Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
profesor mówi,że on doradza również poród w klinice żeby nie dopuścić do sytuacji,w której rozdzielą mnie z dzieckiem a może być różnie w przypadku nie uregulowanego cukru...
także no
a tak to wszystkie przepływy są ok,łożysko ok,wody płodowe ok.
Fasolka77, Kiwona, Misiabella, estrella, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś dostaliśmy na szkole rodzenia butelki 150ml, smoczki uspokajające i wkładki laktacyjnej od Lovi.
Powiem Wam że od żadnej firmy nie dostaliśmy nic tak ładnie ogarniętego, zapakowanego i pomysłowo przygotowanego. Mam już butelki i smoczek z Lovi, ale jeśli będziemy używać to się przyda.
Mnie od kilku dni z coraz większą siłą boli lewy bok. Mniej więcej tam gdzie kiedyś był jajnik. I ból czasem promieniuje w stronę szyjki i pachwiny. Wzięłam nospe bo dziwne to jest uczucie.
I miałam jeszcze 3 skurcze dzisiaj czyli w sumie 6.
Ale już te objawy mnie nie martwią. Ot, normalna kolej rzeczy
Misiabella - świetne wieści. Bardzo trzymałam kciuki za WasWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:14
mysla.nieskalana, Fasolka77, Lolka30, Wiewióreczka, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
Ja dziś pobiłam wszelkie rekordy, zjadłam 8 pączków (3 ze sklepu i potem 5 moich), te moje na szczęście nie takie duże.
Ale wcześniej jak je robiłam to zjadłam jeszcze 3 małe kromki z nutellą i jedno pojedyncze Kinder Bueno.
Przed ciążą to by mnie dawno zemdliło i pewnie po jednej kromce miałabym dość na cały dzień a tu mogłam jeść tyle bez problemu
Zgagi na razie nie mam, ale nastawiam się że może być w nocy.
Jutro jakiś odwyk od słodyczy chyba.
Co najwyżej lody, kupiłam sobie sorbet cytrynowy z Grycana i czeka w zamrażarce na otwarcie, ale na dzisiaj już koniecmysla.nieskalana, estrella, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mąż mi przywiózł 8 Paczków!!! Ale zjadłam tylko 2 do tego szklanka mleczka i cukier po godzinie 129 perfekto.
Jeszcze mam na jutro ;p aż humor lepszyKarmelllka90, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Mama36 oglądałaś już Żonę? jak wrażenia?
Ja w mojej klinice 65 zł zapłaciłam.. Nóż cóż.. Zachciało mi się kliniki to płacę jak za wymaz ze złota hehe.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Nie dałam Rady dziś kochana przez te faworki.. I miałam ze trzy drzemki. Daj mi czas do jutra
Ja w mojej klinice 65 zł zapłaciłam.. Nóż cóż.. Zachciało mi się kliniki to płacę jak za wymaz ze złota hehe.Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Nie dałam Rady dziś kochana przez te faworki.. I miałam ze trzy drzemki. Daj mi czas do jutra
Ja w mojej klinice 65 zł zapłaciłam.. Nóż cóż.. Zachciało mi się kliniki to płacę jak za wymaz ze złota hehe.
ciekawa jestem opinii bo mnie ten film jakoś nudził...Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:no to witaj w klubie pozytywnych wiadomości!
ile u Was kosztuje GBS? ja się orientowałam w Łodzi i ponoć 40 zł (jedna opłata za wymaz z pochwy i odbytu)
Mi mój gin dzisiaj pobrał na wizycie zawiozłam do labo i zapłaciłam 40 złFasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:U mnie po dwóch paczkach i szklance mleczka 121. Także paczusie są cacy
Ja nie mierzyłam, stwierdziłam że nie będę się denerwować skoro i tak robię to świadomiePaula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Jeśli lubicie zespół Queen to polecam Wam film "Bohemian Rhapsody". Świetnie zrobiony. Gra głównego aktora aż niewiarygodna. Nawet mimikę Freddiego odtworzył. Oglądaliśmy z mężem przedwczoraj. Mnie bardzo film poruszył
potwierdzam! też oglądałam
polecam też Faworytę i Narodziny Gwiazdy... Żony nie polecamPaula 90, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyA wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.
Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:A wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.
Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.
Z resztą poród się lepiej i łatwiej rozkręca w domowym zaciszu niż w szpitalnej sali gdzie mamy mniej intymności. Lepiej poczekać ze skurczami.
W SR mówili nam żeby jechać gdy skurcze są co 4 minuty.Paula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN