostrożnie kupuję wyprawkowe rzeczy żeby potem nie było że mam za dużo, wolę potem dokupić w razie potrzeby.
    Pochwal się jak już przyjdzie zamówienie.
    Basiu mam dużo. Ale myślę że spokojnie każdego użyje, na te wszystkie kompleciki mam jedną półkę. W sumie to tylko ten zamówię jeszcze i będę chciała w niedzielę kupić kocyk lub dwa, lampkę, szumisia i zostanie mi zamówić jeszcze jeden komplet pościeli do łóżeczka ale z tym się wstrzymam bo i tak jeden mam a nie zamierzam na razie używać tylko jako dekoracja ;) i bambusowy kosz Mojżesza ale to zobaczę czy w marcu czy na początku kwietnia. I jeszcze takie duperelki zapomniałam np o woreczkach na pokarm nie wiem czy będą potrzebne ale gdyby się okazało że mam pokarm wyrzucić byłoby mi szkoda

B_002 lubi tę wiadomość

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ