X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z insuliną,które podają w udo.
    Czy macie może coś jakby bąbla/uczulenia w miejscu podania???
    Od momentu jak mam tak dużą dawkę robi mi się taki bąbel jakby uczuleniowy,który od czasu do czasu swędzi na dodatek i jest czerwony i ciepły. Co dwa dni zmieniam nogę do wkłucia od tego czasu ale dziś widzę , że i na drugiej mi się to robi...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny, Was nadrobić... ;)

ja mam monitor, ba, nawet 2, bo w dwóch pokojach mam łóżeczko ;) plus nianie w pokoju chłopaków. dla mnie to must have - mogłam na innych rzeczach oszczędzać, ale to kupić musiałam.

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:10

espoir, Kasiulka90, Wiewióreczka, Kiwona, Anete, malutka_mycha, B_002, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

31ba25b915.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś goście....ale nadrabiałam Was na bieżąco i zacieszałam z tych pięknych wiadomości :)
    Dobry dzień, bo tyle wizyt i same udane :)
    No i cud u Misi - tak się cieszę!

Widziałam też piękne pączusiowe brzuszki - na wszystkie się załapałam :)

Dziś Szymonek niemrawy, więc też skupialam się na ruchach, jak mocno go wyszturchałam to było te 10 na godzinę...a później 3 godziny spał. Stresują nas te dzieci w brzuchach, a co dopiero później ;)

Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się i pomyślałam że was nadrobię po nocy a tu kompletna cisza. Wszystkie tak smacznie dziś spały? Może codziennie trzeba zjeść tyle pączków żeby noc była spokojna :P
    Wczorajszego dnia naskrobałyśmy tu jakieś 25 stron, ja się nie dziwię że nie da się często tego nadrobić jak się nie czyta na bieżąco :)

Zaczynamy marzec, miesiąc w którym część z nas się rozpakuje :) Cieszycie się? To już tak blisko!
    Ja dziś wchodzę w 9 miesiąc :) Pewnie będzie mi się dłużył, ale na koniec powiem że szybko zleciało, jak zwykle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 06:23

Fasolka77, estrella, Lolka30, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja się jakoś mało odzywałam wczoraj, dopadł mnie też jakiś gorszy nastrój, czuje że jestem w jakimś psychicznym dołku. Co raz gorzej mnie wszystko boli ...

No to dziś zaczynamy marzec! Czuję, że większa połowa z nas rozpakuje się pod koniec miesiąca, w bezpiecznym terminie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja myślę że to wina hormonów, bo wiele z nas ma ostatnio jakieś pogorszenie nastroju.
    Myślę że to chwilowe, zbliżają się piękne chwile a naszym życiu, już niedługo będziemy mieć swoje szczęścia przy nas :)

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Od momentu jak mam tak dużą dawkę robi mi się taki bąbel jakby uczuleniowy,który od czasu do czasu swędzi na dodatek i jest czerwony i ciepły. Co dwa dni zmieniam nogę do wkłucia od tego czasu ale dziś widzę , że i na drugiej mi się to robi...
    Zdarza mi się zgrubienie, jak jakby o ugryzieniu. Ale nie swędzi - raczej boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Marzec marzec laski dużo z nas będzie w ciąży donoszonej ale ja rodzić mogę 1 kwietnia :p pełna wypłata a co :p
    Corcia...jak chcesz shoppingi z mamą uprawiać to.do 1 kwietnia grzecznie siedzimy nie dokuczamy :*

Wczoraj wzięłam insulinę o 22 i padłam. Obudziłam się przed chwilą. <3 i czuję się zdecydowanie lepiej. Jeszcze chwila w łóżeczku i zbieram się szykować mam na 11 USG, proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. I żeby przychodnia była pusta. Błagaaaam

MamaAga85 ja po insulinie mam tylko dziurkę i siniaki

Dzisiaj dzień wazenia :/ nie napawa mnie to optymizmem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 06:49

Misiabella, malutka_mycha, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Nie kupuję ani monitpra oddechu, ani szumisia. Dopiero na poważnie rozważam elektroniczną nianię, bo mieszkamy w domu z podwórkiem, ale to w lato gdy może się uda grilla wieczorem rozpalić, a Malutka może już będzie spała w dmou.

Dziś moja ostatnia szkoła rodzenia. Zaczęło się nieciekawi, ale z każdym kolejnym spotkaniem było lepiej i ostaecznie jestem bardzo zadowolona!

Dziś nasunęło mi się pytanie - jak chcecie rozwiązać sprawę wieczornej kąpieli, chodzi mi o miejsce kąpania: bo jeśli w łazience to czy macie osobny przewijak, żeby na niego położyć mokre dziecko i szybko otulić ręcznikiem? Raczej odpada przenoszenie mokrego dziecka z lazienki do sypialni/pokoju gdzie ubierzecie. Jak to chcecie rozwiązać??

ja nie mam miejsca w łazience, będziemy kąpać Malucha w sypialni- mam wanienkę ze stojakiem, obok przewijak. Na SR mówili aby wanienka była blisko przewijaka, należy jak najkrócej przenosić dziecko z kąpieli na przewijak, żeby się nie wychłodziło i jak leży na przewiajku to tez powinno być otulone np pieluszką

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dobrze wiedziec ze nie wszedzie maja takie zalozenia co do ciezarnych z cc. Bo ja bym nie chciala wczesniej rodzic niz w 38-39 tc. Chyba ze beda wiedzieli ze jest zle i zareaguja. Ten szpital w ktorym jestem to troche taki psychoszpital, ale maja fantastyczne polozne do porodu sn i potrafia ratowac maluchy ktorym grozi niebezpieczenstwo podczas porodu. Ale beznadziejne sa inne rzeczy ;)

no jak tam Misia z Tobą? wypisujesz się? oni Cię wypisują? jakie rokowania? Jak synek w domku? rozumie sytuację? Pewnie tęsknicie za sobą niemiłosiernie....

ja się cieszę, że chce mnie lekarka położyć wcześniej, chodzę na kontrole co tydzień więc trzymamy ręce na pulsie :) ale jak wszystko będzie ok to będę negocjować 39tc a nie 38tc w którym mam się położyć :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:

MamaAaga85 ja mam może ze dwa siniaczki, nic więcej... naciągasz skórę przy podaniu? robisz fałd? ile masz jednostek?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Na noc macie jeszcze pączka z okazji tłustego czwartku :)

całkiem zgrabny pączuszek :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wow! Marzec marzec laski dużo z nas będzie w ciąży donoszonej ale ja rodzić mogę 1 kwietnia :p pełna wypłata a co :p
    Corcia...jak chcesz shoppingi z mamą uprawiać to.do 1 kwietnia grzecznie siedzimy nie dokuczamy :*

Wczoraj wzięłam insulinę o 22 i padłam. Obudziłam się przed chwilą. <3 i czuję się zdecydowanie lepiej. Jeszcze chwila w łóżeczku i zbieram się szykować mam na 11 USG, proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. I żeby przychodnia była pusta. Błagaaaam

MamaAga85 ja po insulinie mam tylko dziurkę i siniaki

Dzisiaj dzień wazenia :/ nie napawa mnie to optymizmem

powodzenia Karmellka na usg! Czekamy na wieści.
    Ja też śpię min 8 h , poza wstawaniem 2-3x na siku śpię dobrze. Cukier 86 więc zajebiscie i na 11 jadę na masaż :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka tak,robie ten fałd...wczoraj mówiłam o tym mamie to mówiła mi,że zdarzają się uczulenia na insulinę.
    Biorę 36jedn.

A ja wczoraj żadnego pączka nie zjadłam ALE zamiast było ciasto z malinami i truskawkami :)

31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka powodzenia na usg :)trzymam kciuki za dobre wieści :)

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po wczorajszej pączkowej orgii cukier 115/97

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka tak,robie ten fałd...wczoraj mówiłam o tym mamie to mówiła mi,że zdarzają się uczulenia na insulinę.
    Biorę 36jedn.

A ja wczoraj żadnego pączka nie zjadłam ALE zamiast było ciasto z malinami i truskawkami :)

nie wiem w sumie czy insulina może uczulać... zapytaj może diablo? może powinnaś zmienić?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie u nas wczoraj o 18 wylaczyli prad i do rana bylismy odcieci od swiata (jako ze w domu wszystko mamy na prad to nawet herbaty nie mozna bylo ugotowac) ....nie moglam Was czytac - tragedia ...ale juz nadrobilam :)

ktos pisal o zelazie i biegunce.....to jest mozliwe.....syn mial zalecona suplementacje zelazem tak sie rozesral ze przez tydzien nie moglam zatrzymac biegunki nawet weglem i innymi takimi specyfikami.....nie moze brac nawet malej dawki bo odrazu tak zle na niego dziala...

Gratulacje udanych wizyt ...ale fajnie nam dziewczyny ze codziennie slychac tylko dobre wiesci u nas :) i zadnych problemow :)tyle wizyt wczoraj bylo i tylko pozytywy :)

Kiwona mam nadzieje ze zarcia od tesciow jeszcze na dzisiaj Wam starczy :)

Do Celu jakies 20 stron wczesniej wkladalas zdjecie :) pieknie wygladasz i widze ze szybko nas z rozmiarami doganiasz :)

ja spalam tragicznie, bo przeszlam na druga strone lozka spac, tam gdzie bedzie lozeczko (bo po mojej stronie nie ma na niego miejsca) no i nie za fajnie sie spalo :( chyba sie bede meczyc na tej nie swojej stronie......

Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostanę u was na dobre bo na majówki wróciła kochana koleżanka, tym razem pod swoim nickiem:D

Idę dziś do prowadzącego omawiać wyniki usg.

Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
‹‹ 2028 2029 2030 2031 2032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ