X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Czy któraś z Was kupiła taki przewijak nakładamy na łóżeczko? Jak się to montuje/unieruchamia? Bo tam nic w zestawie nie ma żeby to przyczepić i nie spadło.
    A pisało że jest nakładany na łóżeczko? Czy tylko że jest usztywniony?
    Ja w tym nakładanym miałam te nóżki do zamocowania żeby się trzymał na miejscu.

mysla.nieskalana, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.

Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.

U nas też to mówiła ale mówiła że chodzi o to że te sale przedporodowe są kilkuosobowe i że nie zawsze jakaś pani chce żeby obcy facet słuchał jak ona jęczy że ją coś boli. Ale mówiła że jak jest pusto, albo fajne położne to można spróbować się dogadać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ciekawa jestem opinii bo mnie ten film jakoś nudził...
    Ja co prawda oglądałam go myjac okna, ale bardzo mi się spodobał. No nie jest to thriller ;) Ale fajnie pokazuje relacje, dla mnie świetny.
    A w ogóle to wiedziałam Fasolka, że z Bruno jest wszystko ok :) gratki :)
    MamaAga, kolejny klocuszek widzę :)
    U nas po wizycie teściów. Mieli być o 17,o 16 skończyłam z synem lekcje, padnięta po sprzątaniu pół dnia, ledwo zdążyłam się położyć i o 16.08 już byli. Padam dziewczyny.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla kilku minut przyjemności z jedzenia pączka mam potem mieć pożar w przełyku to ja kuźwa dziękuję... no masakra z ta zgagą!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja co prawda oglądałam go myjac okna, ale bardzo mi się spodobał. No nie jest to thriller ;) Ale fajnie pokazuje relacje, dla mnie świetny.
    A w ogóle to wiedziałam Fasolka, że z Bruno jest wszystko ok :) gratki :)
    MamaAga, kolejny klocuszek widzę :)
    U nas po wizycie teściów. Mieli być o 17,o 16 skończyłam z synem lekcje, padnięta po sprzątaniu pół dnia, ledwo zdążyłam się położyć i o 16.08 już byli. Padam dziewczyny.

dzięki Kiwona :*

co do filmy to jest to fajna historia ale mi się dłużył.. Ty myłaś okna to jakoś leciało :)

co dobrego teściowie przynieśli? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Ujastku sale przedporodowe są jednoosobowe i mąż może zostać cały czas.
    W Żeromskim jest jedna sala przedporodowe 3 osobowa tam może inaczej to wyglądać. W sumie z rozwarciem 4 cm to nie dają jeszcze na porodówkę bo jest "zajmowana" czesem i na 4 cm może stanąć

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak dla kilku minut przyjemności z jedzenia pączka mam potem mieć pożar w przełyku to ja kuźwa dziękuję... no masakra z ta zgagą!!!!!
    hihihi poznaj moj codzienny bol;p
    ja zgage mam juz od 3 miesiecy z malymi pojedynczymi wyskokami ze jej nie ma ale to rzadkosc. u mnie mleko w lodowce schlodzone to podstawa i zapas ttabletek a zgage.
    dzis musialam przezyc bez tego bo badania robilam i nie bylo lekko;p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    hihihi poznaj moj codzienny bol;p
    ja zgage mam juz od 3 miesiecy z malymi pojedynczymi wyskokami ze jej nie ma ale to rzadkosct. u mnie mleko w lodowce schlodzone to podstawa i zapas ttabletek a zgage.
    dzis musialam przezyc bez tego bo badania robilam i nie bylo lekko;p

Daffi łączę się w bólu... na prawdę... ale chyba pomelo jednak robi robotę :) mleko u mnie nie przejdzie.. nie tknę... bo się zerzygam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85, gratuluje piekna waga. Z cukrzyca wczesniej rozwiazuja ciaze, dlatego chcialabym zeby maly wazyl jak najwiecej bo mi zostalo 5-6 tc do porodu i dobrze byloby zeby maly byl wiekszy. Moj michalek wazylw 36 tc 2400-2500 chyba ze to byl blad pomiaru ale urodzil sie w 39 tc z waga 3,5, nawet w tym ostatnim czasie dziecko przybiera, dlatego boje sie ze jakby cos kombinowali by rodzic juz w 37 tc to maly bedzie maly, a chcialabym zeby byl wiekszy, zeby wazyl choc te 3,2 kg

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanowie nad monitorem oddechu po porodzie, zobacze czy sie przyda czy nie, w 2 ciazy czlowiek juz rozumie ze nie musi wszystkiego kupic na raz, ale w pierwszej musialam wszystko miec co chcialam przed porodem i juz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:29

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuje. Chyba że mi zaleca to kupie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja nie kupuje. Jakoś nikt z znajomych nie miał i też sobie tłumacze że nie potrzebuje.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella u mnie nie do końca praktykują rozwiązywanie wcześniej ciąży tylko za sprawą cukrzycy. Na to musi się składać kilka czynników. Sama cukrzyca nie jest wskazaniem.

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja nie kupuje, przy starszej nie miałam i teraz też nie zamierzam mieć :)

Panele ułożone, jutro po 16 będzie narożnik :D a w sb idę z córką na przedstawienie o Swince Peppie a mąż skreci meble :) tak więc zostanie ułożenie wszystkiego w szafkach i wreszcie będę mogła wysłać męża po ciuchy hurra :)

Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella jeśli łożysko i przepływy będą w porządku a dziecko nie będzie miało makrosomii nie będą ci rozwiązywać wcześniej ciąży bo nie ma wskazan

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Misiabella u mnie nie do końca praktykują rozwiązywanie wcześniej ciąży tylko za sprawą cukrzycy. Na to musi się składać kilka czynników. Sama cukrzyca nie jest wskazaniem.
    No i tak jest rozsadniej. A tu w szpitalu robia tak z zalozenia.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    No i tak jest rozsadniej. A tu w szpitalu robia tak z zalozenia.

Jezu Misia niech Cię już wypiszą z tego szpitala i nie idź tam już więcej.. to jakiś dramat

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie rozwiązuje się cukrzycowych ciąży szybciej tylko dlatego że jest cukrzyca.
    Moi lekarze mówią wręcz że czekamy dopóki samo się nie zacznie, tak jak w fizjologicznej ciąży.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie też nie rozwiązuje się cukrzycowych ciąży szybciej tylko dlatego że jest cukrzyca.
    Moi lekarze mówią wręcz że czekamy dopóki samo się nie zacznie, tak jak w fizjologicznej ciąży.

ja muszę dopytać mojej ginki jak oni traktują pacjentki z cc.. wiem, że mam się położyć wcześniej ale jeszcze za wcześnie aby o tym mówić teraz dokładnie kiedy mam się położyć... guru powiedział, że czeka się na poród i monitoruje.. mam nadzieję, ze nie będą sztucznie wywoływać dla zasady....

pomelo działa! normalnie zgaga sobie poszła :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ