Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy z insuliną,które podają w udo.
Czy macie może coś jakby bąbla/uczulenia w miejscu podania???
Od momentu jak mam tak dużą dawkę robi mi się taki bąbel jakby uczuleniowy,który od czasu do czasu swędzi na dodatek i jest czerwony i ciepły. Co dwa dni zmieniam nogę do wkłucia od tego czasu ale dziś widzę , że i na drugiej mi się to robi... -
jeny, Was nadrobić...
ja mam monitor, ba, nawet 2, bo w dwóch pokojach mam łóżeczkoplus nianie w pokoju chłopaków. dla mnie to must have - mogłam na innych rzeczach oszczędzać, ale to kupić musiałam.
Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
U mnie dziś goście....ale nadrabiałam Was na bieżąco i zacieszałam z tych pięknych wiadomości
Dobry dzień, bo tyle wizyt i same udane
No i cud u Misi - tak się cieszę!
Widziałam też piękne pączusiowe brzuszki - na wszystkie się załapałam
Dziś Szymonek niemrawy, więc też skupialam się na ruchach, jak mocno go wyszturchałam to było te 10 na godzinę...a później 3 godziny spał. Stresują nas te dzieci w brzuchach, a co dopiero późniejFasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Obudziłam się i pomyślałam że was nadrobię po nocy a tu kompletna cisza. Wszystkie tak smacznie dziś spały? Może codziennie trzeba zjeść tyle pączków żeby noc była spokojna
Wczorajszego dnia naskrobałyśmy tu jakieś 25 stron, ja się nie dziwię że nie da się często tego nadrobić jak się nie czyta na bieżąco
Zaczynamy marzec, miesiąc w którym część z nas się rozpakujeCieszycie się? To już tak blisko!
Ja dziś wchodzę w 9 miesiącPewnie będzie mi się dłużył, ale na koniec powiem że szybko zleciało, jak zwykle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 06:23
Fasolka77, estrella, Lolka30, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Cześć dziewczyny! Ja się jakoś mało odzywałam wczoraj, dopadł mnie też jakiś gorszy nastrój, czuje że jestem w jakimś psychicznym dołku. Co raz gorzej mnie wszystko boli ...
No to dziś zaczynamy marzec! Czuję, że większa połowa z nas rozpakuje się pod koniec miesiąca, w bezpiecznym terminie. -
Karola ja myślę że to wina hormonów, bo wiele z nas ma ostatnio jakieś pogorszenie nastroju.
Myślę że to chwilowe, zbliżają się piękne chwile a naszym życiu, już niedługo będziemy mieć swoje szczęścia przy nasFasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Mamy z insuliną,które podają w udo.
Od momentu jak mam tak dużą dawkę robi mi się taki bąbel jakby uczuleniowy,który od czasu do czasu swędzi na dodatek i jest czerwony i ciepły. Co dwa dni zmieniam nogę do wkłucia od tego czasu ale dziś widzę , że i na drugiej mi się to robi... -
nick nieaktualnyWow! Marzec marzec laski dużo z nas będzie w ciąży donoszonej ale ja rodzić mogę 1 kwietnia :p pełna wypłata a co :p
Corcia...jak chcesz shoppingi z mamą uprawiać to.do 1 kwietnia grzecznie siedzimy nie dokuczamy :*
Wczoraj wzięłam insulinę o 22 i padłam. Obudziłam się przed chwilą.i czuję się zdecydowanie lepiej. Jeszcze chwila w łóżeczku i zbieram się szykować mam na 11 USG, proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. I żeby przychodnia była pusta. Błagaaaam
MamaAga85 ja po insulinie mam tylko dziurkę i siniaki
Dzisiaj dzień wazenianie napawa mnie to optymizmem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 06:49
Misiabella, malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.
Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!
Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??
ja nie mam miejsca w łazience, będziemy kąpać Malucha w sypialni- mam wanienkę ze stojakiem, obok przewijak. Na SR mówili aby wanienka była blisko przewijaka, należy jak najkrócej przenosić dziecko z kąpieli na przewijak, żeby się nie wychłodziło i jak leży na przewiajku to tez powinno być otulone np pieluszkąSansivieria lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Dobrze wiedziec ze nie wszedzie maja takie zalozenia co do ciezarnych z cc. Bo ja bym nie chciala wczesniej rodzic niz w 38-39 tc. Chyba ze beda wiedzieli ze jest zle i zareaguja. Ten szpital w ktorym jestem to troche taki psychoszpital, ale maja fantastyczne polozne do porodu sn i potrafia ratowac maluchy ktorym grozi niebezpieczenstwo podczas porodu. Ale beznadziejne sa inne rzeczy
no jak tam Misia z Tobą? wypisujesz się? oni Cię wypisują? jakie rokowania? Jak synek w domku? rozumie sytuację? Pewnie tęsknicie za sobą niemiłosiernie....
ja się cieszę, że chce mnie lekarka położyć wcześniej, chodzę na kontrole co tydzień więc trzymamy ręce na pulsieale jak wszystko będzie ok to będę negocjować 39tc a nie 38tc w którym mam się położyć
Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Mamy z insuliną,które podają w udo.
Od momentu jak mam tak dużą dawkę robi mi się taki bąbel jakby uczuleniowy,który od czasu do czasu swędzi na dodatek i jest czerwony i ciepły. Co dwa dni zmieniam nogę do wkłucia od tego czasu ale dziś widzę , że i na drugiej mi się to robi...
MamaAaga85 ja mam może ze dwa siniaczki, nic więcej... naciągasz skórę przy podaniu? robisz fałd? ile masz jednostek?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Wow! Marzec marzec laski dużo z nas będzie w ciąży donoszonej ale ja rodzić mogę 1 kwietnia :p pełna wypłata a co :p
Corcia...jak chcesz shoppingi z mamą uprawiać to.do 1 kwietnia grzecznie siedzimy nie dokuczamy :*
Wczoraj wzięłam insulinę o 22 i padłam. Obudziłam się przed chwilą.i czuję się zdecydowanie lepiej. Jeszcze chwila w łóżeczku i zbieram się szykować mam na 11 USG, proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. I żeby przychodnia była pusta. Błagaaaam
MamaAga85 ja po insulinie mam tylko dziurkę i siniaki
Dzisiaj dzień wazenianie napawa mnie to optymizmem
powodzenia Karmellka na usg! Czekamy na wieści.
Ja też śpię min 8 h , poza wstawaniem 2-3x na siku śpię dobrze. Cukier 86 więc zajebiscie i na 11 jadę na masażFasolka77
-
Fasolka tak,robie ten fałd...wczoraj mówiłam o tym mamie to mówiła mi,że zdarzają się uczulenia na insulinę.
Biorę 36jedn.
A ja wczoraj żadnego pączka nie zjadłam ALE zamiast było ciasto z malinami i truskawkami -
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Fasolka tak,robie ten fałd...wczoraj mówiłam o tym mamie to mówiła mi,że zdarzają się uczulenia na insulinę.
Biorę 36jedn.
A ja wczoraj żadnego pączka nie zjadłam ALE zamiast było ciasto z malinami i truskawkami
nie wiem w sumie czy insulina może uczulać... zapytaj może diablo? może powinnaś zmienić?Fasolka77
-
witajcie u nas wczoraj o 18 wylaczyli prad i do rana bylismy odcieci od swiata (jako ze w domu wszystko mamy na prad to nawet herbaty nie mozna bylo ugotowac) ....nie moglam Was czytac - tragedia ...ale juz nadrobilam
ktos pisal o zelazie i biegunce.....to jest mozliwe.....syn mial zalecona suplementacje zelazem tak sie rozesral ze przez tydzien nie moglam zatrzymac biegunki nawet weglem i innymi takimi specyfikami.....nie moze brac nawet malej dawki bo odrazu tak zle na niego dziala...
Gratulacje udanych wizyt ...ale fajnie nam dziewczyny ze codziennie slychac tylko dobre wiesci u nasi zadnych problemow :)tyle wizyt wczoraj bylo i tylko pozytywy
Kiwona mam nadzieje ze zarcia od tesciow jeszcze na dzisiaj Wam starczy
Do Celu jakies 20 stron wczesniej wkladalas zdjeciepieknie wygladasz i widze ze szybko nas z rozmiarami doganiasz
ja spalam tragicznie, bo przeszlam na druga strone lozka spac, tam gdzie bedzie lozeczko (bo po mojej stronie nie ma na niego miejsca) no i nie za fajnie sie spalochyba sie bede meczyc na tej nie swojej stronie......
Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość