X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawap, mowili ze chyba bez wzgledu na cukier trzeba sie u mnie zatrzymac na 12j, a mojej kolezance lekarz kazal zjechac 2 jednostki w dol.

Tunia76 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Paula90, ja dzis mialam 55 na czczo. Insulina zaczela dzialac ;)
    Też się tak źle czułaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - no u mnie właśnie coś ostatnio słaby apetyt. I pewnie dlatego nie dojadam. Apetyt mam, ale na słodkie a nie na zdrowe :-D

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polizylam sie do lozka spowrotem bo pomyslalam ze jestem niewyspana, ale nie moglam zasnac bo czulam spory glod, wiec pomyslalam zmierze cukier. Nie bylam umierajaca, ale zmeczona, bezsilna, glodna.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za troskę :-*
    Tak, już jest lepiej. Będę musiała mieć to na uwadze i być przygotowana w razie czego z cukierkami chociaż.
    Nie chce czytać internetu bo tam na pewno cuda napisali. Zarejestruje się jutro do diabetologa i z nim pogadam.

Ignas bryka, jest ok :-)

daj koniecznie znać co diablo na to

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wracam do domu!:D

Na początku się wystraszyłam, bo zapisał mi się mega skurcz na ktg - w skali od 0 do 100 miał 82...ale profesor powiedział, że taki pojedynczy nic nie znaczy. Wiecie co jest najlepsze? Że nic nie czułam. Lekko i bezboleśnie napiął mi brzuch, ogólnie nie zwrócilabym na to w ogóle uwagi, gdyby nie zapis.

Szyja trzyma, 3 cm :)
    Szymon 2900 i wg tego to 36+0. Profesor twierdzi, że jak na takie chuchro jak ja, to bardzo duża waga.

No i wbił mi ćwieka, bo byłam już całkowicie nastawiona na CC u mojego gina w szpitalu za rogiem, a tu profesorek powiedział, że osobiście by robił cesarkę i zaraz po 37 tc.

No więc ten...żrę tortillę z Maka i wracamy ;)
    No jednak te cycki chce obejrzeć:)super, widzisz jak mały się trzyma. A waga naprawdę spora jak na Twoje gabaryty.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula na pewno jest dobrze! Już ja zaczęłam czytać jak radzić sobie z kaszlem w ciąży i wpadłam w płacz bo pisali o porodzie przedwczesnym, odklejeniu lozyska i skracającej szyjce.
    Teraz nasze maluchy potrzebują najwięcej energii ciągną z nas stąd to poczucie że chce nam się ciągle jeść. Na pewno jest wszystko dobrze

ja dziś właśnie tego doświadczyłam.. ssanie miałam na maksa!
    i co dziwne.. te niby pączki .. dla diabetyków.. wyszły jak zwykłe bułeczki.. z mąki typ 1850... zjadłam na kolację 2 małe bułeczki, wędlina drobiowa i sałatka jarzynowa... i cukier po 1h 137... masakra...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula już zaczynacie sezon grillowy? :)
    Dobrze ze mąż był obok. Pilnuj diety żeby się sytuacja nie powtórzyła :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka to macie dylemat dalej widzę :)
    Mam nadzieję że spokojnie podejmiesz dobra decyzję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - no u mnie właśnie coś ostatnio słaby apetyt. I pewnie dlatego nie dojadam. Apetyt mam, ale na słodkie a nie na zdrowe :-D
    Ja od poniedziałku też apetytu nie mam, smaka na nic ale to dlatego że przeziębiona jestem. Chociaż dzisiaj musiałam zjeść ww. Bo aż mnie ściskało. No ale wiesz że jakbyśmy mogły jeść słodkie to pewnie nie byłoby na to ochoty...

• Mistella Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie ssanie ze pochłaniam ilości jedzenia oszałamiające, jak tak dalej pójdzie to przytyje dużo w te ostatnie tyg

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Paula, współczuje ... :( lepiej się już czujesz ?
    Z tym cukrem to cyrki, wysoki niedobrze, za niski też nie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was nadrobię.
    Pochlonelo nas skladanie komody masakra

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3446ff99b181.jpg

Juz 2 pralki prania sie susza na strychu nie mam wiecej miejsca.. A widze ze jeszcze 4 przede mną.. Rzeczywiscie przesadzilam z iloscia ubran.
    M jak to zobaczyl sie zalamal :p to go lekko uspokajalam ze sa tam tez inne rozmiary. Jedno jest pewne.. FIFI nawet polowy z tego nie zalozy. A ja sie balam ze jeszcze mam za malo.. Ups

Karmelllka90, malutka_mycha, Wiewióreczka, stresant, martusiawp, Fasolka77, Lolka30, Menka888, Kasiulka90, Mama36, mysla.nieskalana, Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fanki Kinder bueno donosze, że w PL są juz dostępne lody Kinder bueno już są w żabkach, fresh market, stokrotka Lewiatan. Rożki Kinder bueno. Jadłam je na Kanarach yumme

Karollinax26, Paula 90, Wiewióreczka, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fanki Kinder bueno donosze, że w PL są juz dostępne lody Kinder bueno już są w żabkach, fresh market, stokrotka Lewiatan. Rożki Kinder bueno. Jadłam je na Kanarach yumme

Jadłam! Jakieś 2 tygodnie temu! A jaka byłam zadowolona jak mi mama go do domu przyniosła! :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Później was nadrobię.
    Pochlonelo nas skladanie komody masakra

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3446ff99b181.jpg

Juz 2 pralki prania sie susza na strychu nie mam wiecej miejsca.. A widze ze jeszcze 4 przede mną.. Rzeczywiscie przesadzilam z iloscia ubran.
    M jak to zobaczyl sie zalamal :p to go lekko uspokajalam ze sa tam tez inne rozmiary. Jedno jest pewne.. FIFI nawet polowy z tego nie zalozy. A ja sie balam ze jeszcze mam za malo.. Ups
    Kupujesz wkłady? Ha! Widzicie ja też myślałam że mam mało ubranek, ale jak się ich nie widzi to na prawdę się z tego nie zdaje sprawy.
    Moja mama mnie najbardziej rozwala bo mówi że pięcioraczki bym ubrala ale sama dokupuje. Ja już nie kupuje. Ale ona ciągle coś mi przesyła, nawet jak była u mnie to kupowała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jadłam! Jakieś 2 tygodnie temu! A jaka byłam zadowolona jak mi mama go do domu przyniosła! :)
    Ja żałuję że nie mogę obecnie, poczekam na ciepłe dni. Bo obstawiam że to gardło to od tego lodowego marzenia w niedzielę :/

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mały łbem w dół, ale że głowa o dwa tygodnie starsza to mam prawo mieć takie odczucia, bo bardzo na wszystko naciska i rozpiera. Ale szyja się trzyma :)
    Właśnie dokładnie takie mam rozterki jak wypisałaś...dzieci jeszcze planujemy. Chciałabym mieć 2 lub 3 :)

Kasionek, teraz i jeden, i drugi gin chce cycki zobaczyć ;) a ja wciąż nie wiem któremu pokazać...poza tym mogą być nieco zawiedzeni, bo cycki są ozdobione różowymi prążkami :P

Paula, typowa hipoglikemia Ci się przytrafiła...współczuję. Oby nigdy więcej. Ignacy się rozruszał?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja żałuję że nie mogę obecnie, poczekam na ciepłe dni. Bo obstawiam że to gardło to od tego lodowego marzenia w niedzielę :/

Możliwe Kasia, wykuruj gardziołko i przyjdzie czas na lody.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Możliwe Kasia, wykuruj gardziołko i przyjdzie czas na lody.
    A tymczasem tylko ciepłe, w końcu to Twoje hobby hihihihi :P :D

Karmelllka90, Karollinax26, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ