X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Czy któraś z Was kupiła taki przewijak nakładamy na łóżeczko? Jak się to montuje/unieruchamia? Bo tam nic w zestawie nie ma żeby to przyczepić i nie spadło.
    A pisało że jest nakładany na łóżeczko? Czy tylko że jest usztywniony?
    Ja w tym nakładanym miałam te nóżki do zamocowania żeby się trzymał na miejscu.

mysla.nieskalana, Sansivieria lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A wiecie co nam położna powiedziała dzisiaj? Że jeśli przyjeżdżamy do porodu z rozwarciem mniejszym niż 4cm to nie dostajemy sali porodowej i mąż nie może być z nami. Dopiero po osiągnięciu tego 4cm możemy zadzwonić po męża żeby uczestniczył w porodzie. Zazwyczaj w takiej sytuacji leży się na tzw. sali przedporodowej.

Dlatego mówiła żeby nie przyjeżdżać szybciej niż skurcze nie są co 5 minut i trwają 20-30 sekund. Wtedy u pierworodki zazwyczaj jest 3-4cm rozwarcia. Oczywiście tylko w przypadku jeśli nic złego się nie dzieje. Jak mamy zielone wody czy krew to nic nie liczymy tylko jedziemy.

U nas też to mówiła ale mówiła że chodzi o to że te sale przedporodowe są kilkuosobowe i że nie zawsze jakaś pani chce żeby obcy facet słuchał jak ona jęczy że ją coś boli. Ale mówiła że jak jest pusto, albo fajne położne to można spróbować się dogadać

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ciekawa jestem opinii bo mnie ten film jakoś nudził...
    Ja co prawda oglądałam go myjac okna, ale bardzo mi się spodobał. No nie jest to thriller ;) Ale fajnie pokazuje relacje, dla mnie świetny.
    A w ogóle to wiedziałam Fasolka, że z Bruno jest wszystko ok :) gratki :)
    MamaAga, kolejny klocuszek widzę :)
    U nas po wizycie teściów. Mieli być o 17,o 16 skończyłam z synem lekcje, padnięta po sprzątaniu pół dnia, ledwo zdążyłam się położyć i o 16.08 już byli. Padam dziewczyny.

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla kilku minut przyjemności z jedzenia pączka mam potem mieć pożar w przełyku to ja kuźwa dziękuję... no masakra z ta zgagą!!!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja co prawda oglądałam go myjac okna, ale bardzo mi się spodobał. No nie jest to thriller ;) Ale fajnie pokazuje relacje, dla mnie świetny.
    A w ogóle to wiedziałam Fasolka, że z Bruno jest wszystko ok :) gratki :)
    MamaAga, kolejny klocuszek widzę :)
    U nas po wizycie teściów. Mieli być o 17,o 16 skończyłam z synem lekcje, padnięta po sprzątaniu pół dnia, ledwo zdążyłam się położyć i o 16.08 już byli. Padam dziewczyny.

dzięki Kiwona :*

co do filmy to jest to fajna historia ale mi się dłużył.. Ty myłaś okna to jakoś leciało :)

co dobrego teściowie przynieśli? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Ujastku sale przedporodowe są jednoosobowe i mąż może zostać cały czas.
    W Żeromskim jest jedna sala przedporodowe 3 osobowa tam może inaczej to wyglądać. W sumie z rozwarciem 4 cm to nie dają jeszcze na porodówkę bo jest "zajmowana" czesem i na 4 cm może stanąć

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jak dla kilku minut przyjemności z jedzenia pączka mam potem mieć pożar w przełyku to ja kuźwa dziękuję... no masakra z ta zgagą!!!!!
    hihihi poznaj moj codzienny bol;p
    ja zgage mam juz od 3 miesiecy z malymi pojedynczymi wyskokami ze jej nie ma ale to rzadkosc. u mnie mleko w lodowce schlodzone to podstawa i zapas ttabletek a zgage.
    dzis musialam przezyc bez tego bo badania robilam i nie bylo lekko;p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    hihihi poznaj moj codzienny bol;p
    ja zgage mam juz od 3 miesiecy z malymi pojedynczymi wyskokami ze jej nie ma ale to rzadkosct. u mnie mleko w lodowce schlodzone to podstawa i zapas ttabletek a zgage.
    dzis musialam przezyc bez tego bo badania robilam i nie bylo lekko;p

Daffi łączę się w bólu... na prawdę... ale chyba pomelo jednak robi robotę :) mleko u mnie nie przejdzie.. nie tknę... bo się zerzygam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85, gratuluje piekna waga. Z cukrzyca wczesniej rozwiazuja ciaze, dlatego chcialabym zeby maly wazyl jak najwiecej bo mi zostalo 5-6 tc do porodu i dobrze byloby zeby maly byl wiekszy. Moj michalek wazylw 36 tc 2400-2500 chyba ze to byl blad pomiaru ale urodzil sie w 39 tc z waga 3,5, nawet w tym ostatnim czasie dziecko przybiera, dlatego boje sie ze jakby cos kombinowali by rodzic juz w 37 tc to maly bedzie maly, a chcialabym zeby byl wiekszy, zeby wazyl choc te 3,2 kg

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanowie nad monitorem oddechu po porodzie, zobacze czy sie przyda czy nie, w 2 ciazy czlowiek juz rozumie ze nie musi wszystkiego kupic na raz, ale w pierwszej musialam wszystko miec co chcialam przed porodem i juz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:29

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski która z Was nie kupuje monitora oddechu? na SR mówili, ze warto jedynie w przypadku wcześniaków... a ja się cały czas zastanawiam co zrobić...
    Ja nie kupuje. Chyba że mi zaleca to kupie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja nie kupuje. Jakoś nikt z znajomych nie miał i też sobie tłumacze że nie potrzebuje.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella u mnie nie do końca praktykują rozwiązywanie wcześniej ciąży tylko za sprawą cukrzycy. Na to musi się składać kilka czynników. Sama cukrzyca nie jest wskazaniem.

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja nie kupuje, przy starszej nie miałam i teraz też nie zamierzam mieć :)

Panele ułożone, jutro po 16 będzie narożnik :D a w sb idę z córką na przedstawienie o Swince Peppie a mąż skreci meble :) tak więc zostanie ułożenie wszystkiego w szafkach i wreszcie będę mogła wysłać męża po ciuchy hurra :)

Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella jeśli łożysko i przepływy będą w porządku a dziecko nie będzie miało makrosomii nie będą ci rozwiązywać wcześniej ciąży bo nie ma wskazan

Misiabella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Misiabella u mnie nie do końca praktykują rozwiązywanie wcześniej ciąży tylko za sprawą cukrzycy. Na to musi się składać kilka czynników. Sama cukrzyca nie jest wskazaniem.
    No i tak jest rozsadniej. A tu w szpitalu robia tak z zalozenia.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    No i tak jest rozsadniej. A tu w szpitalu robia tak z zalozenia.

Jezu Misia niech Cię już wypiszą z tego szpitala i nie idź tam już więcej.. to jakiś dramat

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie rozwiązuje się cukrzycowych ciąży szybciej tylko dlatego że jest cukrzyca.
    Moi lekarze mówią wręcz że czekamy dopóki samo się nie zacznie, tak jak w fizjologicznej ciąży.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie też nie rozwiązuje się cukrzycowych ciąży szybciej tylko dlatego że jest cukrzyca.
    Moi lekarze mówią wręcz że czekamy dopóki samo się nie zacznie, tak jak w fizjologicznej ciąży.

ja muszę dopytać mojej ginki jak oni traktują pacjentki z cc.. wiem, że mam się położyć wcześniej ale jeszcze za wcześnie aby o tym mówić teraz dokładnie kiedy mam się położyć... guru powiedział, że czeka się na poród i monitoruje.. mam nadzieję, ze nie będą sztucznie wywoływać dla zasady....

pomelo działa! normalnie zgaga sobie poszła :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ