Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:Stresant kontroluj Kochana pomiary ciśnienia! spuchnięte nogi mają z tym związek
cisnieniomierz juz caly popluty, bo ciagle go mam za dupa, czy spie, czy jem czy gotuje (aczkolwiek to rzadko sie zdaza)
pomiary z dzis:
125/81
134/84
118/80
no czego sie tu czlowieku uczepisz , niczego wzorowoFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka77 i widzisz, a ty się już do szpitala kładłaś. Co do pępowiny rozumiem twój strach mi mama powiedziała że jak się urodziłam to lekarz powiedział że tak omotanego dziecka pępowina jeszcze nie widział. Co prawda byłam sina i dostałam w dupkę ale ja też byłam z zielonych wód płodowych. Dostałam 9 pkt odjęli mi za kolor ale poza tym wszystko super. Więc młody widać lubi biżuterię może jeszcze się faktycznie odplącze
Karmellka! Ty mi tu z biżuterią u facetów nie wyjeżdżajMatko Boska jeszcze mi syna geja brakowało !
jakiegoś stracha nie mam bo mam nadzieję,że ginka trzyma rękę na pulsie ale niestety synek mojego brata zmarł przy porodzie bo za późno cesarkę zrobili i się Maluszek udusiłFasolka77
-
Wiewióreczka wrote:
Menka, ta beza jest z mascarpone? Uwieeeelbiam!
Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
stresant wrote:cisnieniomierz juz caly popluty, bo ciagle go mam za dupa, czy spie, czy jem czy gotuje (aczkolwiek to rzadko sie zdaza
)
pomiary z dzis:
125/81
134/84
118/80
no czego sie tu czlowieku uczepisz , niczego wzorowo
to jeszcze siku! jak pisze Karmellka!stresant, Karmelllka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Weź nasikaj do kubeczka zawieź mocz do polskiego laboratorium. Bo wysokie ciśnienie i spuchnięte nogi to nie żarty.
Jutro mam u nas wizyte i biore mocz ..to pomocza papierek i sprawdza....w klinice sie pytalam czy z tego papierka mozna bialko wyczytac to twierdzili ze tak......
Fasolka nawet tak nie mysl...poloza Cie wczesniej do szpitala to beda kontrolowac i wszystko bedzie ok...a na geja niestety wplywu nie mamy....
sasiadka ma 3 synow (malych jeszcze) ale zawsze twierdzi ze sie wnukow nie doczeka bo jeden na ksiedza pojdzie drugi gej a trzeci bezplodnyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Jutro mam u nas wizyte i biore mocz ..to pomocza papierek i sprawdza....w klinice sie pytalam czy z tego papierka mozna bialko wyczytac to twierdzili ze tak......
Fasolka nawet tak nie mysl...poloza Cie wczesniej do szpitala to beda kontrolowac i wszystko bedzie ok...a na geja niestety wplywu nie mamy....
sasiadka ma 3 synow (malych jeszcze) ale zawsze twierdzi ze sie wnukow nie doczeka bo jeden na ksiedza pojdzie drugi gej a trzeci bezplodny
co ma być to będzie
położyć się chcę wcześniej tak czy siak bo wolę czekać w szpitalu niż w domu.. K. pracuje w Wawie a do Łodzi mam godzinę drogi.. sama nie dojadę w razie w... a dodatkowo remont drogi szykują...stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellka! Ty mi tu z biżuterią u facetów nie wyjeżdżaj
Matko Boska jeszcze mi syna geja brakowało !
jakiegoś stracha nie mam bo mam nadzieję,że ginka trzyma rękę na pulsie ale niestety synek mojego brata zmarł przy porodzie bo za późno cesarkę zrobili i się Maluszek udusił -
Karmelllka90 wrote:Nawet tak nie mów. Ale szczerze ci powiem że w takiej sytuacji nie skupilabym się na porodzie i osobiście prosiłabym o cc
na razie za wcześnie o tym mówić.. ale na pewno będę to omawiać z moja lekarką.. te plany porodu kiedy się robi? na wizycie czy przed przyjęciem do szpitala?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:na razie za wcześnie o tym mówić.. ale na pewno będę to omawiać z moja lekarką.. te plany porodu kiedy się robi? na wizycie czy przed przyjęciem do szpitala?
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Miałam hipoglikemie. Już doszłam do siebie, ale była masakra.
Staram się zmniejszać ilość cukru i to pewnie od tego. Cały dzień czułam się średnio. Po 17 zaczęłam mieć drgawki i bardzo przyspieszony puls. Spałam się potem, kręciło się w głowie. Cukier miałam 57/56. Było mi strasznie słabo. Na obiad zjadłam pół kiełbasy z kurczaka bo kompletnie nie miałam apetytu.
Jak cukier tak spadl mąż szybko dał mi gruszkę, kiwi i dwie kromki chleba z serkiem. Po 15 minutach było 75. Potem już grzecznie wskoczyło powyżej 100.
Drugi raz w życiu miałam hipoglikemie ale pierwszy raz tak paskudna.
Teraz czekam na większą aktywność Ignasia. Cały dzień był aktywny z przerwami a teraz jest spokojny, ale ja usnęłam na godzinę i dopiero się obudziłam.
Obstawiam że to kwestia słabego jedzenia, sporego ruchu dzisiaj i może dzisiejszego pobierania krwi na czczo?
Byliśmy na działce, paliliśmy z mężem ognisko i jedliśmy kiełbaskę z patyka. Ja 90% czasu siedziałam. Ale jednak trochę podchodziłam. Kwitną u nas przebiśniegi. Pięknie jest.
Dobrze że mój mąż był ze mną w domu. Nie wiem czy dałabym radę się podnieść żeby pójść coś zjeść. Jutro kupię cukierki glukozowe i cole do domu. Tak żeby było w razie w. -
stresant wrote:Jutro mam u nas wizyte i biore mocz ..to pomocza papierek i sprawdza....w klinice sie pytalam czy z tego papierka mozna bialko wyczytac to twierdzili ze tak......
sasiadka ma 3 synow (malych jeszcze) ale zawsze twierdzi ze sie wnukow nie doczeka bo jeden na ksiedza pojdzie drugi gej a trzeci bezplodny
Rodzice orientację swojego dziecka przeżyją, jedni się z tym szybciej pogoda, inni będą mieli trudności. A jeszcze jakiś odsetek się nie pogodzi. Najgorzej jak to dziecko ma z sobą problem i z samoakceptacja. To zawsze to dziecko jest najbardziej pokrzywdzone. -
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Plan porodu możesz już napisać. Ja właśnie zbieram się jak nie wiem. Ale trzymam się tego że ja nie rodzę przed 38+0
no to faktycznie czas zacząć coś skrobać... masz jakiś wzór? ja sie kiedyś natknęłam w necie.. chyba na stronie PTG.. muszę sprawdzić.. albo na stronie rodzić po ludzku czy jakoś tak....Fasolka77