X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant kontroluj Kochana pomiary ciśnienia! spuchnięte nogi mają z tym związek
    Weź nasikaj do kubeczka zawieź mocz do polskiego laboratorium. Bo wysokie ciśnienie i spuchnięte nogi to nie żarty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisała Paula dzisiaj. Może robi zabawki na szydełku :) wkręciła się ;)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, super wieści! Nosisz już w sobie klocuszka, ja mogłabym takiego urodzić :D sama miałam 2850 :)

Ta Twoja szyja jest nie do zdarcia :D może i moja jeszcze przetrzyma ;)

Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant kontroluj Kochana pomiary ciśnienia! spuchnięte nogi mają z tym związek

cisnieniomierz juz caly popluty, bo ciagle go mam za dupa, czy spie, czy jem czy gotuje (aczkolwiek to rzadko sie zdaza :) )
    pomiary z dzis:
    125/81
    134/84
    118/80

no czego sie tu czlowieku uczepisz , niczego wzorowo :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 i widzisz, a ty się już do szpitala kładłaś. Co do pępowiny rozumiem twój strach mi mama powiedziała że jak się urodziłam to lekarz powiedział że tak omotanego dziecka pępowina jeszcze nie widział. Co prawda byłam sina i dostałam w dupkę ale ja też byłam z zielonych wód płodowych. Dostałam 9 pkt odjęli mi za kolor ale poza tym wszystko super. Więc młody widać lubi biżuterię może jeszcze się faktycznie odplącze

Karmellka! Ty mi tu z biżuterią u facetów nie wyjeżdżaj :) Matko Boska jeszcze mi syna geja brakowało !:)
    jakiegoś stracha nie mam bo mam nadzieję,że ginka trzyma rękę na pulsie ale niestety synek mojego brata zmarł przy porodzie bo za późno cesarkę zrobili i się Maluszek udusił :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Menka, ta beza jest z mascarpone? Uwieeeelbiam!
    Tak, mascarpone że śmietana 30%. Bomba kaloryczna haha :D

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Tak, mascarpone że śmietana 30%. Bomba kaloryczna haha :D
    No a takie bomby smakują najlepiej. :)

Menka888 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    cisnieniomierz juz caly popluty, bo ciagle go mam za dupa, czy spie, czy jem czy gotuje (aczkolwiek to rzadko sie zdaza :) )
    pomiary z dzis:
    125/81
    134/84
    118/80

no czego sie tu czlowieku uczepisz , niczego wzorowo :)

to jeszcze siku! jak pisze Karmellka!

stresant, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Weź nasikaj do kubeczka zawieź mocz do polskiego laboratorium. Bo wysokie ciśnienie i spuchnięte nogi to nie żarty.

Jutro mam u nas wizyte i biore mocz ..to pomocza papierek i sprawdza....w klinice sie pytalam czy z tego papierka mozna bialko wyczytac to twierdzili ze tak......

Fasolka nawet tak nie mysl...poloza Cie wczesniej do szpitala to beda kontrolowac i wszystko bedzie ok...a na geja niestety wplywu nie mamy....

sasiadka ma 3 synow (malych jeszcze) ale zawsze twierdzi ze sie wnukow nie doczeka bo jeden na ksiedza pojdzie drugi gej a trzeci bezplodny :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jutro mam u nas wizyte i biore mocz ..to pomocza papierek i sprawdza....w klinice sie pytalam czy z tego papierka mozna bialko wyczytac to twierdzili ze tak......

Fasolka nawet tak nie mysl...poloza Cie wczesniej do szpitala to beda kontrolowac i wszystko bedzie ok...a na geja niestety wplywu nie mamy....

sasiadka ma 3 synow (malych jeszcze) ale zawsze twierdzi ze sie wnukow nie doczeka bo jeden na ksiedza pojdzie drugi gej a trzeci bezplodny :)

co ma być to będzie :)
    położyć się chcę wcześniej tak czy siak bo wolę czekać w szpitalu niż w domu.. K. pracuje w Wawie a do Łodzi mam godzinę drogi.. sama nie dojadę w razie w... a dodatkowo remont drogi szykują...

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka! Ty mi tu z biżuterią u facetów nie wyjeżdżaj :) Matko Boska jeszcze mi syna geja brakowało !:)
    jakiegoś stracha nie mam bo mam nadzieję,że ginka trzyma rękę na pulsie ale niestety synek mojego brata zmarł przy porodzie bo za późno cesarkę zrobili i się Maluszek udusił :(
    Nawet tak nie mów. Ale szczerze ci powiem że w takiej sytuacji nie skupilabym się na porodzie i osobiście prosiłabym o cc

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nawet tak nie mów. Ale szczerze ci powiem że w takiej sytuacji nie skupilabym się na porodzie i osobiście prosiłabym o cc

na razie za wcześnie o tym mówić.. ale na pewno będę to omawiać z moja lekarką.. te plany porodu kiedy się robi? na wizycie czy przed przyjęciem do szpitala?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka wytrzyma szyjka już na prawdę ostatnie tygodnie przed nami. Jak będzie 37+0 to każda z nas nogi popuści.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na razie za wcześnie o tym mówić.. ale na pewno będę to omawiać z moja lekarką.. te plany porodu kiedy się robi? na wizycie czy przed przyjęciem do szpitala?
    Plan porodu możesz już napisać. Ja właśnie zbieram się jak nie wiem. Ale trzymam się tego że ja nie rodzę przed 38+0

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Miałam hipoglikemie. Już doszłam do siebie, ale była masakra.
    Staram się zmniejszać ilość cukru i to pewnie od tego. Cały dzień czułam się średnio. Po 17 zaczęłam mieć drgawki i bardzo przyspieszony puls. Spałam się potem, kręciło się w głowie. Cukier miałam 57/56. Było mi strasznie słabo. Na obiad zjadłam pół kiełbasy z kurczaka bo kompletnie nie miałam apetytu.
    Jak cukier tak spadl mąż szybko dał mi gruszkę, kiwi i dwie kromki chleba z serkiem. Po 15 minutach było 75. Potem już grzecznie wskoczyło powyżej 100.
    Drugi raz w życiu miałam hipoglikemie ale pierwszy raz tak paskudna.
    Teraz czekam na większą aktywność Ignasia. Cały dzień był aktywny z przerwami a teraz jest spokojny, ale ja usnęłam na godzinę i dopiero się obudziłam.
    Obstawiam że to kwestia słabego jedzenia, sporego ruchu dzisiaj i może dzisiejszego pobierania krwi na czczo?

Byliśmy na działce, paliliśmy z mężem ognisko i jedliśmy kiełbaskę z patyka. Ja 90% czasu siedziałam. Ale jednak trochę podchodziłam. Kwitną u nas przebiśniegi. Pięknie jest.

Dobrze że mój mąż był ze mną w domu. Nie wiem czy dałabym radę się podnieść żeby pójść coś zjeść. Jutro kupię cukierki glukozowe i cole do domu. Tak żeby było w razie w.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

Optymistka :)
    Rodzice orientację swojego dziecka przeżyją, jedni się z tym szybciej pogoda, inni będą mieli trudności. A jeszcze jakiś odsetek się nie pogodzi. Najgorzej jak to dziecko ma z sobą problem i z samoakceptacja. To zawsze to dziecko jest najbardziej pokrzywdzone.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula matko. Ale cukry po posiłku miałaś dobre czy też niskie że taka hipoglikemia?

• mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Paula,to miałaś przeżycie.Faktycznie miej zawsze pod ręką coś ,tak żeby nie musieć po to wstawać,na wypadek takiej sytuacji (oby nie było potrzebne).

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Plan porodu możesz już napisać. Ja właśnie zbieram się jak nie wiem. Ale trzymam się tego że ja nie rodzę przed 38+0

no to faktycznie czas zacząć coś skrobać... masz jakiś wzór? ja sie kiedyś natknęłam w necie.. chyba na stronie PTG.. muszę sprawdzić.. albo na stronie rodzić po ludzku czy jakoś tak....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 37 tc tematy zarcia na forum zamienia sie w tematy seksualne ;)

malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

‹‹ 1999 2000 2001 2002 2003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ