Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Karmelka, mały łbem w dół, ale że głowa o dwa tygodnie starsza to mam prawo mieć takie odczucia, bo bardzo na wszystko naciska i rozpiera. Ale szyja się trzyma
Moj też głową w dół i głowa starsza o 2 tyg. I tak samo odczucie tego nacisku i rozpierania, czasami jak zaboli to, aż krzykne. Ja ten bol chwilowy taki silny to nie chce sobie wyobrażać jak boli moment przejścia dziecka przez kanał rodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 21:58
-
Mistella wrote:Stresant ja tak je czuje właśnie jak napisałaś
-
Karmelllka90 wrote:Wiewióreczka to ja bym wybrała profesora. Wydaje mi się, że jeśli on sam ci zrobi cesarkę to ja bym wybrała jego.
Może jakoś samo się wyjaśni...ja blondi i zawsze miałam problem z wyborem -
Karmelllka90 wrote:Kupujesz wkłady? Ha! Widzicie ja też myślałam że mam mało ubranek, ale jak się ich nie widzi to na prawdę się z tego nie zdaje sprawy.
Moja mama mnie najbardziej rozwala bo mówi że pięcioraczki bym ubrala ale sama dokupuje. Ja już nie kupuje. Ale ona ciągle coś mi przesyła, nawet jak była u mnie to kupowała
Co do bueno to je uwielbian ale w ciazy nie jadlan ze wzgledu na ta cukrzyce.
Ale zasmakowalam maxi kinga i moglabym go pochlaniac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 22:01
-
Karmelllka90 wrote:Nawet za takie się nie biorę ;p wmuszam jedzenie w siebie a jakbym taki kawał mięsa wlozyla obawiam sie, że mogłabym zwrócić :p
Uwielbiam Twoje teksty
Karmelllka90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Moj też głową w dół i głowa starsza o 2 tyg. I tak samo odczucie tego nacisku i rozpierania, czasami jak zaboli to, aż krzykne. Ja ten bol chwilowy taki silny to nie chce sobie wyobrażać jak boli moment przejścia dziecka przez kanał rodny.
-
Lili nie czujesz tego przy skurczach już pozniej. Ja ze swojego porodu pamietam jak doszlam do momentu ze Jula juz wychodziła na ten świat to widzialam jak mi sie wszystko napielo.. Czulam jakbym zaraz z armaty miala wystrzelic i zaraz mloda byla na swiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 22:10
Lili90 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:No normalnie jakbym okres miala zaraz dostac...chwileczke i bol odpuszcza....leze i patrze na film to w ciagu godziny 3razy tak mnie zlapalo.... 33tydzie to chyba jeszcze za wczesnie na takie skurcze
stresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Ostatecznie jeszcze od żadnego skierowania na CC nie mam, więc pójdę grzecznie na wizyty i jeszcze raz się upewnię czy profesor będzie osobiście itd. Jak się przebierałam, to mąż zapytał od którego tc cesarka jest bezpieczna... odpowiedział, że od 39. A u mnie tyle czekać nie można, więc teraz znów jestem bardziej bliska porodowi w Poznaniu, mimo że tu wygoda i też mądry gin.
Może jakoś samo się wyjaśni...ja blondi i zawsze miałam problem z wyborem -
Hej:) nadrobiłam:)
Wiewióra super!!!! Ale się ekstra trzymacie w daupaku
Paula współczuje - raz miałam coś takiego q poprzedniej ciąży okropne uczucie!!!
Fasolka super ze mały rośnie! Ale powiedz ki czemu ty na cukry 137 piszesz maskara???? Sa w normie! Ja mam takie po każdym posiłku praktycznie... chyba ze nie jem żadnych węgli no ale to nie jest dobry posiłek.. wiec ja póki widzę do 140 tonprzyjmuje jako wspaniały wynik a nie masakra:)Wiewióreczka, Paula 90, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj od czasu tej nieszczęsne drzemki która nie doszła do skutku nie potrafię sobie miejsca znaleźć. Nie wiem co te dziecko dzisiaj wyprawia ale wyjątkowo wysoko wbija się w zebra i kręgosłup. Już nie wiem co zrobić żeby sobie ulżyć
coś czuję że nocka może być trudna.
Ja lody wcinam często, ostatnio mam właśnie mega ochotę na wszystko co zimne. Czy to lody, czy domowe sorbety. Wszystko jedno byle zimne. Zauważyliście też że jest Wam gorąco? Ja nigdy super zmarzluchem nie byłam ale teraz to bym w swetrze po placu mogła chodzic -
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:O właśnie tak jak opisujesz. No dzieciaczki już się powoli tam ustawiają w miejsce ewakuacji, a dodatkowo może spojenie się rozchodzić, jeśli boli Cię w okolicy kości łonowej. Ja takie bóle ostatnio miewam, okroooopnie to boli, krzyczeć by się chciało, ale trzeba oddech łapać..krótko trzyma na szczęście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 22:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA co do skurczy przepowiadających to już mogą występować ja miałam chyba jeden dzisiaj. Leżałam i poczułam spięcie brzucha takie falowe i przy tym dołem lekkie coś nie było do bolesne ale odczuwalne takie że pomyślałam że tak mogą wyglądać skurcze
-
A jeszcze pytanie na szybko. Ja do rana z siku nie wytrzymam a jutro mam laboratorium.. Jak to teraz z tym moczen zrobić? O 2 na bank ide siusiu moze udałoby mi sie juz o 4 nie isc tylko o 6.. Moze tak być?
-
Malutka, mi jest meeeeega gorąco. Śpię pod poszewką samą. A przed ciążą było mi ciągle zimno.
Karmelka, wydaje mi się, że z bezpiecznym terminem 39 tc chodziło mu o to, że wtedy nie ma już na pewno żadnych objawów wcześniactwa, nie ma mowy o inkubatorach itp. Tak przynajmniej mi mój piękny gin ostatnio mówił, że w 37 tc potrafią wystąpić objawy późnego wcześniactwa, cokolwiek to znaczy.malutka_mycha lubi tę wiadomość