Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wyczuwałam dziś tą zgagę bo niechcący kupiłam dziś pomelo :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam odwrócić ale jakoś się nie udaje :)

no duży ten mój Bąbel jak na ten czas( sprawdziłam to córka miała takie wymiary w 35/36tc)

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    profesor mówi,że on doradza również poród w klinice żeby nie dopuścić do sytuacji,w której rozdzielą mnie z dzieckiem a może być różnie w przypadku nie uregulowanego cukru...
    także no :)
    a tak to wszystkie przepływy są ok,łożysko ok,wody płodowe ok.

Fasolka77, Kiwona, Misiabella, nick nieaktualny, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostaliśmy na szkole rodzenia butelki 150ml, smoczki uspokajające i wkładki laktacyjnej od Lovi.
    Powiem Wam że od żadnej firmy nie dostaliśmy nic tak ładnie ogarniętego, zapakowanego i pomysłowo przygotowanego. Mam już butelki i smoczek z Lovi, ale jeśli będziemy używać to się przyda.

Mnie od kilku dni z coraz większą siłą boli lewy bok. Mniej więcej tam gdzie kiedyś był jajnik. I ból czasem promieniuje w stronę szyjki i pachwiny. Wzięłam nospe bo dziwne to jest uczucie.
    I miałam jeszcze 3 skurcze dzisiaj czyli w sumie 6.

Ale już te objawy mnie nie martwią. Ot, normalna kolej rzeczy ;-)

Misiabella - świetne wieści. Bardzo trzymałam kciuki za Was ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:14

mysla.nieskalana, Fasolka77, Lolka30, Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmierzyłam z ciekawości cukier po 2h... pączusie dały w palnik... 163!!! a chcialam zjeść kolację :( muszę czekać do 21...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pobiłam wszelkie rekordy, zjadłam 8 pączków (3 ze sklepu i potem 5 moich), te moje na szczęście nie takie duże.
    Ale wcześniej jak je robiłam to zjadłam jeszcze 3 małe kromki z nutellą i jedno pojedyncze Kinder Bueno.
    Przed ciążą to by mnie dawno zemdliło i pewnie po jednej kromce miałabym dość na cały dzień a tu mogłam jeść tyle bez problemu :P
    Zgagi na razie nie mam, ale nastawiam się że może być w nocy.
    Jutro jakiś odwyk od słodyczy chyba.
    Co najwyżej lody, kupiłam sobie sorbet cytrynowy z Grycana i czeka w zamrażarce na otwarcie, ale na dzisiaj już koniec :P

mysla.nieskalana, nick nieaktualny, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż mi przywiózł 8 Paczków!!! Ale zjadłam tylko 2 do tego szklanka mleczka i cukier po godzinie 129 perfekto.
    Jeszcze mam na jutro ;p aż humor lepszy
    U mnie po dwóch paczkach i szklance mleczka 121. Także paczusie są cacy :-D

nick nieaktualny, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mama36 oglądałaś już Żonę? jak wrażenia?
    Nie dałam Rady dziś kochana przez te faworki.. I miałam ze trzy drzemki. Daj mi czas do jutra :)
    Ja w mojej klinice 65 zł zapłaciłam.. Nóż cóż.. Zachciało mi się kliniki to płacę jak za wymaz ze złota hehe.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Nie dałam Rady dziś kochana przez te faworki.. I miałam ze trzy drzemki. Daj mi czas do jutra :)
    Ja w mojej klinice 65 zł zapłaciłam.. Nóż cóż.. Zachciało mi się kliniki to płacę jak za wymaz ze złota hehe.
    A to tylko z brązu...

nick nieaktualny, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

ciekawa jestem opinii bo mnie ten film jakoś nudził...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to witaj w klubie pozytywnych wiadomości! :)
    ile u Was kosztuje GBS? ja się orientowałam w Łodzi i ponoć 40 zł (jedna opłata za wymaz z pochwy i odbytu)

Mi mój gin dzisiaj pobrał na wizycie zawiozłam do labo i zapłaciłam 40 zł

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie po dwóch paczkach i szklance mleczka 121. Także paczusie są cacy :-D

Ja nie mierzyłam, stwierdziłam że nie będę się denerwować skoro i tak robię to świadomie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył :-)

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył :-)

potwierdzam! też oglądałam :)

polecam też Faworytę i Narodziny Gwiazdy... Żony nie polecam :)

nick nieaktualny, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.

Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.

Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupiła taki przewijak nakładamy na łóżeczko? Jak się to montuje/unieruchamia? Bo tam nic w zestawie nie ma żeby to przyczepić i nie spadło.

age.png
    age.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Czy któraś z Was kupiła taki przewijak nakładamy na łóżeczko? Jak się to montuje/unieruchamia? Bo tam nic w zestawie nie ma żeby to przyczepić i nie spadło.
    Powinnaś mieć 4 nóżki i śruby.

Sansivieria lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Powinnaś mieć 4 nóżki i śruby.
    Chyba że kupiony taki bez nóżek? Takie też są

Sansivieria lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.

Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.
    Też tak słyszałam że jak jeszcze nie jest się w tej sali do porodu to mąż nie może zostać. Owszem w ciągu dnia go nikt nie wygoni ale jak będzie wieczór to będzie musiał wyjść.
    Z resztą poród się lepiej i łatwiej rozkręca w domowym zaciszu niż w szpitalnej sali gdzie mamy mniej intymności. Lepiej poczekać ze skurczami.
    W SR mówili nam żeby jechać gdy skurcze są co 4 minuty.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba że kupiony taki bez nóżek? Takie też są
    A to nawet nie wiedziałam :x

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ